kasiula20 14.08.07, 11:40 Sukieneczka jeszcze nie lezy jak powinna, bo bylam na boso Tato pstryknal mi tak przy mierzeniu welonu. Ale i tak mozecie zobaczyc. Uszyta za 130 zl u krawcowej picasaweb.google.pl/katarzynaslowi/Kaska/photo#5098488080594782258 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:43 Cena atrakcyjna, ale zupełnie mi się sukienka nie podoba, zrezygnowałabym z tych tiulowych falbanek a la fartuszek, bo nadają Ci wygląd choinki - z każdej strony coś wisi. Nie można tej warstwy puścić do dołu na prosto, musi być podwinięta? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:47 Na prosto wlasnie wygladalo beznadziejnie. Jest podwienieta pod gore po bokach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:08 a probowalas np. tylko jeden bok podpiąć a drugi puscic luzno? moze tak byloby lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:11 No wlasnie nie pasowalo. W rzeczywistosci bylam oceniana przez 3 salony, wszyscy mowili,ze tak jest najbardziej ok. Ogolnie mam troszke biodra szerokie,ale tak wyszlo najlepiej. Moim zdaniem to wcale nie wyglada jak fartuch,dla mnie upinanie z boku z jakimis kwiatami jest oklepane. Wszystkie prawie tak maja. Wszystkim sie podoba, a stylista rowniez tak ocenil. Nie rozumiem tych krytycznych uwag o fartuchu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:18 W rzeczywistosci bylam oceniana przez 3 > salony, wszyscy mowili,ze tak jest najbardziej ok.Wszystkim sie > podoba, a stylista rowniez tak ocenil. Dla nich byłaś klientka, tutaj jesteś jedną z setek forumowiczek. Posłuchaj wypowiedzi osób, których twoja osoba ni ziębi,ni grzeje. Sukienka OK, ale skojarzenia z fartuchem pchają się nachlanie. Zresztą pomijając fartuszkowatość. Górę masz w pionowe pasy, dół gładki i byłoby super, ale do tego dodałas fartuszek w kwiatki (nie widać dokładnie, zakładam, ze to kwiatki). Za duzo grzybów jak na jeden barszcz. Przemyśl sprawę, chyba ze zawsze marzyłas o fartuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:19 Nie bylam dla nich klientka, bo widzieli mnie podczas szycia. Krawcowa szyla a oceniali mnie w salonie. Tak sie zlozylo,ze nie zdawalm sie tylko na moja wyobraznie. Nikt nie nazwal tego fartuchem- w rzeczywistosci wyglada to inaczej. Ladnie sie uklada jak jestem w bucie na obcasie. Ale ok, chcecie mozecie to tak nazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:24 Mowie,ze to zdjecie bylo zrobione z komorki przez przypadek. Narazie nie mam innego zdjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:25 W innym oświetleniu najlepiej, bo oprócz ogólnego wrażenia fartuchowatości to również ta koronka wydaje się być w innym odcieniu niż reszta sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:25 Moze tak zle wygladac. Ale wszystko jest biale. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:27 A wygląda tu na ecru z jaśniejszą koronką. A może wypuścić oba boki koronki, gładko bez marszczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:28 Taka byla wstepna wersja wlasnie, i polecili ja spiac po bokach. Moze wygladac grubo, bo jest zmarszczona i sztywna na dole,dlatego,ze jestem boso. Szyta byla przeciez na dlugo moja w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:39 ok. to twoja sukienka. Moim zdaniem jednak za dużo tego wszystkiego. dałaś sobie gorset w serduszko i szarfe na szyje - po co? gorset kończy ci się w pasie co dodatkowo poszerza cie w biodrach - można to było trochę wydłużyć. i dokładasz ten fartuszek, którego tak bronisz. Ok. Twój ślub i twoja sukienka - Tobie się musi podobać. chciałaś jednak oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:41 Jak byl wydluzony to strasznie bylo widac moje kosci biodrowe. Ok...oceniacie zle. Przyjelam na klate i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:46 hej hej. spokojnie. to nie tak, że my tylko oceniamy źle. przemysl sobie te nasze rady i albo wykorzystaj albo wyrzuć do kosza. Staramy się, żeby nasza krytyka nie była niekonstruktywna tylko ew. podpowiadamy też co można zmienić. może np. usztywnić gorset i zrezygnować z tej szarfy na szyje? masz ładny dekolt - pokaż go. to odwróci uwagę od bioder. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:43 zgadzam sią z Zuzią, prosiłaś o ocene, pamiętaj że my jesteśmy bezstronne i nie sprawia nam przyjemności to że mówimy że coś jest nie tak, a to czy skorzystasz z rad to już Twoja sprawa, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:45 Nie skorzystam,bo slub w sobote. Ci co oceniaja mnie na zywo,bezstronii rowniez,mowia,ze mi slicznie. Dzieki dziewczyny i 3majcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:48 do soboty dużo czasu... spróbuj jeszcze raz przymirzyć suknie i zdjąc szarfe z szyji oraz opuścić tą koronkę a nie przypiąć i zrób foto zobaczymy czy jest lepiej czy rzeczywiście to wina zdjęcia i powinno zostać tak jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:56 zgadzam sie z miką. niektóre salony, przyciśnięte do muru, w 1-2 dni potrafią nową suknię uszyć. Spróbuj. przecież to ci na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_kuba Re: To ja!!! :) 15.08.07, 21:53 juz tak nie dolujcie dziewczyne suknia jak dla mnie jest oki naprawde b.ladna mialam podobna na swym slubie tylko bez tego faruszka na przodzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: To ja!!! :) 16.08.07, 10:25 Właśnie o tne fartuszek chodzi... Bez fartuszka to jest bardzo fajna sukienka. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: To ja!!! :) 14.08.07, 14:17 Ci co oceniaja mnie na > zywo,bezstronii rowniez,mowia,ze mi slicznie A co ci mają powiedzieć trzy dni przed ślubem??? Tyle że naprawdę coś jeszcze można z tym zrobić sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:48 Coś w sobie ma Ciebie chociażby. Ale tę koronkę (?) a la fartuszek rzeczywiście odpruj. Psuje całość. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:50 fartuszek fatalny poszerza Ci biodra i robi na nich bombke, góra ładna Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:50 sukienka ładna aczkolwiek dla mnie "przeładowana - połączyłaś za dużo różnych opcji (jeżeli chcesz to mogę napisać o co chodzi) a falbankę/tiul rzeczywiście bym odpruła bo wygląda jakbyś ją gdzieś po bokach trzymała lub jakby się zaczepiła. Odpowiedz Link Zgłoś
kc_mc Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:57 Byloby bardzo ladnie, gdyby nie to udrapowanie, ktore od razu tak mi sie skojarzylo : www.tapety.com.pl/piekne_okna/jab_SANMARCO_157.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyedgirl Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:55 gora ujdzie ale dol ...hmmm... w biodrach nie lezy fajnie delikatnie mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.k Re: To ja!!! :) 14.08.07, 11:57 Sorry ale wg mnie wygląda nie fajnie. Widać że masz fajną figure a ta sukienka cię strasznie poszerza i ten fartuszek po prostu fatalny Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:06 Odpruj ten fartuch, bo wygląda, jakbyś planowała sama na weselu kotlety smażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:33 Już bym wolała dać 1300 zł byle tak nie wygladać. skoro masz szerokie biodra to czemu zdecydowałaś sie na sukienkę która jescze bardziej je podkresla. I ten fartuszek;///// Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:44 Nie dość, że sukienka fatalna, to jeszcze zle w niej wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie1161 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:47 Sorry, ale za 130 zł to można sobie sukieneczkę na lato u krawcowej uszyć a nie suknię ślubną Idź do normalnego salonu albo porządnej krawcowej. Niestety uważam sukienkę za nieudaną - nie pasuje mi szarfa na szyję, fartuszek i ogólnie widać, że szył ją ktoś kto nie bardzo się na tym zna. Odpowiedz Link Zgłoś
sonulek do kasiula20 14.08.07, 12:56 nie przejmuj się uwagami,suknia ma się podobać Tobie!! nie gosciom,nie dziewczynom na forum,bo chociażby była niewiadomo jak piękna to zawsze się znajdzie ktos kto skrytykuje! ładną masz suknię,i nie ma znaczenia ile suknia kosztuje, bo za 5tys widziałam takie szkaradztwo ze szok. a sztuką jest włąśnie zrobic coś ładnego za niewielkie pieniądze, pozdrawiam cię serdecznie Kasiu Ela Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 12:51 Juz nic nie piszcie ok? Nie chce juz nic czytac od Was. Starczy mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 13:25 Kasiu, przepraszam, jeżeli m.in moje uwagi cię uraziły. Sądziłam (podobnie jak pewnie większość) że będziemy pomocne. Najważniejsze, że tobie sukienka się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 13:29 Za co przepraszasz? Za własne zdanie? Jeśli właścicielce sie podoba to ok, ale jesli wystawia sukienkę na pokaz, to musi sie liczyć ze zdaniem innych, a wiekszosć jednoznacznie krytycznie wypowiedziała sie o niej. Skoro dalej uważa, że wygląda ślicznie, to jej sprawa. Jak ktoś nie potrafi przyjąć krytyki i pomocnych uwag, to niech sie nie rzuca na głęboką wodę. Czego ona się spodziewała po sukience za 130 złotych??? Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: To ja!!! :) 14.08.07, 13:31 ej Kaska chyba nie przejmujesz sie tymi glupimi wypowiedziami. Dziewczyny z tego forum to zadna alfa i omega. Trudno oceniac sukienke ze zdjecia zrobionego komorka!!! Sliczna z Ciebie dziewczyna i napewno pieknie bedziesz wygladac uwazam,ze wszystkie te zlosliwosci byly niepotrzebne, przeciez nie bedziesz niczego zmieniac na 3 dni przed slubem. Zreszta Tobie i Twojej rodzinie sukienka sie napewno bardzo podoba i to jest najwazniejsze Bede trzymac kciuki zeby w sobote wszystko sie udalo a jestem pewna,ze jak zobaczy Cie Twoj przyszly maz to oniemieje z wrazenia Odpowiedz Link Zgłoś
rubin04 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 13:38 Cena jest nie istotna, no moze jedynie nieco dać poglad o jakości materiałów. Krytyko moim zdaniem jest tu zasadna, choc czasem jej forma jest przesadzona... Ja także uważa ze fason w wypadku Twojej osoby jest nie trafiony. Sama mam szerokie biodra i wiem ze taki fason tylko pogarsza sprawę. Suknia w linii litery A była by tu własciwsza moi zdaniem. Nie jestem jakąs wielka znawczynia trendów ale w sukience tej jest jakis chaos.. Moze mozesz ja "podratować" odpruwając ten materiał zwany tu "fartuchem" i dac np. jakąs atłasową szarfę w pasie w np. kolorze kwiatów z bukietu.. Nie podciągnie to kosztów sukni a sprawi że będzie ciekawsza i nieco zmieni jej charakter na bardziej spokojny, bo teraz tu "za duzo się dzieje" Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal2002 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 13:59 Koniecznie coś z nią zrób, jesteś piękna dziewczyną , a wygladasz w tej sukni jak "pastereczka". Może odprucie "fartucha "pomoże. Do tego welon jednowarstwowy, mgiełka, długi i w miarę wąski-2.5m Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka.k Re: To ja!!! :) 14.08.07, 14:18 Tak wogóle to nie są złośliwe uwagi tylko po prostu każdy pisze to co myśli o sukience a nie żeby zrobic na złość. Jesli Tobie sie podoba to ok. Ale swoją drogą przemyśl czy naprawde chcesz tą sukienke po wszystkich wypowiedziach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silverwitch Re: To ja!!! :) 14.08.07, 15:05 Ja bym dała dłuższy gorset... Taki odcięty w pasie zaburza proporcje sylwetki zwłaszcza, że góra optycznie zwęża ramiona. Co do falbanek nie mam zdania - co kto lubi. Nie jest to najkorzystniej uszyta sukienka, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz1938 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 15:18 koszmarna sukienka. niestwty widać że kosztawała niwiele. jeśli możesz to uszyj albo kup coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: To ja!!! :) 14.08.07, 15:27 Jeżeli już tyle osób powiedziało że suknia jest okropna i że wyglądasz w niej do bani to może faktycznie się zastanów, niesądzę aby to była jakakolwiek zazdrość, zawiść czy coś w tym stylu, pożyczę Ci swoją suknię jeżeli tylko chcesz, w tej po prostu ŹLE WYGLĄDASZ! Odpowiedz Link Zgłoś
fiona83 :) 14.08.07, 15:40 Spójrzcie jaka Kasia jest szczęśliwa w tej sukience - a to najważniejsze Fason zupełnie nie z mojej bajki, ale są różne gusta. Na kupno innej chyba za późno : kasiula20 napisała: > Nie skorzystam,bo slub w sobote. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: :) 14.08.07, 16:50 Ok, przeciez wszystko przyjelam..juz starczy :] Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula20 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 16:53 A co do ceny..to material nie jest wliczony w ta kwote..chyba musialaby byc z papieru. Odpowiedz Link Zgłoś
emil-ka21 Re: To ja!!! :) 14.08.07, 19:44 no mnie tez nie bardzo sukienka przypadla do gustu, ale najwazniejsze ze Tobie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
znow_wedrujemy Re: To ja!!! :) 14.08.07, 23:49 jestem za prostotą i tanim kosztem, ale ta sukienka... no jeszcze gdyby nie ten fartuszek... Odpowiedz Link Zgłoś
ewitaminka1 Re: To ja!!! :) 15.08.07, 13:00 wiesz, wlasnie to upiecie dodaje jej oryginalonosci, ja bede miała zupełnie inna suknie na slub, 15.09, ale zaloze sie ze gdybym zobaczyla Cie na zywo, na pewno bys mi sie w tej sukni spodobala, bo jest inna, NIE OKLEPANA i dlatego fajna!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
znow_wedrujemy Re: To ja!!! :) 15.08.07, 17:16 ja też jestem za nie oklepanymi i taką będę mieć, ale to ciężko nazwać sukienką do ślubu... Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatson Re: To ja!!! :) 15.08.07, 20:19 Hmm... zupełnie nie moja bajka, ale najlepiej nie wyszła... zlikwiduj "faruszek", będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia111 Re: To ja!!! :) 15.08.07, 21:10 Sorki ale będę szczera.Sukienka zupełnie nie w moim stylu i ten ;fartuszek;uważam że troszkę cię pogrubia (skoro chcesz zatuszować biodra)Doradzałabym spiąć, lekko unieś z boczku, po za tym masz grube ramiączka które w tym przypadku nie prezentują sie najlepiej (dodają ci ciężkiej postury) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_kuba Re: To ja!!! :) 15.08.07, 21:54 juz tak nie dolujcie dziewczynysuknia jest okej bardzo ladnie w niej wygladasz mialam podobna na swym slubie tylko bez tego fartuszka z przodu [pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
candy24 Re: To ja!!! :) 15.08.07, 22:05 mnie sie osobiscie nie podoba. doł jeszcze byłby okej bez tych frędzelków z przodu ale góra jest dla mnie zupełnie do wymiany.taki krój moim zdaniem troche pozbawia Cie wcięcia w talii. ale to Tobie ma sie podobać.wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s25 Re: To ja!!! :) 16.08.07, 10:49 moze ta suknia nie nalezy do najpiekniejszych ale to nie jest powod zeby w postach pisac rzeczy typu 'ze za taka cene to...' co tu cena ma do rzeczy, troche pozytywnego nastawienia,nie kazdy musi miec suknie za tysiace. Odpowiedz Link Zgłoś
znow_wedrujemy Re: To ja!!! :) 16.08.07, 18:02 ok, ja też mam tanią suknię, bo kupiłam używaną, ale jednak chodzi o to jak się w niej wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś