Dodaj do ulubionych

bukiet i mundur

28.05.07, 14:24
Dziewczyny jaki kolor bukietu wybrac do białej sukni i zielonego munduru?
Obserwuj wątek
    • skarbun Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:10
      Pan Mlody bedzie w mundurze? super! smile uwielbiam mundury wink
      na moim slubie moj tata bedzie w mundurze, z czego sie bardzo ciesze, chcialam
      zeby zalozyl mundur galowy z szabla przy boku i w oficerkach - ale chyba juz
      sie w nie nie zmiesci...
      ale i tak bedzie super! smile

a co do kwiatow to mysle, ze moze byc kazdy kolor, w kocu to Ty bedziesz niosla
      wiazanke wink i chyba raczej powinny to byc jasne kwiaty
    • kasiulkkaa Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:14
      > Dziewczyny jaki kolor bukietu wybrac do białej sukni i zielonego munduru?
      Młody tez się domaga bukietu? Moze zielone margerytki z bluszczem wink)))
      • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:16
        Hejka też się nad tym zastanawiam, bo mój też żołnierz smile Ja chyba wybiore
        czerwone smile Myśle, że każdy kolor będzie pasował do zieleni munduru.
        A napisz coś więcej, planujecie szpaler? U nas będzie na 100%
        PS. A jaki stopień ma twój narzeczony i w jakiej jest jednostce jeśli można
        spytać oczywiście.
        • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 21:28
          Mój narzeczony jest funkcjonariuszem Strazy Granicznej,stopień to starszy
          kapral,dopiero zaczynasmile,a Twój w jakiej jednostce słuzy?Oczywiście,że
          planujemy szpaler,a u Was jak "długi" będzie szpaler?Jakie jeszcze wojskowe
          atrakcje u Was będą?Planujesz bukiet z róż?
          • samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 29.05.07, 08:56
            Hej Dziewczyny, mój też żołnierz, no i nasi znajomi robią tak, że ślub w
            mundurze, a zabawa w garniturku cywilnym. ALe nie o to mi chodzi. Czy będziecie
            miały szpaler z szabli? Bo się ostatnio dowiedziałam, ze jak się robi
            koleżeńskie szpalery, to za pomocą długich, czerwonych róż, bo... wojsko nie ma
            tylu szabli (jedna warta ok. 1000zł). To ja nie chcę mie takiego udawanego
            szpaleru. A Wy?
            • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 10:43
              My chyba będziemy mieli szpaler z róż,bo z tymi szablami to troche problem
              załatwic,a z róz całkiem fajnie wyglada...
              • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:05
                Hej narzeczone mundurowych smile Mój N ma stopień porucznika Szpaler z róż u nas
                nie wchodzi w grę...U nas będzie dokładna ceremonia wojskowa, tak jak to jest
                ze wszystkimi procedurami. Rozpoczyna się od podniosłego wejścia do kościoła,
                baczność i takie tam sprawy, następnie Panowie Wojskowi przez całą msze stoją z
                szablami wzdłuż ław i w czasie mszy są komendy baczność i prezentuj broń, o
                ile pamiętam to na czytanie, na podniesienie, na ślubowanie sobie miłości i na
                coś jeszcze. Koniec ślubu wygląda tak Panowie wychodzą maszerując pierwsi,
                zatrzymują się, państwo młodzi wychodzą, żołnierze robią szpaler, młodzi
                dochodzą do końca, zatrzymują się przy ostatniej parze żołnierzy. Następnie
                wybrany żołnierz składa życzenia, i "witam Panią W WOJSKU POLSKIM..." Klaps
                szablą w pupę i to tyle smile
                U nas będzie albo 12 albo 14 żołnierzy. Oni się na tym znają bo przerobili już
                to na paru ślubach, poza tym większość była w kompani reprezentacyjnej i ważne
                jest aby poćwiczyli przynajmniej godzinę przed kościołem.
                A co do kwiatów to na pewno nie chce róż, myślę o czymś takim

kwiaciarniaflora.com.pl/siec/030d.jpg
                • jezykkic Re: bukiet i mundur 04.06.07, 22:48
                  My oboje jesteśmy żołnierzami w stopniu porucznik, ale ja będę w sukni ecru z
                  koronką w kolorze platyny. Będziemy mieć ślub zgodnie z ceremoniałem wojskowym,
                  tj. przyjeżdża do nas kompania reprezentacyjna z Warszawy, bo nasi koledzy są
                  tam dowódcami i orkiestra równiez wojskowa.
                  Ja będę miała kwiaty w kolorze zielono-kremowym, bo pięknie będą wyglądać z
                  moją sukienką i komponować się kolorem munduru!
                  Pozdrawiam
    • ashton Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:17
      Na pewno z dużą ilością zielonego smile
    • pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 17:23
      hmm... ja bukiet dobieralam do sukienki tongue_out kiecke mam kremowa a bukiet bedzie z
      pomaranczowyc kalii (nie wiem czy te kwiatki dokladnie tak sie nazywaja tongue_out).
      Moj M. idzie w stalowym mundurze (sily powietrzne)... po mojemu bedzie wszystko
      do siebie pasowac tongue_out big_grin
      • maroonbug Re: bukiet i mundur 28.05.07, 17:44
        o matko kochana!! mezczyzna w mundurze sil powietrznych!!! az mi sie slabo
        zrobilo, toz to marzenie moje!! nawet chcialam do szkoly lotniczej, ale z
        fizyka bylo kiepsko...
        a wracajac do bukietu to mysle ze kazdy kolor pasuje, bo masz jasna suknie.
        • pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:04
          maroonbug napisała:

> o matko kochana!! mezczyzna w mundurze sil powietrznych!!! az mi sie slabo
          > zrobilo, toz to marzenie moje!! nawet chcialam do szkoly lotniczej, ale z
          > fizyka bylo kiepsko...
          > a wracajac do bukietu to mysle ze kazdy kolor pasuje, bo masz jasna suknie.

Mam szczescie big_grin Facet w mundurze wyglada oblednie!
          • maroonbug Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:08
            co prawda to prawda! ach jak pieknie bedziecie wygladac na slubie! cos
            romantycznego jest mundurach i nie da sie chyba tego racjonalnie wyjasnic.
            • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:20
              kurcze, to ja chyba jestem inna. Bo mnie jakoś nie pociągają mundury i wole
              mojego N w garniturze.
              pani_kasia czy twój mężczyzna przebiera się na weselu w garnitur, czy zostaje
              całe wesele w mundurze?
              • pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:26
                olgaaa1 napisała:

> kurcze, to ja chyba jestem inna. Bo mnie jakoś nie pociągają mundury i wole
                > mojego N w garniturze.
                > pani_kasia czy twój mężczyzna przebiera się na weselu w garnitur, czy zostaje
                > całe wesele w mundurze?

My biezemy na razie tylko cywilny, po robimy male przyjecie moj M. jest twardy
                i bedzie caly czas w mundurze big_grin
                • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 21:30
                  Pani Kasiu jaki dokładnie bedziesz miała bukiet?Tez myslałam o pomarańczowych
                  kaliach,tylko nie wiem czy pasuja do białej sukni,bo to ciepły kolor.Msz może
                  jakies zdjęcie swojej przyszłej wiązanki?Byłabym wdzięczna...
                  • pani_kasia Re: bukiet i mundur 29.05.07, 13:50
                    Moj bukiet bedzie w takim stylu
                    images22.fotosik.pl/113/725200852a1ac520.jpg
                    images21.fotosik.pl/346/7844119e9db680e5.jpg
                    niestety gdzies mi wcielo zdjecia z pomaranczowymi kaliami uncertain ogolnie bedzie to
                    bukiet "berlo" wykonczony na zloto...
                    Szpaler z roz bedzie u nas na koscielnym... Podpatrzylismy to na slubie kolegi,
                    wygladalo slicznie big_grin Cywilny bedzie bardzo skromny, wiec jedyny wojskowy
                    akcent na nim to mondur mojego M. big_grin
            • samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 29.05.07, 08:58
              o nie wiem, mi się wydaje, że jest to jakiś symbol władzy państwa nad moim
              mężem i jakoś mi tak skacze w żołądku, jak wychodzi rano w mundurze. Wolałabym,
              żeby był wolnym człowiekiem, nawet kosztem utraty prestiżu.
              • skarbun Re: bukiet i mundur 29.05.07, 10:33
                a ja z kolei mam bardzo romantyczne nastawienie do mundurow, w moim domu nigdy
                nie bylo zadnej wojskowej musztry od ojca, bo tak naprawde to zawsze rzadzila
                moja mama smile))
                sama ojca poprosilam zeby na moim slubie byl w mundurze smile bede z nim szla pod
                reke do pana mlodego, potem ojciec przebierze sie w cywila smile jest z tego
                bardzo zadowolony
                smiejemy sie, ze nas zaskoczy i przyjedzie czolgiem, na koniu albo przyleci
                helikopterem smile tego mozna by sie po nim spodziewac, choc w tym przypadku jest
                to malo realne, bo jestesmy z Wawy a slub bierzemy pod Zakopanem
                ostatnio dorwalam ksiazeczke do nabozenstwa dla wojskowych gdzie jest opisany
                slub wojskowy i wlasnie m.in. szpaler - cudne! smile
                • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:07
                  Hej narzeczone mundurowych smile Mój N ma stopień porucznika Szpaler z róż u nas
                  nie wchodzi w grę...U nas będzie dokładna ceremonia wojskowa, tak jak to jest
                  ze wszystkimi procedurami. Rozpoczyna się od podniosłego wejścia do kościoła,
                  baczność i takie tam sprawy, następnie Panowie Wojskowi przez całą msze stoją z
                  szablami wzdłuż ław i w czasie mszy są komendy baczność i prezentuj broń, o
                  ile pamiętam to na czytanie, na podniesienie, na ślubowanie sobie miłości i na
                  coś jeszcze. Koniec ślubu wygląda tak Panowie wychodzą maszerując pierwsi,
                  zatrzymują się, państwo młodzi wychodzą, żołnierze robią szpaler, młodzi
                  dochodzą do końca, zatrzymują się przy ostatniej parze żołnierzy. Następnie
                  wybrany żołnierz składa życzenia, i "witam Panią W WOJSKU POLSKIM..." Klaps
                  szablą w pupę i to tyle smile
                  U nas będzie albo 12 albo 14 żołnierzy. Oni się na tym znają bo przerobili już
                  to na paru ślubach, poza tym większość była w kompani reprezentacyjnej i ważne
                  jest aby poćwiczyli przynajmniej godzinę przed kościołem.
                  A co do kwiatów to na pewno nie chce róż, myślę o czymś takim

kwiaciarniaflora.com.pl/siec/030d.jpg
                  • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:08
                    Kurcze wysłało mi się dwa razy sorki za zaśmiecanie smile
                    • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:42
                      olgaaa1 jaki kolr sukni będziesz miała?
                      • olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:48
                        Jeszcze ma trochę czasu nad zastanawianie się nad suknią. Ale raczej śnieżno
                        białą.
                        A tak odbiegając od tematu, ślub jest w kietniu 2008r, kiedy powinnam zacząć
                        poszukiwanie sukienki, żeby tak bez stresu nie martwić się że suknia nie
                        dojedzie na czas.
                        • aaagatkaaa Re: bukiet i mundur 29.05.07, 21:45
                          Myśłe, że możesz się zacząć rozglądać za sukienką tak październik-listopad.
                          • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 21:52
                            a nawet we wrzesniu...
                            • katakon Re: bukiet i mundur 30.05.07, 10:02
                              Witajcie narzeczone mundurowych! Moj K. tez pojdzie do slubu w mundurze. Ale
                              poniewaz na razie bierzemy tylko slub cywilny (koscielny bedzie troche pozniej)
                              nie chce miec bialej sukni. I wymyslilam sobie ze bede miec suknie czerwona
                              (taka hiszpanska, ognista czewien. Ewentualnie czerwony gorset i czarna
                              spodnica). Do tego zielony mundur... No i jaki ja mam bukiet wybrac? Nie bedzie
                              troche za kolorowo? Jak macie jakis pomysly, to dawajcie smile
                            • bad_girl10 Re: bukiet i mundur 04.06.07, 21:30
                              chcialas zobaczyc moj bukiet więc Ci podsyłam linksmile
                              images22.fotosik.pl/130/784907cdbb196dd3med.png
                              • gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 05.06.07, 08:05
                                dziekujęsmile
                • samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 05.06.07, 10:12
                  No cudne, czemu nie, niemniej tak naprawdę oznacza to tyle, że nasi mężowie są
                  tymi, którzy w razie czego zabiją wroga. Z pewnością jest to godne podziwu, czy
                  jednak tego chcemy? Wolałabym, żeby mojego męża sprawa naszych i cudzych wrogów
                  nie dotyczyła.
                • samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 05.06.07, 10:17
                  Już więcej nie będę o tym mówic. W końcu podczas ślubu mało kto rozmyśla nad
                  czymkolwiek innym. Ja do cywilnego miałam bukiet z 9-ciu ciemnoczerwonych róż
                  (do kreacji w dwóch odcieniach wrzosu - różowym i fioletowym). Wbrew pozorom
                  posawało. Na kościelny wezmę pewnie jakieś kremowe albo blady róż.

Polecam noszenie ze sobą w torebce skrawka materiału, z którego będzie sukienka
                  (zwłaszcza, jeśli kolor jest inny niż niały). Pokazywałam go fryzjerowi,
                  wizażyście, pani w kwiaciarni i w sklepie z ozdobami do włosów oraz
                  przykładałam do butów, kiedy je wybierałam. Dzięki temu wszystko było idealnie
                  zgrane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka