Dodaj do ulubionych

Biuro podrozy

08.06.07, 08:52
Czy organizowalyscie kiedys wycieczke przez niemieckie biuro podrozy?
Egzotyczne wycieczki sa tam tansze, mozecie cos polecic?
My chcemy sie wybrac na Dominikane w styczniu,ale nie wiem, jakie biuro
podrozy i czy wszystko mozna zalatwic przez internet.
Moze macie jakies doswiadczenie.
Dzieki
Obserwuj wątek
    • basiulek11 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 10:36
      Przez internet to chyba najprosciej dreamtours. www.dreamtours.pl/
      W Warszawie jest tez pare biur majacych oferty niemieckich biur podrozy, mozesz
      sprobowac supertour. www.lufthansa-city-center.pl/supertour/
    • np1979 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 11:16
      ja na expedia.de kupiłam wycieczkę do turcji, polecam tę stronkę
      • evita120708 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:25
        Wyjazd z niemieckim tour operatorem możesz wykupić również w Polsce. Cena jest
        przy tym niższa niż tych organizowanych przez polskie BP a standard
        niejednokrotnie wyższy. Musisz tylko sprawdzić, czy ten agent (BP) sprzedaje też
        oferty niemieckie. A skąd jesteś?
        • maraxela Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:29
          ja bym chciala pojechac na objazdowke po indiach i nie moge znalesc nic na
          niemieckich biurach podrozy tych wyzej podanych nie wiecie moze jakie biura cos
          takiego organizuja
          • mayagaramond Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:46

www.enchanting-india.de/D-indienurlaub.asp?gclid=CPmjrrGrzIwCFSdPEgodH0ciuQ
            www.tajreisen.de/html/rajasthan-ranthambore.html
            Wbij w google "indien rundreise" jest tego od groma. A nie chcesz pojechac na
            wlasna reke? Moja przyjaciolka i jej facet wlasnie wyjechali dwa dni temu w
            podroz dookola swiata. Wroca za rok...
            • maraxela Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:48
              ooo kurde no to fest.wiesz boje sie troche o moja z znajomosc angielskiego i
              czy sie dogadamy na meijscu a tam straszna biurkracja zeby kupic bilet np na
              pociag to z 3 podania trzeba napisac i odwiedzic 5 okienek dostac 10 pieczatek
              i czrekasz 4 hsmilemamy tylko 2 tyg urlopu i to troche malo jak na samodzielna
              wycieczke zeby wszytko zobaczyc nie zgubic sie itd
              • mayagaramond Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:51
                Dwa tygodnie to rzeczywiscie troche malo czasu. Ostatnio jakis podroznik
                opowiadal wlasnie o swoich wyprawach - prawie wszedzie poruszal sie komunikacja
                publiczna. I wlasnie Indie byly tragedia. Stal w kolejce i wcale sie do okienka
                na zbizal, bo ciagle ktos sie wpycha. W koncu ktos sie nad nim zlitowal i kupil
                mi bilet. Niestety nie tam gdzie chcial, bo nie bylo juz miejscwink
                • maraxela Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:01
                  wlasnie mnie to przeraza ze pojedziemy wydamy na bilety 5000 zl i nagle okaze
                  sie ze wszedzie ejst problem z dojazdem ti trzeba sie targowac tam z ciebie
                  chca zedrzec wiesz jak ejst w tych krajach ceny na poczatku"wala"zawrotne i
                  targuj sie z nimi 30 minut w 40 stopniowym upale a poznije okazuje sie ze pod
                  koniec trasy "my zle zrozumielismy cene i nie 20 euro tylko 200 smilesmile" juz tak w
                  egipcie mielismy jak chcielismy rozmienic chyba 50 euro facet schoal szybko
                  banknot do kieszeni cos zakrecil i wyjal drone 5 euro i sie klocil ze mu tyle
                  dalismy masakra-zamieszanie policja i i tak nic nie odzyskalismy
          • evita120708 do maraxeli 08.06.07, 12:58
            Zajrzyj na stronę Der Tour - dobry tour opeartor niemiecki. Podaje link do ofert
            - Indie, objazdówki, ceny najróżneijsze smile

www.dertour.de/portal/dertour/app/content/pagedarwin;jsessionid=43F64D1EBBE9B554146662D73184BA6A.prod02
        • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:29
          Jestem z Trojmiasta
          • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:46
            Karolcia - zapraszamy w takim razie - bez problemu dostaniesz wakacje na
            Dominikanie w dodatku z boonusami od hotelu jesli ma byc to podroz poslubna smile Z
            tym ze ofert na styczen jeszcze nie ma - pojawia sie w wakacje.
            • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:49
              Sorki,a ty pracujesz tam? Bo ta stronke sprawdzalam,ale faktycznie jeszcze nie
              bylo nic.
              • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:52
                no tak sie sklada ze jestem wlascicielem smile
                • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 12:56
                  To super. A mozesz powiedziec, ile taka wycieczka 2-tygodniowa mniej wiecej
                  kosztuje.
                  • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:04
                    stycznen to najwyzszy sezon na Dominikanie - wiec jest najdrozej.... ale mysle
                    ze za 1200 euro 4* All Inclusive na Punta Cana - (najladniejsze plaze) - da sie
                    dostac cos, moze naet bedzie za 1100 euro..
                    z tym ze wtedy trzeba czekac na last minute wiec kupowac jakos miesiac przed
                    wylotem smile
                    oczywiscie mowimy o ekstra hotelach ze spacjalna oferta dla nowozencow smile
                    • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:37
                      To nie jest tak drogo.ja sprawdzalam oferte na easygo.pl i Dominikana 7000-8000
                      zl od osoby.To od wakacji mozna szukac juz czegos.
                      • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:41
                        no dalekie kierunki z Niemiec sa bez porowania tansze - pare tysiecy
                        zaoszczedzone smile
                        • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:44
                          To najlepiej w wakacje wyslac do was maila i odeslecie interesujace oferty.
                          A jak to wyglada z wykupieniem wycieczki.Mozna wszystko przez internet czy
                          macie jakies biura(Trojmiasto)?
                          Wielkie dzieki za wszystkie twoje odpowiedzi.
                          • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:47
                            Bo wlasnie sprawdzalam wasza stronke i ofert juz sa, tylko ze ceny
                            wysokie.Bedzie taniej na Punta Cana?
                          • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:49
                            tak oferty zimowe powinny pojawic sie juz w wakacje - ale beda drogie - ceny
                            katalogowe. Najlepiej poczekac do grudnia - jesli chcecie w styczniu jechac.
                            Wtedy pojawia sie last minute - i wtedy kupowac smile
                            • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 13:51
                              aha - dzialamy wylacznie przez internet - tak jest taniej smile
                              wszystkie umowy przesylamy na maila, podpisujesz i odsylasz faksem lub mailem,
                              bilety lotnicze i vouchery hotelowe przychodza poczta okolo tygodnia przed wylotem
                              • karolcia0807 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 14:54
                                A ja to jest z tymi atrakcjami dla nowozencow. Przy rezerwowaniu u was trzeba
                                zaznaczyc,ze to poslubna i biuro to zalatwia.Czy moze juz na miejscu? I jakiego
                                rodzaju atrakcji mozna sie spodziewac?
                                • toma002 Re: Biuro podrozy 08.06.07, 15:07
                                  tak - trzeba to zaznaczyc przy rezerwacji - my to przekazujemy dalej do Niemiec
                                  a oni do hotelu
                                  atrakcje zaleza od hotelu - roznie jest
                                  np: lepszy pokoj (w miare dostepnosci), podarunki powitalne i pozegnalne - np
                                  szampan, czy rum, do tego tort albo kosz owocow
            • maraxela do toma 002 08.06.07, 12:57
              a maszoze cos dla mnie plissmile jakas objazdowka egzotyczna tak do 5000 zl na
              osobe
              • maraxela Re: do toma 002 08.06.07, 12:57
                w terminie od 1 pazdziernika do max 20
                • toma002 Re: do toma 002 08.06.07, 13:00
                  mamy objazdowki egzotyczne z tym ze sa to wyjazdy z biur niemieckich - wiec
                  przewodnicy tez mowia po niemiecku , ewent angielsku
                  wejdz na nasza strone do dzialu kontakt - i tam wyslij do nas mail - napisz ile
                  osob, termin, jakie panstwo, ile dni itd... przeslemy oferte smile

pozdrawiam
                  • maraxela Re: do toma 002 08.06.07, 13:02
                    niemiecki cos tam rozumiem co 2 slowo:_:_)angielski tez co 2smile a moge napisac
                    po [polsku??
                    • toma002 Re: do toma 002 08.06.07, 13:06
                      no jasne - przeciez my jestesmy Polakami smile
                      chodzilo mi o przewodnika juz na wycieczce - on po polsku mowic nie bedzie
                      • maraxela Re: do toma 002 08.06.07, 13:11
                        a co bys wogole polecala dla nowozencow zeby bylo aktywnie egzotycznie no i
                        poslubnie do 5000 zl moze jakis inny kraj
                        • toma002 Re: do toma 002 08.06.07, 13:23
                          a moze tez pomysl o DOminikanie? z tym ze wtedy raczej koniec pazdziernika bym
                          wybral - najnizsze ceny a juz super pogoda i najmniejsze ceny smile za jakies 900
                          euro os masz super hotel - tak jak pisalem wyzej a jezeli chcesz aktywnie - to
                          przeciez sa wycieczki fakultatywne smile np plywanie z rekinami w klatce, wyprawa
                          do jaskin kilometr pod ziemie itd... smile normalne zwiedzanie tez bedzie. Na
                          Dominikanie mamy zaprzyjaznione biuro podrozy ktore robi fakultety - sa oni
                          Polakami wiec masz przewodnika po polsku smile

Sam zreszta jade w tym okresie wlasnie tam smile

no a jezeli nie to moze Wenezuela, Kuba, Tajlandia? Mamy ponad 11 mln ofert
                          teraz - wybor jest olbrzymi smile

aha oferty dla nowozencow oprocz Dominikany ma tez Meksyk - no ale tam cena juz
                          wyzsza...
                          • evita120708 Meksyk - o ile wyższa? 08.06.07, 13:32
                            Ja też jestem zainteresowana, wstępnie, bo to dopiero na 2008 smileMój przyszły mąż
                            jest bardzo napalony na Meksyk. Możesz mi podać przeciętną cenę, z wylotem z
                            Niemiec?
                            • toma002 Re: Meksyk - o ile wyższa? 08.06.07, 13:43
                              w Meksyku ceny sie wahaja w zaleznosci od miesiaca - najtaniej jest teraz - w
                              czerwcu - za 2 tyg 4* All Incl - juz od 1100 euro mniej wiecej
                              zima najdrozej 1700-1800 euro os ...
                              • evita120708 Re: Meksyk - o ile wyższa? 08.06.07, 14:37
                                Uf, to trochę za dużo jak na nasza kieszeń. A gdyby wykupić tylko lot i poszaleć
                                na własną rękę?
                                • toma002 Re: Meksyk - o ile wyższa? 08.06.07, 14:45
                                  no to tez jest opcja - sam lot do Cancun z Niemiec to jakies 500-600 euro osobe....
                        • mayagaramond @ maraxela 08.06.07, 15:15
                          A moze USA, mowie powaznie. I pozniej wynajetym samochodem przez cale Stany?
                          Zaczynasz np. w NY i konczysz Kalifornii. Po drodze masz i kulture (Chicago) i
                          nature (kanion, pustynia). Calymi dniami nie spotykasz zywej duszy.

Stosunkowo tanie sa tez Emiraty, tylko niestety kumpel, ktory byl ostatnio w Abu
                          Dhabi skarzyl sie na halas z okolicznych budow...
                          Byl tez na Mauritusie, zjezdzil wyspe samochodem (taxi) i powiedzial, ze wieksza
                          czesc lasu jest juz wykarczowana.
                          Z kolei inny znajomy, ktory pracowal przez rok w Arabii Saudyjskiej zachwycal
                          sie Omanem. Ale to raczej podrowz w stylu Nomadow.

A myslalas moze o Alzacji? To moze nie jest bardzo egzotyczne, ale przepienke
                          widoki, kotliny, zamki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka