Dodaj do ulubionych

Rzucanie ryzem

02.06.07, 15:06

Obserwuj wątek
    • kunsia za szybko wcisnelam Enter 02.06.07, 15:08
      Bylismy na spotkaniu u ksiedza i dowiedzialam sie iz ksiadz wyprowadzi nas po
      mszy z kosciola i zaprowadzi pod jakas tam statueteke i goscie dopiero tam beda
      skladac nam rzyczenia - dodam ze goscie przez ten caly plan wychodza z kosciola
      po nas wiec nie ma kiedy sypac ryzem... ksiadz chyba sobie to tak zaplanowal
      wlasnie po to aby sypania nie bylo...

Ja ten zwyczaj lubie i jest to na szczescie wiec prosze doradzcie kiedy teraz
      goscie moga sypac , bo zazwyczaj sie sypie jak para mloda wychodz iz kosciola...
      • bystra_26 to nie złośliwość księdza 02.06.07, 15:19
        1. jeśli zaraz po Was jest kolejny ślub, to chodzi głownie o to, byście Wy i
        Wasi goście po ślubie nie robili zatoru przed drzwiami kościoła

2. w wielu parafiach nie życzą sobie ryżu z powodu ptaków - Wy macie tradycję, a
        ptaki żarełko i brudzą prze kościołem - ksiądz wyda Wam zgodę, gdy zapewnicie
        go, że zaraz po życzeniach dwóch waszych weseleników zbierze wszystek ryż
        przenośnym odkurzaczem (o który się sama zatroszczysz)
        • kunsia Re: to nie złośliwość księdza 02.06.07, 15:21
          He he now iem ze masz racje ale pod tym wzgledem
          ale troszke smiesznie by to wygladalo jak by nagle kolesie zaczeli sprzeatac...
          z drugiej strony za granica zawsze ryz rzucaja i nikt problemu nie widzi...
    • zielony_kangur Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 15:20
      A nie możecie po prostu zapytać księdza? My zapytalismy, powiedzieliśmy, że wiemy, że potem ktoś musi sprzątnąć, ksiądz się tylko uśmiechnął, powiedział że nie ma problemu...może spróbujcie, po co masz dumać i kombinować...
      • kingadaw Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 15:27
        wolałabym by u mnie nikt niczym nie rzucał, bo przecież pieniędzmi i jedzeniem
        się nie rzuca... Nie sądziłam ze przeforsowanie tego będzie takie trudne...
        • kunsia Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 15:28
          Pieniedzmi to ja tez wole nei slyszalam historie jak to pieciozlotowka panne
          mloda w czolo trafila...
          sorki ale platki roz i takie tam to troszke kicz dla mnie....
          • karmazyna Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 17:42
            a ja nie cierpię rzucania peiniażkami...biedne panny młode ze zrobionymi
            ładnymi paznokciami zbieraja z brudnej ziemi pieniazki i nie daj Bze poem
            upapraja sobie jeszcze sukienke...Mam nadzieje,ze nasi goście co najwyzej
            ogranicza sie do ryzu...A kiedys byłam na ślubie gdzie jedenz wujków pary
            mlodej pomagał zbierać im te grosiki a jak juz pozbirał znaczna część do
            oreczka to...stwierdził,ze jeszcze raz posypie nimi parę młoda...wrrr...
            • lubna Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 19:00
              Oj te drobniaki... Zbieraliśmy je w deszczu, uświniłam się, jak nie wiem smile
              • monitchka26 Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 19:08
                A moze rzucanie płatkami róż?? U mnie tak będzie, to mi się bardziej podoba niż
                wstrętny ryż.
                • mela81 Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 20:13
                  a co napisałaś na zaproszeniu zeby gośćie przynieśli ze soba płatki czy mają je
                  wyskubać z bukietu? zamiast ryżu proponuje płatki owsiane na pewno będzie
                  oryginalnie
    • lee_a Re: Rzucanie ryzem 02.06.07, 20:30
      rzucanie ryzem w ogole mi sie nie podobalo - na zdjeciach w ciemnych wlosach
      meza wyglada to jak biale robaki a ryz wysypany w nocy z sukienki jest bleee...
      jak rozgotowany kleik. To juz wole drobniaki i zbieranie przy pomocy rodziny i
      znajomych.
      • zielony_kangur Re: Rzucanie ryzem 03.06.07, 00:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka