aass3 26.09.07, 08:18 AAAAAA chodzilam do kosmetyczki i nic nei pomoglo moze to ze stresu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sussannah Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 26.09.07, 08:41 spokojnie, idź do apteki, kup Brevoxyl (ok.20zł) i posmaruj delikatnie punktowo twarz, najlepiej na noc. zobaczysz, ze rano juz wszytsko przyblednie, pare dni i wszystkie syfki znikną! to ejdyny srodek jaki znam na wypryski, ktory dziala natychmiastowo i jest naprawde skuteczny! tylko nie rpzesadz bo moze ci bardzo wysuzyc skore i bedziesz miec skorupe na twarzy i kazdy puder bedzie sie zluszczal..po prostu wez odrobine tej masci na kazdego sygka nałuz i zaraz bedzie go wysuszac! Odpowiedz Link Zgłoś
bea568 Polecam acnederm 27.09.07, 08:49 Kup w aptece acnederm szybko i skutecznie leczy wypryski.I nie ma efektow ubocznych.Polecam.Rozjasnia nawet blizny po pryszczach. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 27.09.07, 17:42 ja ci polece maseczki z glinki. Lagodzą i leczą. do stosowania kilka razy w tygodniu. Można, w ciężkich przypadkach, używać glinki zamiast mydla do buzi (ale to w wersji aptecznej - do samodzielnego zrobienia). Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 27.09.07, 22:57 No i przemywaj rumiankiem - lagodzi i odkaza Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 28.09.07, 10:52 A kiedy ostatni raz robiłaś oczyszczanie? Ostatnie w sumie powinnaś zrobić nie póżniej jak na miesiąc przed ślubem jeśli Twoja twarz tak reaguje. Spróbuj się jeszcze przejśc do kosmetyczki na algi. Algi łagodzą, nawilżają. Z apteki, polecam Capivit Hydrocontrol i jest jeszcze jedna maść której nazwy sobie nie mogę przypomnieć. Używa jej moja siostra i jest zadowolona. Z tym że tej maści nie można używać dłużej jak tydzień (niektóre substancje w niej zawarte magazynują się w organizmie i mogą mieć zgubny wpływ).Napiszę Ci jej nazwę jak tylko skontaktuję sie z siostrą. Zaniechałabym natomiast stosowania wszelkich mydeł antybakteryjnych typu Protex itp. Stosuj delikatne żele np. Nivei. Mydła z reguły są za silne i zwalczają wszystko, nawet te bakterie które są dla nas zbawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 28.09.07, 13:32 w tydziec cera dojdzie do siebie ale musisz przemywac buzie nie wodą a wywarem z rumianku(łagodzi i goi) a na zasuszenie( na noc) smaruj zaczerwienienia mascią cynkową ps ja tez mam taki sam problem jak ty i robie to co wyzej od tygodnia - efekt jest pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 28.09.07, 14:19 Wspomniana wcześńiej maść to Tormentiol (mam nadzieję że nie przekręciłam żadnej literki). Aaaa... i jeszcze bardzo dobre łagodzące i przyspieszające gojenie właściwości ma Panthenol. Wspomaga regenerację naskórka i łagodzi stany zapalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 28.09.07, 17:02 Tez tak mialam. Na dwa tygodnie chyba przed slubem mnie wysypalo, chociaz od czasow dojrzewania nie mam z cera wiekszych problemow. Dodatkowo dostalam wtedy opryszczki. Na 99% to ze stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 28.09.07, 18:22 ja dostalam fatalnego wysypu po ślubie...makijaz chyba był za cięzki, do dzis walczę z krostkami! Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadnie_myslaca Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 29.09.07, 09:05 proponuje maseczke z jogurtu naturalnego.Nakładasz gruba warstwe i czekasz około 15 min az troszke zastygnie.Potem zmywasz letnia,prawie zimna woda.Wygładza skóre i poprawia jej stan. Sprawdzony sposób na piekna cere Odpowiedz Link Zgłoś
olafinek Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 13.10.07, 19:32 przepis babciny? - bo zamierzam spróbować czy uczulenie na laktozę ktora jest w słodkim mleku może sie pojawić po jogurcie? Odpowiedz Link Zgłoś
lawendowa_ania Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 29.09.07, 19:53 Spróbuj ograniczyć spożycie: tłustych, ostrych potraw, czekolady i wyrobów kakaowych, alkoholu. Pij też dużo wody. Powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 29.09.07, 20:16 Dorzucam ser zolty - mnie zawsze po nim wypryszcza Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 29.09.07, 23:43 Na forum uroda piszą o pudrze z propolisu. Ponoć rewelacja. W poniedziałek kupię i sama chcę sprawdzić na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 30.09.07, 11:23 Tylko wyprobuj najpierw na malym kawalku ciala bo niektorzy maja alergie - zeby nie zrobilo z Ciebie muchomorka Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 30.09.07, 11:37 No tak, fakt. Zapomniałam dodać. Przepraszam. Pisano tam również o alergiach. Odpowiedz Link Zgłoś
vibbeke Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 30.09.07, 12:05 Dołączam się do propozycji pudru propolisowego. Jest rewelacyjny. Mój mąż ma problem z trądzikiem i zastosowałam na nim tą kuracje - smaruje się nim 2 razy dziennie, rano i wieczorem i jest baaaardzo duża poprawa. Także polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dottis3 Re: Fatalne pogorszenie cery,a slub w przyszły we 15.10.07, 07:59 Hej,ja ogólnie zawsze mam problemy z cera ale przed slubem tez mialam kryzys.Wtedy zajrzalam na forum kosmetyczne i znalazłam tam wątek o pudrze propolisowym.Kupujesz w zielarskim lub aptece kosztuje 9 zł i smarujesz tym twarz wieczorem i rano po umyciu twarzy - zamiast kremu.Dziwne ale prawdziwe i wierz mi ze potrafi zdzialac cuda.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś