margolcia85 24.06.07, 19:58 Jaką wybieracie piosenkę na pierwszy taniec pary młodej ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrianna79 Re: Pierwsza piosenka :) 24.06.07, 20:06 juz byl taki watek, poszukaj w wyszukiwarce .... my wybralismy "far away" nickleback Odpowiedz Link Zgłoś
hawea Re: Pierwsza piosenka :) 24.06.07, 20:46 my mamy piosenkę zespołu Kindla "Z kimś takim jak Ty", wolna, akurat do przytulania, chociaz ostatnio chodzi mi po głowie taka mysl, żeby połaczyc tą piosenkę z piosenką Bartka Wrony "Jedna na milion" ale nie wiem, jak to wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
1kasia2007 Re: Pierwsza piosenka :) 24.06.07, 22:09 my pierwszy taniec odtańczyliśmy przy piosence ,,WIELKA MIŁOŚĆ" Seweryna Krajewskiego było pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa38 Re: Pierwsza piosenka :) 28.06.07, 14:47 My też chcemy tańczyć przy tej piosence.tylko jakie kroki do tego?Czy np.walc?A co wyście tńczyli do tego?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emisia21 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 09:46 " Miętowe pocalunki" Seweryna Krajewskiego, pieknie wypadla na naszym weselu Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: Pierwsza piosenka :) 24.06.07, 23:53 "Iris" w wykonaniu Goo Goo Dolls Odpowiedz Link Zgłoś
slona28 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 12:51 Uwielbiam ten kawałek!!! Doskonały wybór Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1108 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 10:28 Hej My wybraliśmy piosenkę "Zabiorę Cię" zespołu Kacelaria Odpowiedz Link Zgłoś
polabb Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 10:32 My wybralismy zastanawiamy sie nad Ozarowanie Wodeckiego bo chcielismy zatanczyc walca angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
literka82 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 12:20 walc angielski do piosenki z filmu Uwierz w ducha :"unchained melody" Odpowiedz Link Zgłoś
elkrea Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 12:46 U nas był utwór "Assasin`s Tango" z filmu "Mr and Mrs Smith" - ekstra wyszło )) Odpowiedz Link Zgłoś
gatta26 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 12:52 Jak damy radę, to zatańczymy walca, jak nie to Kindla " Z kims takim jak Ty" Odpowiedz Link Zgłoś
xywka25 Re: Pierwsza piosenka :) 25.06.07, 14:29 u nas będzie the Police "every breath you take..." Odpowiedz Link Zgłoś
paulinkas24 Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 14:05 My wybraliśmy piosenkę "One" U2 Zaczynam powoli się denerwować...ślub za 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 14:12 "One" ma taki średnio radosny tekst... my tańczyliśmy walca do muzyki z serialu "Polskie drogi" Odpowiedz Link Zgłoś
gabip1 Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 17:27 Polecam przeczytac tekst. Piekna piosenka ale nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 14:13 A może jakieś ciekawe propozycje na walca angielskiego? Mi jak narazie podoba sie "It was you I have loved" ze Shreka i "Sunrise sunset" ze Skrzypka... Problem w tym, że oba te utwory są obecnie rozchwytywane i nie chcemy dublować tym bardziej ze mamy duuużo wesel w tym roku u znajomych którzy juz stwierdzili że "zamawiają" te utwory...((( A tak chciałam skrzypka. Wiadomo że jak nic innego mi sie nie spodoba to go wezmę, ale może jest jeszcze szansa na cos innego. Macie coś? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 17:49 walców angielskich jest duuuuużo, naprawdę: np When I need you, oczarowanie Wodeckiego... zresztą poszukaj na forum wątki o walcu już były mi sie marzy jakieś fajne tango, a z tym krucho (wyraźny rytm tanga i słowa o miłości); jeśli nie znajdziemy tanga to zostaniemy przy walcu angielskim do piosenki zaczynającej się od słów: "So many nights I sat by my window Waiting for someone to sing me his song" ale czyje to jest i w jakim tytule to nie wiem. Możesz poszperać Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 11:07 Dzięki za odpowiedź. Przeglądałam już od dawna te wątki.. Walce dzięki forum wybrałam właśnie te 2 o których pisałam (Shrek i Skrzypek), reszta nie przypadła mi do gustu. Np Oczarowanie totalnie odpada bo nie lubie Wodeckiego (no chyba że Pszczółkę Maję). Poszperam jeszcze, może coś znajdę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 13:58 a ja nie lubię rzeczy oklepanych; gdyby tylko mój N. zgodził się, najchętniej zatańczyłabym rockendrolla :p ale już ustaliliśmy że musi być coś eleganckiego; a ten walc który cytowałam ma śliczną melodię i słowa (szkoda że nie znam tytułu), polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rbik Re: Pierwsza piosenka :) 26.06.07, 19:51 Simply Red - If You Don't Know Me By Now Odpowiedz Link Zgłoś
rickyfernando Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 11:01 Im mnie popularna tym lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
remifa26 Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 11:11 My ostatecznie wybraliśmy piosenkę "Kochać i pragnąc" zespołu MAGMA Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_do_przodu Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 13:14 Polecam: "First time ever I saw your face" - w wykonaniu Foberty Flack lub Celine Dion (zależy kto co lubi) "By your side" - Sade Albo potem jeszcze "When a man loves a women" - są rózne wykonania "Woman in love" - B. Straisand Odpowiedz Link Zgłoś
katexxx Walz angielski 27.06.07, 13:47 Hej! Sledze ten watek i mam problem z znalezieniem walca angielskiego w wersji instrumentalnej... Nie wiem od jakiego kompozytora to jest.... Moze ktos z Was wie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
golinda katexxx 27.06.07, 15:14 ale chodzi ci o jakiegoś konkretnego kompozytora i konkretny utwór? z utworami pisanymi na orkiestrę symfoniczną jest pewien problem, weselna kapela ci go nie zagra, my musielimsy nasz utwor puszczac z płyty ale jest tego spory plus: wszystko bedzie tak zagrane jak podczas nauki kroków Odpowiedz Link Zgłoś
jo_miekka Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 14:18 Hej. Nam się koncepcja zmienia co tydzień Najpierw bardzo chcieliśmy "I've got you under my skin" Franka Sinatry, ale okazało sie, że to fokstrot,a to trudny taniec. Nie chcemy niedociągnięć w takim dniu Walce... jakoś mi się to mdło kojarzy. Chyba zaskoczymy gości czymś szybszym. Cha - Cha do Barry'ego White'a "You're the first, you're the last..." ??? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 14:29 oooo, ja popieram wszystkie niestandardowe pomysły tylko że tańce latyno dobrze wypadają w krótkich sukienkach, wtedy ładnie widać ruch nogi, (i to seksowne kręcenie biodrami :p ) nie wiem czy w długiej ślubnej sukni można osiągnąć ten sam efekt... Odpowiedz Link Zgłoś
jo_miekka Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 14:36 Oooo, no to bardzo dobrze, Fruzia1! Bo ja właśnie będę miała krótką sukienkę! Juppi! Odpowiedz Link Zgłoś
sziwer Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 14:45 A my klasyk "zawsze tam gdzie ty" Odpowiedz Link Zgłoś
ivcia13 Re: Pierwsza piosenka :) 27.06.07, 18:31 Universe- zostan ze mną - piękne Odpowiedz Link Zgłoś
felidaex Re: Pierwsza piosenka :) 28.06.07, 15:30 My moze "przetańczyć z tobą chce cała noc" kiedys bylo oklepane ale w tych czasach szalonych pomysłow chyba niewielu sie na nia decyduje wiec to juz jakby oryginalnie Ale to taki pomysł z ost chwili do konca jeszcze nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
rickyfernando Re: Pierwsza piosenka :) 01.07.07, 14:49 "przetanczyc z toba..." to nie jest walc wiedenski? Ja bym chyba jednak wybral angielski Odpowiedz Link Zgłoś
malutenka5 Re: Pierwsza piosenka :) 28.06.07, 16:23 Po długich rozmowach telefonicznych (i paru zużytych kartach)postawiliśmy w jednym na swoim. Pierwszy taniec i piosenka będzie z mp3, później nie zespół robi co chce. Ale powiem w sekrecie, że niektórym szczęki opadną ze zdziwienia, bo ja i N jesteśmy zakochani od wielu lat w ostrym rocku. Chociaż tyle naszego będzie na tym weselu, a ja jestem zadowolona, jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczqa Re: Pierwsza piosenka :) 28.06.07, 22:14 Anna Jantar "Przetańczyć z Tobą chcę całą noc.... " my także Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Anna Jantar 01.07.07, 14:51 "Tin Pan Alley"------piekana!!! Nasza ulubiona Odpowiedz Link Zgłoś
aniak1211 Re: Anna Jantar 01.07.07, 15:08 My mielismy "kolysanke" sumplastic,podobaja mi sie slowa a i pani z orkiestry dala rade,pieknie nam spiewala Odpowiedz Link Zgłoś
ocha80 Walc wiedeński - NOCE i DNIE 01.07.07, 21:50 Moim zdaniem PRZE PIĘ KNY !!! No i nie trudny do zatańczenia 11 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
agniechan Re: Walc wiedeński - NOCE i DNIE 02.07.07, 11:01 A my będziemy mieli "Come away with me" Norah Jones - też chcieliśmy coś niestandardowego, a jednocześnie takiego, żeby nam się z czymś kojarzyło. Długo zastanawiałam się, co wybrać i już chciałam sie poddać i wziąć coś typowego i wtedy puściłam sobie tę piosenkę (oboje z N. ją uwielbiamy) i zorientowałam się, że można do niej zatańczyć walca angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś