plumka25 05.07.07, 10:34 Dziewczyny czy kwiatek powinien być wpięty w klape marynarki po lewej stronie, następnie po ślubie powędrować na prawą stronę marynarki w klapę oczywiście? Czt też przewidujecie inne rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remifa26 Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 10:43 Z tego co mi wiadomo, to kwiatek mocuje sie do butonierki, czyli wkłada się go do dziurki w klapie marynarki, po lewej stronie, tak jak na zdjęciu: www.kwiatydoslubu.pl/images/fg/b1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 10:44 kwiatek przypina sie do klapy wydaje mi sie ze po lewej stronie ale glowy uciac nie dam a do butonierki to mozan wlozyc conajwyzej chusteczke Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 10:48 > a do butonierki to mozan wlozyc conajwyzej chusteczke butonierka to własnie ta "dziurka" w klapie przeznaczona na kwiatek, a chusteczke do kieszonki sie wkladato tak w ramach wyjasnienia tylko Odpowiedz Link Zgłoś
remifa26 gioseppe 05.07.07, 10:50 portalwiedzy.onet.pl/84417,haslo.html Chusteczkę to wkłada się do kieszonki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa868 Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 25.09.17, 19:09 butonierka to ta dziurka w klapie i nie wkłada się tam chusteczki Odpowiedz Link Zgłoś
plumka25 Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 10:55 ok, ale czy po ślubie przepina się na prawą stronę czy zostaję potem na cały czas po lewej? Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 11:14 w marynarce mojego narzeczonego jest tylko jedna dziurka w klapie, po lewej, wiec nie wiem gdzie mielibysmy ja przeniesc na te prawa klape. Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 11:22 nie słyszałam nic o przepinaniu kwiatka, ja przypięłam kwiatka mojemu mężowi po prawej stronie na klapie oczywiście (do tego slużyła mi agrafka przklejona do kwiatka) i tak już zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
plumka25 Re: Pan Młody, gdzie kwiatek? 05.07.07, 11:49 ja ostatniona weselu widzailam coś takiego, przed ślubem lewa strona w butonierce, po ceremoni zaślubin, dziewczyna na środku kościoła przepięła kwiatek na prawą stronę, nie wiem co z tym do końca zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś