Dodaj do ulubionych

Tworek vs. Szwabowicz

05.07.07, 13:01
Wkradlam sie na watek jo81joanna z mala dygresja (wybaczsmile, zainspirowana jej
watkiem o foto inspiracjach, i zeby tam nie zmieniac tematu, przesuwam swoje
zapytanie na nowy watek.

Otoz,jestem zainteresowana tylko i wylacznie reportazem. plenerowe po prostu
mnie nie interesuja. wydaje mi sie ze nie bede do nich nigdy
siegac. i niewazne jak dobry by nie byl czyjs plener, dla mnie i tak wiekszosc
wyglada za bardzo pozowana. dlatego jak oceniam prace fotografow to skupiam
sie wylacznie na ich reportazach. w watku o fotoinspiracjach znalazlam 2
fotografow, ktorych prace bardzo mi sie spodobaly.
www.tworekfotograficy.com/ i www.szwabowicz.pl/galeria/
akurat pomiedzy umieszconymy na stronach (T i Sz)reportazami...nie umiem
wybrac kto bardziej odpowiada temu czego szukam. moze
ktos moze podpowiedziec, kt mial z nimi robione zdjecia...jakie dodatkowo
argumenty przemawiaja i za kimsmile
zgd!
Obserwuj wątek
    • misiaczek187 Re: Tworek vs. Szwabowicz 05.07.07, 13:15
      Ja i N wybraliśmy Tworków,ale właśnie na plener,bo termin mieli już zajęty na
      reportaż. Dlaczego akurat Ich ?? nie wiem w zdjęciach widać "ten właściwy
      moment" smile
    • kacha95 Re: Tworek vs. Szwabowicz 05.07.07, 13:17
      wypowiem się tylko na temat "Tworków" tak ich nazywam smile
      otóż mieliśmy z Karoliną Tworek w zeszłym roku plener, było zabawnie zabrała
      nas w kilka fajnych miejsc. Z Karoliną współpracowało sie dobrze i mimo że
      robiliśmy plener w największym sezonie tak naparwde zbyt długo nie czekalismy
      na gotowe zdjęcia. Cięzko jest kogos polecić jesli sama nie wiesz czego szukasz
      proponuje ci się spotkać z jednymi i drugimi a po obu spotkaniach powinnas
      wiedzieć kto spełni twoje oczekiwania. Tworki niczego nienarzucają, nie maja
      schematu ze jedziemy tu, tu i tu i tam robimy zdjęcia, tak naparwde oni
      dopasowują sie do was w razie braku inwencji oni proponują swoje miejsca.
      w archiwum możesz odszukać kilka naszych zdjęc z pleneru z Tworkami
    • dodkax Re: Tworek vs. Szwabowicz 05.07.07, 13:50
      My wybraliśmy P. Szwabowicz - reportaż. Widziałam jej zdjęcia w albumie
      koleżanki, a abstrahując od tego spotkaliśmy się z nią kilka razy w przeciągu 2
      lat. Bardzo dobrze się nam rozmawiało, a p. Beata oraz p. Adam są niezwykle
      sympatyczni, serdeczni i zawsze biorą do siebie prośby klienta. Długo się zatem
      nie zastanawialiśmy nad wyborem.
      Pani Beata przyjechała dokładnie na czas, została godzinę dłużej, aniżeli
      zostało to wcześniej ustalone. Pracowała wspaniale, będąc prawie niewidoczną.
      Wiemy, że na efekty musimy poczekać, ale nam się nie spieszy. Nie musimy mieć
      zdjęć w najbliższym czasie i tak samo podchodzimy do Filmedia z Albertem, który
      również jest wspaniały, przesympatyczny, tak samo serdeczny i przepraszam Albert
      smile - zabawny smile. Tak wpływa na parę młodą, że ją odstresowuje, rozluźnia, a swym
      uśmiechem powoduje uśmiech u drugiej osoby. Pojęcia nie macie jak to pomaga smile.
      Toteż gdybyśmy mieli dokonać ponownego wyboru postawilibyśmy ponownie na Panią
      Szwabowicz.
      Dodam również, że mieliśmy podpisaną umowę z "Tworkami" w zeszłym roku (ślub
      został przełożony). Ich prace także widzieliśmy, ale później dokonaliśmy zmiany.
      Zdjęcia Pani Szwabowicz nas po prostu zachwyciły, a rozmowy z Panem Adamem
      dodały swoje tzw. 3 grosze.
      Jakbyś miała więcej pytań, zapraszam na prv.
    • marta.pio Re: Tworek vs. Szwabowicz 05.07.07, 14:07
      my wybraliśmy Tworków - zdjęcia, które oglądaliśmy w albumie były piękne,
      Karolina bardzo miła i dobrze się rozumieliśmy na rozmowie, więc postanowiliśmy
      od razu podpisać umowę.
      • elizapj Re: Tworek vs. Szwabowicz 06.07.07, 21:19
        Dzieki wielkie za radysmile chyba faktycznie najlatwiej sie z nimi umowic i
        zobaczyc z kim jest lepsza chemia...

jakby ktos mial jeszcze jakies inne komentarze odnosnie, to bardzo chetnie sobie
        poczytamsmile
        • biedroneczqa Re: Tworek vs. Szwabowicz 06.07.07, 22:27
          przepraszam, że się wcinam, ale ile kosztuje pakiet u Tworków? (przygotowania +
          ślub + plener + wesele). My cały czas szukamy na 11.08, ciężko to idzie uncertain
          • misiaczek187 Re: Tworek vs. Szwabowicz 07.07.07, 13:26
            Sam plener 1600 zł więc reportaż z plenerem pewnie ok.3000 zł jak nie więcej. U
            nich ciężko z terminami. Ja szukałam na 1,5 roku przed ślubem i mieli już
            zajęte więc reportaż zrobi nam "Moment", a plener Tworkowie smile
            • sierpniowa_julka Re: Tworek vs. Szwabowicz 07.07.07, 21:01
              reportaż z plenerem kosztuje niewiele więcej niż sam plener.
              • gerwazy76 Re: Tworek vs. Szwabowicz 09.07.07, 11:24
                zachęcam do zapoznania się z pracami fotografów zarejestrowanych na
                www.foto.forumslubne.pl
                poziom fotografii na wysokim poziomie a ceny bardzo urozmaicone

...
                Fotografia ślubna i nie tylko - moje fotograficzne 'ja'

• marta.pio całość 09.07.07, 14:11
            przygotowania + reportaż + pierwsza godzina przyjęcia + plener = 2300 zł
            umowa podpisana w marcu 07 na czerwiec 08
            • asiek831 Re: całość 09.07.07, 14:46
              Marto, a ile będziecie mieć miejsc plenerowych?
              • marta.pio Re: całość 09.07.07, 16:18
                2 miejsca plenerowe (powinny być bodajże max. 60 km od Wawy)
                My chcemy robić zdjęcia na dachu wieżowca z widokiem na Starówkę - i to nie jest
                liczone jako jedno miejsce bo podobno za małosmile więc chyba jeszcze zahaczymy o
                starą Pragę.
                Do tego Karolina zaproponowała nam jakiś dworek za Wawą z jeziorem, ale to
                jeszcze wszystko do ustalenia - ślub dopiero w czerwcu. Jak nie będziemy mieć
                nowych pomysłów to zrealizujemy pewnie tę opcję.

Pozdrawiam
                • kacha95 Re: całość 10.07.07, 11:50
                  dworek nie wyglada jak dworek ale na zdjęciach znajomi stwierdzili że wygląda
                  jak na starych barcelońskich uliczkach - mielismy tam plener z karoliną
                  jeziorko - staw ale karolina potrafi uchwycić momenty, tam równiez zrobiliśmy
                  zdjęcia "w polu" w sumie w jednym miejscu różne tła - dodtakow byly jeszcze
                  zdjęcia na rowerze w parku
                • asiek831 Re: całość 10.07.07, 14:17
                  Dzięki za info smile Macie świetny pomysł z tym dachem wieżowca - bardzo mi się podoba!
                  pozdrawiam
            • dottanovia Re: całość 09.07.07, 17:25
              Skoro obydwie pracownie mają porównywalne cenniki, to w tym wypadku najlepiej
              udać się na spotkanie zarówno z jednymi jak i drugimi. Jest to najlepsze
              wyjście. Decyzja podjęta na podstawie jedynie strony internetowej nie jest
              miarodajna.
    • aerofan głos na Szwabowicz 09.07.07, 11:54
      jak dla mnie fotkip. Szwabowicz są bardziej "ślubne". Na tej drugiej stronie
      zbyt wiele jest kombinatorstwa.
    • dottanovia Re: Tworek vs. Szwabowicz 09.07.07, 17:20
      Widziałam kiedyś zdjęcia pewnej pary z pleneru wykonanego przez Tworków.
      Szczerze mówiąc mnie osobiście wydały się wykonanymi na tzw. jedno kopyto.
      Zawsze najlepiej poprosić o pokazanie całej sesji/reportażu 1 lub 2 par. Wówczas
      będzie się miało większy pogląd na całość, aniżeli na podstawie fragmentu, na
      podstawie wybranych, najciekawszych zdaniem autorów zdjęć.
      • abpc1 Re: Tworek vs. Szwabowicz 10.07.07, 09:08
        Jeśli interesują Cię tylko zdjęcia reportażowe zdecydowanie postawiłbym na
        Szwabowicz, wielce klimatyczna fotografia , umiejętne wykorzystanie zastanych
        warunków oświetleniowych no i ta intuicja smile Przy zapotrzebowaniu na zdjęcia
        plenerowe nie odważyłbym się dokonywać takiego rozstrzygnięcia, to rzecz
        gustu i oczekiwań klienta, warsztatowo są to porównywalne oferty.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka