Dodaj do ulubionych

sala w katowicach i mysłowicach

03.10.07, 11:30
witam, czy ktoś może mi polecić dobrą salę na wesele w Katowicach lub Mysłowicach?
na razie myślałam o Amforze na Wesołej lub Mieszku na Tysiącleciu. macie
jakieś opinie na temat tych restauracji?
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • videobeta Tylko KIM ...... 03.10.07, 13:51
      Więc osobiście z tych 2 wolałbym wybrać KIM w K-cach
      Kostuchnie.Extra właściciele, bdb jedzenie, własne wypieki, klima,
      ciekawa lokalizacja, miłą obsługa.

Marcus
      videobeta.com/
      • rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 03.10.07, 18:45
        Ja jednak wybrałam Amforę... W KIMIe mogą być dwa wesela na raz, jakoś to do
        mnie nie przemawia. Jeżeli masz konkretne pytania co do Amfory to z chęcią
        odpowiem. Wesele mam w maju 2008, ale znajomy rodizny mojego N. w ciągu dwóch
        lat wydał za mąż dwie córki, i obie miały wesle w AMforze. Dlatego polecił nam
        to miejsce. Menu ustala się indywidualnie, alkohol można mieć własny, super
        miejsce, nie ma brzydkich oszdób na sali typowo weselnych i jedzenie podobno
        bardzo dobre!
        • saipha Re: Zdecydowanie Amfora 03.10.07, 21:51
          cześć rilla84smile chyba kojarzę Cię z kafeterii wink
          dzięki za opinie o amforze. powiedz mi ile płacisz od osoby i czy w tą cenę
          wlicza się szampan, jakieś napoje, ciasta i tort? i ile masz ciepłych posiłków?
          pozdrawiam ciepło smile
          • rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 05.10.07, 11:51
            smile tak tam kiedyś pytałam o opiniesmile Lepiej znac ich więcej, niż być
            zaskoczonym. W odpowiedzi na twoje pytania: za osobe płacimy 160 zł, osób będzie
            ok. 70. W cenę mamy wliczone napoje (bez ograniczeń- woda, soki, cola, tonic,
            sprite), wino musijące (ale my sprowadzamy prawdziwego szmpana- więc za tą kase
            coś bedziemy negocjować), ciasta (ponoć 3-4 rodzaje), trzypiętrowy tort- tutaj
            będę bardzo uważna, jak coś mi nie będzi eodpowiadać, mozemy zrezygnować, nie
            iwem po prostu z jakiej jest cukierni (jeszcze nie wiemsmile. Aha i apartament dla
            nas jest gratis. Posiłki ciepłe są 3 - w menu na ten rok można było wybrać aż z
            9 róznych potraw. Myślę, że można coś pokombinowac- jendo duże mięsne , zamiast
            drugiego strogonov i 3 dwie zupy do wyboru- barszcz i żurek. Są bardziej wymyśle
            daniasmile Ja n arazie tylko tak się zastanawiamsmile Duży jest wybor jeżeli chodzi o
            obiad. NAm nie zaproponowlai przystawki, ale mamy ja ustalic juz przed weselem.
            Jeżlei chodzi o wystrój slai to my nic nie chcemy zmieniać. Jak byliśmy tam w
            czerwcu, w jakąś sobotę w trakcie przygotować do wesela to wszystko wyglądało
            fajnie- wyprasowwane obrusy (widzialam już restauracje gdzie nie były ładne),
            nad parą młoda łądne serce z kwiatów. Nie pamiętam czy były żywe kwiaty na
            stołach, wiem, ze coś mi się w świecznikachnie podobało-aha były za długie. I w
            sumie tylesmileMy zdecydowaliśmy się na DJ-a, będzie wygodniej jeżlei chodzi o
            tańczenie i będzie miał sprzęt na dwóch salachsmile
            Mnie osobiście się tma podobasmile Chociaż np.bardziej odpowiada mi styl w
            Szafranowym dworze w Czeladzi, ale ma wielkie minusy- 1. jest przy drodze
            wylotowej na Warszawę, 2. menu jest ubogie a wódkę można kupic tylko u nich...
            • saipha Re: Zdecydowanie Amfora 08.10.07, 10:32
              coraz bardziej przekonuje się do amfory smile
              czy mogłabyś powiedzieć mi ile wcześniej rezerwowałaś sale? pozdrawiam i życzę
              udanego weselasmile
              • rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 08.10.07, 13:40
                My rezerwowaliśmy na niecały rok przed ślubem tj. w czerwcu tego roku. Niestety
                chyba był tylko jeden termin wakacyjny wolny, a my zdecydowaliśmy się na maj, i
                też nie bylowyboru, bo była to ostatnia wolna sobota w tym miesiącu. Jakbyś
                miala jeszcze jakieś pytania to służę pomocąsmile
      • saipha Re: Tylko KIM ...... 03.10.07, 21:52
        kim jest ok, tylko jego lokalizacja jest paskudna... straszny dojazd!
        • czarnasia13 Re: Tylko KIM ...... 04.10.07, 00:03
          Hej ja mam wesele w Kimie i muszę przyznać że faktycznie lokalizacja nie jest
          dobra ale za to sala, obsługa, super. A skąd jesteś że tak ciężko dojechać do
          Kimu. O Amforze nic nie wiem ale Mieszko na Tysiącleciu odradzam miałam tam
          wesele moja kuzynka i strasznie żałowała. Pozdrawiam.
          • saipha Re: Tylko KIM ...... 04.10.07, 16:57
            hej smile a mogłabyś mi napisać co konkretnie jej nie pasowało w mieszku? byłabym
            bardzo wdzięczna.

a kim mi trochę nie po drodze, no ale skoro wszyscy to tak reklamują to może
            warto spróbować? wink
    • karolina1208 Re: sala w katowicach i mysłowicach 04.10.07, 21:29
      1.Łania-Chorzow
      2.Catamaran
      hmm ja znalazłam tylko te dwie ktore by mnie zainteresował,ale kazdy
      lubi cos innego....
    • aganioq Re: sala w katowicach i mysłowicach 10.10.07, 16:39
      ...w Katowicach tylko KIM, w Mysłowicach nic ciekawego, ale jeśli jednak nie
      ograniczysz się do tych dwóch miast to polecam również "Pod Filarami" w Czeladzi
      na ul. Dehnelów (pyszne jedzenie, sala z klimatem - dla mnie bomba, ale zdaje
      się, że do 60-70 osób)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka