mamakacpra11 20.08.07, 22:12 Restauracja zaproponowała nam stoły okrągłe po 10. Robimy male przyjęcie na 45 osób. Jakie macie doświadczenia? W T czy okrągłe???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierpniowa_julka Re: Stoły okrągłe czy w T 20.08.07, 22:16 przy takiej ilości osób pokusiłabym się o 6- lub 8-osobowe stoły. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 09:03 Ja jednak polecam stow w ksztalcie literki T. Mielismy male przyjecie na 50 osob. U nas akurat stol byl w ksztalcie odwroconej literki U. Super sie to sprawidzilo przy takiej ilosci gosci. Wszyscy byli w jednym miejscu i mieli z nami kontakt. Niedawno bylam tez na przyjeciu u znajomej gdzie bylo 70 osob, a stoly byly ok. 6 osobowe. Fajnie to wygladalo, ale goscie kompletnie nie mieli kontaktu z mlodymi ani z pozostalymi goscmi... wybor i tak nalezy do ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 09:11 ja tez jestem za tym aby gosci usadzic przy stolach wspolnych czyli U, T etc. nie przemawiaja do mnie okragle stoly i odrobine podzielone towarzystwo choc przyznam, ze wygladaja ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
seditka Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 09:20 och , przy takiej niedużej ilości osób stoły okrągłe to idealne rozwiązanie.Byłam na takich dwóch weselach , goście znający się byli usadzani przy "swoim" stole i było naprawę sympatycznie.Do tego przy takiej sensownej ilości gości podający jedzenie i napoje nie mieli problemu z satysfakcjonującą dla gości obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
haiku13 Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 10:09 przy takiej ilosci gości ja dałabym wspólny stół Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatson Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 16:39 Zdecydowanie T! Okragłe stoły dzielą gości i psują atmosferę... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 nie masz racji 21.08.07, 17:59 atmosferę mogą zepsuc naburmuszone osobniki siedzące przy stole, beznadziejna muzyka, niezjadliwe jedzenie. Stoły okrągłe bardziej integrują niż długie prostokątne, bo ludzie się lepiej widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatson Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 19:30 Każdy ma swoją rację i wszyscy są zadowoleni! Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 16:43 My mielismy wlasnie dokladnie tyle gosci, co Ty. I stoly byly ustawione w podkowe. Dla mnie nie mialo to jakiegos szczegolnego znaczenia pod wzgledem estetyki. Chodzilo tylko o to, zeby bylo wystarczajaco duzo miejsca do siedzenia i do tanczenia. A ze sale mielismy nieduza, takie ustawienie stolow bylo optymalne. Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 17:38 U mnie były okrągłe. Goście się znali niewielkimi grupkami i tak ich posadziliśmy. Dla porównania na weselach, na których byłam i które miały łączone stoły i tak dało się rozmawiać tylko z osobami siedzącymi najbliżej. W końcu wesele nie odbywa się w ciszy, a wujek z końca 100-osobowego stołu jest słyszalny w całej sali. Uważam, że układ stołów nie jest aż tak bardzo ważny. Ważniejsze są winietki - to dzięki odpowiedniemu połączeniu gości można zapewnić dobrą atmosferę przy stole/stołach. Ja posunęłam się nawet do tego, że z niektórymi osobami konsultowałam wcześniej ich "usadzenie". Wiem, że tylko jedna osoba była niezadowolona ze swego miejsca, bo nie miała początkowo z kim poplotkować Ale to też było zamierzone (hehe). Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 19:41 decydowanie okrągłe, ale po 8 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
uullaa Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 19:46 A to w waszych salach trzeba się trzymać sztywno ilości osób przy stolikach? Przecież to można różnicować. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakacpra11 Re: Stoły okrągłe czy w T 21.08.07, 21:25 Możemy zróżnicować, od 6-12. Nasi goście też są w różnych grupkach i tak właśnie próbowaliśmy ich usadzić. Najlepszy układ wychodzi gdy świadkowie siedzą gdzie indziej niż para młoda, czy ktoś się może za to obrazić??? Odpowiedz Link Zgłoś