Dodaj do ulubionych

na co zwrocic uwage - refleksje po weselu

25.07.07, 10:15
refleksje nie po moim ale na jakim bylam ostatnio.

Brak serwetek papierowych na stolikach - eleganckie materiałowe były ale nie
było zwykłych papierowych co jak widziałam przeszkadzało ludziom.

Toalety tak samo brak papierowych recznikow tylko suszarka mało praktyczne.
Nie mowiac o innym weselu gdzie kiedyś byłam gdzie brakowało mydla i papieru
toaletowego smile

I co jeszcze
pamietajcie zeby chociaby raz "przejsc po gosciach" tzn. najlepiej jak siedza
przy stolikach do kazdego podejsc i zamienic chociaz 1 słówko - to tak miło.

Przed moim weselem tez mi ktos tak zwrocil uwage i tak robiłam
A teraz jak bylam zobaczylam to z 2 strony
Młodzi nie podeszli nawet 1 raz - taka trochę ignorancja
Obserwuj wątek
    • mala_duza Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 10:24
      to z serwetkami i ręcznikami papierowymi to cenna uwaga.

Jeżeli chodzi o "chodzenie" PM do gości to sprawa problematyczna. Rozmawiałam
      niedawno z koleżanką, która jet juz po i powiedziała mi, że część gości
      uważała, że za mało chodzili i rozmawiali a inna część, że za mało się bawili.
      Trudno wszystkim dogodzić.
    • mada.d.n Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 10:24
      wbrew pozorom -to jest dość ważne zamienić z kazdym kilka słów, my staraliśmy
      się porozmawiać z każdym -chyba nam się udało smile przez to nawet nei wiem co było
      na stołach, bo nie mieliśmy czasu jeść! ale wiem, ze się gościom podobało smile

czas mija...
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
    • magdalinska Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 10:27
      musze sprawdzic co w "mojej" restauracji maja w toaleciesmile) co do "przejscia po
      gosciach" to calkowicie sie zgadzam, bylismy niedawno na slubie i weselu brata
      mojego N, chociaz to najblizsza rodzina (bylo jeszcze pare osob z naszej
      strony), nie podeszli do nas ani razu, nawet na chwilke. czulismy sie jak
      intruzi, osoby ktore sa, bo musza byc. tak wiec my na pewno bedziemy sie
      dosiadac do kazdej "grupki" gosci, zamienimy chociaz pare slow, zeby nikt nie
      czul sie zignorowany
    • jo_miekka Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 10:34
      Nie rozumiem, jak można zaprosić ludzi na wesele, a potem z nimi choc dwóch
      słów nie starać się zamienić.
      Kiedy byłam świadkiem na ślubie mojej siostry tez sie poczuwałam do tego
      obowiązku. To jest bardzo miłe! Dla obu stron!
      • korneliap Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 10:57
        ja ich nie obwiniam - po prostu nie pomysleli nikt im widocznie tego wczesiej
        nie powiedzial smile
        Dlatego wiec wam pisze bo jak to wyglada z 2 strony Troche przykro ze nie
        podeszli sie zapytac chcoaiz czy dobrze sie bawimy czy podziekowac ze
        przyszlismy

Jeszcze natknela mnie 2 mysl
        zabawy
        zwrocice uwage zespolowi zeby byly takie zabawy ze angazuja sie obie rodziny
        bo tutaj toche wszyscy sie osobno bawili bo wiadomo ktos musi wyjsc z inicjatywa
        Najlepiej jak z inicjatywa wychodzi zespol
        • korneliap co do toalet 25.07.07, 11:00
          to pierwsza rzecz na ktora zwracam uwage w restauracjach jak jest czysto i
          przyjemnie to znaczy ze restauracja jest tez ok smile
          • korneliap Re: co do toalet 25.07.07, 11:01
            mozna uczynic odpowiedzialnym swiadkow zeby pilnowali czy pod koniec wesle
            nadal jest papier i mydlo w kibelku smile

• diatus Re: co do toalet 25.07.07, 12:29
              nawet by mi przez myśl nie przeszło... niby od czego jest obsługa sali??
              • stworzenje wody cieplej nie bylo!!! 25.07.07, 12:54
                tak, bylismy w ten weekend na weselu kolegi i nad sala weselna w domu weselnym
                byl nocleg,pokoje schludne etc. ale w nocy ok 2 nie bylo cieplej wody,chcialam
                wziasc prysznic nie ma,poszlam do kelner ta zdziwiona i jakies sciemy robila,po
                dwoch godzinach woda dopiero byla!!!! Porazka jak nie wiem co,jakies
                oszczednosci pewnie chcieli zrobic wlasciciele domu weselnego, mlodzi odliczyli
                sobie w kosztach to po weselu,na co wlasciciel sie upieral,ze woda byla,jasne
                tylko ze inni goscie tez sie skarzyli,ha gdyby tej glupie wodki zabraklo na
                stole to minuta osiem by obsluga latala jak frygi,a wode mieli gdzies.
              • korneliap Re: co do toalet 26.07.07, 19:15
                no od tego jest obsługa tylko nie wierzę zeby to sprawdzali więc dlatego piszę
                ze mogą zwrocic uwage swiadkowie gdyby czegoś brakowało i przekazac obsłudze
    • morrighan80 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 14:47
      Hm, jak dla mnie papierowe serwetki sa malo eleganckie. Moze i przydatne-
      zwlaszcza jak sie cos rozleje na obrus albo ubranie, ale jednak lepiej
      prezentuja sie materialowe. Ja wlasnie odwrotnie-obawiam sie ze materialowych
      nie bedzie na mojej sali (jeszcze nie obgadalam tego z obsluga)
      • mada.d.n Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 14:59
        u nas właściciel lokalu spytał czy chcemy mieć z tkaniny czy z papieru, od razu
        zastrzegając, ze on woli materiał, bo jest bardziej elegancki. ja nawet
        papierowych nie brałam pod uwagę, bo dla mnie też nie są eleganckie.

czas mija...
        Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
        jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
        • memphis90 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 25.07.07, 15:07
          U nas też tylko materiałowe, nie wiem, do czego jeszcze miałyby być papierowe.
          Przecież buzię czy palce wyciera się właśnie materiałowymismile
          • morrighan80 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 01:02
            smile o ile ktos sie nie boi ich rozlozyc i uzywac (bo takie ladne i szkoda) co sie
            zdarza.
            • memphis90 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 22:06
              Pewnie, ja tez mam zawsze takie opory i obawy, ze kelnerka huknie na mnie za
              poplamienie serwetki sosemwink
              • morrighan80 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 23:17
                Ee, ja sie tam nie przejmuje. Obrusy tez sie plamia wiec i tak sie pierze smile A
                na serwetkach w koncu nie zostaja megaplamy.
        • korneliap Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 19:14
          materialowe sa do rozlozenia na kolanach wiec do wytarcia bzui chyba jednak
          lepiej papierowe smile
          • kazulenka18 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 22:40
            Co do serwetek z materiału wyciera sie palce i buzie w końcu nie jemy jak świnki
            żeby mieć połowe jedzenia na twarzy, a co do papierowych u mnie na weselu
            kelnerzy mieli w pogotowiu ręczniczki papierowe jakby ktoś miał pilną potrzebe
            wyczyszczenia czegoś z ubrania smile A co do obchodzenia gości powiem szczerze
            miałam 200 osób byli usadzeni przy stolikach po 8 osób , no i mój stół 10 osób,
            udało mi się do każdego zachaczyć na chwile tylko dzięki że życzenia były w
            formie minimum, podchodziła para jedno skaładało życzenia drugie dawało kwiaty
            (zaznaczyłam w zaproszeniach że o to proszę bo wesele ma ograniczony jednak
            czas). Ale nie zawsze jest tak łatwo moja koleżanka teraz bierze ślub w grudniu
            i będzie lekką ręką koło 400 osób też sadzanych przy małych stolikach więc nie
            wiem czy jej się uda do wszystkich polecieć smile
          • morrighan80 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 23:09
            Serwetka to serwetka. A buzia sie nie brudzi tak zeby ja wycierac od ucha do
            ucha (chyba ze sie nie je malymi kesami wink )
    • nionczka Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 22:46
      Papierowe serwetki na przyjeciu? Nieeeeeeeee. Ja dyskwalifikuje od razu
      restauracje, ktore podaja papierowe serwetki na codzien a co dopiero od swieta.
      • napolnoc Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 26.07.07, 23:43
        Moje refleksje..
        - czysty i duzy kibiel smile
        - klima (obowiazkowo !!!!)
        - nie sadzac glupio gosci, typu : tylem do parkietu, miedzy obcymi, wsrod
        niepalacych ( gdy sie pali) itd.
        - wynajac (na litosc boska) dwie obok siebie sale, a nie ze stol w podkowe,
        pomiedzy sie tanczy, czyli jak muzyka gra, to goscie siedzacy nie pogadaja, zas
        ci tanczacy czuja sie jak na pierd...tancu "miedzy stolikami", czyli podczas
        brzedolenia kapeli nikt sie nie bawi (siedzacy w milczeniu czekaja na koniec
        halasu, tanczacy zawstydzeni czekaja na koniec halasu)...
    • tomekxyz Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 27.07.07, 00:09
      Witam. Grałem w setkach restauracji i domów weselnych. W większości z nich
      zaobserwowałem brak ciepłej wody, a nawet instalacji do niej (pojedyncze krany
      z zimną wodą) lub z obydwu kranów leci zimna. Dziwię się trochę właścicielom,
      gdyż koszt zużycia energii przez np 1 bojler 80l to dosłownie kilka złotych
      przez noc. Srednia moc grzałki 1,5KW koszt 1kWh to 40-50gr (przy nocnej taryfie
      połowę tego). Łatwo obliczyć, że 2 bojlery zużyją ok 1,5zł na godzinę pracy na
      maxa.
      Inny temat to brak ręczników papierowych, a można spotkać suszarki el. do rąk.
      Ale tańczący, spoceni ludzie często chcą umyć nie tylko ręce, ale również
      twarz. Czy nie macie ochoty umyć twarzy w ciepłej wodzie i jej wytrzeć, bedąc
      wiele godzin w ruchu na imprezie?
      Na tyle lokali tylko w jednym spotkałem nakładki higieniczne na deskę sedesową.
      I o dziwo nie była to restauracja w centrum miasta, ale dom weselny na
      peryferiach.
      Warto zrócić uwagę na takie "drobiazgi" przy doborze sali weselnej. Może jeśli
      kilka osób pod rząd zwróci uwagę na te niegodności i poda to jako przyczynę
      niezarezerwowania danego obiektu, to właściciele zaczną wyciągać wnioski. W 21
      wieku ciepła woda nie powinna być luksusem, zwłaszcza, że zostawiacie tam sporo
      kasy.
      • napolnoc Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 27.07.07, 00:19
        Sorry ale Twoj post odnosnie cieplej wody..... i to w momence gdy wiekszosc par
        bezwarunkowo zada klimy ???? Znaczy, ze jak, sa sluby w PL bez cieplej wody ????
        Fajnie, ze swoje rady masz, ale one raczej dotycza zabaw w remizach, a nie w
        mistach (gdzie problem cieplej wody zostal rozwiazany w latach 60-tych)
        buziaczki, bawcie sie fajnie na wioskach !!!!
        • tomekxyz Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 27.07.07, 02:38
          Twoja złośliwość jest nie na miejscu. To nie są doświadczenia sprzed 20 lat i z
          wiejskich remiz, ale brak ciepłej wody w łazienkach dla gości nie należy do
          rzadkości również w wielu restauracjach. Nie twierdzę, że w lokalach nie ma jej
          w ogóle, tylko często brakuje jej w łazienkach dla gości.
          Owszem, młodzi często żądają klimy, a na brak ciepłej wody nie zwracają uwagi
          przy wyborze sali. I na takie właśnie szczegóły chciała zwrócić uwagę
          założycielka wątku. Co tu dużo gadać. Wejdźcie w każdej sali jaką oglądacie,
          umyć ręce i zobaczycie, że problem nie jest wymyślony.

PS W ilu lokalach organizujacych wesela spotkałaś nakładki na deski?
        • annka-cygannka Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 27.07.07, 12:22
          Bez obawy, z tego co zauważyłam ludzie "na wioskach" zazwyczaj dobrze się bawią.
          Nawet bez ciepłej wody w łazience. Nie potrzebnie żółć wylewasz
        • domchab Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 29.07.07, 22:21
          napolnoc , ty to pewnie z warszawki jestes? a coz zlego we wsi? mieszkam w
          miescie, ale przyjaznie sie z ludzmi ze wsi, a takich jak ty nie trawie, jak
          mozna byc takim wiesniakiem, nie mieszkajac na wsi?????????????????
    • marina111 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 27.07.07, 00:17
      Co tam brak papieru. ja byłam na takim na którym nie było łazienki smile YYY...to
      znaczy byłu takie drewniane za remizą ale były tak przytulne ze ja postanowiłam
      skorzystać z łączki za stodołą smile smile
    • sangare papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 27.07.07, 13:56
      papierowe serwetki sa dobre i przydatne w barze mlecznym,ale nigdy nie w
      restauracji. Jezeli w restauracji znajduja sie papierowe serwetki nawet na
      codzien-nie mowic o slubie to taki lokal jest dla mnie spalony. brrrrr
      • ania55 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 27.07.07, 14:29
        Nagonka na serwetki papierowe jak widze. Wszyscy chadzaja tylko do najlepszych
        restauracji, wesela odbywaja sie wylacznie w 5 gwiazkowych lokalach...

Serwetki papierowe po prostu przydaja sie na stole kiedy cos sie np.wyleje i
        trzeba szybko to wytrzec, a kelner z papierowym recznikiem jest daleko. Czy
        goscie maja uzywac tej samej materialowej serwetki ktorej uzywali podczas
        jedzenia obiadu? Nie przesadzajcie z tym nadeciem.
        • szoko13 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 27.07.07, 15:19
          Ja nigdy nie wycieram twarzy materiałową serwetką - uważam to za
          niehigieniczne, nigdy nie wiem kto jej wcześniej używał i do czego, a fakt, że
          pewnie została przeprana - jakoś mnie nie uspokaja. To trochę tak jakby używać
          wypranego hotelowego ręcznika - do nóg jeszcze jak cie mogę, ale do twarzy -
          dziękuję bardzo. Dlatego materiałowa serwetka może sobie leżeć i ładnie
          wyglądać, a używac będę papierowych - mając przynajmniej pewność, że jej
          poprzedni właściciel nie ścierał nią żadnych paskudztw. Co do aspektu
          praktycznego to wyższość papierowych nad materiałowymi jest w moim odczuciu
          bezdyskusyjna. A w kwestii "eleganckiego wyglądu" to już naprawdę bez przesady,
          niektóre wypowiedzi świadczą, że komuś się już w d...ie poprzewracało. Skoro
          (niektóre)Panie stołują się tylko w eleganckich restauracjach, gdzie papierowe
          ręczniki są kryterium dyskwalifikującym, to skąd ich obecność tutaj, na forum
          gdzie jest wiele prostych babek, dla których kwestia papierowych czy
          materiałowych serwetek to naprawdę drugorzędna sprawa? Swoją drogą jak to o nas
          świaadczy, gdyby tak przyszło jeść na gazecie a nie na wypolerowanym talerzyku
          to już poprostu katastrofa.

PK
          • twinnie77 tyz prowda :) 27.07.07, 16:16
            Podpisuję się pod postem szoko13 rękami i nogami smile
          • chicarica Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 29.07.07, 16:02
            Materiałowe serwetki i ręczniki hotelowe prane są przemysłowo w 90 stopniach w
            specjalnych proszkach i przechodzą test jakości po praniu, więc bez obaw, żaden
            bakcyl ani paskudztwo nie ma szans się na nich uchować. Hotele i restauracje w
            tej chwili nie piorą takich rzeczy same, tylko podzlecają to wyspecjalizowanym
            firmom. Pracuję w takiej firmie i z grubsza wiem na czym to polega.
            Papierowe serwetki są dobre na grilla, na eleganckim przyjęciu nie mają racji bytu.
            • morrighan80 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 30.07.07, 13:48
              I pod tym ja sie podpisze. Ciekawe jakby ktoras z pan - zwolenniczek
              papierowych poszla do szpitala albo na operacje. Bielizna poscielowa i
              operacyjna raczej nie sa jednorazowe (pomijam flizelinowe elementy bo te sa).
              Poza tym - po oblaniu czyms serwetka papierowa natychmiast przemaka (nawet
              gruby recznik papierowy nie wystarczy zeby uchronic ubranie), w materialowa tak
              szybko nie wsiaka wiec jestesmy w stanie zareagowac.
            • szoko13 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 02.08.07, 09:33
              > Materiałowe serwetki i ręczniki hotelowe prane są przemysłowo w 90 stopniach w
              > specjalnych proszkach i przechodzą test jakości po praniu,

Gratuluję pewności, w szpitalach i 5* hotelach, gdzie wszystko jest poddawane
              szczegółowej inspekcji - faktycznie - bez obaw można przypuszczać , że serwetki
              zostały przygotowane do ponownego użycia wg. odpowiednich standardów, nie mam
              natomiast takiej pewności kiedy myślę o zwykłej sali weselnej, gdzie właściciel
              stara się na wszystkim oszczędzić i jakby mógł - pewnie rzuciłby serwetki do
              ponownego użycia w ogóle bez prania i "obróbki chemicznej". Wiele sal nie
              znajduje się w centrum warszawy i obawiam się , że tam standardy znacznie
              odbiegają od tych o których piszesz.

Pozdrawiam
              PK
              • morrighan80 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 02.08.07, 14:20
                Raaany a jak spisz w hotelu to tez na wlasnej poscieli? A skad wiesz kto tam
                spal i co w tym lozeczku wyprawial?
                • szoko13 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 03.08.07, 09:48
                  Rozmowa nie dotyczy chyba tego co robię w hotelu, tylko jakie jest moje zdanie
                  na temat papierowych/materiałowych serwetek?

• morrighan80 Re: papierowym serwetkom mowimy stanowcze NIE 30.07.07, 13:42
          Hm, z tego co wiem to materialowe serwetki nie sa wyznacznikiem "gwiazdek" ani
          super-hiper restauracji. Na obiedzie po moim przedwczorajszym 'cywilu' w
          60tysiecznym Przemyslu mala restauracyjka jakos zdobyla materialowe serwetki.
          Gdy cos sie wyleje reaguje obsluga a nie goscie.
    • my.day Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 12:46
      refleksja nr 1. - dziewczyny wybierajcie na świadkową dziewczynę energiczną i
      operatywną. W sobotę byłam na ślubie na którym świadkowa miała minę
      naburmuszonej księżniczki i tak też się zachowywała. Nie zajęła się ani
      usadzeniem gości - nikt nie wiedział gdzie usiąść, ani wyprowadzeniem gości do
      kościoła - skutek 5-7 rzędów za parą młodą było wolnych, a gości skupili się w
      tyle kościoła, większość stojąć.

refleksja nr 2. - ślub był z pełnym nadęciem i pompą, ale goście z wesela
      wyszli głodni (szczęcie, ze w pobliżu był sklet nocny), bo na stołach prawie
      nic nie było....
      dziewczyny, jak stać was na suknie za 8 tys, 3 białe limuzyny, śpiewaków
      operowych i dwie orkiersty, to czemu skompicie na jedzeniu dla gości?
      • ola_rt Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 21:40
        No to faktycznie dziwne wesele smile Ja ostatnio byłam na takim,gdzie menu było na
        stołach i podkradłam jeden egzemplarz do domu, żeby pokazać rodzicom jakie
        pysznosci jadłam....do obiadu- 9 różnych mięs tongue_out generalnie nie spotkałam się
        jeszcze z sytuacją, żeby na weselu było mało jedzenia.
    • dziaba6 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 13:21
      My też już po i powiem Wam szczerze, że przed weselem też sobie obiecaliśmy, że
      zagadamy z każdym z gości nie tak jak inni u których byliśmy, i co nie
      dotrzymaliśmy słowa nie byliśmy w stanie. Mieliśmy mało gości bo 100 ale z
      różnych regionów gdzie zwyczaje dawania prezentów składania życzeń są różne, w
      konsekwencji co pare minut byliśmy proszeni przez gości którzy chcieli nas
      obdarować. Wiele razy tylko zdążyliśmy usiąść już wstawaliśmy. Dochodzą do tego
      jeszcze sprawy organizacyjne -kelnerki orkiestra kamerzysta każdy mieł jakieś
      pytanko, jeszcze taniec i oczepiny.
      Tak więc Drogie Dziewczyny wybaczajcie młodym, że do Was nie podeszli jeśli
      tylko zobaczycie, że się starali a nie siedzieli jak buce za stołem.
      Pozdrawiamy - nowożeńcy
    • dziaba6 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 13:36
      a teraz dołączę się do spostrzeżeń na co zwrócić uwagę:
      1- na jednolity strój orkiestry szczególnie rażą różne koszule jak orkiestra
      gra marsza czy za stołami (u nas niestety tak było) zaznaczcie to orkiestrze
      przy ustalaniu, wystarczy jeden kolor nie koniecznie uniformy
      2- lepiej weżcie o jedną kelnerkę więcej niż mniej, i nie do końca ufajcie
      organizatorce wesela jeśli mówi inaczej -jeśli Wy macie przeczucie -czasem one
      chcą zaoszczędzić i wmawiają że wystarczy
      3- starajcie się żeby na wiejskim stole- jeśli go macie- nie zabrakło ogórka
      kiszonego, znika w pare minut
      4- zapytajcie jakiej wielkości kieliszki stawiają na stołach u nas postawili
      chyba 40 były zaduże dla kobiet (lepiej wypić dwa niż mają wylewać pod stół)
      5- jeśli Wasi starsi nie są parą powiedzcie o tym orkiestrze bo jak nie to będą
      zmuszani do całowania się i może to ich krępować

na razie tyle mam nadzieję, że takie spostrzeżenia też się przydadzą
      • morrighan80 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 13:53
        Ad. 5
        Taa, moj narzeczony musial u fotografa wysluchiwac komentarzy do siebie i
        swiadkowej typu "ta noc jest wasza" albo "czemu pani go nie kocha" itp.
        Ciekawie mu bylo, zwlaszcza ze kiedys mieli sie ze swiadkowa ku sobie big_grin
      • gosiarkar Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 14:27
        dziaba6 jesteś ze wschodu pl ? smile
        pozdr
    • dziaba6 Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 30.07.07, 14:49
      jestem z byłego woj radomskiego obecnie mazowiecki
    • dottanovia Re: na co zwrocic uwage - refleksje po weselu 31.07.07, 09:28
      Jest wiele aspektów, na które należy zwrócić uwagę, jak np.:
      - organizacja ślubu i wesela
      - opieka nad gośćmi
      - wspaniały świadek i takaż sama świadkowa (nie było mi dane taką mieć, ale nie
      miałam wyjścia uncertain)
      - plan usadzenia gości przy wejściu oraz winietki - u nas ten system sprawdził
      się w 100%, nie mówiąc o tym, że goście byli zachwyceni tym pomysłem, a także
      zadowoleni ze swych miejsc oraz współtowarzyszy, których usadziliśmy obok -
      trafiliśmy wspaniale smile)). Każdy nam potem mówił, że Ci, a Ci byli
      wspaniali,przesympatyczni, kto to był?, z jakiej rodziny? itp.itd. smile))
      - omówienie podawania posiłków, a także ich ilości na osobę. Myśmy kombinowali z
      panami z restauracji i wyszło cudownie smile
      - podzielenie obowiązków na kilka osób, tak by nie brać wszystkiego jedynie na
      swoje barki - Ja jestem perfekcjonistką i to był mój błąd smile
      - jeżeli nie jesteście pewni restaracji, pojechać rankiem w dniu ślubu, by
      sprawdzić, czy wszystko jest ok
      - omówienie wszystkiego z księżmi - wbrew pozorom, dla nas nie wszystko było
      jasne. Np. chcieliśmy, aby przed przysięgą świadek podał obrączki, a jak się
      okazało, w kościele obowiązują inne obyczaje.
      - zatrudnić b. dobrego dj'a, wodzireja tudzież zespół, gdyż od tego zależy udana
      impreza.

Jak coś mi się jeszcze przypomni, to napiszę.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka