Dodaj do ulubionych

inna sukienka do kosciola, inna na wesele

03.07.07, 17:06
chce sie przebrac miedzy slubem a weselem, bo sukienke bede miala
dosc...hmmm.... dostojna

www.kanacca.com/kanacca_photo/Eden%20Bridals/large/Eden%20Bridals0104.jpg

a chcialabym, zeby muzyka na weselu byla w klimacie latino i tancow
standardowych. Szukam wiec sukienki, ktora wygladalaby rownie pieknie w obu
klimatach (bo przeciez nie bede przebierac sie co utworsmile)

Ktora wam sie bardziej podoba:
www.kanacca.com/kanacca_photo/JacquelineBridals/P&S%20Occasions/large/JacquelineBridals%20Prom&Special%20Occasions0094.jpg

czy

www.kanacca.com/kanacca_photo/JacquelineBridals/P&S%20Occasions/large/JacquelineBridals%20Prom&Special%20Occasions0028.jpg

obie moge zamowic w dowolnym kolorze, takze calkiem biale
a moze znacie jakies inne, bardziej odpowiednie?

dodam, ze mam 94 w biuscie, 74 w talii i 102 w biodrach
Obserwuj wątek
    • salsa.loca Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 17:11
      jedyna z tych 3 ktore zamiesciłas, to druga jest dla mnie ok

niestety, tego modelu, kotry wybrałas na slub nie lubie, tym bardziej ze to ma
      co druga panna młoda

sama tancze salse, i wybrałabym jesli juz suknie nr 2, ale.........

no wąłsnie!!
      u mnie etz bedzie salsa i szalenstwo muzyczne, ale nie wyobrazam sobie ze mam
      suknie za ktoa dałam tyle forssy i ktora załoze raz w zyciu sciagnac zaraz po
      kosciele

jakos nie wyobarzam sobie ze sie rpzebieram i juz nie ejstem panna młoda, tylko
      tancerka z knajpy latino

pomysl-jeszcze tyle imprez przed Toba, nha ktora załozysz takie suknie naj np ta
      druga

ale slubnej juz nigdy wiecej nei załozysz

nie szkoda CI/
      • izazdo Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 17:14
        Moze i troche szkoda, ale jakos nie wyobrazam sobie tanczenia samby czy rumby w
        sukni na trzech kolach smile))))) walc moze jeszce jakos ujdzie

a co do modelu koscielnego to w takim fasonie wygladam najkorzystniej, ten mi
        sie najbardziej podoba i z takim glosowala cala rodzina, wlacznie z przyszlym
        mezem smile
        • salsa.loca Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 17:16
          a no to oksmile

ja wybierałam suknie rowniez pod katem tanca, wiec mam lekka odszeweczke z
          jedwabiu i lekkie koronki, bez kołasmile

ale nikomu nie pokazałam, no moze tylko mojej mamie rpzyjaciólce i Wam na forum,
          zaden facet a juz na pewno nie N nie wiedza co sie kroismile)

życze Ci udajnej imprezki:0 a moze po rpostu przebierz sie po połnocy, mnie by
          było strasznie żalcrying
        • stworzenje to wywal koła :-) 26.07.07, 16:29
          izazdo napisała:

> Moze i troche szkoda, ale jakos nie wyobrazam sobie tanczenia samby czy rumby w
          >
          > sukni na trzech kolach smile))))) walc moze jeszce jakos ujdzie
          >

na szczescie moja suknia bedzie bez nich, wyglada to strasnzie sztucznie jak sie
          tanczy tu masz racje, taki zyrandol miedzy nogami big_grin.

powodzenia
    • memphis90 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 17:24
      Suknia nr. 1 (pomaranczowa) SUPER, ja chcę taką mieć!!! Suknia nr.2 (różowa)
      brrrr, paskudztwo, szczególnie skojarzona z tymi jaskrawopomarańczowymi sandałamiwink
    • pestka01 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 20:19
      według mnie pomysł dobry,
      podoba mi się ta pomarańczowa, tylko że ja bym zamówiła ją białą albo ecru,
      żeby jakoś się odróżniać od gości weselnychsmile

a tak z ciekawości będziesz zamawiać te sukienki na kanacca.com czy będziesz
      szyć podobne u krawcowej? bo ja sie zastanawiam nad kupnem ślubnej właśnie na
      kanacca ale trochę się boję, że coś z nią będzie nie tak. że nie będzie
      idealnie dopasowana, albo że w rzeczywistości bedzie wyglądać zupełnie inaczej
      niż na zdjęciu.
      • dzidzia101 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 21:41
        Ta pomaranczowa podoba mi sie o wiele bardziej niz rozowa. Ale mi osobiscie byloby szkoda mojej
        slubnej........... sad Przeciez juz jej wiecej nie ubiore....
        A czy ta pomaranczowa sukienke mozna kupic tylko w necie? Bo naprawde mi sie podoba smile
        • salsa.loca Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 21:44
          dzidzia101 napisała:

> Ta pomaranczowa podoba mi sie o wiele bardziej niz rozowa. Ale mi osobiscie byl
          > oby szkoda mojej
          > slubnej........... sad Przeciez juz jej wiecej nie ubiore....
          > A czy ta pomaranczowa sukienke mozna kupic tylko w necie? Bo naprawde mi sie po
          > doba smile

ej, ja własnie o tym samymsmile))

ale ta suknie pomaranczonwa kupiłabym chetnie na jakis kongresik salsy wiec
          czekam na namiary gdzie ja kupicsmile)))))))
          • np1979 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 03.07.07, 21:57
            www.kanacca.com/shopdisplayproducts.asp?page=16&sppp=20#
            ta sukienka jest tu do kupienia za 99$, myślę, że u krawcowej raczej taniej nie
            wyjdzie. a z tej stronki inkageo zamawiała sukienkę i była zadowolona, więc
            można zaryzykować
            • izazdo Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 04.07.07, 08:56
              no to mnie przekonalyscie smile bedzie pomaranczowa (model) ale pewnie w kolorze
              bialym lub ecru.

Co do jakosci sukien kanacca to tez sie balam, ale zamowilam koscielna. Razem z
              halka kosztowala 500 zl. Musialam im podac wszystkie wmiary, nie tylko
              biust/talia/piersi, ale nawet odleglosc miedzy sutkami, dlugosc ramienia po
              wewnetrznej stronie, dlugosc tulowia, dlugosc nog itp (tabela na 2 strony!),
              wiec powinna lezec jak ulał. Kiedy przyjdzie koscielna i bede zadowolona, to
              zamowie ta weselna.

Dzieki, dziewuszki smile))

• gioseppe Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 04.07.07, 10:38
                a ja bym ja zrobila wlasnie w takim kolorze pomaranczowym
                a we wlosy wpielabym jakis kwiat zeby sie wyrozniac sposrod gosci

inne kolory moga zmienic caly efekt sukni smile
                kroj ladny (nr1, pomaranczowa)
              • dzidzia101 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 04.07.07, 20:36
                To jak juz Ci przyjdzie ta koscielna to daj znac czy jest ok. Ta pomaranczowa bardzo mi sie podoba ale
                boje sie zamawiania przez internet. Musze "to cos" zalozyc na siebie zeby zobaczyc czy pasuje...
              • misiak_maly Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 27.07.07, 10:21
                Witam Izazdo,
                powiedz proszę jak leży suknia ślubna. Może jakieś fotki, ciekawa jestem jak to
                wyszło bez przymiarek. Wymiary dałaś szczegółowe, ale czy to starczyło.
                Pomysł mi się bardzo podoba - cena także. Fajna ta stronka - super suknie.

Pozdrawiam serdecznie
                • izazdo do misiaka 27.07.07, 10:41
                  misiaku, poszperaj w watku o sincerity za 600-700 zl, tam wszystko opisalam
    • kamelia04.08.2007 Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 04.07.07, 10:24
      mozna tak, ale po co?
      w sukni slubnej się nie pokażesz na innej impresie, w te suknie zaprezentowane
      poniżej mozesz wybrac kiedy indziej.
      Chce ci sie tak zasznurowywać i rozsznurowywać. Jesli chcesz suknie to latyno-,
      to zrezygnuj z bezowatego-abazurowego modelu i bedzie dobrze.

Suknia nr 1 podoba mi się.
      • izazdo jeszcze 2 inne 26.07.07, 14:15
        pewnie juz macie dosc moich sukienkowych dylematow ale znalazlam jeszcze 2
        piekne na przebranie i zastanawaim sie ktora lepsza (co do poprzednich mnie
        przekonlyscie)

www.wedding.kanacca.com/shopexd.asp?id=7383
        www.wedding.kanacca.com/upload/SpecialDress/Mon%20Cheri/large/Special%20Mon%20Cheri0048.jpg
        • eva_luna2 Re: jeszcze 2 inne 26.07.07, 14:21
          nad ta delikatna rozowa sama sie dzis zatrzymalam, jest bardzo ladna smile ale
          wydaje mi sie, ze ta pierwsza, pomaranczowa jest the best
          • shellerka Re: jeszcze 2 inne 26.07.07, 14:42
            ta kiecka jest niby DOSTOJNA? i że niby ma trzy koła? big_grin
            o ja.... kobieeeto.... weeeź.... ja tez mam przygotowane dwie kiecki - juz
            kupione - na ewentualne przebranie bo sie nasluchalam ze sie suknia potem
            wydluza itp, ze mi tren się oberwie tzn. te guziczki czy cos tam, ale szczerze
            mowiac, mimo iż wydałam kasiore na sukienki i buty - bo wiadomo ze biale do
            slubu nie pasuja do zloto czarnej, ani niebiesko srebrnej sukni wiec musialy byc
            dodatkowe, to mimo to mam nadzieje ze nie bede musiala sie przebierac, bo w
            takich kieckach to bede jeszcze tysiac piecset osiemdziesiat razy - sylwestry,
            wesela znajomych, bale itp, a w bialej z trenem - naprawde dostojnej big_grin juz
            raczej nie zamierzam sie pokazywac
          • shellerka jak jeden z gości 26.07.07, 14:44
            poza tym w takiej zwyklej kiecce bedziez wygladac jak jedna z gości. a nie o to
            chyba w tym dniu chodzi...
            • eva_luna2 Re: jak jeden z gości 26.07.07, 14:50
              chyba chodzi o to, zeby kazda z nas czula sie dobrze smile wiec nie krytykujmy
              innych za ich wybory a ewentualnie im pomagajmy smile (choc zgadzam sie z Toba, ze
              suknia slubna jest wyjatkowa, na raz i trzeba sie nia nacieszyc)
              • shellerka Re: jak jeden z gości 26.07.07, 14:53
                no wieeeeem.... dzisiaj jakas poirytowana jestem big_grin
                • eva_luna2 Re: jak jeden z gości 26.07.07, 15:02
                  czasem i tak bywa smile ja mam dziś dobry humor wiec staram sie lagodzic
                • izazdo ale ja mam super walca !!!! 26.07.07, 15:06
                  z roznymi dziwnymi figurami, np taka:

www.wrzuta.pl/obraz/ak80MSEfZV/k314901f
                  i taka

www.wrzuta.pl/obraz/fiCl6Rp1dQ/k314892f

i taka

www.wrzuta.pl/obraz/4pERnhlMBf/g101
                  i w mojej koscielnej tego nie zatancze, no po prostu nie zrobie takiego kroku :
                  (((

na razie mamy tylko walca zrobionego tak turniejowo, ale bedziemy jeszcze rok
                  brac lekcje zeby nauczyc sie tez innych tancow towarzyskich i moc smigac po
                  parkiecie jak na turnieju (ja juz tanczylam latino solo). Taka kiecka to po
                  prostu koniecznosc...

i tak sa jeszcze za malo wyciete uncertain
    • butterfly80 dobry pomysł 26.07.07, 15:16
      zawsze możesz z niego zrezygnować, ale lepiej sie przygotować.
      Byłam na jednym takim weselu, gdzie panna młoda wieczorem się przebrała, równiez
      w biała suknienkę, ale taką króciotką, przed kolana, dostojną miała założoną
      tylko na początku wesela (na bardziej oficjalnej częsci - taniec z ojcem,
      teściem itp)
      i zamieniła rónież dostojne buty na ...tenisówki.
      Z tych sukien, ktore podajesz ja wybrałabym pomaranczową (własnie w odcieniu
      ecru bądz champagne) lub rózową (też ecru/champagne)
      pozdrawiam
      p.s. mam podobne wymiary...kiedy Twoj slub? może odkupię ;p ?
      • izazdo Re: dobry pomysł 26.07.07, 15:27
        butterfly, slub mam 24.05.08

a ponizej wklejam jeszcze kilka przed chwila znalezionych sukienek (osiolkowi w
        zloby dano!)

www.wedding.kanacca.com/upload/PromDress/Le%20Gala%20Prom/large/Le%
        20Gala%20Prom0032.jpg (bardzo podobna do tej, ktora miala Cichopek tu:
        www.youtube.com/watch?v=jpCktrYy4cA tylko kolor troche jasniejszy, ale i
        tak mozna wybrac dowolny)

www.wedding.kanacca.com/upload/PromDress/Raylia%20Designs/large/Raylia%
        20enening0025.jpg (w stylu Marylin Monroe. Widzialyscie "Ostrze chwaly"? Tamta
        lyzwiarka z tej wrednej pary mieszanej plciowo miala na finalowym wystepie
        dokladnie taka wink)

www.wedding.kanacca.com/upload/PromDress/Raylia%20Designs/large/Raylia%
        20enening0078.jpg oczywiscie bez tej narzutki (co to w ogole jest?!)

Moze jeszcze cos znajde... smile

• izazdo linki skopiujcie 26.07.07, 15:28
          bo je ucielo
          • butterfly80 Re: linki skopiujcie 26.07.07, 15:44
            własnie! co jest: nie mogę ani 1 zobaczyć z tych teraz przez Ciebie proponowanychuncertain
            to masz ślub miesiąc przede mną smile
            może mi się uda schudnąć, ale nie zakładam, że zrzucę coś..brak mi ostanio stresów
            ..no i nie zobaczyłam tych typówsad
        • izazdo teraz linki dzialaja! 26.07.07, 15:53
          miniurl.pl/prawie_jak_cichopek

miniurl.pl/prawie_jak_monroe

miniurl.pl/fredzelki

teraz powinny dzialac
          • butterfly80 tak, działają,/////mam pyt./// 26.07.07, 16:16
            prawie ja monroe
            wygląda na idealną do tańczenia...

a mam jeszcze pytanie bardzo może głupie, ale i tak zadam:
            w jaki sposób placisz za te suknie? przelwem chyba nie da się??
            sorry,że głupie pyt. zadaję, ale nie wiem --> pytam.
            będę wdzięczna za odp.
            • izazdo mozna placic przelewem 26.07.07, 16:19
              mozna przez paypall, ale ja nie mam karty kredytowej, wiec ta opcja odpadla.
              Napisalam do Kanacca, podali mi nr konta i zaplacilam przelewem. Jedyny minus
              to taki, ze bank pobral prowizje za taka operacje (65 zl).

Poszperaj na forum, ktos pisal, ze placil im jeszcze inaczej.
              • inkageo Re: mozna placic przelewem 26.07.07, 16:25
                Przez moneybookers zapłaciłabyś chyba 3 zł prowizji, nie trzeba mieć do tego
                karty kredytowejsmile
                www.moneybookers.com/app/
                • butterfly80 dzieki dziewczyny 26.07.07, 16:38
                  smile
    • izazdo prawie jak do tanca brzucha 26.07.07, 16:47
      miniurl.pl/almost_bellydance
      Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!11

Nie moge wiecej wchodzic na te strone!!!
      • dzidzia101 Dla mnie ponaranczowa!! 26.07.07, 22:54
        Ja jestem za ta pomaranczowa!!! Podoba mi sie najbardziej. I sama chetnie kupilabym taka na
        poprawiny. I wlasnie w tych kolorach. Pokazalam przed chwila te sukienki mojemu P, tez wybral ta
        pomaranczowa. Tylko boje sie troche kupowac "kota w worku", zawsze wole przymierzyc sad
        I jedno pytanko: gdzie na stronie kanacca mozna ja znalezc?
        Izazdo, dostalas juz swoja slubna? Jestes zadowolona?
        • nati.82 Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:06
          Nie rozumiem tego, dlaczego chcesz wyglądac na własnym weselu jak gość.
          Sukienki nieciekawe!
          • shellerka Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:40
            mnie sie zdaje ze mało panna na imprezy chodzi i to dla niej jedna z nielicznych
            okazji wlozyc wizytową kiecke wink
            • eva_luna2 Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:47
              i znowu ta złośliwość.... jak ktoś ma swoja wizje inna od wszystkich, to od razu
              musi byc be?
              • nati.82 Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:50
                a kto powiedział, że be?
                napisałam, że nie rozumiem tego, chyba mam prawo nie rozumieć? i opinie na
                temat sukienek tez wyraziła, więc po co co te głupie przytyki?
                • eva_luna2 Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:57
                  to nie bylo do Ciebie wiec prosze, nie unos sie.
            • inkageo Re: Dla mnie ponaranczowa!! 27.07.07, 08:52
              Hahasmile Na imprezy to się chodzi w jeansach i topachwink Ja suknię wieczorową
              zakładam tylko na sylwestra, więc rzeczywiście niedosyt może być w takim
              przypadkuwink Dziewczyny od przybytku głowa nie boliwink Będzie suknia to i okazja
              się znajdziewink
        • izazdo re: dzidzia101 27.07.07, 08:55
          dzidzia, przeczytaj caly topik. Suknie slubna dostalam, jestem zachwycona jej
          wykonaniem (wyglada jak z salonu) i bardzo szybkim serwisem (2 tygodnie! a
          mowili, ze 4-5). Jest naprawde dobrej jakosci i material, i szycie. Zdjecia
          wrzuce po weekendzie, bo teraz nie mam kabelka.

ta sukienka jest na www.kanacca.com, zakladka evening dresses i strona bodajze
          16
          • izazdo ale ja mam popisowego walca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:03
            Dziewczyny, przeciez juz napisalam, ze mam walca z roznymi popisowymi figurami,
            np taka:

www.wrzuta.pl/obraz/ak80MSEfZV/k314901f
            i taka

www.wrzuta.pl/obraz/fiCl6Rp1dQ/k314892f

i taka

www.wrzuta.pl/obraz/4pERnhlMBf/g101
            i w mojej koscielnej tego nie zatancze, no po prostu nie zrobie takiego kroku :
            (((

na razie mamy tylko walca zrobionego tak turniejowo, ale bedziemy jeszcze rok
            brac lekcje zeby nauczyc sie tez innych tancow towarzyskich i moc smigac po
            parkiecie jak na turnieju (ja juz tanczylam latino solo). Taka kiecka to po
            prostu koniecznosc...

Nie chce po prostu siedziec i wygladac, kochanm taniec i chce sie wyszalec (ale
            elegancko). Nie chce po prostu sie kiwac i krecic w koleczko ani podskakiwac
            wymachujac rekami (sorry, naogladalam sie filmow z wesel i nie ma dla mnie nic
            bardziej zalosnego niz panna mloda tanczaca w rytm muzyki jak na zwyklej
            imprezie, rzucająca kuprem i machajaca rekami jak na koncercie). Stroj
            zobowiazuje. Elegancka suknia to i eleganckie tance, wylacznie standard i
            latino, bo maja te cudowna zalete, ze mozna do nich i tanczyc, i szalec takze
            nie znajac krokow. I wlasnie dlatego potrzebuje drugiej sukienki.
            • nati.82 Re: ale ja mam popisowego walca!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.07.07, 09:07
              A czy ty myślisz, że ja przez całe swoje wesele kiwałam się tylko z boku na
              boczek???? w sukience ślubnej da się normalnie tańczyć, a ty się zastanów czy
              masz zamiar bawić sie na swoim weselu czy bawić na pokazie tańców latino!
            • shellerka w topiku na impreze 27.07.07, 09:09
              ja w topiku i dzinsach to moze do dyskoteki, klubu - no tak... mozna to nazwac
              imprezą... heeh... w takiej kiecce jak ta pomaranczowa udałabym sie na piwo na
              stary rynek
              • nati.82 Re: w topiku na impreze 27.07.07, 09:13
                ja teżwink
                • izazdo a kto wam broni? 27.07.07, 09:17
                  no to sobie zamowcie i idzcie, kto wam broni? smile Namiary podalam, gdzie kupic smile

ja chce zrobic wesele nie w stylu biesiady w remizie tylko z muzyka do tanca
                  towarzyskiego. Co w tym zlego? Kazdy robi tak, ja mu wygodnie.

Ostatecznie waham sie miedzy ta "prawie jak do tanca brzucha" a ta "prawie jak
                  cichopek". choc pomaranczowa tez mi sie podoba, ale rzeczywiscie chyba nie na
                  te impreze...
                  • shellerka Re: a kto wam broni? 27.07.07, 09:21
                    pewnie że pójdziemy big_grin a Ty rób pokaz - to mi przypomina takie córeczki tatusiów
                    co recytują wierszyki i śpiewają piosenki na imieninach cioci big_grin rozumiem, że
                    chcesz robić za gwiazdę ? I zapewniam Cię że u mnie też nie będzie remizy a co
                    do muzyki - to w takim tancu z gwiazdami były kawałki niekoniecznie przeznaczone
                    do tanca towarzyskiego jak to bardzo elokwentnie ujęłaśsmile
                    • izazdo co cie ugryzlo? 27.07.07, 09:34
                      nie musze robic za gwiazde bo od 7 roku zycia wystepowalam na scenie przez 15
                      lat i nie musze sie w ten sposob dowartosciowywac. Po prostu chce zeby bylo
                      pieknie, a muzyka jest dla mnie bardzo wazna. Poza tym kto powiedzial, ze chce
                      miec muzyke rodem z tanca z gwiazdami? Wkleilam zdjecia tylko po to zeby
                      pokazac wam figury, bo to byly pierwsze jakie znalazlam. Zazdrosc cie w dupie
                      strzyka, czy co? Nie wtopilam 5 tys w suknie, nie musze w niej paradowac przez
                      cala dobe. Ucze sie tanczyc od roku, bede tanczyc jeszcze rok, dlaczego mam nie
                      korzystac z umiejetnosci? Pytalam o ocene sukienek a nie o opinie na temat
                      mojej muzyki. Wyluzuj, szkoda watroby.
                • shellerka Re: w topiku na impreze 27.07.07, 09:18
                  piąteczka natibig_grin
                  • nati.82 Re: w topiku na impreze 27.07.07, 09:30
                    ubawił mnie ten wątek, bo wyobraziłam sobie siebie, jak smigam w pomarańczowej
                    sukience wśród gości heheheh
                    • shellerka Re: w topiku na impreze 27.07.07, 09:54
                      i robisz pokaz tanca brzucha big_grin a wujek bije brawo
                    • butterfly80 wątek normalny, a ... 27.07.07, 09:54
                      ... pomysł wcale nie jest aż taki odkrywczy (praktyczne dziewczyny tak własnie
                      postępują)- byłąm na weselu 10 lat temu gdize Młoda P. miała 2 sukienki na
                      1.dzień wesela, kolejną na drugi, a na trzeci(!) i czwarty(!) to już miała
                      mniej strojne stroje. Dodam, że wesele było a la remizowetongue_out
                      Moim zdaniem ta pomarańczowa jest fajna(zwłaszcza, jaśli dasz ją sobie uszyć w
                      kolorze ecru- będzie nadal "weselny" kolor i styl).
                      Mnie bardziej od "cichopek style" spodobała się "monroe style", ale to juz
                      kwestia Twojego gustu no i w czym Ty bedziesz lepiej wygladała!
                      Pomysł z przebraniem jest jak najbardziej ok. (jak kupię tam, gdzie ty kieckę,
                      to pewnie tez nie jedną...bo mam 2 dni wesela, choćby dlatego, a jest okazja by
                      sobie kupić coś wystrzałowego, co sie moze jeszcze potem przedać, jak
                      wspomniałas np. na sylwestra....choć z tego, co przeczytałam, to niektore
                      dziewczyny chodzą w taich kieckach na piwo...jak kto woli wink
                      pozdrawiam!
                      • nati.82 Re: wątek normalny, a ... 27.07.07, 09:59
                        Ale co innego mieć suknię ślubną i suknię na poprawiny, co jest raczej faktem
                        normalnym i mało dziwnym, a miec suknię ślubnę i suknbię do tańców brzucha. To
                        już jest dziwne, schellerka to rozumie hehehwink
                        • butterfly80 Re: wątek normalny, a ... 27.07.07, 10:11
                          nati.82 napisała:

> Ale co innego mieć suknię ślubną i suknię na poprawiny, co jest raczej faktem
                          > normalnym i mało dziwnym, a miec suknię ślubnę i suknbię do tańców brzucha. To
                          > już jest dziwne, schellerka to rozumie hehehwink

Chyba niejasno napisałam: byłam na takim weselu, gdzie MP przebrała się juz
                          pierwszego dnia (nikt jej nie wytykal paclem,było to zjawisko naturalne,żadnych
                          przytyków typu "jak możesz???" , "ja tego nie rozumiem??" a nawet nikt jej nie
                          wysłał na karnego jezyka tongue_out ).
                          Jasne, że na 2. i kolejne dni to nowe szmatkismile
                          Jak się chce ktoś przebierać to co to komu szkodzi?
                          Mi nie przeszkadza, a Autorka wątku pyta o opinię- ktora z podanych propozycji
                          kiecek nam się podoba, a nie czy akceptujemy/rozumiemy jej wybór.
                          • shellerka Re: wątek normalny, a ... 27.07.07, 10:22
                            znam zwyczaj - ktory zreszta juz zanika -ze panna mloda przebiera sie po
                            oczepinach. ale nie wykonuje szoł big_grin
                            • butterfly80 Re: wątek normalny, a ... 27.07.07, 10:31
                              a skoro na tym weselu będą zawodowcy, to czemu mają się kiwać? jak
                              profesjonalnie to profesjonalnie w odpowiedniej kiecce smile
                            • izazdo szol? a nieby dlaczego nie? 27.07.07, 10:33
                              Show? a niby dlaczego nie? Jedne robia show kupujac suknie z 10 m trenem, a ja
                              po prostu bede tanczyc - tak jak umiem i tak jak lubie. Zazdroscisz? Nie tylko
                              ja mam takiego odjechanego walca, wakacyjne warsztaty dla nowozencow (ok. 20
                              godz, ale pieknego walca mozna juz wycwiczyc) przezywaja oblezenie.
                              • nati.82 Re: szol? a nieby dlaczego nie? 27.07.07, 10:35
                                tylko uważaj, żebyś w tym wyćwiczonym, dopracowanym tańcu nie zagubiła radości
                                zabawy i nocy weselnej...
                                • izazdo spokojna glowa 27.07.07, 10:40
                                  to wzruszajace, ze tak sie o martwisz o to, bym sie dobrze bawilasmile spokojna
                                  glowa, mam tak wycwiczone kroki, ze tancze zupelnie automatycznie, nie musze
                                  juz myslec, co bedzie za chwile smile))) Poza tym to nie turniej, mozna
                                  improwizowac a nie tylko odtwarzac uklady. To tez wielka przyjemnosc smile
                                  • shellerka Re: spokojna glowa 27.07.07, 10:49
                                    ło bosz... znaczy organizujesz wesele po to żeby pochwalić się nabytymi na
                                    kursie umiejętnościami? Jest dopsz.... big_grin Nati, dobrze że dzisiaj piątek wink
                                    • nati.82 Re: spokojna glowa 27.07.07, 10:56
                                      nie dość, że piątek, to jeszcze mam imieninkiwink dobrze, że ktoś tu popiera
                                      moje argumenty, bo za chwilę będzie lincz, że niby jesteśmy zołzy i tylko
                                      krytykujemy... a ja naprawdę myślę, że wesele, zwłaszcza własne i kurs tańca
                                      towarzyskiego to nie to samo!
                                      • shellerka Re: spokojna glowa 27.07.07, 10:59
                                        a to wszystkiego najlepszejszego moja drogabig_grin my jak przypuszczam bez wygibasów
                                        w kieckach "na piwo na starym" zrobimy wrażenie wink niektore panny mnie tu
                                        poprostu powalają i normalnie musze skomentowac wink
                                        • nati.82 Re: spokojna glowa 27.07.07, 11:07
                                          wiesz... poczułam się jakbyśmy my na własnych weselach w tych naszych
                                          niewygodnych sukniach slubnych przy muzyce z remizy zle się bawiły
                                          heheheheheheeh dzieki za zyczonka!
                                    • izazdo Re: spokojna glowa 27.07.07, 11:00
                                      shellerka napisała:

> ło bosz... znaczy organizujesz wesele po to żeby pochwalić się nabytymi na
                                      > kursie umiejętnościami?

Zdemaskowalas mnie smile)))))))))))
    • weronkaa Re: inna sukienka do kosciola, inna na wesele 27.07.07, 09:52
      powiem szczerze ze twoja suknia wcale do dostojna jest przecietna zadnych falban
      trenow itp
      pomaranczowa jeslijuz masz wybierac pozdrawiam
    • butterfly80 izazdo, Masz fajnie... 27.07.07, 10:50
      ..bo umiesz tańczyć i wnioskuję,że Narzeczony teżsmile
      Ja - porażka parkietu, mój Ukochany - mniejsza, ale też porażka. Wyciągam go na
      kurs tanca, by smiechu na sali nie było,a choć nauczyć się poprawnej postawy smile
      Bawcie się ile Wam w duszy gra.

• izazdo Re: izazdo, Masz fajnie... 27.07.07, 10:58
        butterfly, prawidlowe podejscie smile Ja zaczelam uczyc sie tanca dopiero rok temu
        (latino solo, taniec brzucha), przedtem bylam totalna lamaga. W lipcu zrobilam
        18-godinny kurs dla narzeczonych (sam walc), od wrzesnia zaczynamy tango i
        towarzyski. Nie swieci garnki lepia smile Moj N na poczatku mial problemy z rytmem
        (przyspieszal), a postawe mial jak do walki (trenowal aikido) i jakby mogl, to
        by sie wczepil pazurami w parkiet smile Teraz smigamy i jakos to wyglada. Nauczysz
        sie, to naprawde nie jest trudne! Po prostu trzeba wyjsc na parkiet i wylac
        litry potu (podczas gdy inni siedza w knajpie przy piwie), zaliczyc kilka razy
        glebe i bedzie dobrze. Nie bedziecie zalowac! Taniec cudownie leczy z
        kompleksów i uczy kobiecosci oraz gracji w poruszaniu sie. Tanczyc trzeba
        umiec, kiedys to byl niezbedny element wyksztalcenia. W zasadzie to
        podstawowych tancow powinno sie uczyc na wf-ie. Trzymam za Ciebie kciuki!

• shellerka Re: izazdo, Masz fajnie... 27.07.07, 11:00
          no patrz! mowilam "leczy kompleksy" big_grin
          • izazdo kompleksy 27.07.07, 11:07
            no widzisz, zdemaskowalas mnie po raz drugi <rotfl> smile)))))))))))))

• shellerka Re: kompleksy 27.07.07, 11:14
              nosmile ale fajniesmile
              • nati.82 Re: kompleksy 27.07.07, 11:16
                schellerka ja bym na Twoim miejscu zmieniła nick na demaskator2007smile))
                • butterfly80 Be: kompleksy 27.07.07, 11:24
                  Dziewczyny, chyba Wam się nudzitongue_out
                  nic konkretnego nie wniosłyscie do tego wątku.
                  Wracając do meritum: głosuję na pomarańczową i na cos-jak-monroe
                  ta z dziurami na brzuchu wink do mnie nie przemawia

• shellerka nudy 27.07.07, 11:26
                    oj tak! ale za pół godzinki się zmywam big_grin
                • shellerka demaskator ;) 27.07.07, 11:25
                  będę nad tym myslec przez weekend wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka