emrem 09.06.08, 20:44 Hej dziewczyny! Ja ślubuję 15 sierpnia 2008. Która z Was ślubuje tego samego dnia lub dzień później? Na jakim etapie jesteście z przygotowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerri Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 09.06.08, 20:49 Ja 16 Jakieś dwa miesiące temu się zadecydowaliśmy) Tort jeszcze muszę zamówić i dokumenty w połowie pozbierane...ksiądz zawiadomiony,kieca się szyje,garnitur też,lokal,muzyczka jest,menu też,zaproszenia rozwozimy I reszta duperelek też gotowa) Odpowiedz Link Zgłoś
emrem Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 09.06.08, 20:56 Witam w klubie! Tempo macie niezłe. Nam to zajęło jakiś rok z małymi przerwami. Jesteśmy w trakcie rozwożenia zaproszeń, kiecka będzie pod koniec lipca, młody nie ma stroju jeszcze, brakuje alkoholu, dokumenty się kompletują. Na razie bezstresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
grejfrutek Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 09.06.08, 21:05 My 15 sierpnia, ale jesteśmy jeszcze daleko w polu... Zostały stroje, makijażystka, zaproszenia się właśnie drukują, alkohol, muzyka w kościele, kwiaty, samochód... i mnóstwo drobiazgów, ale zostały jeszcze dwa miesiące, więc myślę, że zdążymy Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia26.0 Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 10.06.08, 09:50 My w sobotę 16.08. Juz prawie wszystko gotowe, zostaly jeszcze tort i ciasta plus decyzja co do moich kwiatow Powoli zaczyna do mnie docierac, że coraz mniej czasu nam zostalo i to mnie chyba najbardziej przeraza. Makijaz probny podejscie nr 1 to byla katastrofa, za tydz ide drugi raz...trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aega też sobota;) 10.06.08, 10:14 Decyzja o ślubie zapadła 2 miesiące temu, więc zaczyna się niezłe przyspieszenie Mamy zarezerwowany kościół, restaurację, sukienką będzie szyta w lipcu, garnitur już jest. Część zaproszeń rozdana, reszta jeszcze w fazie przygotowań. Mamy za sobą kurs i poradnię Fotograf i dj - zamówieni. I teraz będzie tylko gorzej, bo nie mamy: obrączek, zapowiedzi, spowiedzi, ja nie mam wybranego bukietu, nie mam też butów, narzeczony też ufff i mnóstwo jeszcze drobiazgów, a i jeszcze alkohol. Znacie fajną hurtownię w okolicach Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_sawicki Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 10.06.08, 23:30 Witam. Jeżeli nie macie Państwo auta to chcialbym zaproponować swoją pomoc. Auto to Chrysler 300C, a wszelkie informacje są w dziale auto do ślubu, w części dolnośląskiej pod hasłem Chrysler 300C. Pozdrawiam i życzę duzo szczęścia i miłości. Robert Sawicki Odpowiedz Link Zgłoś
cotti Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 10.06.08, 11:12 ja 15.08. Nie mamy skompletowanych rzeczy kościelnych, w środę zaczynamy jeszcze trzy spotkania w poradni. Zaproszenia właśnie rozwozimy. Nie ma jeszcze alkoholu, samochodu, obrączek, stroju młodego, moich butów, w ten weekend będzie fryzura ślubna. Ale dla gości z daleka zamówiłam na 16 wycieczkę po miejscowym browarze Odpowiedz Link Zgłoś
b_asiczka123 Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 10.06.08, 12:12 my też 16 sierpnia. Przygotowania w toku. Miejmy tylko nadzieje, że pogoda dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 10.06.08, 13:08 My też 15.08. Przygotowania jakoś idą, choć ciężko jest bo z zagranicy i z cudzoziemcem. Ślub przez papiery bedzie tylko kościelny. Jest sala i zamówiona skuienka, zespół, kamera + fotograf i kościół. Reszta przede mną. Odpowiedz Link Zgłoś
emrem Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 11.06.08, 09:29 b_asiczka123 napisała: > my też 16 sierpnia. > Przygotowania w toku. > Miejmy tylko nadzieje, że pogoda dopisze. Oj miejmy, miejmy... Przekładaliśmy ślub z 04/10, więc liczę na dobrą pogodę... Odpowiedz Link Zgłoś
swiatecka2 Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 11.06.08, 13:45 My też 15.08. W sumie większość już mamy, konczymy formalnosci cywilno kosclene. Kiecka jest, zaproszenia sie drukuja, kosciol, sala, samochod i dj, fotograf tez jest. Brakuje garnituru. Mam nadziej ze zdążymy. Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy znacie fryzjera, który pracuje 15.08. Okazało sie ze moja fryzjerka zaplanowała urlop, wiec szukam kogos, kto by mnie uczesał. Będe wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
emrem Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 12.06.08, 11:28 Chyba nie ma takiego. Trzeba się umawiać prywatnie. Moja fryzjerka też ma urlop od 15/08, ale zaprosiłam ją na ślub, więc wyjścia nie ma - musi być! Poszukaj wśród tych, którzy przychodzą do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
emrem Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 13.08.08, 18:22 No i jak tam samopoczucie tuż przed... Ja już nie oglądam więcej zdjęć ślicznych dziewczyn, bo można się wpędzić niepotrzebnie w kompleksy. Trochę martwi prognoza pogody, co nie? Powodzenia wszystkim ślubującym 15/08 i 16/08. Nie przewróćcie się w drodze do ołatarza! Odpowiedz Link Zgłoś
julia_w1 Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 13.08.08, 20:59 Ja tez 16.08 ) Jeszcze trzeba pare rzeczy podopinac na ostatni guzik , ale jak na razie jakoś się trzymam. Choc jestem z natury panikarą i wszystko wolę za wczasu przygotowac, to teraz o dziwo podchodze do wszystkiego z luzem i nawet nie przejmuje sie tym, ze pierwszy taniec, to bedzie czysta improwizacja Cieszę sie, ze bedzie trochę chłodniej, bo wtedy makijaże nam nie pospływaja Kupilam dzis wielki parasol w razie deszczu, w Lodzi na szczescie nie powinno byc ulew. Jedyne co mnie przeraża w tej chwili, to to, że mnie strach sparaliżuje, kiedy zobaczę wszystkich gości przed kościolem i że sie rozkleję podczas przysięgi, albo że mąż nie będzie w stanie zalożyc mi obrączki, jeżeli mi palec nabrzmieje.... ot takie małe troski przyszlej panny mlodej Pozdrawiam wszystkie dziewczyny slubujace w najplizszy piatek i sobote - damy sobie rade! [/url] Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 13.08.08, 21:42 W Łodzi? W którym kościele jeśli można spytać? Ja też 16) Wszystko mam nadzieję podopinane już jest Ciesze się i mam nadzieję,że wszystko pójdzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
julia_w1 Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 14.08.08, 13:19 Hej, w sw. Franciszku na Pabianickiej. Wczoraj dowiedzialam sie , ze proboszcz umarl i w dniu slubu jest pogrzeb. Na szczescie odbedzie sie przed poludniem. Ide zaraz prosisc ksiezy, zeby pozdejmowali czarne flagi i szarfy przed naszym slubem. A Wy w ktorym kosciele sie pobieracie? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: A kto 15/08 lub 16/08 ???? :) 17.08.08, 18:29 Właśnie wiem - w tym dniu odbieraliśmy jeszcze zapowiedzi z tego kościoła. My z Franciszka braliśmy pozwolenie na ślub w innej parafi) A odbył się w kościele Opatrzności Bożej na Kolińskiego) Cudnie było Ksiądz znajomy więc msza i ślub był bardzo..."nasz") Odpowiedz Link Zgłoś