Dodaj do ulubionych

Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur...

03.06.07, 19:30
Jakie buty kupuje?
brazowe - czy musi byc ten sam odcien brazu, co garnitur? Jezeli nie, to czy
szukac jak najbardziej zblizonego odcieniu, czy moze zdecydowac sie na czarne?

Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:39
      buty najlepiej brązowe ale odcień nie musi być taki sam, po prostu muszą pasować smile
      pasek dobrać do butów
      skarpety też (dobrać do butów)
    • kc_mc Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:41
      Tylko nie czarne do brazowych butow.
      Raczej ciezko bedzie Ci trafic 100 % ten sam kolor co garnitur, ale pamietaj ze
      buty mozna kupic o ton ciemniejsze od garnituru, ale nigdy jasniejsze (tak mi
      wiele Pan w sklepach tlumaczylo ).
    • inkageo Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:43
      Mój narzeczony ma bardzo, bardzo ciemno brązowy garnitur. Szukamy butów o tym
      samym odcieniu lub ciemniejszych, ale do tej pory wszystkie brązowe były za
      jasne.. W ostateczności założy czarne, ale mam nadzieję, że znajdziemy
      odpowiedniejsze..
    • nionczka Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:46
      My szukalismy butów w kolorze gorzkiej czekolady do takiegow lasnie garnbituru.
      Porazka! Wszytsko bylo za jasne albo za brzydkie. W koncu sie udalo, sa sliczne
      i ponoc wygodne. Ten sam ton, ten sam styl.
    • pannaxx Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:57
      Hej, dzieki za odp.
      No wlasnie garnitur jest ciemno brazowy i nie mozemy znalezc takich butow.
      Chyba czarne beda, jak nie znajdziemy brazowych.

A jakiej firmy sa Wasze ciemno brazowe buty? Moze w ten sposob znajdziemy?
      • gioseppe Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 03.06.07, 19:58
        moj Kuba ma z baty
        zdzwiilam sie ze tam znalazl buty do garnituru ale sa super i swietnie pasuja do
        caloksztaltu wink
        • kasiad50 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 05.06.07, 13:04
          Mój Sebastian również ma buty z Baty. Kolor idealnie pasuje do garnituru.
          Dodam, że garnitur ma w kolorze bardzo trudnym do zdefiniowania.
          I w Bacie jako jedynym sklepie znaleźliśmy buty dokłAdnie w takim samym kolorze
          i odcieniu jak garnitur.
          Napiszę tak jak gioseppe, ze podobno są wygodne smile
    • flame28 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 08:42
      Mieliśmy ten sam problem. Narzeczony nabył garnitur Vistuli w kolorze bardzo
      gorzkiej czekolady. W jednym świetle jest brązowy w innym prawie czarny. No i
      oczywiście był kłopot z butami. Kupiliśmy w Ryłko najciemniejszy brąz i są w
      porządku, ale w sklepie Wojasa widziałam chyba jeszcze ciemniejsze, więc jeśli
      macie gdzieś sklep Wojasa pod ręką to sprawdźcie tam.
      • kasiad50 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 05.06.07, 13:08
        Widzę, że Narzeczony flame kupił chyba taki sam garnitur co my smile
        W sztucznym świetle jest w kolorze gorzkiej czekolady, w świetle dziennym jest
        stalowy a raczej bardzo ciemy szary.
        Dodatkowo ma taką kratkę wytłoczoną w materiale, którą widać tylko w sztucznym
        świetle.
        My tez kupiliśmy garnitur w Vistuli.
    • agnieszka5661 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 09:20
      ja też uważam że tylko brązowe wchodzą w grę...
    • inkageo Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 09:26
      Zrobiłam kilka zdjęć spodni z czarnymi butami. Kurcze ten brąz wcale nie
      wygląda jak brąz..
      Tu zdjęcie w pomieszczeniu:
      img472.imageshack.us/my.php?image=dsc00769dz7.jpg
      A tu na balkonie, już bardziej brązowo:
      img181.imageshack.us/my.php?image=dsc00796tw3.jpg
      Czerń się odznacza, ale ciężko będzie znaleźć odpowiedni odcień. I musimy cały
      ze sobą nosić spodnie na zakupy..
      • mafia212 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 09:41
        hej, widzę że nie tylko mój M ma ten problem.
        M zamierzał kupić czarny garnitur, ale wyglądał w nim tak jakoś nijak.
        Zdecydował się zatem na garnitur brązowy, tzw ciemna czekolada no i w tym
        momencie zaczęły się schody .....

Szukaliśmy brązowych butów, bo czarne niestety nie pasują do tego garnituru.
        Byliśmy we wszystkich możliwych sklepach z butami w Warszawie. No i porażka.
        Nigdzie nie było eleganckich, ciemnobrązowych butów!!!!

No i w końcu ...... trafiliśmy na butik KAZAR. Tam znaleźliśmy ciemnobrązowe
        buty, delikatnie połyskliwe. Właśnie nam te buty ściągają z Krakowa (nie było
        numeracji). Także jak macie możliwość odwiedźcie ten sklep.

Acha, a jaki kolor kamizeli zakładają wasi narzeczeni? macie może zdjęcia?
        My wybraliśmy ciepły kolor ecru, a na tym delikatne złote wzory.
        • nehema2889762 Re: brazowy garnitur. - ja pytam o kwiaty 04.06.07, 09:46
          a ja do brązowego (nie takiego 100% brązowego bo w prążek z innym kolorem)
          garnituru zapytam o kwiaty, sukienka jaaasne ecru lub jak kto woli śmietanka,
          nastawiona jestem na pomaranczowe cantadeskie (kwiaciarka sugerowala zywe kwiaty
          zeby biel nie zlała się z innymi biało pochodnymi kolorami) ale patrzac na
          garnitur w zaleznosci do swiatla widac braz albo przebija niby niebieski prazek??
        • inkageo Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 09:49
          My bez kamizelki, krawat w żywym kolorze, będzie chyba dopasowany do bukietu. A
          mam mieć zielone storczyki.
          • kasiad50 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 05.06.07, 13:11
            My też bez kamizelki, krawat chcemy również w żywym kolorze, ale ja chcę różowe
            storczyki, ale mój S w życiu nie założy różowego krawatu sad
    • pannaxx Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 12:32
      Heja,

Inkageo
      Wasz garnitur rzeczywiscie jest bardzo ciemny, spokojnie mozecie zakladac
      czarne buty.
      Nasz garnitur jest troche jasniejszy, problem w tym, ze dopiero zamowiony i nie
      pamietam dokladnie koloru i nie mozemy jeszcze kupic butow. Zrobilam jednak
      rozpoznanie w kilku obuwniczych i byly tylko jasne brazowe, ktore by sie
      podobaly. Obawiam sie, ze im blizej lata, tym trudniej bedzie cos znalezc.

Mafia
      My tez wybralismy kamizelkew cieplym odcieniu, kolor kremowy ze zlotawymi
      wzorkami, ktore sa prawie identyczne jak koronka na mojej sukni. Niesamowite,
      ze tak sie trafilo! Droga byla, ale skusilismy sie.
      Tak w ogole to nie przepadam za panami w brazie na slubie. Jednak po
      przymierzeniu garnitorow we wszystkich mozliwych kolorach, okazalo sie, ze braz
      najlepiej pasuje do jego karnacji + pasuje do mojej sukienki.
      No i wyszlo na braz i teraz trzeba brazowe dodatki szukac.

Nehema
      Ja jescze nie jestem pewna, ale chyba zdecyduje sie na kwiaty kremowe z duza
      iloscia zieleni. Malo takich bukietow widzialam na zdjeciach w necie, chyba nie
      sa popularne. Podobaja mi sie jasne kolory w bukiecie do slubu, kontrast to
      ewentalnie dla brunetki.
      • mafia212 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 13:25
        Jeżeli garnitur brązowy, koszula ecru, kamizelka ciepłe ecru z delikatnymi
        złotymi wzorami - to w takim razie jaki kolor spinek do koszuli?

Złoto czy srebro? a może macie jakies ciekawe propozycje w jakim sklepie można
        dostać ładne spinki?
        • pronovia Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 17:03
          My kupiliśmy srebrne spinki z ciemnym bursztynem. Do brązowego garnituru i
          kamizelki ecru.

Spinki kupione w Sukiennicach
    • karolin-k Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 13:38
      mamy niby brązowy z delikatnymi nitkami kremowymi i żadnych butów nie moglismy
      znaleźć
    • pannaxx Mafia 04.06.07, 14:44
      Spinki - niby zloto samo sie nasuwa, ale beda srebrne.

Obraczki beda z bialego zlota, paska tez poszukamy ze srebrna klamra, oboje nie
      lubimy zlotej bizuterii, te wzorki na kamizelce nie sa typowo zlote.
    • agajp7 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 17:30
      możecie dopisac jeszcze gdzie kupowaliście garnitury bo my chyba zjeżdziliśmy
      cały wrocław i albo kolor nie ten albo rozmaiaru nie ma, może Nas coś
      natchnie.....gdzie Nas jeszcze nie było
      • inkageo Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 17:35
        My w Zarze w pasażu grunwaldzkimsmile Nigdzie indziej nie było rozmiaru dla
        szczupłego i wysokiego.. Od 96 w klatce piersiowej i zawsze w najbrzydszym
        kolorze i fasoniewink
    • pannaxx Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 17:34
      Moj M tez bedzie mial brazowy garnitur, butow jeszcze nie mamy, ale tez beda
      brazowe, a jak nie znajdziemy, to czarne.
      Koszula ecru, kamizela ciemno kremowa, trudno opisac te wszystkie odcienie, ale
      swietnie pasuja do siebie i M cholernie przystojnie w tym wyglada smile
      Jak juz bedziemy miec buty, to kupimy pasek takiego samego koloru.
      Spinki prawdobodobnie beda koloru srebrnego.
      Kwiaty - ?
      • pannaxx Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 17:38
        Oj, jeszcze raz to samo napisalam, a myslalam, ze odpowiadam na posta z innego
        forum!!!!
        Za duzo okienek pootwieranych! W nalog juz wpadam! Moze po slubie sie wylecze!
        Ale ciagle mysle, ze jak poczytam, to cos ciekawego wynajde i swoj slub
        uatrakcyjnie !

Do tej pory wiele przydatnych informacji wynalazlam.
        • nehema2889762 Re: Wasz narzeczony bedzie mial brazowy garnitur. 04.06.07, 23:46
          garnitur w brązach spinki w cieplym kolorze czyli zloto (koszula ecru)
          a gdzies wyczytalam ze do garnituru raczej paska sie nie nosi ze spodnie maja
          byc dopacowane ale bez niego :o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka