dzika_w 15.04.08, 14:43 Mój przyszły zastanawia się co wybrać!!! Co według was jest elegantsze gustowniejsze??? Zaznaczę że będzie miał ciemny grafitowy garnitur z delikatnym połyskiem!!! Jakie są wasze typy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyderko Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 14:49 Hmmm... Mam wrażenie że muchy nie nosi się do garnituru... ale czy musznik, to już zupełnie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozonka82 Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 14:56 ani mucha ani musznik!!! tylko i wyłącznie krawat- np. z lekko połyskującej tkaniny my wybraliśmy w kolorze fioletowym- nawiązywac będzie do mojego bukietu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_w Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 15:00 Poważnie krawat ??? Ja byłam przekonana że musznik w modzie jako Pan mody A tu krawat Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 15:04 Wydaję mi się, że niestety wybierzesz ten paskudny musznik. Bo mucha do garnituru zupełnie odpada! Odpowiedz Link Zgłoś
xbozenkax Re:KRAWAT! 15.04.08, 15:02 Może np. kolorem nawiązywac do koloru kwaitów z bukietu lub być w kolorze koszuli i sukni zarazem. Ja wybrałam drugą opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 14:58 Krawat! Bez paskudnej, imho, błyszczącej kamizelki. Odpowiedz Link Zgłoś
panna-mysz Re: Mucha czy musznik 15.04.08, 15:11 Mój narzeczony uznaje tylko krawaty (tzn, nie uznaje niczego pod szyją, ale jak mus to mus...). Jednak gdy kupował garnitur, pani w sklepie była tym faktem oburzona. Powiedziała, że jak na ślub, to tylko musznik. Nic sobie z tego nie zrobiliśmy i kupiliśmy krawat Jest koloru ecrue, jak koszula i moja sukienka. Mnie osobiście podobają się muszniki, ale uważam, że krawaty nie są gorsze i nie wiem, skąd takie oburzenie u pani sprzedawczyni Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 00:25 A my się bardzo podobają muszniki, oczywiście te ładne, dobrane do kamizelki i garnitury bardzo ładnie się komponują. Mój mąż niestety silnie opiera się przed zakupem kamizelki, ale może uda mi się go przekonać. Uważam, że Pan Młody powinien odróżniać się w tym dniu od pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 00:52 Dla mnie musznik i te kwieciste slubne kamizelki to kwintesencja bezguscia,najlepiej wybrać jakiś ładny krawat o kolorze zbliżonym do bukietu panny młodej. Wszystko wtedy ładnie będzie pasowało Rozumiem ze pan młody ma sie wyrózniac,ale błagam, niech nie wyglada jak pajac! Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 06:47 W krawacie i ciemnym garniturze będzie wyglądał jak urzędnik w banku Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 07:25 Pan Młody jak widać ma lepszy gust niż przyszła małżonka. Kamizelki i muszniki rzeczywiście odróżniają faceta spośród gości. Szkoda, że na minus. Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 10:31 z kwiatem w butonierce bedzie wygladal jak pan mlody Odpowiedz Link Zgłoś
hanulllka Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 10:48 A kto powiedział, że ma wyglądać jak pajac? Czy kamizelki i muszniki mają tylko kwieciste desenie? Przecież można wybrać bardzo ładny, stonowany i pasujący do reszty odcień. Trzeba tylko umieć znaleźć i odpowiednio dopasować. Odpowiedz Link Zgłoś
panna-mysz Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 18:35 > Dla mnie musznik i te kwieciste slubne kamizelki to kwintesencja > bezguscia. Rozumiem ze pan młody ma > sie wyrózniac,ale błagam, niech nie wyglada jak pajac! To samo mówi mój narzeczony Chociaż mnie muszniki się podobają... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 10:34 najlepiej krawat MATOWY, a jeśli sie upierasz miedzy muchą a musznikiem, to już lepiej musznik MATOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.aim a może fular? 16.04.08, 12:23 to taki marszczony krawat : ) trzeba zobaczyć, żeby się przekonać Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: a może fular? 16.04.08, 13:01 Masakra musznik albo mucha, nie wiadomo co jest gorszym złem. Nie rozumiem czemu Młodzi robią z siebie taką wiochę, ostatnio błam w sklepie z garniturami i poprostu aż mi ręki opadły, jak zobaczyłam młodego w świecąco złotej kamizelce w jakieś kuleczki czy co tam było i do tego w tym samym odcieniu był musznik, młoda i pani w sklepie były zachwycone-Młody yyy...nie bardzo i wcale się mu nie dziwie, czy nie lepiej ubrać młodego w dobrze skrojony dopasowany w tali garnitur BEZ KAMIZELKI (coś jak teraz w swojej kolekcji ma wistula) i jakiś fajny krawat. No ale rozumiem, że Polska to taki kraj gdzie nie stawia się na minimalizm, tylko na wiochę z przytupem. Przepraszam za szczerość jeśli kogoś uraziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.aim Re: a może fular? 16.04.08, 13:41 Ważne jest, zeby zachowac umiar! i zeby chodzilo o elegancje a nie o pstrokacizne moj Pan Młody bedzie mial czarny surdut, biala koszule, delikatna i prawie niewidoczna kamizelke i fular. Trzeba tez zauwazyc, ze nie kazdy dobrze wyglada w tym samym, jednemu pasuje a drugiemu nie. Jedni sa w prost stworzeni do noszenia garniaczkow a niektorzy..... masakra. Hmmm...a co myslicie o bialych slubnych garniturach?? ha ha jak dla mnie to tragedia - scena z zabawy w kena i barbie Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: a może fular? 16.04.08, 14:45 Albo jasnu garnitur i do tego ciemno brązowe buty z kwadratowym czubem, o zgrooozooo Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: a może fular? 16.04.08, 13:20 Taki marszczony czy kaskadowy (jak kto woli) krawat też wymaga tej paskudnej kamizeli... Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: a może fular? 16.04.08, 14:48 Na tej stronie jest aż za dużo strojów dla Pana Młodego www.adeline.com.pl/dla_panow.html Model B4 jest moim faworytem Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: a może fular? 16.04.08, 14:59 Olga chyba żartujesz...? Sama nie wiem... Model wygląda jak bezkształtny klocek... Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: a może fular? 16.04.08, 15:03 Ja to odebrałam jako żart ale może się mylę hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: a może fular? 16.04.08, 15:37 olgaaa1 napisała: > Model B4 jest moim faworytem czyli maharadża żeni się Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.aim Re: a może fular? 16.04.08, 15:46 newmen.eu/pl-htm/main-pl.html na tej stronie jest garnitur w drugim poziomym rzedzie, pierwszy od prawej. Co myslicie? na zdejciu jest ecru a co sadzicie o ewentualnym czarnym? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: a może fular? 16.04.08, 15:48 jeśli będzie bez tego florystycznego wzorka, to może być. Krój trochę inny, ale ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: a może fular? 16.04.08, 15:50 Ogólnie podoba mi się. Ale my pewnie takiego byśmy nie wybrali. Argument jest zupełnie bzdurny - bo takiego surdutu mąż nie wynosi W obliczu sukienki za tysiące jest to absurdlalne wytłumaczenie, ale suknie obojętnie jaką bym kupiła miałabym tylko raz ubraną, a zwykły garnitur będzie wynoszony Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.aim Re: a może fular? 16.04.08, 15:54 no wlasnie, chyba najwiekszym minusem jest to, ze wiecej nie da rady go zalozyc.. ale na zywo wyglada extra, widzialam poza tym ten pan ze zdjecia nie jest zbyt męski.. Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: a może fular? 17.04.08, 09:02 Ten żart bywa wcielany w życie Widziałam na zdjęciach plenerowych. Koszmar... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: a może fular? 17.04.08, 09:17 olgaaa1 napisała: > Na tej stronie jest aż za dużo strojów dla Pana Młodego > www.adeline.com.pl/dla_panow.html > Model B4 jest moim faworytem Mój wpis miał się znaleźć tutaj,a wskoczył nie w temat Ten żart bywa wcielany w życie Widziałam na zdjęciach plenerowych. Koszmar... mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_joz Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 16:00 mój narzeczony już kupił garnitur (czarny), a do niego biała koszula, biała kamizelka i biały musznik - kamizelka i musznik prawie gładkie. i wygląda super! i będzie miał jeszcze kwiat z mojego bukietu w butonierce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 16:02 no ździwiłabym się, jak byś powiedziała, że Ci się to nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 16:21 nie wiem co wy sie tak upartyscie na ten musznik,dla mnie to taki sam obciach jak założyć rekawiczki do bolerka Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.aim Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 17:07 tutaj jednak się dyskutuje o gustach p.s. co do wszesniejszego postu - rękawiczki to dla mnie w ogóle kiepski pomysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 17:08 o tych żałosnych lepiej nie, ale o tych dobrych - jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 17:08 krawat, tylko krawat, ale juz wybieracie mieszy muszka i musznikiem to wedlug mnie musznik odpada... Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Mucha czy musznik 16.04.08, 17:12 Moj maz mial swietnie skrojony garniak i krawat odpowiedajacy tonem w strone moich dodatkow. bez kwiatka w butonierce nawet, oboje nie lubimy tego typu dodatkow... Wygladal swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kalonji Re: Mucha czy musznik 17.04.08, 20:03 Hmm... no nie wiem jak ten garnitur wygląda i jaką koszulę założy. Według zasad klasycznej elegancji muszkę nosi sie do smokingu (czarną) i fraka (białą jedwabną). Do jaskółki/żakietu jedwabny krawat - ale spotkałam się też z fularem. Do garnituru najlepiej pasuje krawat, ale w obecnej modzie dopuszczalne są inne dodatki. Ważne jest jedno - musi to być ręcznie wiązane (odpadają fabryczne niewiadomoco na gumce). Polecam artykuł: www.psz.pl/index2.php? option=com_content&do_pdf=1&id=5782 Odpowiedz Link Zgłoś