Dodaj do ulubionych

Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz?

• malinka225 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 12:42
      Ja mam 22 lata i biorę ślub 18 sierpnia.. Mój ślub z ukochanym jest spowodowany
      miłością! Naturalne.. Mamy już własne mieszkanie i raczej czas na nas.. na co
      czekać dłużej.. smile Mam nadzieje że bedziemy szczęśliwym małżeństwem tak jak i
      nażeczeństwem.. Powodzenia !! smile) /szczęśliwa smile))))))))))))
      • anusiaczek87 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 14:19
        Ja biorac slub mialam 22, maz 21.
        Rozpoczelismy rok wczesniej zycie na wlasny rachunek, od prawie pieciu lat tak
        samo szczesliwi i zakochani.. po co wiec odkladac? smile
    • sysunia-leniwca Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 14:25
      23
      • ania800 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 14:41
        ja miałam 23 lata bylismy ze soba 5 lat slub planowany bez ciązy itp hehe teraz
        mamy dwóch synków i jest w miarę fajnie smile
        • malaa9 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 15:29

ja miałam 23 a mąż 25, po pół rocznej znajomości zaczelismy planowac slub, po
          9 miesiącach zaręczylismy sie a po 2 latach znajomości byl ślub,

wcześniej chodziłam z chlopakiem 2 lata i on tez chciał się ze mną ożenic, ale
          ja z nim nie....on planował a ja kombinowałam jak zakończyc tą znajomośc,
          poprostu wiedziałam że to nie ten.

jak poznałam mojego męża to odrazu to poczułam i byłam pewna że tego chcę.
    • gioseppe 25 29.06.07, 15:40

• miska_malcova 26 lat, mój mąż 25 :-) 29.06.07, 19:13

• paula_paulinka Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 19:16
      Ja 24, On 28.
      • don.pedrowa Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 20:09
        Hej,

Wychodząc za mąz miałam 25 lat a mój mąż 29.
        Wzieliśmy ślub bo poczuliśmy że chcemy i że to jest ten czas kiedy kończy się Ja
        a zaczyna My!.

Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe Panny młodesmile
        Don.Pedrowa
    • pani_kasia Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 20:56
      Cywilny wzielismy 23 czerwca, jutro bedzie tydzien big_grin
      Ja mam 21 lat a moj M. 27... Jestesmy razem dokladnie 3 lata i 2 dni tongue_out Wydaje
      mi sie ze wiek i staz nie ma znaczenia przy podjeciu tej decyzji... Trzeba czuc
      ze jest sie na to gotowym i ze to wlasnie z tym czlowiekiem chce sie spedzic
      reszte zycia... Nie ma na to jednej reguly big_grin
    • kataba79 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 29.06.07, 21:21
      A ja myślałam że późno za mąż wychodzę. Ja 28 N 31. NIe żartuję widzę że wiek
      ożenku sie podnosi i dobrze. NIe neguję osób któte ślubują sobie w wieku lat20
      ale ja z perspektywytych 8 lat widzę jak dojrzałam i się zmieniłam. Ślub- z
      miłości-nie wiem jak to wyjaśnić. Jesteśm razem od 4 lat, czasami dzieliły nas
      tysiące km ale umiemy sobiew ufać czakać i rozumieć sie na wzajem. oglibyśmy
      żyć bez ślubu ale to Tak mnie przynajmniej jest potrzebne- nie wiem do czego,
      nie będę od tega bardziej szczęśliwa, nie będę już mocniej kochać i bardziej
      ufać. Tak po prostu. I decyzja taż sie stąd, ma to być dopełnienie dla nas
      samych. Aha nie chodzi nam o zakładanie rodziny-tą już mamy od prawie 6
      miesięcy. Do tej pory dało sie bez ślubu to mogłoby być tak dalej ale ja chcę
      być żoną. Ale sie rozpisałam
    • bozena.dp Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 30.06.07, 19:16
      ja 27 lat, N. 26.
      w dniu ślubu miną 2lata i 2 miesiące naszego "bycia razem"
    • ania.rene 27, mąż prawie 30 30.06.07, 19:36
    • ddevilka 20 latek :) 30.06.07, 20:18
      w zeszlym tygodniu brałam slub.mam 20 lat razem jesteśmy od 6. mamy własne
      mieszkankosmile a decyzja o małżenstwie była jedna z najlepszych w naszym życiu.
      Jest cudownie. i może dla wielu to za wczesnie ale gdy patrze na sasiadke ktora
      ma podobny staż w zwiazku, 28 lat i za miesiac bierze slub i jak widze jak malo
      radosci czerpie z tej nadchodzacej chwili to mysle sobie ze lepiej byc mlodym
      ale robic to z prawdziwej milosci
      • qwerty32 Re: 20 latek :) 01.07.07, 00:16
        28 lat to już nie młodość? Na wioskach może tak to się postrzega... bo - daruj
        sarkazm - w miastach 20 latkowie biorący ślub należą do marginesu, zwykle
        związanego z patologią wink
        • misiaczek187 Re: 20 latek :) 02.07.07, 10:24
          Jaki sarkazm ?? Dla mnie 28 latka to też już nie jest młoda kobieta. Poza tym
          ona napisała to,żeby się uchronić przed gradobiciem stwierdzeń,że jest
          niedojrzała,bla,bla i takie tam...
          • ania55 Re: 20 latek :) 02.07.07, 12:06
            Szkoda mi Ciebie - szybko sie zestarzejesz skoro dla Ciebie 28 lat to starosc.

A mozna zapytac jak to mozliwe ze 20 latka wychodzaca za maz moze sie sama
            utrzymac? No bo malzenstwo powinno oznaczac dojrzalosc a dojrzalosc to tez
            mozliwosc utrzymania sie z wlasnej przy. Pracujesz? Zawsze mnie to interesowalo
            czy dalej jest sie na garnuszku rodzicow...

Rozmawialam ostatnio z kolezanka i doszlysmy do wniosku ze czesto wychodzenie
            za maz w wieku 20 lat (szczegolnie w malych miastach) spowodowane jest po
            prostu brakiem innych mozliwosci jak np. brak dobrej pracy, brak mozliwosci
            podrozy, itp.
            • misiaczek187 Re: 20 latek :) 02.07.07, 12:25
              Wzajmnie...nie każdy 20 latek żyje na garnuszku rodziców i wg mnie najczęściej
              są to Ci,którzy żyją w dużych miastach i tak jest im wygodniej.
              • ania55 Re: 20 latek :) 02.07.07, 12:30
                Wzajemnie odnosi sie do czego?? Mojego zestarzenia? Ja juz w wieku sedziwym
                jestem (30), a dzisiaj ide sobie kupic cieple kapcie, masc na reumatyzm i laske
                do podpierania moich starych kosci smile
                • misiaczek187 Re: 20 latek :) 02.07.07, 14:48
                  Na Twoje stwierdzenie "Szkoda mi Ciebie". Poza tym nie napisałam,że 28 latka to
                  stara kobieta i nie wiem skąd taki wniosek,ale uważam,że to nie jest pierwsza
                  młodość. Mam 20 lat i może dlatego mam takie zdanie. Każdy ma inne priorytety i
                  inne opinie względem wieku. Kto wie może mając 30 lat będę nadal myśleć,że
                  jestem młoda smile
                  • wawerka2 Re: 20 latek :) 03.07.07, 00:43
                    a jakie są Twoje "priorytety" oprócz wyjścia za mąż? Jakie studia skończyłaś?
                    Czym się zajmujesz? Masz jakieś pasje? Jacy są Twoi przyjaciele? Lubisz
                    podróżować? Obawiam się Misiaczku, że odpowiedzi na te pytania byłyby raczej
                    krótkie...
                    • misiaczek187 Re: 20 latek :) 03.07.07, 13:13
                      Widzisz nie byłyby krótkie,wystarczy przeczytać wcześniejsze moje posty i parę
                      rzeczy byś wiedziała,ale po co ?? lepiej zobaczyć,że 20 latka bierze ślub i
                      zaraz ją zjechać,bo przecież nie mogła osiągnąć w wieku 20 lat za dużo. Jeśli
                      Tobie się nie udało w wieku 20 lat zbyt wiele nie znaczy chyba,że mnie też
                      prawda ??
                      • wawerka2 Re: 20 latek :) 03.07.07, 18:27
                        nie byłyby krótkie, bo nie było żadnychsmile Co do mnie, to powiem Ci jedno: w
                        Twoim wieku łapałam życie pełną garścią i ostatnią rzeczą, na jaką wtedy miałam
                        ochotę, to małżeństwo
                        • misiaczek187 Re: 20 latek :) 04.07.07, 13:43
                          Widać nie mam potrzeby,żeby Ci się tłumaczyć w jakikolwiek sposób, Ty w moim
                          wieku robiłaś to i tamto ja robię co innego i widać jakąś zbrodnie popełniam...
                          • wawerka2 Re: 20 latek :) 04.07.07, 22:51
                            Ojej, a czy ja piszę, że jakąś zbrodnie popełniasz? Być może postępujesz dobrze
                            i tego Ci życzę. Nie denerwuj się tak przed ślubem wink
              • mala220 Re: 20 latek :) 07.12.07, 15:42
                ja wychodzac za maz bede miala 23 lata (bez dwoch dni) jestesmy razem rok z
                kawalkiem i od ponad pol roku jestesmy zareczeni. szybko? nie wiem jak to sie
                stalo, ale jak tylko go zobaczylam, wiedzialam ze to jest to.
                a nawiazujac do wczesniejszych wypowiedzi.. kazdy ma wlasne zdanie.. dla jednych
                28 lat to duzo, dla innech malo.. pozdrawiam
              • arlets1 Re: 20 latek :) 09.12.07, 11:21
                ślub był po 6,5 latach bycia razem w wieku 26 lat - decyzję o ślubie
                przyspieszyła choroba mojego Taty! to był głowny powód ze
                zorganizowaliśmy imprezę w dwa miesiące a nie rok czy półtora.
            • zosiaczek25 Re: 20 latek :) 02.07.07, 18:53
              Dlaczego zakladasz, ze dziewczyna nie pracuje? Bo ma 20 lat? Moze skonczyla
              szkole srednia? Moze studiuje i pracuje jednoczesnie?
              A z drugiej strony wiek pod trzydziestke tez nie daje gwarancji, ze jest sie
              samodzielnym finansowo. Moja bratowa miala 27 lat, gdy wyszla nagle za mojego
              brata- swiezo poznanego frajera. Miala wyksztalcenie (?) podstawowe i nigdy w
              swoim zyciu nie pracowala. Wiek o niczym nie swiadczy. Ani mlody o tym, ze jest
              sie niedojrzalym, ani starszy o tym, ze jest sie zastarym, zeby sie z czegos
              cieszyc (jak to tutaj 20latka podala w przykladzie). Tymczasem wiele osob na tym
              forum posluguje sie tylko stereotypami i jakimis wiejskimi przesadami...
              • jarzynka17 Re: 20 latek :) 02.07.07, 21:57
                finanse finansami, ale też urodzic dzieci w wieku 30 lat lub ponad 30 lat to
                nie jest tak prosto jak 20sto latce. nie kazda dwudziestolatka w jest
                niedojrzała psychicznie i społecznie. czasami zdarzaja sie też takie 30latki.
                każdy bierze ślub wtedy kiedy wie że tego chce i czuje tak. ale na tę decyzje
                wpływa mnóstwo czynników (patologia też sad )
                pozdrawiam
                • wawerka2 Re: 20 latek :) 03.07.07, 00:46
                  wszystko jasne i w zupełności się z Tobą zgodzę. Przyznasz jednak chyba, że
                  niedojrzałych 30 latek jest "trochę mniej" niż niedojrzałych 20 latek?
                  • karola12341 Re: 20 latek :) 04.12.07, 13:23
                    statystycznie jak pan wychodzi z psem to oboje maja po 3 nogi
                    niestety takie jest twoje rozumowanie i daj dziwczynie spokój
                    widać, że mimo swoich 20 lat jest dojrzalsza od ciebie ciao!
      • zosiaczek25 Re: 20 latek :) 02.07.07, 18:44
        ale gdy patrze na sasiadke ktora
        >
        > ma podobny staż w zwiazku, 28 lat i za miesiac bierze slub i jak widze jak malo
        >
        > radosci czerpie z tej nadchodzacej chwili to mysle sobie ze lepiej byc mlodym
        > ale robic to z prawdziwej milosci

To, ze sasiadka malo czerpie z tego przyjemnosci, nie wynika raczej z jej wieku,
        tylko moze z tego, ze ogolnie nie cieszy sie ze zwiazku z tym mezczyzna. To po
        pierwsze. PO drugie, 28 lat to troche wiecej niz 20 ale wciaz sie miesci w 20tce
        winki do podeszlych nie nalezy. Ja mam prawie 27, maz 31 i tez jestesmy
        szczesliwi. Szczesliwsi nawet niz przed slubem. Wiec wiek chyba niewiele ma z
        tym wspolnego.
      • onka2000 Re: 20 latek :) 03.07.07, 22:30
        Ten post niezle rozbawił mnie.
        A moze ta sasiadka to osoba,ktora juz cos rozumie z zycia.Doroslego.
        Dlatego moze sie tak jak Ty nie usmiech,tylko ze spokojem podchodzi do swojego
        slubu.
    • nita77 28, mąż 30 01.07.07, 00:12
      • hanwar 25... 02.07.07, 14:39

• jusia79 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 02.07.07, 15:05
      Wychodząc za mąż będę mieć 28 lat i prawie 7 m- cy , a mój N. 30 lat i prawie 4
      m- ce,biorąc ślub będziemy razem ponad 5 lat i 7 m-cy, w tym w stanie
      narzeczeńskim ...niech policzę...rok i 9 m- cy...decyzja o ślubie i tak została
      podjęta spontanicznie, na zasadzie, coś trzeba nam z tym przedłużającym
      narzeczeństwem zrobićsmile oczywiście w tzw. międzyczasie było parę rozstań i parę
      powrotów...jesteśmy trochę popieprzonym związkiemsmile
    • ddevilka Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 02.07.07, 19:41
      Czytam sobie wasze opiniie i rece zalamuje, ze dorosle kobiety na takim forum
      maja w sobie tyle wrogosci.nie wiem dziewczyny ,co Was takiego jest że niektóre
      z Was wszedzie sie czegos doszukuja.I piszecie takie zdania ze w wieku 20 lat
      to nie mozna nic osiagnac, ze napewno zyje sie na garnuszku rodzicow. Przykre
      to, tymbardziej ze z mezem funkcjonujemt tak jak kazda z was mieszkajaca z
      druga polowka, sami upujemy jedzenie, spalcamy rachunki, robimy pranie bez
      pomocy rodzicow.Nie pochodzimy z rodzin patologicznych(bo taka opinia tez sie
      tu pojawila)i nie mamy bogatych rodzicow(bo pewnie takie komentarze tez sie
      zaraz pojawi) Maz pomimo mlodego wieku pracuje na stanowisku kierowniczym i
      nie przez zanjomosci tylko dzieki swojej wlasnej ucziciwej pracy. I tak sobie
      mysle ze te wasze komentarze to chyba z zazdroscii ze ktos w wieku 20 lat(maz
      22) moze sam cos osiagnac...brak mi słów do waszych wypowiedzi
      • toska35 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 03.07.07, 00:53
        kupujecie sami jedzenie? robicie pranie BEZ POMOCY RODZICOW? no to fakt -
        jesteście dojrzali wink A mąż to czym kieruje w wieku 22 lat? Samochodem?
        • misiaczek187 do toska35 03.07.07, 13:08
          ddevilka podała proste przykłady na Wasze jak to określił zosiaczek25 (całkiem
          trefnie) wiejskie poglądy...i tak widzę musisz się czepiać może Ty byłaś
          niedojrzała w naszym wieku,ale to nie oznacza tego,że My również takie
          jesteśmy. Dzięki zosiaczku25 za zrozumienie,ale widzę,że na forum prawo do
          wypowiedzi i wychodzenia za mąż mają tylko 30 latki,bo to one są przykładem
          dojrzałości tongue_out
          • toska35 Re: do toska35 03.07.07, 18:38
            A Ty w koło Macieju to samo... Masz jakieś kompleksy, czy co? Napisałam Ci
            wcześniej, że nie oceniam Ciebie osobiście i nie kwestionuje tego, że są 20-
            latki dojrzalsze psychicznie i społecznie od 30-latek, ale nikt mi nie wmówi że
            to jest reguła. Zazwyczaj jest odwrotnie. Dam Ci radę: zapytaj jakiegoś
            psychologa społecznego, socjologa, albo terapeutę małżeńskiego o główne
            przyczyny rozwodów. Możesz to zrobić na necie. Dam sobie głowę uciąć, że
            odpowie Ci, że główną przyczyną ryzyka jest młody wiek małżonków. I
            niedojrzałość, która z tego wynika. I powtórzę raz jeszcze: nie mówię, że z
            Tobą tak musi być, bo Cię nie znam. Piszę o generalnej prawdzie, która nie
            potwierdza się za każdym razem.

Co do wsiowych poglądów - napisałaś poniżej, że dla Ciebie 28 letnia kobieta
            już nie jest młoda. Napisałaś też w innym poście, że nie mamy średniowiecza.
            Otóż przyjmij do wiadomości, że to właśnie w średniowieczu 28 letnia kobieta
            nie była już traktowana, jako młoda. Obecnie taki pogląd zachował się w
            zasadzie tylko na wsiach wink
            • misiaczek187 Re: do toska35 04.07.07, 13:48
              Mówisz o dwóch różnych postach dotyczących dwóch różnych spraw smilenapisałam
              też,że może myślę tak ponieważ mam 20 lat,a kto wie czy jako 28 latka też nie
              będę się czuła młodo tongue_out .Kompleksów nie mam żadnych..
              • toska35 Re: do toska35 04.07.07, 22:45
                Ok. nie chcę się z Tobą kłocić. Życzę Ci właśnie tego: abyś mając 28 lat (a te
                8 zleci tak szybko, że nie zdążysz się obejrzeć)czuła się właśnie tak młodo,
                jak teraz, mając 20 lat..
                • misiaczek187 Re: do toska35 05.07.07, 11:38
                  Nie dziękuje smile
      • zosiaczek25 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 03.07.07, 17:35
        A mnie to wcale nie dziwi. Sama w wieku 23 lat mialam wiecej niz dzis. No, poza
        mezem, dla ktorego to wszystko zostawilam. wink Ale na szczescie nie zaluje tej
        decyzji. Malzenstwo to nie wyscig szczurow. A ja jestem juz na tyle dorosla,
        zeby nie miec potrzeby stalego udowadniania wszystkim, czego to ja nie potrafie
        osiagnac. Jezeli ktos ma warunki finansowe i czuje sie dojrzalym do malzenstwa,
        to wiek nie gra roli. Bo, jak juz wiele razy pisalam znam przyklady pozytywne i
        negatywne roznych zwiazkow.
    • jarzynka17 21 lat i 2 miesiące 02.07.07, 21:51
      • malina2006 Mąż - 25, ja - 25... 02.07.07, 22:15
        ...a pobraliśmy się z miłości, chcieliśmy bardzo być już naprawdę razem smile
    • magdaksp Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 02.07.07, 22:18
      ja mialam 21 z hakiemsmilea slub wezielismy bi chcielimy-nie jestem w ciąży
    • leeloo2002 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 02.07.07, 23:20
      w chwili slubu milalam 29 lat, bylismy juz ze soba 7 lat i mielismy 1,5 roczna
      coreczke. Pewnie bysmy jeszcze zwlekali (ach te zmudne przygotowania), ale na
      chrzcinach moja 82-letnia babcia niesmialo napomknela, ze chcialaby byc na moim
      slubie wink
    • ela.buu Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 03.07.07, 17:24
      Ja mialam 23 a On 25 znalismy sie 4 miesiace
      dlaczego?
      mieszkalismy juz miesiac razem od 2 bylismy zareczeni
      chcielismy miec juz dziecko
      Wiedzielismy ze chcemy ze soba spedzic zycie na dobre i zle

• pannax29 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 04.07.07, 23:46
      ja 29 a 32 maz
      jestesmy para od polowy tego lutego, od stycznia randkowalismy wink, slub byl w
      czerwcu.
      wiem wiem wiem co zaraz napiszecie. dlatego dodam znamy sie i przyjaznimy 9
      lat. zakochalam sie nie od pierwszego wejrzenia ale dojrzale i na zawsze smile
    • pannax29 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 04.07.07, 23:48
      dodam ze slub tak szybko bo oboje po dlugoletnich zwiazkach nie chcielismy miec
      odgrzewanego slubu po latach mieszkania razem. bylo bardzo romantycznie.
    • agava00 19,5 i 26,5 - z miłości oczywiście ;D 06.07.07, 23:06

---------
      • adelheid 6 lat razem 09.07.07, 00:09
        ja 23, narzeczony 28, lekki szok w rodzinie byl ale jak powiedzialam ze studiow nie zamierzam rzucic to wyszlo ze jest ok smile finansowo ok: narzeczony pracuje a ja studiuje i dorabiam calkiem niezle na dorywczych projektach, mamy mieszkanie, planujemy kupic dzialke
    • malgosiab22 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 11.07.07, 11:20
      Mamy po 22 lata, 2 letni staz pracy, studiujemy zaocznie i jesteśmy rzem od 5,5
      roku.
      Nie jestem w ciąży, nie uciekam na siłe od rodziców. Nasze rodziny żyja na tym
      samym poziomie materialnym.

Ślub we wrześniu, i nie dlatego że w ciąży (nie jestem), że rodzina nalega...
      Dlatego, że chcemy i że się kochamy.

Zasmakowaliśmy dorosłego życia, pełnego problemów i wyrzeczeń, pełnego
      obowiązków... I nasza decyzja jest jedna: Razem!!!

Gdybym miała patrzeć na statystyki, to bym została zakompleksioną starą panną
      niezadowoloną z życia... By nie wychodziła z domu, bo strach.
      Nie siejmy przesady, każdy robi to na co ma ochote i nie powinniśmy sie do tego
      wtrącać. To ja wychodze za mąż w wieku 22 lat, a nie Ty więc co Ci do tego.
      Każdy wiek ma swoje za i przeciw, i o co sie tu kłócic i spierac jak każdy ma
      swoje racje.

Pozdrawiam wszystkie panny młode i te 20 letnie, i te po 20 stce i te troszke
      starsze wiekiem ( bo duchem to młode...)

Buziaki dla was. A to jak będzie wyglądać nasze małżeństwo zależy od nas
      samych... (a nie od statystyki)
      • misiaczek187 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 11.07.07, 12:28
        Zgadzam się z tym w 100 % smile
    • magda7710 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 11.07.07, 12:30
      29 lat a mój mąż 31
      • panna_julianna Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 01.12.07, 15:36
        Ja - 24,5
        On - 24,5 wink

Zaręczyliśmy się mając 23,5. W dniu ślubu razem prawie 5 lat, własne
        mieszkanie 1,5 roku przed ślubem.
    • nionczka 30 i 32 11.07.07, 12:36
      Wzielismy slub bo mielismy ochote swietowac nasza dlugoletnia milosc wsrod
      naszych bliskich (niezaleznie od stopnia pokrewienstwa).
    • kamisiunia Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 01.12.07, 15:59
      Planuje slub w przyszlym roku, wiec bede miec 20,5 - 21 lat wink Mój narzeczony ma
      teraz 23.
      Nie pochodze z rodziny patologicznej, mam pasje, chce sie uczyc, nie musze
      pracowac - po prostu bardzo chce wyjsc za mojego M smile On tez bardzo chce wziac
      slub. Jestesmy ze soba 5,5 roku smile
      • paula2306 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 01.12.07, 16:22
        Ślub w przyszłym roku więc ja bedę mieć skończone 24, a mój Krzyś
        31.
      • karola12341 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 04.12.07, 13:30
        dobrze że już tego nie czyta wawerka ta to dopiero by ci nagadała smile
        ja zyczę wszystkiego najlepszego
    • kavainca Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz?- 01.12.07, 16:29
      No ty chyba bedziemy rekordzistami! ja w dniu słubu będę miała 30tkę
      (bez 9 dni) a potecjalny 36 + 3 miesiące- - ktos nas przebieje??
      Dlaczego? 5 lat razem i pewnośc ze tak zaostanie!! no chcemy mieć
      babyka!!!

mój suwaczek
      • rose01 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 01.12.07, 20:00
        Hej to ja autorka tegoż oto wątku, zakładając go (ok pół roku temu) nie
        przypuszczałam,że zrobi on taką furorę przyznam temat dotyczy również i mnie,
        może już w 2008r hmmm no zobaczymy, wkrótce między nami odbędzie się poważna
        rozmowa. Pozdrawiam wszystkich którzy odpisali.
        • lumidee23 ja 22...on 23 03.12.07, 11:10
          pracuje od 3 lat on od 4
          mamy własne firmy
          studiujemy zaocznie prawo administracyjne
          Mamy gdzie mieszkac
          utrzymujemy się sami
          mamy czas na pasje
          na podroze
          na hobby
          na psa
          na dziecko (chociaż nie powiedziane ,że bedzie ono zaraz po slubie)
          mieszkamy spory kawałek od siebie i mamy dosyć dojazdow, rozmow telefonicznych
          chcemy być razem..czy to grzech jesteśmy ludzmi wierzacymi nie mieszkamy razem)
          za 40 dni bierzemy slub cywilny po ktorym nie bedziemy mieszkac razem..
          chyba wystarczy
          pozdrawiam buziaki
    • ida_marcowa1 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 05.12.07, 15:20
      oboje z mężem mieliśmy w dniu ślubu skończone 32 lata ( jesteśmy rówieśnikami:on
      ze stycznia , ja z marca).
      teraz mam 34 lata i jestem w 8 miesiącu ciąży. i do bólu możecie gadać jaka to
      stara ze mnie rura wink))
      aga
      • lumidee23 Re: Ile macie lub mialyscie lat wychodząc za mąz? 06.12.07, 20:26
        hehehe kochanie taka jestes stara ,że ty wogole jezcze piszesz na klawiaturze...
        kochanie wcale nie jestes stara ;p i zycze szczescia ;d baaaardzo duzo smilekiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka