Dodaj do ulubionych

troche chyba powariowalismy :)

04.06.07, 00:54
tytułem wstępu - już chwilkę z Wami jestem - od lutego bo wtedy T. się oświadczył

zaręczyny były w naszym mieszkanku - T. obstawił pokój świeczkami, wysłał mnie
do kąpieli i ladnego ubranie się, w tym czasie zrobil spaghetti z brokułami i
gorgonzolą i orzeszkami + winko, deserek truskawki z szampankiem, i w zaciszu
domowym ładnie się oświadczył i oczywiście sie poryczałam wink potem telefon do
domów i posprzatane wink

zaczęły sie powolne przygotowania, rezerwacja sali, no i dla Niego chwilowo
tyle , dla mnie codzienne wizyty na forum wink i jedno mierzenie sukni - bo nie
moglam juz znależć miejsca wink

dzisiaj odwiedzalismy moja kumpele celem obejrzenie nowego berbecia i
wracalismy przez M1, zeby coś zjeść. Oczywiscie wszystko zajęte, więc
wstąpiliśmy na glupiego do jubilera. Kiedys ogladałam tam piękne obrączki z
mamą. I tak jak weszliśmy tak kupiliśmy big_grinbig_grinbig_grin może troche wcześnie, ale
akurat była jakaś przecene na Dzień Matki (niby nie dotyczyła obrączek i babka
dzwoniła do kierownika, czy może dać upust) i moje wymarzone obrączki nie dość
, że z upustem 30%, to jeszcze spodobaly sie mojemu T. smile

jestem taka happy, że wkurzam wszystkich dokoła - pewnie to znacie z autopsji
smile - bardzo dziwna sprawa - ludzie nie przejmuja się czyimiś przygotowaniami
do ślubu jak my, hihi big_grin

ale na Was można liczyć smile

aha i dodam, że zawsze obstawiałam obraczke bez dodatków, ale jak tą
zobaczyłam z jednym kamyczkiem to wiedziałam, że to TA smile
ps2. oświadczyny 03.02, zakup obrączek 03.06 - trójka szęśliwa czy co ?suspicious

to teraz unaocznię:
pierścionek:
img263.imageshack.us/img263/8862/a018kl7.jpg
obrączki:
img160.imageshack.us/img160/2421/a011rcj4.jpg
i na dokładke kot w trakcie roland garros smile :
img384.imageshack.us/img384/4070/a006rv6.jpg
pozdrawiam

suwaczek
Obserwuj wątek
    • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:19
      przesliczne obraczki my tez mamy z oczkiem
      • mrr3 Re: troche chyba powariowalismy :) 19.06.07, 11:35
        a co sadzicie na temat klasycznych obraczek? ja chcialam z oczkiem ale moj maz -
        obecny zadecydowal troche sam i mamy klasyczne. w sumie sie przyzwyczailam i mi
        sie podobaja
        • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 19.06.07, 12:01
          nie wiem czy klasyczne to złoto czy bez oczka? suspicious

chcieliśmy połączenie białego ze złotym, a to oczko to przez przypadek - po
          prostu i ja i T. po włożeniu ich na rękę wiedzieliśmy ze to TE i żadne nie
          planowane wcześniej oczka nie przeszkadzały.

suwaczek
      • napolnoc Re: troche chyba powariowalismy :) 19.06.07, 13:11
        Mnie sie srednio podobaja, IMO jak dwa kolory zlota to juz bez kamyka, bo
        inaczej za duzo tego szczescia naraz, ale gratuluje i rzymam kciuki za gladkie
        przygotowania smile
        • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 19.06.07, 14:25
          jeśli to do mnie a nie do maraxeli, albo do obu na raz, to powiem na moja obronę
          wink tylko, że na zdjęciu moje wyglądają na bardzo świecąco-strojne, ale na żywo
          prawie kamyczka nie widać i wyglądają raczej skromnie wink

suwaczek
    • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:21
      picasaweb.google.pl/maraxela/Obraczki
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:47
        wieeem, ogladałam - może to nawet przez Was mi się tak gust zmienił wink bardzo
        podobne mamy wink
        fajnie nie? suspicious - dalej mam glupawkę wink aż spać nie mogę - kurcze podstawówka już
        za mną, do ślubu kupa czasu, a tu takie podejście dziecinne wink
        a jutro do pracy tfuj wink
        suwaczek
        • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:53
          ja jutro mam przeottke z wiedzy obejmujacej 450 stron i wlasnie ja zglebiam
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:59
            to kochana powodzenia, nie zaucz sie nam za bardzo winkchociaz 450 stron robi
            wrażenie uncertain

pozdrowionka

suwaczek
            • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:01
              nie no medycyna ma to do siebie ze pochalanianie ksiazki telefonicznej po paru
              latach studiowania zajmuje ci moze 2 dniwink
              • memphis90 Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 13:41
                Maraxela, kiedy kończysz? Ja mam w poniedziałek mój ostatni egazmin, aż mi
                trochę smutno, ze już po wszystkimsad
        • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 01:57
          mnie ten slub calkiem oglupil na stole mam kolczyki obok obraczki na nogach
          buty slubnesmile laptopa forum co 5 minut no i pokaz slajdow w sukni jakies chore
          musze sie leczycsmile a 2 tyg przed zaczne myslec czy napewno tego chcesmile
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:02
            bueheheheh big_grin aż oplułam klawiature, dobrze, że tylko wodą wink
            no to ja na razie tylko mam wystawke z obrączek ;D

ale z nas głupioki nieziemskie smile
            ja Ci dam wątpliwości - mogę się zobowiązać do skopania tyłka w razie
            wątpliwości. chcesz? suspicious
            suwaczek
          • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:04
            jakbym miala suknie to bym pewnie w tym momecie w niej siedzaila i zakuwala
            haha z welonem na glowie ale spokojnie jeszcze 2 tyg bede ja miala wic zorbi
            sobie zdjecie haha jak siedze o 2 w uskni z butami na nogachsmile
            • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:10
              a w ogóle to kolczyki na twoim miejscu to bym sobie przykleiła chyba na monitor
              wink baardzo piękne są, suknie również, jak na razie jeden z moich typow to :
              www.suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=soroya&nr=1
              więc identyczna wink w ogóle jakbys byla w krakowie to pewnie bym Ci coś podkradła
              wink bo coś mi się kojarzy, że nie jesteś - tak połowe od Ciebie, połowe od
              gioseppe - ona jest bardziej zagrożona geograficznie wink
              ale jakbys kolczyków juz nie chciała nosić to już sie piszę smile

suwaczek
              • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:16
                upssmilesmile faktycznie dobrze ze jestem z wroclawiasmilesmile kurde to nie zazdoszcze ty
                amsz jeszcze 11 miesiecy tego przezywania MASAKRA ja juz chce zeby to sie
                skonczylo bo mam forumowe uzaleznienie
                • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:22
                  eee- nie jest tak źle - mam napady takie (prawie patologiczne wink), jak coś się
                  rusza do przodu - data, sala, teraz obrączki - trzyma 2-3 dni, potem puszcza i
                  zaczynam wygladać i zachowywać się jak rozsądny czlowiek, a nie "szalona panna
                  młoda" big_grin, szczególnie, że jeszcze tyle czasu, więc może to jakoś przeżyję wink

a co do wrocławia, to moja siora tam studiuje, też medycynę smile, więc nie znasz
                  dnia, ani godziny <szatański śmiech> smile

suwaczek
                  • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:25
                    boze ja zaczelam przezywac w styczniu a ty amsz jeszcze 11 miesiecy
                    ooooooooooooooooooooo nei zazdoszcze
                    • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:31
                      nie nie nie, nie zgadzam się na robienie ze mnie potwora ślubnego wink

juz nic nie przeżywam... tylko zerknę na obrączki big_grin

jakby była sala nie w listopadzie to bym miała mniej do przeżywania, a tak...lipa.

no to idę do spania, wyśpij się aby droga nocna współuzależniona forumowo wink

suwaczek
    • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:29
      a ile daliscie za obraczki??
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:36
        daliście jak daliście smile - T. kupil - bo jak stwierdził "pan mlody kupuje"
        drogo, bo to ręczna robota z Wiednia, 4000 oryginalna cena, 2900 ostateczna po
        upuście, ale obrączki jak mówią na całe życie, a sukni szukam na allegro, więc
        się może oszczedzi różnicę uncertain

suwaczek
        • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:38
          czekaj bo spadlam z krzesla musze sie pozbirac ile!!!!!!!!!!!!!???? wow to my
          900 zlsmile ale kurde straszna cena
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:44
            potworna, też to wiem, potem po zakupach chyba z 2 godziny się delikatnie - no
            dobra - wściekle uporczywie wink upewniałam, czy aby na pewno T. chciał wydać
            tyle, i czy nie tylko dlatego, że mi sie podobają, albo jakiś inne czynniki na
            Niego nie wpłyneły, bo aż mi sie nogi ugieły jak zobaczyłam, że moje wymarzone
            obrączki tyle kosztuja.

ale stwierdził, że to raz się kupuje i że to wszystko co mierzyliśmy/
            oglądaliśmy nie było takie fajne, i że nie mam mieć żadnych wyrzutów
            finansowych, więc została mi czysta radość, że w porządku.

dodam jeszcze, że w noszeniu (mierzeniu) i dotyku są zupełnie inne niż wszystko
            co do tej pory spotkaliśmy - obustronne odczucie.
            • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:52
              macie jeszcze tyle czasu ze na wszystko inne sie uzbiera spokojnie a tak jak
              mowisz to pozostanie do konca zycia
        • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:38
          uwazaj bo zaraz napadna na twojego chlopa skad a tylekasy na obraczke a ona
          szczescia nie daje hahaha
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:52
            no cóż, jedni na suknię, garnitur, motylki pod kościołem.. nam wypadło na
            obrączki, suknia będzie używana, zaproszenia sami będziemy robić, auta nie
            wynajmujemy, kamery chyba też nie za bardzo, bukiet bym chciała z piwonii z
            babcinego ogródka, więc juz tego mojego bogatego chłopa żyłować nie będę smile

suwaczek
        • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:40
          jak ci sie tak moja suknia podoba to ci ja moge sprzedac hahahha
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:54
            chętnie przejrzę wink

suwaczek
            • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:56
              mam rozmiar 38 suknia na dlugosc 175 wiec jak cos to wiesz hahasmilesmile
              • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 10:42
                no to masz bardzo zgrabne 38 wink
                ja mam trochę bardziej konusowate - 162 wink ale obciąć zawsze można

suwaczek
                • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 10:56
                  ide walczyc z moimi 450 stronami za 30 minut bedzie 100 pytan do kuzwa!!!!!!
                  zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ale sie boje trzymajcie kciuki
                  • inkageo Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 10:58
                    Trzymam!!!
                  • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 11:00
                    też trzymam smile

suwaczek
                  • zwierzatko_mojej_mamy do maraxela 04.06.07, 12:36
                    tylko nam sie pochwal jak poszło wink mam nadzieję, że nie zasnęłaś w połowie
                    pytania wink

suwaczek
    • maraxela Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:41
      nie no jak 2900 to szacuneczek ja bym ja sobie przylepila d monitora i przez 11
      calowalasmile haha
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 02:47
        no cena im urody nie dodaje wink jakby kosztowały 50 zł też by byly takie fajowe,
        ale za tyle nikt mi nie chceał sprzedać wink co za naród nie? suspicious

suwaczek
      • suziliu do maraxela 04.06.07, 15:57
        Maraxela,

Musze sie przyznać, zainspirowana wklejoną przez ciebie fotką kupiłam
        identyczne kolczyki... Ale, że suknia inna to chyba może być smile No i łączę sie
        z Tobą i twoimi egzaminami w bólu - za mna część radcowskiego egzamniu ... Do
        końca czerwca winno byc po wszystkim
        • maraxela Re: do maraxela 04.06.07, 16:27
          no bylo ciezko nawet bardzo ale do przodusmilesmilefajnie ze ci sie spodobaly
          kolczyki bardzo mi milo slyszec.co to wszytscy jakies egzaminy zdaja na radcow
          doradcow adwokatow wowsmile mam nadzieje zemnie nie bedziecie musialy bronic w
          sprawie o blad w sztuce keidys hahah ale znajomosci sie przydadza spotkamy sie
          pozniej na forum radca prawnysmile ja bede zrozpaczona 'zaszylam huste w ciele
          pacjeta-ale ja na prawde nie chcialam co mamter zrobic"winksmile
          • suziliu Re: do maraxela 04.06.07, 16:35
            Maraxela, zawsze do usług smile Dobrze mieć już pierwszego potencjalnego Klienta.
            Ale mimo wszystko chyba wolałabym Cie spotakć jako szefowa prywatnej kilniki,
            niż jako sprawce błedu w sztuce.
            No i rzeczywiscie- ostatnio wszysce jakies egzaminy 'zawodowe' zdają, to chyab
            jakis przedslubny pęd do wiedzy
            • maraxela Re: do maraxela 04.06.07, 16:38
              ja nie spie juz miesiac ,sypiam po 2 h zobacz sobie o ktorej ja sie na forum
              wypowiadam smilesmile mam silwe wlosy \na glowie ooooooooo masakra
              • maraxela Re: do maraxela 04.06.07, 16:39
                szefowa to hmmm daleka droga jeszcze przede mna kariera w medycynie jest dluga
                i kreta ale jeden plus mozna si euczyc do konca zycia czegos nowego
                specjalizacji do wyboru jest mnostwo smile
                • suziliu Re: do maraxela 04.06.07, 16:44
                  No ale mimo tego powodzenia.
                  ja też na wspomagaczach od dluzego czasu. jestem po pierwszym dniu pisemnego.
                  sama nie wiem czemu siedzę na forum zamiast pogłebiać wiedzę w zakresie
                  postepowania cywilnego smile Ale chyba dzieki temu jeszcze nie zwariowalam. tak
                  bym juz chciała sie cieszyć przygotowaniami do slubu (to juz w sierpniu)...a tu
                  nic, tylko nauka.
                  • maraxela Re: do maraxela 04.06.07, 16:51
                    polecam tusipec taki syrop na kaszel zawiera efedryne dziala lepiej niz
                    wszytkie pluszactif tajna bron na medycynieZsmiletylko jeden lyk sie pije nie
                    wiencej-ja kiedys wypilam naraz pol butelki i mialam takie lomotanie serca ze
                    szoksmile
              • maraxela Re: do maraxela 04.06.07, 16:49
                wiesz co sobie coraz czesciej mysle zeby isc na prawo i jeszcze to skonczyc,w
                sumie na medycynie nauczli mnie wkuwac ksiazki tomami to moze jakos by mi tam
                szybko poszlo przyswajanie kodeksow.chcialabym zajac sie sprawami wlasnie o
                blond w sztuce bo bywajac na sprawach tego rodzaju wiem ze prawnicy nei zawsze
                sobie potrafia poradzic czestokroc zadaja pytania(czysto nie swiadomie)typoo
                medyczne do bieglych a odpowierdz bieglych pogrza klijeta
                • suziliu Re: do maraxela 04.06.07, 16:55
                  To jest świetny pomysł - pod względem ilosci nauki kierunki sa bardzo podobne.
                  Kończenie tych dwóch kierunków (prawa i medycyny) jest np. w Stanach dosc
                  powszechne wsroód osob zajmujacych sie szeroko rozumianym prawem medycznym.
                  szczególnie że tam ilość tego typu sporów jest zatrwazająco wysoka. Prawnik bez
                  wiedzy medycznej ma niestety marne szanse na złożenie jakichkolweik sensownych
                  zarzutow do opini bieglego (a na tym takie sprawy sie kończą)Więc maraxela -
                  przyszlość przed Toba.
    • inkageo Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 08:49
      Ale mnie rozbawiłyściesmile Takie spontaniczne zakupy są najlepszesmile My wybraliśmy
      obrączki prawie rok temu i jeszcze ich nie kupiliśmy, ale mimo że obejrzeliśmy
      setki innych wzorów to te pierwsze podobają nam się najbardziejsmile Mam nadzieję,
      że nie wycofali ichwink
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 11:01
        no znając (z czytania ) Ciebie to kupisz pod wpływem impulsu obrączki z panamy i
        będziecie mieli cztery winksmilesmile

suwaczek
    • she_24 Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 12:39
      obrączki b. ładne. Gdzie kupiliście? czy to połączenie białego i zółtego złota?
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: troche chyba powariowalismy :) 04.06.07, 12:47
        tak to żółte i białe złoto - kupione w M1 w Krakowie, u jubilera "Sobieski"

znalazłam teraz stronkę - www.sobieskicrown.pl

suwaczek
    • bazyliaa1 do Zwierzątka:) 04.06.07, 13:00
      Co ja słyszę- Kraków!!! nareszciewink))możesz zdradzić gdzie wesele urządzacie?
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: do Zwierzątka:) 04.06.07, 13:17
        w Tarnobrzegu wink stamtąd pochodzę

suwaczek
        • bazyliaa1 Re: do Zwierzątka:) 04.06.07, 13:23
          też pięknie...smilea ja dumam nad czymś skromnym w Krakowie i zdumiewa mnie, że takie wielkie i piękne miasto a ja jestem w kropce...
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: do Zwierzątka:) 04.06.07, 13:30
            na może nie skromnym w sensie oprawy tylko ilości ludzi byłam w skawinie w
            restauracji "Stek"! smile nazwa tragiczna, ale wnetrze super - klimat amerykańsko -
            indiańsko - drewniany, ładnie nastrojowo oświetlony, pyszne jedzonko - jeszcze
            chyba o 03.00 coś podali - ja już nie mogłam patrzeć, bo ilości tez były
            niesamowite, salka z barem i boxami dookoła parkietu - wszyscy sie widzieli -
            polecam wink

suwaczek
            • bazyliaa1 Re: do Zwierzątka:) 04.06.07, 13:42
              dzięki, zbadam sprawęsmile))
              • zwierzatko_mojej_mamy Re: do Bazylii 04.06.07, 23:53
                jakbym poszukała to może zdjęcia by się znalazły jakieś smile - interesuje Cię czy
                jednak ścisły Kraków?

suwaczek
                • maraxela Re: do Bazylii 04.06.07, 23:57
                  o witam nocne markismile widze ze bezsennosc nie tylko mnie dopada,ja dzisiaj mam
                  na tapecie biegunki u niemowlat i pediatria pelna gebasmile
                  • zielony_kangur do maraxeli 05.06.07, 00:35
                    a czegoś o kręgosłupach nie masz na tapecie? grozi mi operacja - pfffuj wypluj!;
                    (
                    • maraxela Re: do maraxeli 05.06.07, 00:36
                      nie no jak na razie kregoslupy to nie jest moja mocna strona
                      • zielony_kangur Re: do maraxeli 05.06.07, 00:39
                        sad(( ja się leczę i mam nadzieję do ślubu będzie ok...leżę leżę rehabilitacja i
                        kwiczę...szkodacrying
                        • maraxela Re: do maraxeli 05.06.07, 00:47
                          chirurgia nigdy moja mocna strona nie byla na studiach do tego zbytniej wagi
                          nikt nie rpzywiazuje bo i lekarz nie -chiurg operowac umiec nie musismile
                          • zielony_kangur Re: do maraxeli 05.06.07, 00:53
                            ...fakt...ale szukam pomocy, pocieszenia,porady,po jednej operacji już jestem
                            kilka lat a teraz mnie złożyło - i to przed ślubem
                            • maraxela Re: do maraxeli 05.06.07, 00:57
                              moge tylko spytac co sie stalo ale na serio w tej dziedzinie to jestem noga
                              • zielony_kangur Re: do maraxeli 05.06.07, 01:06
                                nie no też nie szukam porady na forum ślubnymsmile)) to raczej chęć wyżalenia sięcrying
                                dyskopatia L4/L5, rozpadnięcie się dysku, operacja w 2001 no i teraz od
                                jakiegoś czasu powrót-nie da się funkcjonować, wierzę w rehabilitacjęcrying
                                • bazyliaa1 nocne marki 05.06.07, 01:14
                                  odezwij się na gazetowy, moja przyjaciółka miała operację..współczuję bo wiem
                                  co to znaczy, trzymaj sięwink
                                  • maraxela Re: nocne marki 05.06.07, 01:28
                                    no wspolczuje widzialam jak sie ludzie wija z bolu w takich chorobach
                • bazyliaa1 Re: do Bazylii 05.06.07, 00:04
                  Co masz na myśli mówiąc "ścisły"? Jakieś Skawiny, Zabierzowa wchodzą w grę ale że ma być skromnie (tzn około 50 osób)to może znalazloby się cos w centrum??
    • a1ma Jesteście z Łodzi? 04.06.07, 13:14
      Jeśli tak, to zapraszam na łódzkie forum - można tam poświrować lokalnie i wszyscy
      wariują w podobnym stopniu wink))

Aha, gratulajce!!! smile
      • zwierzatko_mojej_mamy Re: Jesteście z Łodzi? 04.06.07, 13:18
        z Krakowa - dziękujemy bardzo wink

suwaczek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka