Dodaj do ulubionych

prezentacja weselna?

08.10.07, 22:32
kochani,
moze poddamy pod dyskusje pomysl, ktory juz gdzies sie kilkakrotnie pojawil - prezentacje weselna
mnie osobiscie pomysl sie podoba - mam tylko pewne ograniczenia techniczne - jedyne co wymyślilam to prezentacja w powerpoint (wiem, wiem malo ambitnewink, ale nie chce tego komus zlecac tylko zrobic wlasnymi silami
stad mój apel!!!!!!!!!!
1) czy macie jakies, tworcze pomysły- strona techniczna (czyli czy da sie lepiej niz w powepoint? oczywiscie czy uda sie osobie przecietnei sprawnej informatycznie-czyli profesjonalne programy odpadaja
2)jaka, waszym zdaniem powinna byc zawartosc prezentacji - ja to widze tak:
zdjecia z dziecinstwa
potem liceum, studia
i po kilka wspolnych fotek ilustrujacych rozwoj
związku
jakies tło muzyczne
moze komentarz? swiadka?
3) moze zalozymy galeriewink oprocz zdjec slubnych jakies sympatcyzne prezentacje

licze na wasza pomoc i kreatywnoscwink
Obserwuj wątek
    • fruzia01 Re: prezentacja weselna? - Nie rozumiem 09.10.07, 15:45
      ale w jakim celu chciałabyś tworzyć te prezentacje? Komu i gdzie pokazywać?
      • friedrich_beauty Re: prezentacja weselna? - Nie rozumiem 10.10.07, 20:53
        hej! chodzi mi o mala niespodzianke dla wszystkich gosci, krotki filmik/prezentacje w powerpoint, ktora zostanei wyswietlona z rzutnika tak powidzmy przed polnoca, a przedstawiac ma zycie pary do dnai slubu z elementami zdjec z dziecinstwa, do tego mila uchu muzyczka i powinno sie spodobacwink czytalam na forum, ze niektorze dziewczyny przygotowaly to na swoje wesele i spotkalo sie to z pozytywnym odzewem!
    • minerwamcg Re: prezentacja weselna? 10.10.07, 22:58
      Ja zrobiłam taką zabawę na swój wieczór panieński, jako
      niespodziankę dla dziewczyn. Zdjęcia są okay, u mnie najwięcej
      śmiechu było przy czytaniu podpisów - starałam się, żeby to wypadło
      możliwie najbardziej zabawnie. Żadnych romantiiiczności, nastrojowej
      muzyki, różowego tła, gołąbków - chyba, że jako parodia kiczowatego
      stylu. Trzeba idealnie trafić w środeczek, żeby było i wesoło
      (obowiązkowo) i coś takiego... wiecie. Takiego "czegoś". Strasznie
      trudne zadanie, ale jak dobrze pokombinować - wykonalne.
      • mala220 Re: prezentacja weselna? 11.10.07, 20:01
        Mysle ze to swietny pomysl, tylko trzeba sie napracowac przy tym. I nie moze byc
        zbyt dlugie, bo goscie sie znudza. A jesli chodzi o wieczor panienski to az
        zazdroszcze, a skad wzielas pomysly na podpisy? ciezko cos wymyslic zabawnego do
        zdjecsmile
        • minerwamcg Re: prezentacja weselna? 11.10.07, 21:33
          W zasadzie to z głowy smile Czasem niezbyt nawet odkrywczy komentarz w zestawieniu
          ze zdjęciem daje piorunujący efekt.
          Na przykład fotografia chłopca wiozącego na rowerku siedem czy osiem misiów z
          podpisem "zawsze chciałem być kierowcą autobusu". Niby wcale nie tak znowu
          bardzo śmieszne, a jak się to widziało, zrywało się boki. Tym bardziej, kiedy
          się wiedziało, że z tego chłopca istotnie wyrósł maniakalny kierowca smile
        • friedrich_beauty Re: prezentacja weselna? 11.10.07, 21:50
          ze trzeba sie napracowac to wiadomo- ale ile bedzie zabawy z wybieraniem tych kilku idealnych zdjecwink i pomysl jaka to bedzie neispodzianka dla gosci oraz dla ukochanego (bo ja mysle o zrobieniu tego jako tajemniczej niespodziankiwink
          co do dlugosci masz absolutna racje - tylko najlepsze zdjecia, i nie dluzej niz 10 min - tu mamna mysli razem z komentarzem. co jest wazne - trzeb atez wybrac odpowiednia osobe, ktora to poprowadzi - wystarczjaco smiala i ze zdolnosciami aktorskimiwink
      • friedrich_beauty Re: prezentacja weselna? 11.10.07, 21:48
        ja to widze tak - mozna nawet zaczac od zdjec rodzicow slubnych (o ile sie lubi przyszlych tesciow i chce ich tak uhonorowacwink, potem kilka zdjec z dziecinstwa (w upiornych ciuszkach z lat 80wink, kilka zdjec na studiach - wsyzstko z przeslaniem, ach jakiez to zycie bylo malo romantyczne do momentu poznaniawink i kilka lub kilkanascie zdjec dokumentujacych zwiazek od pcozatku do chwili slubu. nie wiedze tego w stylizacji golabkowo-serduszkowejwink
        jesli chodzi o wesele to mysle, ze moze to byc taka atrakcja przed oczepinami lub po aby zebrac sily na dalsza czesc nocywink
        w wiekszosci hoteli sa sale konferencyjne - czyli na pewno jest rzutnik multimedialnywink przygotowac plytke z prezentacja i odpalamy. mozna dodac jakis komentarz slowny, np czytany/mowiony przez swiadka/swiadkowa. no i tlo muzyczne odpowiednie.
        co do wieczoru pamienskiego - tez fajny pomysl, tylko tutaj calkiem inny styl - wlasnei taki o jakim piszesz, nieco bardziej zabawowy.
    • friedrich_beauty a kwestie techniczne? 11.10.07, 21:51
      czy macie pomysl na jakies inne rozwiazanei etchniczne niz powerpoint?
      • arlets1 Re: a kwestie techniczne? 12.10.07, 07:31
        ja też bym cos takiego chciała zrobic ale nie mam i nie wiem jak????
        kto mi pomoże? albo inaczej kto jest chetny do pomocy z wawy i ma
        czas???
        • misiak67 Re: prezentacja na weselu 12.10.07, 08:50
          My zrobiliśmy taką prezentację w power poincie (bez gołąbków po
          prostu czyste tło) właśniej tak jak pisałaś najpierw zdjęcia z
          dziadków i rodziców potem nasze osobno z dzieciństwa i studiów itp.
          a na koniec nasze wspólne - zdjęcie klubu w którym poznaliśmy się i
          zaaranżowana scenka poznania,ze wspólnych wakacji itp. Do każdego
          zdjęcia krótki komentarz czasem śmieszny czasem zwyczajny i wyszło
          super. Goście śmiali się i komentowali zdjęcia - bardzo im się
          prezentacja podobała. Nie chcieliśmy ich zanudzać więc była ok. 7
          minutowa . Polecam taką atrakcję, bo np. nie wszyscy wiedzą jak
          poznali się państwo młodzi a poza tym przez zdjęcia rodzinne i z
          dzieciństwa rodziny obu stron lepiej się poznają.
        • friedrich_beauty Re: a kwestie techniczne? 12.10.07, 11:57
          moge sluzyc wsparciem internetowym, wink
          • apluzina Re: a kwestie techniczne? 12.10.07, 16:07
            Myślę, że spokojnie wystarczy Power Point. Da się w nim zrobić praktycznie
            wszystko i to całkiem intuicyjnie.
            • kaskahh Re: a kwestie techniczne? 12.10.07, 17:05
              my tez mielismy w power point i bylo oki
              to byl prezent od kuzynki, ktora podzielila fotki na 3 czesci: ja, maz i my razem
              "lecialo" 2 razy podczas obiadu, potem jeszcze chyba po 1 tancu
              kto chcial, zerkal
              i makaron z rosolu uciekal...wink
    • przytomna Re: prezentacja weselna? 12.10.07, 21:55
      U nas prezentację przygotowała orkiestra z naszą pomocą oczywiście. Do każdego
      zdjęcia daliśmy opis i jakąś historyjkę związaną z danym miejscem lub osobami a
      facet skleił z tego wszystkiego calkiem niezły pokaz. Wodzirej z orkiestry ma
      zazwyczaj zdolności aktorskie więc powinien opowiadać swobodnie i z humorem.
      Śmieszne było to, że wywoływał osoby obecne na zdjęciu, była przy tym kupa
      śmiechu. Pokaz trwał ok 15 minut
      • g.dziwota Re: prezentacja weselna? 14.10.07, 15:11
        "Widziałem" taka prezentację weselną oglądając płytę z muzyką zespołu który ma
        grać na naszym weselu. Fajnie to wyglądało. Tak jak w albumie. Zdjęcia z
        dzieciństwa, młodości, wspólne. Oczywiście okraszone fajnymi komentarzami.
        Prezentację przygotowali koledzy Pana Młodego - którzy grają z nim w zespole
        muzycznym.
        Fajny pomysł. Jeśli masz na coś takiego ochotę, możesz sama to zrobić. Nie jest
        to aż takie trudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka