gwiazdeczka79 28.05.07, 14:24 Dziewczyny jaki kolor bukietu wybrac do białej sukni i zielonego munduru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarbun Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:10 Pan Mlody bedzie w mundurze? super! uwielbiam mundury na moim slubie moj tata bedzie w mundurze, z czego sie bardzo ciesze, chcialam zeby zalozyl mundur galowy z szabla przy boku i w oficerkach - ale chyba juz sie w nie nie zmiesci... ale i tak bedzie super! a co do kwiatow to mysle, ze moze byc kazdy kolor, w kocu to Ty bedziesz niosla wiazanke i chyba raczej powinny to byc jasne kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:14 > Dziewczyny jaki kolor bukietu wybrac do białej sukni i zielonego munduru? Młody tez się domaga bukietu? Moze zielone margerytki z bluszczem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 16:16 Hejka też się nad tym zastanawiam, bo mój też żołnierz Ja chyba wybiore czerwone Myśle, że każdy kolor będzie pasował do zieleni munduru. A napisz coś więcej, planujecie szpaler? U nas będzie na 100% PS. A jaki stopień ma twój narzeczony i w jakiej jest jednostce jeśli można spytać oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 21:28 Mój narzeczony jest funkcjonariuszem Strazy Granicznej,stopień to starszy kapral,dopiero zaczyna,a Twój w jakiej jednostce słuzy?Oczywiście,że planujemy szpaler,a u Was jak "długi" będzie szpaler?Jakie jeszcze wojskowe atrakcje u Was będą?Planujesz bukiet z róż? Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 29.05.07, 08:56 Hej Dziewczyny, mój też żołnierz, no i nasi znajomi robią tak, że ślub w mundurze, a zabawa w garniturku cywilnym. ALe nie o to mi chodzi. Czy będziecie miały szpaler z szabli? Bo się ostatnio dowiedziałam, ze jak się robi koleżeńskie szpalery, to za pomocą długich, czerwonych róż, bo... wojsko nie ma tylu szabli (jedna warta ok. 1000zł). To ja nie chcę mie takiego udawanego szpaleru. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 10:43 My chyba będziemy mieli szpaler z róż,bo z tymi szablami to troche problem załatwic,a z róz całkiem fajnie wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:05 Hej narzeczone mundurowych Mój N ma stopień porucznika Szpaler z róż u nas nie wchodzi w grę...U nas będzie dokładna ceremonia wojskowa, tak jak to jest ze wszystkimi procedurami. Rozpoczyna się od podniosłego wejścia do kościoła, baczność i takie tam sprawy, następnie Panowie Wojskowi przez całą msze stoją z szablami wzdłuż ław i w czasie mszy są komendy baczność i prezentuj broń, o ile pamiętam to na czytanie, na podniesienie, na ślubowanie sobie miłości i na coś jeszcze. Koniec ślubu wygląda tak Panowie wychodzą maszerując pierwsi, zatrzymują się, państwo młodzi wychodzą, żołnierze robią szpaler, młodzi dochodzą do końca, zatrzymują się przy ostatniej parze żołnierzy. Następnie wybrany żołnierz składa życzenia, i "witam Panią W WOJSKU POLSKIM..." Klaps szablą w pupę i to tyle U nas będzie albo 12 albo 14 żołnierzy. Oni się na tym znają bo przerobili już to na paru ślubach, poza tym większość była w kompani reprezentacyjnej i ważne jest aby poćwiczyli przynajmniej godzinę przed kościołem. A co do kwiatów to na pewno nie chce róż, myślę o czymś takim kwiaciarniaflora.com.pl/siec/030d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jezykkic Re: bukiet i mundur 04.06.07, 22:48 My oboje jesteśmy żołnierzami w stopniu porucznik, ale ja będę w sukni ecru z koronką w kolorze platyny. Będziemy mieć ślub zgodnie z ceremoniałem wojskowym, tj. przyjeżdża do nas kompania reprezentacyjna z Warszawy, bo nasi koledzy są tam dowódcami i orkiestra równiez wojskowa. Ja będę miała kwiaty w kolorze zielono-kremowym, bo pięknie będą wyglądać z moją sukienką i komponować się kolorem munduru! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 17:23 hmm... ja bukiet dobieralam do sukienki kiecke mam kremowa a bukiet bedzie z pomaranczowyc kalii (nie wiem czy te kwiatki dokladnie tak sie nazywaja ). Moj M. idzie w stalowym mundurze (sily powietrzne)... po mojemu bedzie wszystko do siebie pasowac Odpowiedz Link Zgłoś
maroonbug Re: bukiet i mundur 28.05.07, 17:44 o matko kochana!! mezczyzna w mundurze sil powietrznych!!! az mi sie slabo zrobilo, toz to marzenie moje!! nawet chcialam do szkoly lotniczej, ale z fizyka bylo kiepsko... a wracajac do bukietu to mysle ze kazdy kolor pasuje, bo masz jasna suknie. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:04 maroonbug napisała: > o matko kochana!! mezczyzna w mundurze sil powietrznych!!! az mi sie slabo > zrobilo, toz to marzenie moje!! nawet chcialam do szkoly lotniczej, ale z > fizyka bylo kiepsko... > a wracajac do bukietu to mysle ze kazdy kolor pasuje, bo masz jasna suknie. Mam szczescie Facet w mundurze wyglada oblednie! Odpowiedz Link Zgłoś
maroonbug Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:08 co prawda to prawda! ach jak pieknie bedziecie wygladac na slubie! cos romantycznego jest mundurach i nie da sie chyba tego racjonalnie wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:20 kurcze, to ja chyba jestem inna. Bo mnie jakoś nie pociągają mundury i wole mojego N w garniturze. pani_kasia czy twój mężczyzna przebiera się na weselu w garnitur, czy zostaje całe wesele w mundurze? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: bukiet i mundur 28.05.07, 18:26 olgaaa1 napisała: > kurcze, to ja chyba jestem inna. Bo mnie jakoś nie pociągają mundury i wole > mojego N w garniturze. > pani_kasia czy twój mężczyzna przebiera się na weselu w garnitur, czy zostaje > całe wesele w mundurze? My biezemy na razie tylko cywilny, po robimy male przyjecie moj M. jest twardy i bedzie caly czas w mundurze Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 28.05.07, 21:30 Pani Kasiu jaki dokładnie bedziesz miała bukiet?Tez myslałam o pomarańczowych kaliach,tylko nie wiem czy pasuja do białej sukni,bo to ciepły kolor.Msz może jakies zdjęcie swojej przyszłej wiązanki?Byłabym wdzięczna... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: bukiet i mundur 29.05.07, 13:50 Moj bukiet bedzie w takim stylu images22.fotosik.pl/113/725200852a1ac520.jpg images21.fotosik.pl/346/7844119e9db680e5.jpg niestety gdzies mi wcielo zdjecia z pomaranczowymi kaliami ogolnie bedzie to bukiet "berlo" wykonczony na zloto... Szpaler z roz bedzie u nas na koscielnym... Podpatrzylismy to na slubie kolegi, wygladalo slicznie Cywilny bedzie bardzo skromny, wiec jedyny wojskowy akcent na nim to mondur mojego M. Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 29.05.07, 08:58 o nie wiem, mi się wydaje, że jest to jakiś symbol władzy państwa nad moim mężem i jakoś mi tak skacze w żołądku, jak wychodzi rano w mundurze. Wolałabym, żeby był wolnym człowiekiem, nawet kosztem utraty prestiżu. Odpowiedz Link Zgłoś
skarbun Re: bukiet i mundur 29.05.07, 10:33 a ja z kolei mam bardzo romantyczne nastawienie do mundurow, w moim domu nigdy nie bylo zadnej wojskowej musztry od ojca, bo tak naprawde to zawsze rzadzila moja mama )) sama ojca poprosilam zeby na moim slubie byl w mundurze bede z nim szla pod reke do pana mlodego, potem ojciec przebierze sie w cywila jest z tego bardzo zadowolony smiejemy sie, ze nas zaskoczy i przyjedzie czolgiem, na koniu albo przyleci helikopterem tego mozna by sie po nim spodziewac, choc w tym przypadku jest to malo realne, bo jestesmy z Wawy a slub bierzemy pod Zakopanem ostatnio dorwalam ksiazeczke do nabozenstwa dla wojskowych gdzie jest opisany slub wojskowy i wlasnie m.in. szpaler - cudne! Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:07 Hej narzeczone mundurowych Mój N ma stopień porucznika Szpaler z róż u nas nie wchodzi w grę...U nas będzie dokładna ceremonia wojskowa, tak jak to jest ze wszystkimi procedurami. Rozpoczyna się od podniosłego wejścia do kościoła, baczność i takie tam sprawy, następnie Panowie Wojskowi przez całą msze stoją z szablami wzdłuż ław i w czasie mszy są komendy baczność i prezentuj broń, o ile pamiętam to na czytanie, na podniesienie, na ślubowanie sobie miłości i na coś jeszcze. Koniec ślubu wygląda tak Panowie wychodzą maszerując pierwsi, zatrzymują się, państwo młodzi wychodzą, żołnierze robią szpaler, młodzi dochodzą do końca, zatrzymują się przy ostatniej parze żołnierzy. Następnie wybrany żołnierz składa życzenia, i "witam Panią W WOJSKU POLSKIM..." Klaps szablą w pupę i to tyle U nas będzie albo 12 albo 14 żołnierzy. Oni się na tym znają bo przerobili już to na paru ślubach, poza tym większość była w kompani reprezentacyjnej i ważne jest aby poćwiczyli przynajmniej godzinę przed kościołem. A co do kwiatów to na pewno nie chce róż, myślę o czymś takim kwiaciarniaflora.com.pl/siec/030d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:08 Kurcze wysłało mi się dwa razy sorki za zaśmiecanie Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczka79 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:42 olgaaa1 jaki kolr sukni będziesz miała? Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: bukiet i mundur 29.05.07, 15:48 Jeszcze ma trochę czasu nad zastanawianie się nad suknią. Ale raczej śnieżno białą. A tak odbiegając od tematu, ślub jest w kietniu 2008r, kiedy powinnam zacząć poszukiwanie sukienki, żeby tak bez stresu nie martwić się że suknia nie dojedzie na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
aaagatkaaa Re: bukiet i mundur 29.05.07, 21:45 Myśłe, że możesz się zacząć rozglądać za sukienką tak październik-listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
katakon Re: bukiet i mundur 30.05.07, 10:02 Witajcie narzeczone mundurowych! Moj K. tez pojdzie do slubu w mundurze. Ale poniewaz na razie bierzemy tylko slub cywilny (koscielny bedzie troche pozniej) nie chce miec bialej sukni. I wymyslilam sobie ze bede miec suknie czerwona (taka hiszpanska, ognista czewien. Ewentualnie czerwony gorset i czarna spodnica). Do tego zielony mundur... No i jaki ja mam bukiet wybrac? Nie bedzie troche za kolorowo? Jak macie jakis pomysly, to dawajcie Odpowiedz Link Zgłoś
bad_girl10 Re: bukiet i mundur 04.06.07, 21:30 chcialas zobaczyc moj bukiet więc Ci podsyłam link images22.fotosik.pl/130/784907cdbb196dd3med.png Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 05.06.07, 10:12 No cudne, czemu nie, niemniej tak naprawdę oznacza to tyle, że nasi mężowie są tymi, którzy w razie czego zabiją wroga. Z pewnością jest to godne podziwu, czy jednak tego chcemy? Wolałabym, żeby mojego męża sprawa naszych i cudzych wrogów nie dotyczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
samwieszkimjestem Re: bukiet i mundur 05.06.07, 10:17 Już więcej nie będę o tym mówic. W końcu podczas ślubu mało kto rozmyśla nad czymkolwiek innym. Ja do cywilnego miałam bukiet z 9-ciu ciemnoczerwonych róż (do kreacji w dwóch odcieniach wrzosu - różowym i fioletowym). Wbrew pozorom posawało. Na kościelny wezmę pewnie jakieś kremowe albo blady róż. Polecam noszenie ze sobą w torebce skrawka materiału, z którego będzie sukienka (zwłaszcza, jeśli kolor jest inny niż niały). Pokazywałam go fryzjerowi, wizażyście, pani w kwiaciarni i w sklepie z ozdobami do włosów oraz przykładałam do butów, kiedy je wybierałam. Dzięki temu wszystko było idealnie zgrane. Odpowiedz Link Zgłoś