Dodaj do ulubionych

Villa Park Julianna

16.06.07, 18:48
Hej!

Czy ktos z was mial tam przyjecie weselne? Jakie wrazenia? Podzielcie sie,
prosze...
Obserwuj wątek
    • patt9 Re: Villa Park Julianna 16.06.07, 22:27
      ja chcialam tam miec wesele, ale jak pani przeslala mi cennik doszlam do
      wniosku, ze chyba raczej za drogo, pomimo ze miejsce jest przepieknesmilestawka
      230zl jeszcze bym przezyla, ale musi byc minimum 100osob, do tego alkohol i
      napoje, 10% za obsluge kelnerska, 20%korkowego,a ja mam jeszcze 40 osob do
      polozenia, wiec samo przyjecie kosztowaloby okolo 300-310zl od osobysad((
      • rrrddd Re: Villa Park Julianna 18.06.07, 20:55
        Ja tam będę miała wesele w wakacje. Generalnie miejsce jest super, dograne menu również. I generalnie
        wszystko byłoby ok gdyby nie Pani, która robi na początku przemiłe wraźenie ale potem już nie jest tak
        miła. Mam nadzieję, źe bedzie to niezapomniany i wspaniały wieczór. Tak czy inaczej na razie polecam
        gorąco to miejsce, ale radzę uwaźać.
        • werdena1 Re: Villa Park Julianna 19.06.07, 23:07
          Ja tez planuje tam wesele i troche sie denerwuje, bo miejsce piekne, ale drogo,
          wlasciciele robia wrazenie poczatkujacych i bardzo malo elastyczni, menu ok,
          choc nie bardzo duzo...ale oby wesele sie udalo. Jak ktos bedzie po, niech
          napisze!!!
    • patt9 Re: Villa Park Julianna 19.06.07, 23:13
      no ja ciagle zastanawiam sie nad tym miejscem, co prawda dopiero za rok, ale
      tak jak juz pisalam, jak zobaczylam menu i koszty troche mnie to zaniepokoilo!!!
      mam pytanie jaki mniej wiecej bedzie koszt od osoby po dodaniu tych wszystkich
      rzeczy(alko, napoje, obsluga)??
      • rrrddd Re: Villa Park Julianna 20.06.07, 09:08
        Ja sobie wyliczyłam, że tak w sumie to będzie ok 280 PLN, pomnożone przez 100
        osób... trochę drogo to fakt, ale naprawde miejsce jest super. Rzeczywiście
        widać że Pani jest początkująca i miejmy nadzieję, ze stąd wynikają jej wpadki,
        a nie z powodu złej woli. Ja ryzykuje co bedzie to bedzie. Niestety wszedzie
        szukałam ale nie znalazłam żadnej opinii osoby która już tam miała wesele. A
        jak się zapatrujecie na miejsce do tańczenia? Czy nie wydaje Wam się jednak
        trochę za małe jak na wesele 100 os??
        • werdena1 Re: Villa Park Julianna 20.06.07, 09:12
          To moze byc rowniez problem, bo nie ma jednej duzej sali - mam nadzieje, ze
          bedzie ladna pogoda i goscie beda mogli tanczyc na tarasiesmile. Wlasnie nie wiem
          czyktos juz tam mial wesele, chyba tak, ale jak na razie zero opinii...czekam
          rowniez. A bedziesz miala DJ czy orkiestre i gdzie chcesz ich ustawic?
          • rrrddd Re: Villa Park Julianna 20.06.07, 16:32
            Chciałam mieć zespół, ale chyba nie da rady. Więc DJ, pewnie w tej wnęce. Tylko
            jak ludzie będą tańczyć na tarasie to z kolei nie wiem jak będzie głosno. A nie
            może za głośno grać, żeby nie zagłuszyć ludzi z najbliższych stolików... A Ty
            na ile osób masz wesele? Stoliki w tej dużej sali bierzesz 10 czy
            dwunastoosobowe?? No a reszta gości? Mam nadzieję, ze będzie ładna pogoda, bo
            jak będzie lało to już nie tak fajnie... A do której rano masz opóścić pokoje?
            • werdena1 Re: Villa Park Julianna 26.06.07, 19:38
              Nie wiem jeszcze jak z usadzeniem gosci, ja bym wolala, aby w tej duzej sali
              nie bylo za duzo ludzi, bo wtedy malo miejsca na tance...niestety miejsce jest
              piekne, ale malo funkcjonalne na wesele, tak wychodzisad. Nie wiem jak z
              pokojami, jeszcez nie ustalilismy, mam nadzieje, ze nie o 9!!!
    • patt9 Re: Villa Park Julianna 20.06.07, 23:27
      Dziewczyny to jest takie piekne miejsce, ze na pewno wszystko sie udasmile)ja
      czekam na wasze opinie po smileogladalam ville foksal i tez mi sie bardzo podoba
      bo ma duzy taras i spory ogrod jak na lokal w samym centrum Wawy i nie ma
      wymogu min 100 osob(ja bede miala max 80-82, menu tez ciekawe i nie ma
      dodatkowych oplat za obsluge i to korkowe(do konca nie wiem o co w tym chodzi;!!
      w przyszlym tygodniu ide na rozmowe z menageremsmile)pozdrawiam
      • anupka Re: Villa Park Julianna 01.07.07, 22:22
        Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Julianna jest rzeczywiscie przepiekna, bylam,
        sprawdzilam, prawie bralam, ale... jak to napisala ktoras z Was,miejsce jest
        malo funkcjonalne. Mnie tez przerazily troche ceny i wymog 100 osob, ale bylam
        tak oczarowana, ze chcialam brac, mimo wszystko. O tym, ze jednak bede miec
        wesele w innym miejscu, zdecydowalo tylko i wylacznie rozsadzenie gosci. Moi
        beda dwujezyczni, co samo w sobie jest juz jakims naturalnym podzialem. Uznalam
        wiec, ze nie ma sensu tworzyc dodatkowych, przez usadzenie ich w kilku - a nie
        jednej - sali. Ale miejsce - pomijajac okolice - przesliczne. Po przekroczeniu
        bramy obiektu czujesz sie, jak w bajce. Acha - pokoj nalezy zwolnic do 11:00.
        Pozdrawiam Was wszystkie smile
        • werdena1 Re: Villa Park Julianna 03.07.07, 15:27
          Jesli sie decydujecie, to koniecznie wszystko zapisujcie w umowie, bo ustalenia
          ustne sa rozbiezne z tym co potem mowi pani wlascicielka! potem trzeba za cos
          ekstra placic itp i czekamy wciaz na relacje kto mial tam wesele, bo jak na
          razie zero opinii, a to najwazniejszesad
          • rrrddd Re: Villa Park Julianna 03.07.07, 16:31
            Całkowicie się zgadzam, wszystko musi być zapisane w umowie, choć takie zapisy
            ciężko wynegocjować. Jak nie będzie w umowie to na 100% można się zpodziewać,
            że cena będzie zdecydowanie wyższa!!! Trochę mnie to dziwi, bo przecież to my
            tworzymy opinie o tym miejscu i chyba na korzysc byloby dla tej Pani gdybyśmy
            się wypowiadali w samych superlatywach. Ale ona chyba wie że mało jest takich
            miejsc i pozwala sobie na "niedbanie o klienta". Podtrzymuje zdanie, ze miejsce
            jest bajeczne, no szkoda tylko, że taka obsługa...
    • aga07 Re: Villa Park Julianna 03.07.07, 16:50
      Nie chce nikogo oskarżać,ale wiem od kogoś kto rozmawiał z mamą jednego z młodych,którzy niedawno mieli tam wesele,że zginął tam im bardzo drogi prezent...
      • rrrddd Re: Villa Park Julianna 03.07.07, 18:04
        O w takie rzeczy to ja juz nie wierze. Jestem sklonna uwierzyc bardziej ze jakich podchmielony gość
        przywłaszczył sobie prezent. Z całą pewnoeścią nie obsługa ani w źadnym wypadku właścicielka. To są
        bardzo na poziomie ludzie. A skoro znasz kogoś kto miał tam wesele to w imieniu nas wszystkich tutaj
        proszę dowiedz się więcej szczegółów o samym weselu.
        • aga07 Re: Villa Park Julianna 03.07.07, 23:50
          Wie to moja mama od mamy jednego z młodych.Był to drogi zestaw sztućców.Podpytam jeszcze o jakieś konkrety.Jak się czegoś dowiem to napisze.
          • aga07 Re: Villa Park Julianna 04.07.07, 11:10
            Dowiedziałam się niestety tylko tyle,że było bardzo elegancko i bardzo wystawnie.A ze złych rzeczy to to,że zginął temten prezent i whisky.Może ktoś z gości...Tego nie wie nikt.
            • vicky97 Re: Villa Park Julianna 17.07.07, 15:49
              Witam wszystkich,

Bardzo spodobała mi się Villa Julianna. Planuję wesele na przyszły rok.
              Chciałam skontaktować się z tą Panią, ale numer telefonu podany na stronie
              internetowej albo nie odpowiada, albo jest zajęty albo poza zasięgiem. Czy ktoś
              z was miał podobne problemy? Jak można się z kimś z Villa Julianna skontaktować
              i dowiedzieć o wolne terminy oraz umówić na spotkanie? Może na maila odpowiada?
              Znacie może inne numery telefonów? Może mają jakiś stacjonarny?

Pozdrawiam,
              Mariola
              • rrrddd Re: Villa Park Julianna 18.07.07, 11:40
                Niestety pozostaje Ci tylko komórka. Poprostu próbuj... Na maila to ona w ogóle
                nie odpowiada. No chyba, że napiszesz maila że organizujesz wesele na 200 osób
                i pieniądze nie grają roli. Wtedy na pewno Ci odpiszesmile
                A tak poważnie to na ile osób planuujesz to wesele?
                • vicky97 Re: Villa Park Julianna 18.07.07, 12:14
                  Dzięki za radę. Planuję wesele na 120 osób.....Strasznie mi się spodobała Villa
                  Julianna, ale chciałabym zobaczyć jak wygląda na żywo. Czy jest problem z
                  umówieniem się z tą panią na oglądanie dworku?

A możę lepiej nie pakować się w to, skoro takie trudności są z tą Panią?
                • vicky97 Re: Villa Park Julianna 18.07.07, 12:17
                  I jeszcze jedno pytanie...jak tam z pokojami na nocleg? jest tylko jeden dla
                  nowożeńców czy jeszcze parę by się znalazło?
                  • rrrddd Re: Villa Park Julianna 18.07.07, 15:10
                    Co do pokoi to są dwa. Więcej nie ma.. Co do Pani to nie jest taka zła. Po
                    prostu trzeba uważać na zapisy w umowie i jak najwięcej swoich dokładaćsmile
                    Wszędzie tak jest, że chcą wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy. Ale trzeba jej
                    przyznać, że jest z klasą w sensie przygotowań do wesela, wszystko podobno jest
                    przygotowane idealnie. Co do umówienia się to po prostu próbuj. Jak tam
                    pojedziesz to napewno Ci się bardzo spodoba. Dla mnie jest pięknie, idealnie.
                    No może jedno mi się nie podoba, że nie ma takiej jednej dużej sali, tylko są
                    mniejsze trzy (+jedna na górze). Ale jak się robi wesele w ciepłe miesiące to
                    jest ogród do dyspozycji i taras, więc robi się wiecej miejsca.
                    Radzę Ci pojechać i zobaczyć.
    • werdena1 Re: Villa Park Julianna 04.08.07, 15:45
      Hej, i co?? ktos mial tam wesele? jakie wrazenia??
      • raketa111 Re: Villa Park Julianna 05.08.07, 19:08
        Miejsce jak piszecie urokliwe na pierwszy rzut oka, ale wesela na więcej niż 80
        osób bym tam nie zrobiła. Stałam w długiej kolejce do WC – jest tylko JEDNO na
        górze było nieczynne – to bardzo delikatnie powiedziane. Siedziałam w "dużej"
        sali przy DJ-u MASAKRA na 120 osób bardzo mało miejsca. Dobrze, że pogoda była
        znośna to można było siedzieć w ogrodzie. Jedzenie dobre, ale przy jednym
        bufecie kolejka jak za MIĘSEM z przed lat. Dla porównania mile wspominam Willę
        Pod Starym Dębem, Jaworowy Dwór jak czytałam to ceny podobne, ale wrażenia
        bardzo pozytywne.
        • werdena1 Re: Villa Park Julianna 05.08.07, 21:58
          o matko, to sie zalamalamsad. z tym miejscem to tez sie obawiam, ze bedzie malo -
          a gdzie ludzie tanczyli? i rozumiem, ze byl szwedzki stol, ze takie kolejki do
          jedzenia? Masakra, bo malo miejsca czy glosno przy DJ? a swoja droga ja tez nie
          wiem jak tam sie maja zmiescic 120 osoby...
    • bluelight81 Re: Villa Park Julianna 09.08.07, 19:16
      Gorąco polecam!!!
      • agulka348 Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 17.09.07, 15:16
        Witajcie!! otoz my mielismy tam wesele, wiec moge juz napisac moje
        wrazenia. Wszystko sie zgadza - miejsce przepiekne, bardzo
        eleganckie, ogrod cudny, szczegolnie, ze my mielismy piekna pogode,
        wiec goscie (czesc) siedzieli na zewnatrz. Polecamy grilla, bo to b
        dobry pomysl. Jesli chodzi o ilosc miejsca - uwazam, ze wesele na 90
        osob to max - u nas duzo bylo osob nie tanczacych, wiec nie bylo zle
        z miejscem na parkiecie, ale zwroccie na to uwage. Jedzenie b dobre,
        choc ja prawie nic nie zjadlamsmile. Tak wiec po przejsciach (oj trzeba
        sie nanegocjowac i wszystkie ustalenia zapisywac!!!), wszystko sie
        udalo! jesli macie pytania, piszcie, z checia odpowiem
        • katioosza Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 19.09.07, 14:00
          Ja teraz w sobotę idę jako gość na wesele właśnie w Juliannie.
          Jak mi się uda jakieś zrobić to postaram się zamieścić gdzieś na
          stronce zdjęcia z imprezy.
          I co nieco napiszę o ogólnym wrażeniu.

Tak na prawdę to co widzi się na własnym ślubie to ma się nijak co
          widzą goście (moja impreza była rok temu <w innym miejscu> - ja
          byłam niektórymi rzeczami załamana, a goście nawet na to nie
          zwrócili uwagi)

Tym co są przed ślubem życzę szczęścia i wytrwałości w załatwianiu ;-
          )
          a tym co już po - pięknego i udanego wspólnego życia
          • katarzyna.pawinska Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 26.09.07, 19:43
            Witam, dwa tygodnie temu mieiśmy wesele w Villi Julianna. Polecam
            wszystkim baaardzo to miejsce. Wszystko było idealnie a zaskakiwani
            byliśmy tylko POZYTYWNIE!! Wszystkim naszym gościom się podobało to
            miejsce, byli wręcz oczarowani. Pomimo dość wysokiej ceny , bardzo
            polecamy to miejsce. Warto więcej wydać na ten najważniejszy dzień w
            życiu!!!Jedzenie jest bardzo dobre i w odpowiednio dużych ilośiach.
            Wszystko pięknie podane, kelnerzy bardzo kulturalni, wystrój super.
            No generalnie nie ma się do czego przyczepićsmile)
            Jeszcze raz gorąco polecam!!
            • nika7888 Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 02.10.07, 10:59
              Witam, też się zastanawiam nad organizacją wesela w Juliannie...
              Dość drogo to wychodzi, ale mam nadzieję, że warto.
              Zastanawiam się nad menu...czy jedzenia jest wystarczająco?
              W menu napisane jest, że zimne przekąski stoją na oddzielnym bufecie. Czy to
              dobry pomysł - jak to się sprawdziło na przyjęciu? Co stało w takim razie na
              stole?
              • werdena1 Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 08.10.07, 16:49
                Jedzenie - mozesz ustalic, ze masz jedzenie na stolach, a nie w
                bufetach, to jest moim zdaniem lepsze wyjscie. U nas po drugim daniu
                wiele osob sie nie najadlo, bo jedzenie jest dobre, ale porcje male
                (szczegolnie dla glodnych panowsmile, ale pozniej poniewac byly
                przystawki, mogli dojescsmile. Na pewno nie jest to wesele, na ktorym
                stoly sie uginaja od jedzenia, ale nikt nie bedzie glodny
                • katarzyna.pawinska Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 09.10.07, 08:46
                  Jedzenie jest bardzo dobre. U mnie nikt nie narzekał, żeby się nie
                  najadł. Także w kwesti jedzenia możesz być spokojna. Wszytsko jest
                  do ustalenia (bufety, potrawy itp). No i co dla mnie było ważne, że
                  wszystko jest super elegancko podane.
        • juz_niedlugo Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 05.11.07, 12:11
          Witam,
          zastanawiamy sie nad trescia umowy z Villa Park. Mamy juz kilka
          dodatkowych zapisow. Jednak caly czas nie jestesmy pewni czy umowa
          nasza bedzie wyczerpujaca. Czy mieliscie jakies nieprzyjemne
          negocjacje juz po weselu - typu doplaty etc.? Moze jestescie w
          stanie nam podpowiedziec jakie prawa sobie zastrzec? Bardzo bysmy
          byli wdziecznismile
          • rrrddd Re: Villa Park Julianna - mielismy tam wesele 16.11.07, 21:26
            Czesc. Gratuluje wyboru miejsca bo jest naprawde super!!! Ale niestety co do
            umowy to zapisujcie tam wszystko co Pani Wam obiecuje, bo potem troszkę
            zapomina...smile) Nie wyskakuje potem co prawda z niespodziankami, ale moze
            zapomniec, ze obiecała np napoje... w cenie. Trzeba więc wyspecyfikować
            wszystko. Ale jak już będziecie mieli umowę w porządku to nie trzeba się niczym
            przejmować. Polecam bardzo to miejsce!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka