Dodaj do ulubionych

kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczynowy

23.01.08, 23:05
Tak sie cieszylam z tego dnia...chcialam sie z nimi tanowina podzielic a one
moze nie wysmialy ale wyrazily swoja opinie sad powiedzialy ze jest niew do
konca zareczynowy bo z bialego zlota a zareczynowy to powiniem byc z zoltego i
taki zaraz sie zniszczy sad nie sadze bo mam na naiego dozywotnia gwarancje i
certyfikat ale po co mowic takie rzeczy? na koniec dodaly ze ladny kiedy
zobaczyly moja mine
naprawde nie wyglada na zareczynowy? mi sie bardzo podobal

img248.imageshack.us/my.php?image=dsc00049ba2.jpg
img242.imageshack.us/my.php?image=dsc00051zd9.jpg

Obserwuj wątek
    • maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:15
      A kolezanki same maja jakies pierscionki zareczynowe? Bo jesli to
      masz odpowiedz smile A tak na marginesie, kazdy pierscionek zareczynowy
      jest ładny bo jest twoj i od twojego N i tylko to sie liczy. Ja
      rowniez mam z bialego zlota, ale nikt mi takich bzdur nie mówił smile
      teraz większość dziewczyn takie dostaje (przynajmniej moje
      kolezanki), moze to wynika z mody. Nieprawda, ze sie niszczy.
      Najwazniejsze ze sie Tobie podoba i , że twoj N wybral go dla
      ciebie. A i kompletna bzdura jest to, ze z bialego zlota to nie jest
      zareczynowy, to zapytaj je czy obraczka z bialego zlota tez nie jest
      obraczka?
      • maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:15
        Miało być "Bo jesli nie to masz odpowiedz" smile
        • basia210 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 00:26
          Moze kolezanki sa zazdrosne
          • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:24
            Smieszne. Moim zdaniem zolte zloto ejst brzydkei i ordynarne. Osobiscie wole
            srebro, tym samym bardziej podoba mi sie biale zloto. Wiem, ze nie tylko mi.
            Zabawne te twoje koelzanki.
            • croyance Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 19:35
              O Swieta Mario. To nie chodzi o to, co jest ladne, ale co sie komu
              podoba. Dziewczyna dostala pierscionek, podoba sie jej, i wystarczy.
              Nikomu nic do tego, chociazby byl zrobiony z aluminium albo drewna.
              To, co Ty mowisz, stawia Cie na rowni z kolezankami Autorki.
              • sarenka212 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 27.01.08, 16:05
                Wysmialy, bo pewnie Ci zazdroszcza! To zupelnie nie wazne jak on
                wyglada, wazne ze jest dany Tobie z milosci, proste
      • arius5 Zawisc to nasza cecha narodowa 24.01.08, 12:06
        Co tu wiecej komentowac
        • daria_nowak Re: Zawisc to nasza cecha narodowa 24.01.08, 18:57
          A moze zwyczajnie im się nie podobał? Rany, od razu o zazdrości i zawiści i
          ciekawe co jeszcze wymyślicie?
          Mnie na przykład się podoba. Lubię taki styl - delikatny, prosty i z klasą. Moim
          zdaniem ładny, ale to, co dla mnie, czy kogoś tam ładne, nie każdemu musi się
          podobać. A doszukiwanie się zazdrości o chłopaka (jeden z pierwszych postów),
          czy przejawów zawiści jest lekko żenujące i nie o nich świadczy, a o was.
          Ważne, ze Tobie się podoba!
          • skrzatu.pl Re: Zawisc to nasza cecha narodowa 24.01.08, 20:09
            To prawda, coś może się nie podobać, ale jest coś takiego jak savoir-vivre,
            oglada i umiejetność zachowania się w towarzystwie. Śmieszą mnie osoby, które
            twierdzą, że nie są bezczelne, ale po prostu bezpośrednie. Bez względu na to,
            czy nam się coś podoba czy nie, musimy uwzględnić uczucia innej osoby i po
            skonfrontowaniu jednego z drugim wyrazić opinie. Oczywiście nie może ona być
            sprzeczna z naszymi uczuciami, chodzi o dobór słów, intonacje i gesty.
      • loramira bardzo ładny... koleżanki ci zazdroszczą i tyle 24.01.08, 13:11
      • renixxx Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 26.01.08, 15:17
        bardzo ładny ten twój pierścionek też mam taki skromny i nikt sie ze mnie nie
        wyśmiewał
      • kitka872 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 13.06.08, 15:44
        ale kretynki że się tak brzysko wyraże; one po prostu albo są
        staromodne albo ci poprostu zazdroszcza bo nie mają pierscionka albo
        maja złoty -"żółty" który już dawno wyszedł z mody; biały jest
        super! a żółte pierscionki nosza BABCIE !
        • dzowa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 13.06.08, 18:07
          A Ty z kolei Moje Drogie Dziecko przesadzasz w drugą stronę.

kitka872 napisała:

> ale kretynki że się tak brzysko wyraże; one po prostu albo są
          > staromodne albo ci poprostu zazdroszcza bo nie mają pierscionka albo
          > maja złoty -"żółty" który już dawno wyszedł z mody; biały jest
          > super! a żółte pierscionki nosza BABCIE !

Mów mi Babciu! No, pół - Babciu, bo mój pierścionek zaręczynowy jest dwukolorowy.

P.S. Tego, że pierścionek jest zaręczynowy nie warunkuje materiał z jakiego jest
          zrobiony. Choćby był zrobiony z końskiego włosa, czy mysiego ogona.

Pierścionek staje się zaręczynowym, kiedy jest wkładany na palec dziewczyny w
          czasie zaręczyn. Czyż nie?
    • aasiaasienka Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:15
      heh...

brak słow na takie koleżanki

czy jest jakis przepis który mówi, jakie warunki powinien spełniać
      pierścionek zaręczynowy?
      Ja o takowym nie słyszałam

Nieważne jaki, ważne że od tej ukochanej osoby

z mojej strony to wszystko w tym temacie

pozdrawiam

Asia

ps. a koleżanki poślij na drzewo tongue_out
      • olgaaa1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:27
        Hehe to mój to już by na 100% wyśmiały, bo mój to już wogóle nie
        jest "typowym" pierścionkiem zaręczynowym smile Nie dosyć, że z białego
        złota, to jeszcze ma szafir otoczony brylancikami i jest
        kwadratowy smile No ale mój N jest orginalnym facetem, poza tym ja
        kocham kolorowe kamienie. smile Poza tym Tobie ma się podobać, nie
        koleżanką, a one to poprostu nietaktowne zazdrośnice.
        • kasiulkkaa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 08:06
          Kobieto, litości...
          W ogóle (osobno), orYginalny i koleżankOM.
          Czy oryginalność twojego faceta polega na tym, że związał się z niedouczoną
          panienką?
          • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:26
            kasiulkkaa napisała:
            > Kobieto, litości..
            Wypowiadasz sie poza tematem. Tez cenie sobie poprawnosc ortograficzna, ale
            denerwuja mnie forumowicze ktorzy kazdy watek zasmiecaja swoimi wywodami na
            temat bledow popelnionych w postach poprzednikow.
            • pieskuba Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:37
              Kto zaśmieca bardziej - zwracający uwagę na błędy czy taki, który
              nie potrafi sklecić poprawnie zdania i serwuje trzy błędy
              ortograficzne w jednej wypowiedzi?
              • maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:49
                Jak zwykle za chwile wybuchnie wojna na temat bledow ortograficznych
                forumek wink Ja pracuje w Gazecie i bledow nie popelniam, ale tutaj na
                forum jak sie pisze szybko i nie sprawdzi dwa razy pare razy
                zdarzylo mi sie popelnic bledy wrecz byki... i co z tego? Czy to
                naprawd ejest tak istotne aby komus to wypominac albo kierowac watek
                na inny temat?

Poza tym mysle, ze autorka watku juz sie "upewnila" ze jej
                pierscionek jest ładny i modny smile a o to tu chodzilo smile
                • pieskuba Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:03
                  Wkurzająca jest pełna akceptacja dla prymitywnych błędów i napadanie
                  na dbających o poprawność.
                  • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 18:08
                    pieskuba napisała:
                    > Wkurzająca jest pełna akceptacja dla prymitywnych błędów i napadanie
                    > na dbających o poprawność.

Mnie bardziej irytuje, jak ktos nie umie czytac ze zrozumieniem. Gdybys
                    przeczytal/-a moj poprzedni post, wiedzial(a)bys, ze bledy mnie irytuja, ale
                    uwazam ze glosem w dyskusji nie powinno byc poprawianie bledow. Jedyna
                    akceptowalna forma zwrocenia uwagi jest wtracenie komentarza jako watku
                    pobocznego w wypowiedzi NA TEMAT. Ciezko czasem czyta sie posty, ktorzych
                    autorzy popelniaja pelno bledow, ale jeszcze gorzej czyta sie watek, w ktorym
                    pelno jest postow wogole nie nadajacych sie do czytania (jezeli interesuje nas
                    temat rozmowy).
                    • pieskuba Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 09:31
                      Każdego wkurza co innego. Ciebie zbaczanie z tematu, mnie
                      zaśmiecanie języka polskiego, nawet, jeśli pisze się na temat. I Ty
                      i ja mamy równe prawo wyrazić swoje zdanie.
                      • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 11:20
                        Odpowiadam ostatni raz i przepraszam za zasmiecenie watku smile

pieskuba napisała:
                        > I Ty i ja mamy równe prawo wyrazić swoje zdanie.
                        Owszem, zaloz swoj OSOBNY watek.
                        • pieskuba Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 12:01
                          Sama sobie zakładaj osobne co chcesz, ja będę się wypowiadać tam,
                          gdzie uznam za stosowne. Jeśli jesteś moderatorem, skasuj moją
                          wypowiedź, jeśli nie.... :o)))
                • komorka25 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 09:24
                  maiwlys napisała:

> ...za chwile wybuchnie wojna na temat bledow ortograficznych...wink
                  Ja pracuje w Gazecie i bledow nie popelniam, ale tutaj na
                  > forum jak sie pisze szybko i nie sprawdzi dwa razy pare razy
                  > zdarzylo mi sie popelnic bledy wrecz byki... i co z tego?

Ciekawe w jakiej to gazecie pracujesz? i na jakim stanowisku?
                  Zgadzam się, że do parzenia kawy nie trzeba znać zasad ortografii. Z
                  pospiechu to sie robi literówki, a nie pisze "koleżanką" w
                  celowniku, żeby wydać się "orginalnym" i "wogóle" "kul, dżezi i
                  trendi".

> Czy to naprawd ejest tak istotne aby komus to wypominac albo
                  > kierowac watek na inny temat?

Może bardzo istotne nie jest, ale warto zwracać na to uwagę - jest
                  szansa, że błedy sie nie utrwalą.

> Poza tym mysle, ze autorka watku juz sie "upewnila" ze jej
                  > pierscionek jest ładny i modny smile a o to tu chodzilo smile

Wątpię, czy o to jej chodziło.

• maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 10:22
                    komorka25 napisał:

> Ciekawe w jakiej to gazecie pracujesz? i na jakim stanowisku?
                    > Zgadzam się, że do parzenia kawy nie trzeba znać zasad ortografii.

Pracuje w "Gazecie" - jesli to dalej nic ci nie mowi, to podpowiem,
                    w tej Gazecie co to na forum jej siedzisz smile I bynajmniej kawy nie
                    robię - no chyba, że dla siebie. Poza tym są tu korektorzy. Wiesz co
                    to jest korekta prawda? smile

>Z pospiechu to sie robi literówki, a nie pisze "koleżanką" w
                    > celowniku, żeby wydać się "orginalnym" i "wogóle" "kul, dżezi i
                    > trendi".

Kolejna Pani polonistka big_grin

> Może bardzo istotne nie jest, ale warto zwracać na to uwagę - jest
                    > szansa, że błedy sie nie utrwalą.

Oczywiscie zgodze sie tutaj z toba jak najbardziej, sama poprawiam
                    ludzi jak mowia "Tędyk" zamiast "Tędy" i wiele innych, ale sa osoby
                    na tym forum, których posty ograniczają się tylko i wyłącznie do
                    wytykania błędów ortograficznych, stylistycznych.

> Wątpię, czy o to jej chodziło.
                    A ja nie watpie. Nawet jeśli chciała się tylko pochwalić to co w tym
                    złego? Poza tym głupota mi się wydaje chwalenie się pierscionekiem
                    przed obcymi ludzmi - czyli na forum, skoro kazda z nas ma
                    pierscionek na paluchu, w zwiazku z przygotowaniami do slubu. A nie
                    watpie dlatego, ze podobnie zachowala sie moja najblizsza, wydawac
                    by sie moglo, kolezanka, ktora na wiesc ze sie zareczylam ignorowala
                    wrecz ten fakt a pierscionek oczywiscie tez musiala skrytykowac,
                    oczywiscie delikatniej to zrobila, ale mimo wszystko, a wynikalo to
                    z faktu ze na malzenstwo zawsze miala parcie a piercionka od faceta
                    sie doprosic nie mogla.

Mniej jadu i nerwow dziewczyny smile
              • lia.13 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 00:55
                a o "literówkach" słyszałeś? mże dziewczyna po prostu zgubiła "y" w słowie orYginalny, może wie, że "w ogóle" piesze się oddzielnie, ale za słabo spacje wcisnęła.
                Ło la Boga!!! No i proszę, za słabo "alt" wcisnęłam i wyszło mi "spacje" zamiast "spację", hyba się powieszę z rozpaczy, o kurcze! i "c" przed "hyba" gdzieś mi umknęło. To już poniżej wszelkiej ortograficznej krytyki sad
          • olgaaa1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:25
            Przepraszam kasiulko, że tak Cię "zdenerwował" mój post. Na ogół nie
            robię błędów, ale wstałam wczoraj o 5 rano, miałam dwa egzaminy i
            byłam jeszcze w pracy, więc musisz wybaczyć mi te okropne błędy, ale
            zwyczajnie padałam z nóg i mogło mi się to zdarzyć, a weszłam na
            forum, aby się odprężyć.
            Ale widzę kasiulka, że ty zawsze jesteś w gotowości i widocznie
            zazdrościsz, że po prostu ty nie masz nic na palcu i wkurza Cię
            szczęście innych. J
            Jeśli chciałaś mi zrobić przykrość, albo sprawić, że poczuje się
            zażenowana, to niestety nie udało Ci się tongue_out
            Pozdrawiam Cię kochaniutka smile
            • kasiulkkaa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 15:34
              i widocznie
              > zazdrościsz, że po prostu ty nie masz nic na palcu i wkurza Cię
              > szczęście innych.
              Dziecinko, brak pierścionka na palcu, brak narzeczonego i staropanieństwo
              wypominano mi już na tym forum wielokrotnie, nie wysiliłaś się. Ale skoro
              twierdzisz, że nie mam pierścionka na palcu i wkurza mnie szczęście innych, to
              widocznie tak jest, masz rację, wszak to oczywista oczywistość jestsmile))

> Jeśli chciałaś mi zrobić przykrość, albo sprawić, że poczuje się
              > zażenowana, to niestety nie udało Ci się tongue_out
              A napisałam coś takiego? To twój kolejny wniosek z serii oczywistych oczywistości.

> Przepraszam kasiulko, że tak Cię "zdenerwował" mój post.
              Tak, "zdenerwował" szalenie. Dobrze, że cudzysłowu użyłaś.

Na ogół nie
              > robię błędów
              To ciekawe zjawisko, te, które na ogół nie robią błędów, nagle na forum
              głupieją. Cuda, panie, cuda.

ale wstałam wczoraj o 5 rano, miałam dwa egzaminy i
              > byłam jeszcze w pracy,
              Nie spowiadaj się z całego życia, nie ma takiej potrzeby.
              • jacwing20 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 16:17
                Hej Kasiulkkkaa...
                Z braku faceta, pierscionka czy niskiej samooceny starasz sie
                poprawic sobie samopoczucie psujac je komus innemu?

Spadaj na drzewo i daj sie cieszyc innym. Od poprawnej pisowni meza
                ci nie przybedzie.
                A jej tak... :o)
                Hi, hi

Pierscionek przesliczny
                • kasiulkkaa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 16:22
                  > Z braku faceta, pierscionka czy niskiej samooceny starasz sie
                  > poprawic sobie samopoczucie psujac je komus innemu?
                  A cos takiego napisałam? GDZIE?

Od poprawnej pisowni meza
                  > ci nie przybedzie.
                  No wiem, wiem, już mi kilka osób staropanieństwo wmawiało. Vox populi, vox Dei.
                  Wszak wiecie lepiej, czy mam męża, czy nie. Skoro upieracie się, że nie mam, nie
                  będę zaprzeczać, bo i po co.

Od poprawnej pisowni meza
                  > ci nie przybedzie.
                  > A jej tak... :o)
                  Przybędzie jej męża od poprawnej pisowni? No proszę.

Kochanie, jeśli nie jesteś w stanie przeczytać ze zrozumieniem kilku postów, nie
                  wypowiadaj się, bo produkujesz bełkot;pp

• luliluli Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 28.01.08, 11:27
                    wszak od pisania wszedzie "wszak" człowiek czuje się od razu jakiś
                    taki mądrzejszy i zachciewa mu się uwagę zwracać komu się da... a
                    reszta musi pokazać certyfikat dyslektyka, zeby takie Kasiule go od
                    głupoli nie wyzywały...
                • vickydt Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 21:19
                  jest mocna w tym jednym, wiec bedzie o tym truć. Poza tym zaserwuje jeszcze swój
                  stały pack pt. "aniele/czytaj ze zrozumieniem" w kilku słabiuchnych
                  modyfikacjach. Wszędzie jakaś nudna trucizna się znajdzie, więc jej nie
                  przeganiaj, bo przyjdzie insza.
            • pingur Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 28.01.08, 13:20
              olgaaa1 napisała:

> Przepraszam kasiulko, że tak Cię "zdenerwował" mój post. Na ogół
              nie
              > robię błędów, ale [...]

ROTFL!!!

Olgaaa1 pisze, że na ogół nie robi błędów. Nieprawda! Na ogół robi
              ich mnóstwo. Krótkie spotkanie z wyszukiwarką i już wiadomo. Olgaaa1
              pokazuje lub mówi coś "Panią w salonie", "w ogóle" pisze wyłącznie w
              postaci "wogóle" a to, z czym "nie" pisze się łącznie czy rozłącznie
              to dla niej obszary czarnej magii. A otworzyłam tylko kilka wątków!
              I zamiast skorzystać z darmowej lekcji, którą przecież powinna była
              odbyć w podstawówce, Olgaaa1 jest opryskliwa dla osób, które
              zwracają jej uwagę na fakt, że powinna bardziej się bliżej
              zaprzyjaźnic ze słownikiem

pozdrawiam, pingur
          • olgaaa1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:32
            Nie zauważyłaś Kasiulka jednego błędu, napisałam „poprostu”, a
            powinno być „po prostu". smile
            • maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:35
              big_grin
            • kasiulkkaa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 15:35
              Masz jeszcze potworzenie, kiepską interpunkcję i literówki. Nigdzie nie
              napisałam, że zamierzam poprawiać wszystkie twoje błędy;p
              • jacksparrow1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 17:19
                kasiulka jak dlugo bedziesz ciagnac ten temat?
                Ktos popelnil blad, przyznal sie i nie robi z tego wielkiej
                afery.Ludzie popelniaja bledy - przez nieuwage, roztargnienie i
                czasami to bardzo razi, denerwuje, ale tez zanim wezmiesz i komus
                wytkniesz interpunkcje, bledy ort. stylistyczne, skladniowe i co tam
                jeszcze ci przyjdzie do glowy pomysl
                1 czy ta osoba moze nie ma problemow z dysleksja
                2 moze nie rodzila sie w Polsce i jezyka uczyla sie od rodzicow i
                moze sie przytrafic ze blad taki czy owaki sie trafi
                3 ktos jest zmeczony i nie popatrzyl czy przypadkiem nie ma
                literowek w tym co napisal/napisala
                I takie wstawki naprawde niczego nie wnosza do dyskusji.

A teraz odpowiedz do autorki
                pierscionek jest fantastyczny.BArdzo mi sie podoba.Sama z siebie nie
                lubie zlota, ale w przypadku np diamentu wole pierscionek z zoltym
                zlotem i takowy mi maz kupil na nasza rocznice - okragla.Tobie sie
                ma pierscionek podobac i to jest wazne.
                dzies ktos kiedys mi powiedzial ze pierscionek zareczynowy MUSI byc
                z duzym oczkiem diamentowym.Pytam dlaczego, bo do moich rak
                wielgachne pierscionki nie pasuja, a kupic tylko po to bo ponoc taka
                tradycja( nie wiem skad prosze mnie nie pytac pierwszy raz wtedy to
                uslyszalam).
                Ciesz sie swoim szczesciem i nie zaprzataj glowy kolezankami , ktore
                byly bardzo nietaktowne
                • raxa.avra jacksparrow1 25.01.08, 12:50
                  powiedz mi proszę czemu kasiulkkaa nie ma odpowiadać na posty innych forumowiczów..?

> kasiulka jak dlugo bedziesz ciagnac ten temat?
                  czy ona go ciągnie, czy raczej Wy wszyscy?

> Ktos popelnil blad, przyznal sie i nie robi z tego wielkiej
                  > afery

Nie. Ktoś popełnił błąd, zostało mu to wytknięte, więc pisze, że to na pewno z zazdrości.. ludzie, trochę klasy. Teksty o staropanieństwie itp są na poziomie przedszkolnym niestety.

> I takie wstawki naprawde niczego nie wnosza do dyskusji.

Na szczęście cała fala kolejnych, która posypała się w odpowiedzi na uwagę kasiulkkii wniosła bardzo wiele do tej dyskusji. Ach ten obiektywizm.

Ps. Pierścionek jest ok, koleżanki też choć może niezbyt taktowne. Życie toczy się dalej. Czy przez ich komentarze mniej Ci się podoba? Nie sądzę smile Ciesz sie narzeczeństwem, bo szybko przeminie.
        • japonka1981 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 15:43
          sądząc z opisu, mam taki sam albo bardzo podobny smile
          A białe złoto jest ładne i subtelne, nie każdemu pasuje żółte - ja
          mam drobne ręce i jestem blada, całe życie nosiłam srebro i dlatego
          białe złoto bardzo mi się podoba. Obraczki też będziemy mieć z
          białego.
    • kamelia04.08.2007 głupie gęsi 23.01.08, 23:26
      niech spadaja na drzewo, bo sie nie znają.

pierścionek jest zareczynowy, bo jest dany z okazji zareczyn.
      Najczesciej jest ze zlota, ale kolor tego złota nie ma zadnego
      znaczenia, bo dobiera sie go wg. upodoban odbarowanej i tego jaka
      bizuterie ona nosi (białe czy zólte zloto).
      Pierscionej zareczynowy nie musi byc kastetem z żołtego złota z
      dodatkiem brytlantu (nie jestesmy w USA).

Ps. bardzo mi sie podoba ten pierscionek, lubie białe złoto
      • stasio_paluch głupie siksy 24.01.08, 12:15
        Ja sam dam z białego złota bo najważniejsze, że ukochana taki sobie wymarzyła. To tobie ma sie podobać, nie koleżankom.
        Lać na zawistne siksy!
    • nadin Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:33
      Koleżanki najwyraźniej Ci zazdroszczą, nie słuchaj ich opinii na żaden temat.
      • rewko Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 23.01.08, 23:57
        Pierścionek jest bardzo ładny! Ja też mam z białego złota bo takie
        lubię! Obrączki będą łączone - białe i żółte złoto. Najważniejsze co
        Tobie się podoba! A koleżanki powinny chyba trochę pomyśleć nim coś
        powiedzą!Nie zawracaj sobie nimi głowy!Ciesz się z pięknego
        pierścionka który dostałaś od kogoś kto cię kocha a one niech
        zazdroszczą!
        • moniowiec Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:08
          miałam bardzo podoby pierścionek zaręczynowy (tyle że z żółtego złota, za to węższy). zareczynowy oznacza że otrzymany na zaręczyny a nie złoty (mógł byc nawet z mosiadzu - liczy si okazja a nie faktura). koleżanki masz do kitu - to fakt... ale dla pocieszenia powiem, że sa gorsze momenty (np. rodzice nie cieszą się z zaręczyn, ze slubu, z zajścia w ciaze, z wiadomości że będzie to syn... a ja to przeszłam) - ich ci nie życze! powodzenia i oby następny pierscionek-obraczka dał tyle samo powodu do zazdrości koleżankom!!
    • morrighan80 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 00:40
      Zazdroszcza - takie zachowanie malolat smile
      PS. Ja tez mam z bialego.
    • gioseppe Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 07:55
      swietne masz kolezanki...
    • kasiulkkaa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 08:04
      A ile ty masz lat, dziewczynko, żeby się opiniami koleżanek przejmować?
      • morrighan80 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 09:23
        Patrzac na nicka obstawiam 23
        • kandyd.a Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:09
          Ale ortografię ma na poziomie trzech uncertain
          I takież problemy...
    • kavainca Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 08:13
      normalny pierscionek, nic sie nie martw!!! mój tez jest z białego!
      smile)))
    • listek_a Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 09:22
      Ile ona maja lat? 16?
    • klaryssa Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 09:51
      to jeszcze przygotuj się na to że będą krytykować Twoją sukienkę,
      bukiet i uczesanie. Pewnie za plecami obrobią ci tyłek że grubo
      wyglądasz w sukience ślubnej. Tylko czy to wszytsko ma znaczenie?
      Jeśli przejmujesz się takimi komentarzami to dziwne.. pierścionek ma
      się Tobie podobać jest od Twojego narzeczonego i to najważniejsze.
      A tak przy okazji myślicie dorgie narzeczone że zmieniłoby to coś
      gdyby pierścionek zaręczynowy był np. ze srebra? Był tani i skromny
      bo np. narzeczonego nie stać na nic kosztownego? Musi mieć diament
      określonej wielkości? NIe może być cyrkonia? Znajomy jubiler
      opowiadał mi że bardzo często odwiedzają go Panie z pytaniem o
      wycenę ich pierścionka. Jakoś szkoda mi tych narzeczonych.. tania ta
      ich miłość choćby i z największym karatem był ten pierścionek wink

PS. Ja też mam białe złoto smile W takiem o wiele ladniej wyglada
      osadzony kamien.. no i nie znosze zlota tradycyjnego.. wiec
      narzeczony dopasowal pierscionek do mnie a nie moich kolezanek czy
      rodzinki.. olac kolezanki!! zwlaszcza te nieszczere i zazdrosne
      • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:31
        klaryssa napisała:
        > Znajomy jubiler opowiadał mi że bardzo często odwiedzają go Panie z pytaniem o
        > wycenę ich pierścionka. Jakoś szkoda mi tych narzeczonych.. tania ta
        > ich miłość choćby i z największym karatem był ten pierścionek wink
        Haha! Przeczytalem posta znajomemu i powiedzial, ze ma kolzenka ktora ma sklep
        jubilerski i nagminnie przychodza tesciowie z corka zobaczyc na ile ziec
        "wycenil" ich corke... A skoro nagminie to jaki jest odsetek takich ludzi? Przykre.
    • dziewczyna-szamana Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 09:51
      żeby cię pocieszyc mój też bedzie z białego złota a nie z żółtego bo żółtego nie
      lubię
      w ogóle to kolezanki chyba mało zorientowane bo białe złoto jest droższe od
      zwyklego.
    • ram11 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 10:59
      czesc,

A moj wyglada tak:

www.hsamuel.co.uk/webstore/detail/R/4458249/
      Tez slyszalam komentarze ze wyglada na srebrny, i ze diamenciki
      male, itp ale co tam. Mi sie podoba i to jest najwazniejsze. Zreszta
      moim znajomym bardzo sie podobal.
      • olgaaa1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:28
        śliczny, podoba mi się.
        • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 18:09
          Diamenciki male? 0.1 karata to chyba nie jest tragedia, moim zdaniem duze
          diamenty wygladaja jak piersienie starej i opaslej hrabiny.

A co do diamentow wogole:
          www.diamondboycott.com/
          • meth.p Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 11:23
            Ach, widze ze sie spacja nie wcisnela tongue_out
      • bypek Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 27.01.08, 00:49
        No, a ja mam taki: www.hsamuel.co.uk/webstore/detail/R/5984238/?Sm=1
        Żółte złoto.Podoba mi się, choć za złotem nie przepadam. Jest przede wszystkim
        delikatny i nie rzuca sie w oczy. A tak w ogóle, to nie lubię nosić
        pierścionków. Do tego natomiast już przywykłam smile
      • nivja Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 13.06.08, 13:14
        Piękny :] i na pewno funkcjonalny bo nie będzie Ci o nic haczył :]
    • lilith.b Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 11:55
      organza23 napisała:

> Tak sie cieszylam z tego dnia...chcialam sie z nimi tanowina podzielic a one
      > moze nie wysmialy ale wyrazily swoja opinie sad powiedzialy ze jest niew do
      > konca zareczynowy bo z bialego zlota a zareczynowy to powiniem byc z zoltego i
      > taki zaraz sie zniszczy sad nie sadze bo mam na naiego dozywotnia gwarancje i
      > certyfikat ale po co mowic takie rzeczy? na koniec dodaly ze ladny kiedy
      > zobaczyly moja mine
      > naprawde nie wyglada na zareczynowy? mi sie bardzo podobal

>
      Ale masz durne zołzy za koleżanki! Pierścionek ma się podobać Tobie i Tobie ma
      sprawiać radość a nie jakimś (zazdrosnym chyba) ci.po.m
      Kupa moich znajomych ma pierścionki zarenczynowe z białego złota niektóre nawet
      mają srebrne. Widziałam też obrączki z białego złota. Chyba! białe złoto jest
      mniej podatne na uszkodzenia.
      • mamusia-kubusia1 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:24
        1. Jest PRZEPIĘKNY! Ja mam ze zwyklego zlota ale jakiś czas po
        ślubie żalowalam że nie z bialego, moglabym wtedy nosic też srebro.
        2. Jak pisaly poprzedniczki: to TWÓJ pierścionek, dla CIEBIE i od
        TWOJEGO przyszlego męża i to jest WASZA SPRAWA czy będzie (bylby)
        on taki czy siaki. Poza tym zaręczyny są dla was czy dla nich?
        3. Zastanów się czy owe "koleżanki" są na pewno koleżankami i czy
        ich czasem nie udają smile
    • kataniera Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:02
      A czy są jakieś standardy co do wyglądu pierścionka zaręczynowego?
      Ja słyszałam opinie na temat swojego, że malutki, drobniutki... A
      jaki ma być pierścionek do palca o rozmiarze 9?! No i jest łączony z
      białego i żółtego złota, obrączka będzie taka sama. A z tego, co
      obserwuję u znajomych - pierścionki i obrączki z białego złota są
      równie ładne jak te z żółtego... Zależy, co kto lubi. A jak ktoś już
      zauważył, pierścionek staje się zaręczynowym wtedy, kiedy Twój N.
      prosi Cię o rękę... Mógłby być nawet z tombaku...

Głupota ludzka nie zna granic. Jak i brak taktu niektórych ludzi.

mój suwaczek
    • kuku85 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:08
      zmien kolezanki. pierscionek zostaw, bo bardzo fajny smile
    • izazdo Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:13
      OMG ale masz "kolezanki"... Zmien towarzystwo. A pierscionek
      sliczny! Powiedz tym ciemnym tlumokom, ze teraz biale zloto jest w
      modzie i robi sie z niego nawet obraczki.

Skad sie tacy ludzie biora?
    • waszahanusia Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:47
      Twój piersionek jest bardzo bardzo ładny. Prawdziwy klasyczny
      pierscionek zareczynowy.
      Są zazdrosne i ja bym je olała nie warte są Twojej przyjaźni.
    • hella_79 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:48
      masz głupie koleżanki. podoba Ci się ten pierścionek? to najważniejsze.

poza tym, różne są gusta i ja osobiście np nie toleruję żółtego złota, i żeby nie wiadomo kto co mówił, jak będę się zaręczać/wychodzić za mąż, do założenia żółtego pierścionka czy obrączki zadna siła mmnie nie zmusi tongue_out
    • schinella Bardzo dobry wybor 24.01.08, 12:51
      Glowa do gory i nie przejmowac sie kolezankami gdyz:
      1) jest to bardzo ladny pierscionek - nowoczesny design, ladna
      oprawa kamienia, szlachetny material - biale zloto
      2) pierscionek zareczynowy to ten, ktory dostaje sie na zareczyny a
      nie jakis konkretny styl pierscionka czy material z ktorego jest
      wykonany
      3) biale zloto jest czesto uzywane do osadzenia brylantu, pieknie
      sie z nim komponuje i najwieksi jubilerzy proponuja takie wlasnie
      zestawienie na pierscionki zareczynowe
      4) kolezanki zachowany sie nietaktownie i glupio, a) bo sie nie
      znaja, b) bo nie wypada krytykowac, szczegolnie ze jest to dla
      Ciebie wspaniala chwila i wyjatkowy pierscionek

Uwazam, ze Twoj narzeczony dokonal doskonalego wyboru. Latwo tez
      bedzie dobrac wam obraczki. Dobrze by bylo gdyby obraczka pasowala
      stylem i ksztaltem do pierscionka.
      Zycze szczescia we dwoje!
    • titta Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:55
      -Zazdrosne
      -glupie?
      -Ja nie lubie zoltego zlota
      -gustow sie nie dyskutuje. Co cie obchodzi czy kloezanka sie podoba?
      Mogly by to byc "zareczynowe kolczyki" i dopiero krecily by nosem.
      Przeciez nie o to chodzi...
      • maiwlys Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 12:58
        A w Indiach np. dostaje się czasami rwnież zaręczynowe bransoletki
        idac dalej tym tokiem smile
    • e1406 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:12
      Pierścionek jest śliczny... Ja dostałam podobny.
      A żółte złoto jest brzydkie i jest przeżytkiem. Osobiście nie chciałabym dostać
      pierścionka z żółtego złota. Obrączki też kupujemy z białego.
      Pewnie zazdrosne jakieś te twoje "koleżanki". W ogóle się nimi nie przejmuj.

Pozdrowionka.
      • croyance Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 25.01.08, 19:41
        Ja mam pierscionek z 'zoltego' zlota - cieniutka obraczka i diament.
        Bardzo prosty, skromny, elegancki. Zloto moze byc brzydkie, ale
        zalezy od producenta. Nie generalizuj wiec.
        Zreszta, jakie ma znaczenie, co Ty uwazasz za brzydkie. Autorce
        pierscionek sie podobal i tyle, pocieszanie, ze kolezanki nie maja
        gustu jest rownie glupie, co komentarze kolezanek. Nie o gust bowiem
        chodzi, ale o takt.
    • kosmopodrozniczka Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:22
      Słuchaj no Moja Droga,miej to w nosie i tyle.Wiesz po czym ja
      poznaję,że moim koleżankom podoba się coś co sobie kupiłam,moja nowa
      fryzura,opalenizna czy coś tam? Ano po tym,że absolutnie nic nie
      mówią.Po prostu zero reakcji.Jestem na wyższym niż one
      stanowisku,więc nie wypada im wprost krytykować tego,czego mi
      zazdroszczą,a więc milczą jak grób.Pracuję z nimi już kilka lat i
      nauczyłam się rozpoznawać ich reakcję i teraz brak reakcji jest dla
      mnie największym komplementem. Ciesz się ze swojego szczęścia i
      już.smile))
      • aurita Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:52
        heh, a ja sama sobie wybralam: srebrny z wielkim kawalkiem ....szkla...

a malzenstwem juz jestesmy 8 latsmile
    • mazurmazurro Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 13:42
      A czemu Ty sie przejmujesz tym, co koleżanki mówią? Pierścionek zaręczynowy może być nawet z drutu, jeżeli narzeczeni tak zdecydują! Ja też mam z białego złota, takie też mamy z mężem obrączki. I co - takie się nie liczą? Hihi, te koleżanki to wredne babiszony i tylesmile Wyluzuj się i ciesz się Waszym szczęściem. Pozdrawiam
      • agatazieba Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:08
        moje dwie koleżanki też mają z białego złota. ładnie wygląda z brylantami.
        niektórzy jubilerzy mają całe serie zaręczynowe z białego złota.

poza tym ty dostałaś pierścionek. moja znajoma dostała aparat cyfrowy (ale nie
        nosi biżuterii). kiedy się pobrali, sprzedali go, żeby kupić lepszy.
        • maiwlys Do agatazieba 24.01.08, 14:25
          Dobre dobre z tym aparatem smile
    • luizka83 Re: kolezanki "wysmialy" moj pierscionek zareczy 24.01.08, 14:31
      co za koleżanki??
      po pierwsze pierścionek jest Twój i to Tobie ma się podobać. a tak
      wogóle to choćby był miedziany a ofiarowany z serca - i tak byłby
      symbolem zaręczyn!! tak naprawdę róznie dobrze mogłabyś dostac
      zaręczynowy wisior lub kolię. czy się mylę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka