k_o_c_i_a_k 05.05.08, 20:02 Witam serdecznie. Bardzo proszę o opinie na temat lokalu "Kawiarnia Katarzyna", który znajduje się w Balinie. Z góry dziękuję za wszystkie informacjePozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annqaa Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 05.05.08, 20:28 czesc, mieszkam niedaleko, ale nie moge ci pomoc. kiedy planujecie slub? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_c_i_a_k Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 12:56 Planujemy ślub we wrześniu przyszłego roku. Bardzo podoba nam się ta sala, ale niestety nie znamy nikogo kto miałby tam wesele, a szczerze przyznam, że wolałabym poznać jakieś opinie Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 13:26 Witam. Byłam tam na kilku weselach i bardzo mi się podobało. Dużo jedzenia, miła obsługa i młodzi również zadowoleni. Ostatni raz byłam tam w grudniu 2006 roku, więc nie wiem czy wiele się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_c_i_a_k Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 17:16 Hejka. Dzięki, że dodałaś swoje infoMnie się ta sala baaardzo podobaMam nadzieje, że pozostałe opinie również będą pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:04 Hmm... a ja myśle, że już wiele osób się nie wypowie, bo mało tu nas z tych okolic A skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:08 Jeszcze ja jestem z okolic ) Szukając sali, myślałam chwilowo o Katarzynce, bo właśnie trochę dobrych opinii słyszałam o tym lokalu. Wybrałam jednak inny, na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:12 W Katarzynce z tego co słyszałam trzeba dość wcześniej rezerwować, bo mają terminy pozajmowane. Paula, a Ty gdzie i jaką salę wybrałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:15 Sala bankietowa (ta grecka na dole) w Hotelu Pańska Góra. Chciałam w Dworku, ale niestety pani reprezentujaca tą salę kiedy usłyszała, że wesele będzie na ok 60 osób stwierdziła, że takich małych wesel to oni nie robią...ewentualnie mogą, ale za dopłatą...1000 zł. Ale jak na razie jestem zadowolona z PG, zobaczymy, jak będzie po weselu Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:20 A byłaś w Wodniku na Sosinie? My się tam zdecydowaliśmy. Jak zobaczyłam jak pięknie teraz wygląda restauracja to się zakochałam. Ja będę na weselu w tym hotelu Pańska Góra 4 września. A w dworku podobno nie jest za fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:26 W Wodniku nigdy nie byłam, ale pracowała tam moja ciocia, z tego co wiem, to bardzo ładne wesela tam organizują. I chyba też dają apartament na noc poślubną dla nowożeńców? Sosina rzeczywiście jest dobrym miejscem na wesele, woda, las, cisza, spokój . Ja myślę o wynajęciu domku letniskowgo dla gości przyjezdnych na Sosinie, ale nie wiem, czy mi się uda Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:30 Jeśli chcesz to mogę Ci w tym wynajęciu pomóc. Sosina to mój drugi dom Od dzieciństwa należe do Boreasza i znam ludzi z pozostałych ośrodków. A kiedy masz ślub? Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:32 Jej, życie mi ratujesz! Mam ślub 20 września i na te termin potrzebuję noclegu dla gości. Jeśli możesz mi powiedzieć co i jak załatwić, proszę daj znać na maila paula2306@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
villemo86 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:39 Najlepiej to osobiście iść. Ale jeśli chcesz nocleg w ośrodku Kopalni Piasku, to odkopie numer do faceta który to wynajmuje. Tam za domek płaci się od 150 do 200 zł, ale spokojnie 6 osób do jednego w domku wejdzie i na tyle osób jest przystosowany. A jeśli chesz te mniejsze domki, które są na ośrodku Elektrowni to tam za wynajęcie domku płaci się ok 60 złotych wzwyż. Polecam Ci jednak domki kopalni, bo są w miarę nowę i komfortowe. Jak odkopie ten numer to prześlę Ci na maila A ilu gości musisz przenocować? Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:46 Potrzebuję tak na około 8 osób. Dzwoniłam kiedyś na numer znaleziony w internecie w sprawie domków 10 osobowych (nie wiem czy to te z koplni piasku?), ale babka powiedziała, że z wynajęciem może być problem. A cenę podała mi 220 zł + media/ dobę. Jeśli znajdziesz ten numer proszę prześlij mi. Taki domek na 6 osób też mógłby być A gdzie i do kogo się udać w sprawie tych kopalnianych domków? Wielkie dzięki))) Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_c_i_a_k Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:46 My też tm oglądaliśmy sale i w sumie to właśnie wybieraliśmy między Pańską Górą a KatarzynkaNa chwile obecną jest to jednak Katarzyna. Właśnie rozmawiałam z właścicielką i nasz termin mają jeszcze wolny (juuupi)A co do Pańskiej Góry to napewno też będzie super bo słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 18:55 Kociak! Rezerwujcie ten termin szybciutko, bo z doświadczenia wiem, że wolne terminy rozchodzą sie jak świeże bułeczki ) Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_c_i_a_k Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 19:14 Hehe Teraz też to już wiem,ale my będziemy ślubować dopiero za rok i nie sądziłam, że już są takie problemy z terminami!!!I tak przesuneliśmy juz date ślubu- miał być we wrześniu a będzie w lipcu Ale ja się ciesze, bo zawsze chciałam mieć ślub w lecieA Wy kiedy ślubujecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
k_o_c_i_a_k Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 19:26 Ale fajnieJa tez bym juz chciała no ale niestety, musimy jeszcze poczekac. I jak idą przygotowania?? Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 20:27 Właściwie mamy już wszystko: sala, kościół, kamerzysta, fotograf, nauki przedmałżeńskie (została jeszcze poradnia), suknia zamówiona, kwiaciarka, DJ, cukiernia, samochód. Nie mamy: ubrania dla Młodego (twierdzi, że za wcześnie, bo na pewno jeszcze schudnie ), noclegu dla gości, alkoholu. Nie martw się, jak ja będę już po ślubie, Ty będziesz tkwić w cudownym stanie oczekiwnania ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 20:33 Ja tam nie wiem, czy to jest taki cudowny stan... Jestem taka szczęsliwa, że już po! I wiem, że te "najpiękniejsze dni w życiu" są jeszcze przede mną! Bo to nie ślub ma być naszym najpiękniejszym dniem w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
paula2306 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 06.05.08, 21:23 Kaamilka, zapewne najszczęśliwsze dni jeszcze przed Tobą, przede mną i wszystkimi przyszłymi mężatkami Tego cudownego stanu nie należy przecież rozumieć aż tak dosłownie Ale mimo wszystko, oczekiwanie na połączenie węzłem małżeńskim z najukochańszą osobą na świecie ma niewątpliwie swój urok Odpowiedz Link Zgłoś
edzia-edzia Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 16.09.08, 00:07 Witam, Chcialabym tam zorganizowac wesele w roku 2010 w zwiazku z tym mam pytanka do osob ktore sie orientuja ile kosztuje ta sala, jaka jest obsluga, jakie menu (ceny). Dziekuje z gory za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa cześć 15.05.08, 11:03 czesc dziewczyny nie sadzilam, ze jest nas az tyle ja szukalam juz sali, i zauroczylo mnie Chechlo. przyjechalismy ogladac sale w momencie gdy byla dekorowana na slub bardzo ladnie to wygladalo gdzie robilyscie kursy dla narzeczonych? chcielismy bardzo miec termin na wrzesien, pazdziernik - ale chyba inaczej to zrobimy. moze przyszly rok... pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
tomeque.1 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 23.10.08, 18:35 Witam Cie Mianowicie chciałbym podzielić się opinią na temat tej restauracji. Mieliśmy tam ślub w tym roku (nie powiem kiedy bo Pani właścicielka mnie zna i nie chce się ujawniać sorry ale wszystkie rzeczy które tu przytoczę są jak najbardziej prawdziwe i nie chcę wspierać oszustwa). Jeśli chodzi o restauracje to naprawdę wspaniały lokal, na uboczu, cisza, spokój naprawdę super, po prostu z klasą... Szkoda że właścicielka pani M.S. jest bardzo pazerną osobą i tej klasy jej brak choć na początku to strasznie się zgrywa. Dania które były zamówione 2-rodzaje mięsa z zestawem surówek, łosoś gotowany z dodatkami i strogonow, wędliny, no i soki (0,2l). Porcje były bardzo małe, a koło północy to kelnerzy się szczypali żeby donieść soki (właściwie to cokolwiek) więc za bardzo nie było czym przepijać... a za osobę płaciliśmy przeszło 150zł (1 dzień). Musisz uważać na pieniądze bo właścicielka jeśli się coś zmieni na Twoją niekorzyść to Ci na pewno nie odda ( no chyba że w kotlecie o czym na każdym kroku wspomina)... Inne restauracje dają Ci w tej cenie pieczone mięso, chłopski stół, lub choćby torta. Nie mówię że restauracja jest złą ale na pewne rzeczy musicie uważać. Byliśmy w tym roku na 6 weselach i naprawdę rozstrzał poziomów jest duży ale o katarzynie wiem co mówię.Reszta wiadomości na maile. Pozdrawiam Tomeque Odpowiedz Link Zgłoś
asek5 Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 25.10.08, 19:31 Ja polecam Dworek Zieleniewskich w Trzebini, urocze miejsce, miła obsługa, dużo jedzenia i przy okazji w parku kolo dworku mozna zrobic sobie sesje fotograficzna Odpowiedz Link Zgłoś
judkadytka Re: Kawiarnia Katarzyna w Balinie 12.03.09, 17:16 Tomeque, a czy polecilabys Stary Dwor w Porebie Zegoty?? Mowisz, ze bylas na paru weselach w okolicy, ktore miejsca Cie zauroczyly?? Bede ogromnie wdzieczna za info, planuje slub na 2010. Okolo 110 osob. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś