energiamysli 14.06.07, 12:38 www.krakow4u.pl/kosciol_zdjecie.php?id=357&p=u&idg= jeszcze 2 tygodnie kto tam jeszcze ślubuje 30 czerwca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sputnik_sweetheart Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 14:52 co to za kościół? Mogiła? Odpowiedz Link Zgłoś
joyeuse Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 14:54 przecudowny!!!! uwielbiam takie stare kosciolki. moj tez jest w podobnym stylu ale niestety nie mam zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
fragles78 Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 14:58 Może będę mało oryginalna, ale ja lubię duże kościoły. Mieszkam nieopodal takiego małego drewnianego kościółka-wygląda prawie identycznie!!Przy czym ja mieszkam w Gliwicach) Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 15:02 Bardzo sympatycznie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
martmarta Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 15:04 a to mój, w zupelnie innym stylu, ale także przepiękny! www.gdansk.dominikanie.pl/galeria.php?zdj=09#zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Jaki styl sakralny lubicie? 14.06.07, 15:10 Mnie się podobają takie baaaardzo stare kościoły (romańskie? gotyckie? nie znam się), z zewnątrz ciemnoczerwone cegły, w środku ciemno i zimno... np. kościół NMP w Toruniu. Ślubowałam jednak w całkiem innym stylowo kościele, wybranym całkiem przypadkowo, jako pierwszy warszawski kościół który mi na myśl przyszedł czyli Św. Anna na Krakowskim Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: Jaki styl sakralny lubicie? 14.06.07, 15:17 ja też lubię gotyckie. Ale wybralismy ten bo z nim jesteśmy zwiazani, tam chodzimy. w sumie na pewno miło jest iść przez wielki kościół ale takie malutkie (góra 70 osób) też mają swój urok, prawda? Chociaz za barokiem nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Jaki styl sakralny lubicie? 14.06.07, 15:21 No właśnie jak się niewielu gości zaprasza to taki mały kościółek jest najlepszy, ja teraz poniewczasie widzę jak dziwne było ślubowanie w dużym kościele, gdy goście zajęli trzy ławki z przodu, gapie jedną z tyłu... i tyle ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 15:14 A to nasz mały XVII-wieczny kościółek chociaz zdjęcia nie oddaja urody... www.krakow4u.pl/kosciol_zdjecie.php?id=535&p=d&idg=55 www.krakow4u.pl/kosciol_zdjecie.php?id=535&p=d&idg=58 www.krakow4u.pl/kosciol_zdjecie.php?id=535&p=d&idg=57 Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi55 Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 16:10 Ja wiem to jest kosciol w Mogile sw.Bartlomieja. My tez tam bedziemy slubowali sobie milosc, wiernosc itd tylko ze 29 wrzesnia. Ten kosciol jest bardzo klimatyczny i uwielbiam ten zapach starego drewna. Pozdraiwam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 16:16 Fantastyczny! Bardzo lubie takie klimaty. Swietny wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
bibita Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 16:16 energiamysli napisała: > www.krakow4u.pl/kosciol_zdjecie.php?id=357&p=u&idg= > jeszcze 2 tygodnie > > kto tam jeszcze ślubuje 30 czerwca? piekny to gdzies w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
adasia26 Re: Oto mój kościołek na slub:) 14.06.07, 16:25 ja też biorę ślub w podobnym www.um.zabrze.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=239&catid=18 Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa Re: Oto mój kościołek na slub:) 17.06.07, 22:57 nasz jest jeszcze mniejszy, ale bardzo podobny. drewniany, położony w ślicznym Parku Kościuszki w Katowicach. miejsc naliczyłam 36 mam nadzieję, że nie zemdleję (a często zdarzało mi się to na wakacjach podczas mszy w drewnianych Kościółkach). jedno jest pewne - bedziemy mieć Kościół pełen ludzi najpierw kupiłam sukienkę (za grosze) a dopiero potem powstał pomysł, że w takiej skromnej sukience do dużego Kościoła nie ma się co pchać.idąc tym tropem, wszystko bedzie skromniutkie, ale ładne Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa Re: Oto mój kościołek na slub:) 17.06.07, 23:02 znalazłam foty: pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Katowice_kosciol_Michala.jpg a tak jest w środku: pl.wikipedia.org/wiki/Grafikaw_Michal_Katowice_wnetrze.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowa Re: Oto mój kościołek na slub:) 17.06.07, 23:11 ale gapa jestem. ta pierwsza fotka, to dzwonnica, a nie Kościólek. foty Kościólka nie znalazłam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Kokosowa :) 18.06.07, 15:13 Fotka kościoła św. Michała www.mojekatowice.pl/8_273054_galeria_katowice.html biorę go pod uwage na mój ślub Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka26 Re: Sieniawa 18.06.07, 15:19 www.sieniawa.pl/foto.php?site=o/zabytki.koscioly&file=miasto/kosciol2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Oto mój kościołek na slub:) 18.06.07, 16:03 to jak juz sie tak chwalimy to ja tez www.katedra-floriana.wpraga.opoka.org.pl/ A swoja droga fajny watek, nie bylo chyba jeszcze takiego Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeczek Re: Oto mój kościołek na slub:) 19.06.07, 11:48 a to mój www.mik.krakow.pl/Administracja/biuro/uploads/skarabeusz_zabytki/Zakopane_kosciol_01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: Oto mój kościołek na slub:) 20.06.07, 08:04 oj , jak Ty mi zagrałaś na gulu- nie będę się powtarzać ,ale ślub zorganizować w Zakopcu= zajebistość Odpowiedz Link Zgłoś
aaanioleczek Re: Oto mój kościołek na slub:) 18.06.07, 21:32 www.halat.pl/sanktuarium.html Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Oto mój kościołek na slub:) 20.06.07, 01:07 a ja nie lubie kosciolow, a takich malych to juz wybitnie. Co jest fajnego w starej, drewnianej, zapewne sprochnialej, budowli? Jeszcze z zewnatrz mozna poogladac, ale zwykle w srodku nawalona masa "gratow" jakies obrazy nie obrazy, figury bijace zlotem, fuj. Jedyny kosciol, ktory naprawde wywarl na mnie wrazenie to paryski Notre Dame Z polskich dosc ciekawe jest jak dla mnie sanktuarium Siekierki. Odpowiedz Link Zgłoś
energiamysli Re: Oto mój kościołek na slub:) 20.06.07, 08:16 nie dostrzegasz piękna? heheheh żal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Oto mój kościołek na slub:) 22.06.07, 16:57 piekno dostrzegam, aczkolwiek w zupelnie innych miejscach niz koscioly. Piekna jest przyroda, oczywiscie budowle rowniez bywaja piekne, ale dla mnie sam fakt, ze kosciol jest stary i drewniany nie oznacza od razu, ze jest piekny. Zwlaszcza wnetrza tych malych kosciolkow sa urzadzone totalnie bez gustu, zeby na sile pokazac przepych. Jesli Ty dostrzegasz tam piekno, to raczej ja powinnam wspolczuc Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś