Dodaj do ulubionych

Peeling migdałowy

04.07.07, 08:09
Kosmetyczka poleciła mi przed ślubem zrobienie peellingu migdałowego....
6 zabiegów w odstępie tygodnia i podobno ma byc potem ładna promienna cera wink
Czy któraś z Was kiedyś miała taki peelling ? Czy opłaca sie to robić ?
Obserwuj wątek
    • tiliam Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 08:31
      6 zabiegów to sporo - ja byłam tydzień temu na takim peelingu - pierwszego dnia
      skóra się troszkę łuszczy - ale można to złagodzić preparatami nawilżającymi -
      skóra bardzo ładna rzeczywiście - tylko teraz "obsypało" mi twarz gdzieniegdzie
      małymi krostkami - nie wiem czy to wina peelingu, czy żelu nowego do mycia
      twarzy - ale gdzieś czytałam na formu, żeby właśnie peelingu bezpośrednio przed
      slubem nie robić - wiele dziewczyn skarżyło sięwłaśnie na takie "
      niespodzianki" uncertain
      ja mam ślub za 3 miesiące - pójdę na peeling za miesiąc - potem może za 2 (ale
      chyba jeszcze tylko raz pójdę ) a przed samym ślubem - już nic nie będe
      eksperymentować na twarzy.
      • suziliu Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 09:14
        Ja własnie wczoraj miałam peeling migdałowy. Póki co oprócz lekkiego
        odczucia 'ściągnięcia' innych efektów ubacznych nie dostrzegam. Skóra gładka.
        Mam niecałe 2 miesiące do ślubu, kosmetyczka zaleciła jeszcze tylko raz za 3,4
        tygodnie. Nie znam się na tym - zupełnie, dlatego taka dysproporcja miedzy
        zaleceniami mojej a Twojej kosmetyczki (6 razy) wydaje mi sie dziwna. Co do
        innyc zabiegów to tydzień temu miałam oszcyszczanie+zabieg na zmniejszenie
        wydzielania sebum, wczoraj ten peeling, za 2 ,3 tygodnie mam miec ultradzwieki
        (nie mam pojecia na co), a potem powtórka peelingu.

W innym miejscu zauwazyłam zabieg na rozświetlenie cery - moze się też przejdę
        (ale nie wiem czy po tych wszystkich peelingach będę mogła)

A jakie jeszcze zabiegi polecacie?
    • literka82 Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 10:31
      Ja jestem w trakcie tym zabiegów Zrobilam juz 5,zostal 6 ktory jest za darmo.
      Powiem tak: mam cere za problemami, jestem w trakcie leczenia tradziku pod
      okiem dermatologa, i to byl jedyny zabieg ktory pani dr mi poradzila, bo mozna
      go robic latem ,mozna tez bez problemu chodzic do solarium no i ma dzialanie
      antybakteryjen I ani razu skora mi sie nie luszczyla Po pierwszym zabiegu byla
      gladsza, cos mi wyskoczylo po 3 i 4, ale to podobno normalne, cera musi sie
      oczyscic A teraz to juz zupelnie inna cera niz wczesniej, mniej przebarwien i
      takiej kaszki na czole... A ma byc podobno jeszcze lepiej, bo po ostatnim
      zabiegu cera ma sie jeszcze regenerowac przez jakies 3,4 tygodnie Wiec bede
      czekac na efekty Polecam zrobienie chociaz jedengo takiego zabiegu, cera jest
      odswiezona, mniej sie swieci i makijaz lepiej sie trzyma...Aha, a zabiegi
      robilam w ostepie od 4 do 6 dni...
    • uosman Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 10:34
      łoł bałabym sie ,a jak ci podrazni skore .jabym nie ryzykowała.
      • owieczka.k Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 11:12
        Ja bym robiła teraz i do ślubu by mi skóra odpoczęła ze 3 tyg. i bym juz nic
        nie ruszała.
    • wisienka1980 Re: Peeling migdałowy 04.07.07, 14:00
      Zdecydowanie 6 zabiegow to chyba zbyt duzo... I przynajmniej 2 tygodnie przed
      slubem ostatni, nie pozniej. Zabieg rzeczywiscie daje fajne rezultaty. Wydaje
      mi sie tez ze tygodniowy odstep pomiedzy zabiegami to zbyt malo... Popytalabym
      w kilku salonach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka