agulka348 09.07.07, 10:01 Dziewczyny, czy ktoras z Was miala lub planuje slub w Kosciele Sw. Anny w Piasecznie? Ciekawi mnie kwestia kosztow, oplat, organisty, kwiatow itp. Bede wdzieczna za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisienka1980 Re: Slub w Piasecznie (Sw.Anna) 09.07.07, 11:23 Z tego co wiem to ludzie daja po ok 500 zl, chociaz ostatnio slyszalam, ze ksiadz powiedzial komus 700 zl. W tym jest juz wszystko. Chyba ze chcesz cos extra, np. wiecej kwiatow. Moja znajoma dolozyla 200 zl do kwiatow, 100 dla siostr (one ubieraja kosciol) i 100 dla pani z kwiaciarni. Podobno najlepiej pojsc do kwiaciarni (nowa obok kosciola) i tam zapytac co jest w cenie i jak wyglada kwestia wszelkich extrasow. A kiedy slub? Odpowiedz Link Zgłoś
agulka348 Re: Slub w Piasecznie (Sw.Anna) 10.07.07, 09:13 dziekuje za info. 400 zl do kwiatkow to drogo jak dla mnie...a slub juz niedlugo, w sierpniu, ale nie dowiedzielismy sie jeszcze wszystkiego..a nie wiesz jaki Ksiadz udzielal im slubu? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka1980 Re: Slub w Piasecznie (Sw.Anna) 10.07.07, 09:39 200 zl do kwiatkow (w tym 100 dala siostrom, a drugie 100 pani w kwiaciarni). Swoja droga uwazam ze i 200 to za duzo. Nie jestem pewna czy to jednak nie bylo rozlozone pomiedzy pary, ktore tego samego dnia mialy slub, chyba 4 pary, wiec w sumie kazda para dorzucila po 50 zl. Mysle jednak, ze skoro w kwiaciarni doplacasz za dodatkowe kwiaty to nie ma sensu dokladac siostrom, bo niby za co? I chyba proboszcz udzielal im slubu. Powinnas poprosic ksiedza o telefony do par ktore maja slub w ten sam dzien co Ty i dogadac sie w kwestii dekoracji kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś