Dodaj do ulubionych

W koncu:) Moja suknia!

29.05.07, 23:38
Po wieeeelu przymiarkach w wieeelu salonach wybralam w koncu suknie. Mam
spory biust, jestem wysoka (176cm)i "kobieca", a ten model fenomenalnie
wyszczuplasmile W przyszlym tygodniu bede zamawiacsmile

Planuje nie miec welonu, zamiast tego niski kok na karku, taki troche
hiszpanski - mam bardzo dlugie wlosysmile

Podoba Wam sie? (chociaz lepiej wyglada w rzeczywistosci niz na zdjeciu) I
jakie kwiaty na pazdziernik? A buty? (musza byc bez obcasow) Moze zlotawe?
Suknia jest w kolorze perlowej bieli. Doradzcie proszesmile

suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=sala
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: W koncu:) Moja suknia! 29.05.07, 23:49
      Suknia pięknąsmile Mierzyłam jąsmile Perłowa biel, czyli biel, czy kość słoniowa
      (ivory)? Jeżeli biel to złote raczej nie.. Lepiej srebrnesmile
      • postka Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 12:47
        to taka raczej kosc sloniowa, ale jasnasmile Srebrne dodatki odpadaja, bo mam
        ciemna karnacje i ciemne wlosy i lepiej mi w zlocieniach niz srebrach...

A kwiaty?
        • sierpniowa_julka Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 13:04
          Mnie florystka do naszej smile sukni doradziła taki (nie wiem tylko, czy taki
          trafia w Twój gust):
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/6b7a9b7154092e6e.html
          Tylko będzie górę miał z hortensji lub gipsówki połączoną ze storczykiem (ma
          stworzyć wrażenie broszki) i pomiędzy koralikami wplecione będą małe storczyki.
    • grudniowa Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 08:39
      Widziałam na "żywo" ta suknię, rzeczywiście robi duże wrażenie. Bardzo mi sie
      podoba smile
    • maroonbug Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 10:10
      ta suknia jest fantastyczna!!!
    • sierpniowa_julka Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 10:52
      ja też mam salę la sposy smile)))) w rzeczywistości jest milion razy ciekawsza w
      rzeczywistości tongue_out
      • sierpniowa_julka Re: W koncu:) Moja suknia! 30.05.07, 11:29
        masło maślane... tongue_out hehehe Miało oczywiście być: w rzeczywistości jest milion
        razy ciekawsza niż na zdjęciach...
        Co do dodatków: moja jest ecru, ale wszelkie na niej aplikacje są w zimnym
        odcieniu - białe perełki, przeżroczyste cekiny (?), biała nić. Zdecydowaam więc,
        że w przypadku tej sukni srebrne dodatki będą znacznie korzystniejsze. smile
    • sierpniowa_julka identyczny gust :P 30.05.07, 13:15
      Postka, właśnie mi się przypomniał mój wątek o villi foksal... pamiętasz? Ta
      sama suknia, to samo miejsce na przyjęcie, ale.... jest na szczęście "ale" -
      mamy zupełnie inne typy urody, inne założenia wesela... smile Pozdrowienia
      • postka Re: identyczny gust :P 30.05.07, 19:42
        A Ty tez w Villi Foksal? Rzeczywiscie niezly zbieg okolicznoscismile Tylko data
        troche nie ta, bo my w pazdziernikusmile Slub bedzie w katedrze praskiej, a Twoj?
        Co do zalozen wesela, to myslelismy o weselu tematycznym - wloskim albo
        miedzywojennym, ale mielibysmy klopot z rodzina, moglaby sie nie wczuc w
        klimat, a szkoda... Ostatecznie wesele jest bez tematu, ale od miesiaca
        siedzimy i wyszukujemy fajnej muzyki np. Hanne Banaszak, Kabaret Starszych
        Panow, Franka Sinatre, Alicje Majewska itp. Zespol osiwieje jak im w koncu
        liste przeslemy... smile Gdzie bedziesz zamawiac tort? Szukam takiego bez rury i
        tych obrzydliwych plastikowych serwetek... Pozdrawiam serdeczniesmile
        • sierpniowa_julka Re: identyczny gust :P 30.05.07, 20:11
          1 - ślub mamy cywilny. myśleliśmy o tym, by zrobić w ogrodzie w villi, ale
          koniec końców będzie wg pierwotnego pomysłu, czyli na wydziale architektury PW.
          dzięki wydziałowi się poznaliśmy, więc tak dla dopełnienia... smile
          2 - temat przewodni wesela: "lata 20. lata 30." zespół jest w tych klimatach,
          więc nie osiwieją (hihihi). Dużą będziecie mieli orkiestrę? u nas będzie grało
          aż 8 rosłych mężczyzn. sporo jak na niewielką restaurację. wymyśliliśmy więc, że
          parkiet będzie w głównej sali, a orkiestra stanie na balkoniku (czy jakkolwiek
          to nazwać).
          3 - tort musimy wziąć od nich. taki postawili warunek. ale powiedzieliśmy, że
          chcemy inny kształt - no i w końcu nasz tort będzie chyba przypominał ten:
          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3d7ad7ac9fca7d53.html
          Z tego co pamiętam, to Tobie udało się uniknąć obowiązkowego tortu. Tory bez
          stelażu w Wawie robią w Mariottcie, Sobieskim, Hyatt, w Aleglorii M. Gessler,
          pracowni cukierniczej Agrafis ( www.agrafis.com ) - znalazłam ich przez "Viva!
          Śluby" Jest jeszcze cukiernia z Bydgoszczy (mają super tanie torty - w cenie
          33pln/kg) - www.sowa-cukiernia.com.pl/ - być może robią torty również na
          Warszawę. Musiałabyś zadzwonić i się zapytać.
          Pozdrowienia smile
          • postka Re: identyczny gust :P 31.05.07, 00:02
            Zastrzelilas mnie tym tortem... Mam go na pulpicie! Naprawde! Juz sie
            zastanawialam skad ja maliny w pazdzierniku wytrzasne? Niewiarygodne... Tylko
            takiego tortu wlasnie nie ma mi kto zrobic, bo jest bez tej rury
            nieszczesnej... Nie wiem, moze powinnysmy sie na kawe umowic, albo co, bo az mi
            sie wierzyc nie chce, ze mozna miec tak zblizone gustasmile) Mam tylko nadzieje,
            ze panow mlodych mamy roznychwink
            Co do orkiestry - u nas bedzie 6 osob z cala masa instrumentow - panowie graja
            na dokladnie kazdym sprzecie poczynajac od fletu a konczac na kontrabasie. Pan
            Robert z Foksal powiedzial, ze sie na pewno zmieszcza w tej mniejszej sali z
            kominkiem i parkietem. Na balkoniku to my mamy podobno siedziecsmile Z drugiej
            strony u nas bedzie okolo 70 osob wliczajac obsluge, wiec mysle ze nie bedzie
            ciasno.

Aaaa, przypomnialo mi sie, a zaproszenia jakie masz? Bo my printko 26M... smile
            • sierpniowa_julka Re: identyczny gust :P 31.05.07, 10:09
              narzeczony właśnie coś przebąknął o ślubie w październiku... tongue_out
              kawa? chętnie... jak tylko wyzdrowieję.
              Maliny możesz wymienić w torcie na co tylko chcesz smile - np.
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3c9a5d9997856e53.html
              choć chyba ciekawiej wygląda w kontraście... uncertain No i chyba będziesz go mogła z
              Foksal wziąć, jak już na nas przećwiczą ten wzór... smile))
              A zaproszenia robimy sami - nawiązujące do naszego zawodu. Wkleję na razie tylko
              okładkę: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a6ec35ba5f5de9f1.html - nie wiem,
              czy cokolwiek się wyświetli, bo mnie nie chce... próbowałam też na imageshack...
              ale może to jedynie wina mojego firewalla? Jeżeli będziesz chciała obejrzeć, a
              się nie otworzy w linku, to prześlę Ci na maila.
              • postka Re: identyczny gust :P 31.05.07, 12:00
                Link z zaproszeniem sie nie otwiera niestetysad Przeslesz na maila? My nie
                myslelismy o wlasnorecznych zaproszeniach, bo raz, ze talentu nam brak
                zupelnie, a dwa, czasu po prostu... zarobieni jestesmy obojesmile
                Jak juz bedziecie po, to pozwole sobie sie odezwac z prosba o zdjecia waszego
                tortu, bedzie pewnie latwiej jak go foksal przygotuje, niz wozic z drugiego
                konca miasta. Zreszta przyznam, ze bardzo mi jest na reke to, ze tam w zasadzie
                wszystko robia sami, jak sobie pomysle, ze mialabym jeszcze miec na glowie
                wystroj sali, winietki itepe to mnie przerazenie ogarnia... Baaardzo bym tylko
                chciala zeby pogoda sie utrzymala - bedziemy mogli chociaz troche z ogrodu i
                tarasu skorzystac. No ale niestety, koniec pazdziernika to moze byc bardzo
                roznie.
                Zaczelam sie zastanawiac nad jakims odzieniem wierzchnim do tej sukni -
                myslalam o etoli futrzanej, ale sie boje, ze bede w niej wygladac jak wielka
                baba, wiec sie przerzucilam na szal kaszmirowy, ale jakos tak nie jestem
                przekonana... To naprawde niesamowite jak slub z rozsadnej i zdecydowanej
                kobiety potrafi zrobic mala dziewczynkesmile

Zdrowka zyczesmile
    • anula789 Re: W koncu:) Moja suknia! 31.05.07, 00:06
      Jest sliczna, mozesz zradzic cene tej sukni? Ja rowniez mam spory bist i wzrost
      174 ,ale slub mam we wrzesniu. Jak dlugo na nia oczekujesz?
      • postka Re: W koncu:) Moja suknia! 31.05.07, 09:27
        Ma kosztowac ok 3600zl, czas oczekiwania ok 3 miesiecy. Jest fajna do takiej
        budowy, bo ladnie podkresla biust, a dodatkowo przez specyficzne uszycie,
        ktorego nie widac na zdjeciu (taki ząb z przodu), bardzo ladnie podkresla talie
        i wyszczupla. Jestem wyzsza od Ciebie i zalezalo mi na "malej" sukience, zeby
        nie wygladac jak szafa trzydrzwiowa i to jest jedyny model, w ktorym dobrze
        wygladalam, a mierzylam prawie trzydziesci sukienek...
        • nataliaostrowska Re: W koncu:) Moja suknia! 31.05.07, 09:38
          PRZE-PIE-KNA!!!!!
          • skarbun Re: W koncu:) Moja suknia! 31.05.07, 22:57
            super! smile najpiekniejsza (wreszcie) jaka ostatnio widzialam - zaraz po mojej wink
    • magdaksp Re: W koncu:) Moja suknia! 31.05.07, 23:41
      bardzo ładna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka