saipha 03.10.07, 11:30 witam, czy ktoś może mi polecić dobrą salę na wesele w Katowicach lub Mysłowicach? na razie myślałam o Amforze na Wesołej lub Mieszku na Tysiącleciu. macie jakieś opinie na temat tych restauracji? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
videobeta Tylko KIM ...... 03.10.07, 13:51 Więc osobiście z tych 2 wolałbym wybrać KIM w K-cach Kostuchnie.Extra właściciele, bdb jedzenie, własne wypieki, klima, ciekawa lokalizacja, miłą obsługa. Marcus videobeta.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 03.10.07, 18:45 Ja jednak wybrałam Amforę... W KIMIe mogą być dwa wesela na raz, jakoś to do mnie nie przemawia. Jeżeli masz konkretne pytania co do Amfory to z chęcią odpowiem. Wesele mam w maju 2008, ale znajomy rodizny mojego N. w ciągu dwóch lat wydał za mąż dwie córki, i obie miały wesle w AMforze. Dlatego polecił nam to miejsce. Menu ustala się indywidualnie, alkohol można mieć własny, super miejsce, nie ma brzydkich oszdób na sali typowo weselnych i jedzenie podobno bardzo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
saipha Re: Zdecydowanie Amfora 03.10.07, 21:51 cześć rilla84 chyba kojarzę Cię z kafeterii dzięki za opinie o amforze. powiedz mi ile płacisz od osoby i czy w tą cenę wlicza się szampan, jakieś napoje, ciasta i tort? i ile masz ciepłych posiłków? pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 05.10.07, 11:51 tak tam kiedyś pytałam o opinie Lepiej znac ich więcej, niż być zaskoczonym. W odpowiedzi na twoje pytania: za osobe płacimy 160 zł, osób będzie ok. 70. W cenę mamy wliczone napoje (bez ograniczeń- woda, soki, cola, tonic, sprite), wino musijące (ale my sprowadzamy prawdziwego szmpana- więc za tą kase coś bedziemy negocjować), ciasta (ponoć 3-4 rodzaje), trzypiętrowy tort- tutaj będę bardzo uważna, jak coś mi nie będzi eodpowiadać, mozemy zrezygnować, nie iwem po prostu z jakiej jest cukierni (jeszcze nie wiem. Aha i apartament dla nas jest gratis. Posiłki ciepłe są 3 - w menu na ten rok można było wybrać aż z 9 róznych potraw. Myślę, że można coś pokombinowac- jendo duże mięsne , zamiast drugiego strogonov i 3 dwie zupy do wyboru- barszcz i żurek. Są bardziej wymyśle dania Ja n arazie tylko tak się zastanawiam Duży jest wybor jeżeli chodzi o obiad. NAm nie zaproponowlai przystawki, ale mamy ja ustalic juz przed weselem. Jeżlei chodzi o wystrój slai to my nic nie chcemy zmieniać. Jak byliśmy tam w czerwcu, w jakąś sobotę w trakcie przygotować do wesela to wszystko wyglądało fajnie- wyprasowwane obrusy (widzialam już restauracje gdzie nie były ładne), nad parą młoda łądne serce z kwiatów. Nie pamiętam czy były żywe kwiaty na stołach, wiem, ze coś mi się w świecznikachnie podobało-aha były za długie. I w sumie tyleMy zdecydowaliśmy się na DJ-a, będzie wygodniej jeżlei chodzi o tańczenie i będzie miał sprzęt na dwóch salach Mnie osobiście się tma podoba Chociaż np.bardziej odpowiada mi styl w Szafranowym dworze w Czeladzi, ale ma wielkie minusy- 1. jest przy drodze wylotowej na Warszawę, 2. menu jest ubogie a wódkę można kupic tylko u nich... Odpowiedz Link Zgłoś
saipha Re: Zdecydowanie Amfora 08.10.07, 10:32 coraz bardziej przekonuje się do amfory czy mogłabyś powiedzieć mi ile wcześniej rezerwowałaś sale? pozdrawiam i życzę udanego wesela Odpowiedz Link Zgłoś
rilla84 Re: Zdecydowanie Amfora 08.10.07, 13:40 My rezerwowaliśmy na niecały rok przed ślubem tj. w czerwcu tego roku. Niestety chyba był tylko jeden termin wakacyjny wolny, a my zdecydowaliśmy się na maj, i też nie bylowyboru, bo była to ostatnia wolna sobota w tym miesiącu. Jakbyś miala jeszcze jakieś pytania to służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
saipha Re: Tylko KIM ...... 03.10.07, 21:52 kim jest ok, tylko jego lokalizacja jest paskudna... straszny dojazd! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnasia13 Re: Tylko KIM ...... 04.10.07, 00:03 Hej ja mam wesele w Kimie i muszę przyznać że faktycznie lokalizacja nie jest dobra ale za to sala, obsługa, super. A skąd jesteś że tak ciężko dojechać do Kimu. O Amforze nic nie wiem ale Mieszko na Tysiącleciu odradzam miałam tam wesele moja kuzynka i strasznie żałowała. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
saipha Re: Tylko KIM ...... 04.10.07, 16:57 hej a mogłabyś mi napisać co konkretnie jej nie pasowało w mieszku? byłabym bardzo wdzięczna. a kim mi trochę nie po drodze, no ale skoro wszyscy to tak reklamują to może warto spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina1208 Re: sala w katowicach i mysłowicach 04.10.07, 21:29 1.Łania-Chorzow 2.Catamaran hmm ja znalazłam tylko te dwie ktore by mnie zainteresował,ale kazdy lubi cos innego.... Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: sala w katowicach i mysłowicach 10.10.07, 16:39 ...w Katowicach tylko KIM, w Mysłowicach nic ciekawego, ale jeśli jednak nie ograniczysz się do tych dwóch miast to polecam również "Pod Filarami" w Czeladzi na ul. Dehnelów (pyszne jedzenie, sala z klimatem - dla mnie bomba, ale zdaje się, że do 60-70 osób) Odpowiedz Link Zgłoś