Dodaj do ulubionych

Moja suknia - Papilio

09.12.08, 14:49
Też się pochwalę, bo macie dziewczyny świetne pomysły. Liczę, że może zasugerujecie mi coś ciekawego co do ozdób, welonu, kwiatów, stylu...

Suknia na zdjęciu nie wygląda na brudną tylko jest brudna wink Na tych zdjęciach mam bardzo wąską halkę bez koła i nie wiem jeszcze na jaką halkę się zdecyduję.

Miłego oglądania, miłego komentowania wink

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1585853,2,2.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1585852,2,1.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1585854,2,3.html
Obserwuj wątek
    • k.l2 Re: Moja suknia - Papilio 09.12.08, 15:10
      Suuuuper! Też się nad nią zastanawiałam.
      Moja sugestia- szersza halka na kole. Dłuższy welon z koronką (coś jak ma
      modelka na stronie www.maggioramatti.com/ kolekcja 2008 suknia Colombo).
      Ewentualnie długie pełne rękawiczki.
      Skromna bizuteria- np. jedna perełka na szyję.
    • foczkaka Re: Moja suknia - Papilio 09.12.08, 15:30
      Jejku wyglądasz uroczo w tej sukience smile Ogólnie nie moj fason i nie moj styl,
      ale jakoś tak do Ciebie pasuje. Tak mi sie wydaje.
      Nie zakładałabym do niej halki z kołem - zrobi sie zwykła kiecka
      bezowo-rusztowaniowa wink za to welon koniecznie długi koronkowy, fryzura nie
      zabardzo wymyślna - może włosy częściowo rozpuszczone. Ogólnie styl
      'natural-dyskretna elegancja' wink
    • lilka-on-line Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 09:19
      Też zrezygnowałabym z koła, bo się zrobi wielka i straci urok.
    • mojboze Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 10:06
      A ja bym z koła nie zrezygnowała, ale nie przesadzałabym z jego szerokością
      smileKoło miałam na ślubie i weselu, na sesji już nie. W niczym mi specjalnie nie
      przeszkadzało, a że miałam dość zdobny dół, to koło pozwoliło na odpowiednie
      jego ułożenie. Kto co woli i wczym się dobrze czuje. Ja bym mogła codziennie
      latać w krynolinie smile

Najbardziej pasuje mi tu opaska na głowę z maleńką, dyskretną kokardką,
      delikatna biżuteria (ktoś pisał o pojedynczej perełce...) i bukiet w mocnym
      kolorze, ale skromny - np. czerwone róże, fioletowe tulipany itd.- zależy co
      lubisz i kiedy bierzesz ślub. Przy opcji z opaską polecam rękawiczki im dłuższe
      tym lepiej smile
      • lilka-on-line Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 10:48
        Bardzo ciekawa propozycjasmile
    • gosia.twardo Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 10:24
      Suknia bardzo ładna, moim zdaniem jeżeli chodzi o dodatki to coś
      skromnego na szyję, jakiś delikatny naszyjnik, może też kolczyki,
      jeżeli nosisz.

"www.gosiatwardo.yoyo.pl/"
    • atrament.owa Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 11:46
      Suknia bardzo ładna i Ty w niej wyglądasz naprawdę fajnie smile
      Jednak do niej założyłabym halkę z większym kołem.Sama nie jestem ich
      zwolenniczką, ale teraz ta suknia smętnie zwisa, no jakoś mi w takim wydaniu
      średnio pasuje uncertain
      A na dole sukni jest koronka?Bo jeśli tak to założyłabym do niej welon obszyty
      taką samą koronką.Długi byłby bajeczny.
      Co do biżuterii ja bym założyła tylko jakieś kolczyki ewentualnie bransoletka.A
      jeżeli chcesz naszyjnik to raczej skromny.
      • kreatywni Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 13:19
        Dziewczyny, dziękuję za wszystkie pomysły.
        Welon z koronką na pewno najbardziej by pasował, problem w tym że takie mi się nie podobają, ale wkońcu mam jeszcze 5 miesięcy żeby się do nich przekonać.
        Co do wiązanki myślałam o prostym bukiecie z tulipanów. Pewnie skorzystam z rady Mojboze i będą fioletowe (miał być ciemny róż).
        Jeśli chodzi o biżuterię to nie lubię długich kolczyków, na resztę propozycji jestem otwarta smile
        Fryzurę chcę z prostych włosów, bo takie mam naturalne. Dla wygody chciałabym je spiąć. Podoba mi się pomysł z opaską, ale czy pasuje do upiętych włosów/koka? Jakie opaski macie na myśli?

Pozdrawiam
        Ania
        • mojboze Re: Moja suknia - Papilio 10.12.08, 13:50
          Opaska pasuje też do koka.
          Najlepiej, żeby była z kawałka sukni, np.: z atłasu w identycznym kolorze, albo
          jak kokardka z takiego materiału jak dół sukni. Ale moze być też bardziej
          strojna, z perełek albo koralików- ale cieżko znaleźć coś niebadziewnego z tego
          typu opasek, więc ja bym radziła tasiemkę lub wstążkę, wykrochamoną na sztywno,
          albo w inny sposób usztywnioną. Krawcowa z salonu powinna bez problemu ci takie
          doszyć. Moja doszyła mi rękawy zdejmowane smile
          • kreatywni Miotam się 28.12.08, 20:27
            A może wianek? Da się połączyć wianek z welonem? Będzie pasawał do tej sukni czy przekombinuję?
            Po waszych radach uparłam się na fioletowe tulipany i co..? Fioletowe kwiaty we wianku?

Pomysł z opaską też cały czas biorę pod uwagę. Lubię opaski.
            • mojboze Re: Miotam się 05.01.09, 12:17
              Wianek mi nie pasuje do tej sukni. W mojej głowie jak jest wianek to rumianki,
              chabry, styl sielski-anielski i prosta sukienka... Twoja jest w innym stylu,
              więc moim zdaniem przekombinujesz.

A jesli chodzi i tulipany, to jeśli chcesz różowe, to w porządku, tylko takie
              malinowe, a nie pudrowe smile

Jesli welon, chyba mgiełka bez lamówki...
    • bell82 Re: Moja suknia - Papilio 28.12.08, 21:41
      jak dla mnie brzydka
    • mysloneczko Re: Moja suknia - Papilio 29.12.08, 15:56
      Witaj,
      Chcialabym sie zapytac jaki to model sukienki i z jakiej to kolekcji
      2008? 2009? Bardzo mi sie spodobalasmile Na Twoim miejscu
      zdecydowałabym się ubrać ją bez koła (mi się podobają takie proste,
      a nie bezy).
      pozdrawiam Alicja
      • stworzenje koło absolutnie nie!! :-) 29.12.08, 16:06
        zdecydowanie nie daj się załadować w koło!! Jestem gorącą przeciwniczką tego
        cudaka udającego coś ładnego uncertain. Zobacz sama jak pięknie układa Ci się suknia
        gdy usiadłaś:

nic nie sterczy,nie odznacza się. Wygląda lekko. Jedynie halka na tiulu i
        koniec. Suknia sama w sobie podoba mi się szczególnie dół.Fakt góra trochę taka
        typowa,ale nie jakaś przesadnie roznegliżowana,ładnie wygląda na Tobie i
        widać,że nie zsunie się.Solidnie wygląda. Jedynie do kościoła jakiś szal na
        ramiona,który potem możesz pożegnać smile. Welon-coś kurcze mi trochę mnie gra z
        takim upięciem na głowie-choć takie mi się podoba,ale jakoś do tej sukni mi się
        nie widzi smile. W każdym bądź razie ogólne wrażenie na mnie jak spojrzałam na
        fotki na duży plus smile.
        Pytanie-czy to góra+dół,czy suknia w jednej całości?
        • kreatywni Re: koło absolutnie nie!! :-) 30.12.08, 14:31
          @mysloneczko
          Suknia to Papilio 0721. W salonie kobitka mówi że to model 2009 choć mnie się wierzyć w to nie chce... Za dużo ich znalazłam w internecie... W orginale na modelce wygląda tak:
          img144.imageshack.us/img144/2140/beztytubuxv5.jpg
          @stworzenje
          Koła nie założę. Nie i już wink Welon wybiorę pewnie na pierwszej przymiarce. Nadal nie przełamałam się do welonu z koronką. A co do kroju/fasonu to zobaczę w jakim mi dobrze.
          Sukienka jest dwuczęściowa. A zarzekałam się jak żaba błota, że musi być jednoczęściowa, że gorsetu nigdy nie założę. A jednak...
          • stworzenje suknia 30.12.08, 15:21
            kreatywni napisała:

> ierzyć w to nie chce... Za dużo ich znalazłam w internecie... W orginale na mod
            > elce wygląda tak:

szczerze: na Tobie wygląda o niebo lepiej niż na tej pannie smile.

> @stworzenje
            > Koła nie założę. Nie i już wink Welon wybiorę pewnie na pierwszej przymiarce. Na

chwała Tobie, że koła nie bierzesz smile.

> dal nie przełamałam się do welonu z koronką. A co do kroju/fasonu
            > Sukienka jest dwuczęściowa. A zarzekałam się jak żaba błota, że musi być jednoc
            > zęściowa, że gorsetu nigdy nie założę. A jednak...

dobrze Ci w tej dwuczęściowej, właśnie dlatego się dopytałam Ciebie, bo coś
            zauważyłam,że to nie całość smile. Hm, welon z koronką,czy ja wiem,czy do niej
            będzie pasował, czy nie wyjdzie zbyt przegadane, próbuj przymierzaj welon do
            sukni. Kreacja ślubna powiem jeszcze raz: bardzo ładna smile.
            • stworzenje welon - sugestia 30.12.08, 17:59
              przyjrzałam się Tobie w tej sukni ponownie. Hm coś takiego przyszło mi do głowy,
              welon do pasa, najlepiej w kształcie koła - bez żadnych hafcików, brylancików.
              Nic, zupełnie taki łysy tiul.Złożony na pół-ale żeby jedna połówka tak krócej
              wyglądała nad drugą smile. Upiąć może ciut niżej niż masz na fotkach,ale aby nie
              wyszedł to smętnie zwisający z tyłu głowy kucyk. I teraz- stroik do owego welonu
              bym wybrała jakiś bogatszy w sensie materiału z którego byłby wykonany - aby
              odnieść go do spódnicy. Ona widzę ma jakieś esy floresy namalowane-wyszyte? i
              dół czysty tiul.
              Może stroik znaleźć podobny w kontekście tej spódnicy może listki jakieś.
              Musiałabym mieć fotkę powiększenia materiału na spódnicy.
              Efekt końcowy: bogaty dól, stonowana góra - gorset i znów spokojny welon
              obfitszy stroik smile. A co będziesz mieć na ramiona?
              • kreatywni Re: welon - sugestia 30.12.08, 21:03
                Welon w kształcie koła? A cóż to takiego? Co do upięcia welonu to pewnie zależy od fryzury... A o tej jeszcze nic nie wiem. Napewno włosy proste, bo takie mam naturalne i taki mi sie podobają. Jeśli spięte to też tak na prosto, cudów na głowie nie chcę smile Może być kucyk, ale wysoko; albo kok i wtedy nisko. Ze skrajoności w skrajność i owszem, ale kobieca rzecz "zmienną być".
                Co do spódnicy. Składa się ona z kilku (3) warstw gładkiego, długiego tiulu i na to jest nałożona hmn... koronka. Trochę tak jak w stroju krakowskim wink
                Stroik? Co to jest i do czego to to służy? Pytam zupełnie poważnie. Ma się to na głowie od początku ceremoni czy przypina po oczepinach? Podobał mi się wcześniejszy pomysł dziewczyn z opaską. Wtedy nie ma stroika? Nie wiem tylko jak połączyć opaskę z welonem, ale czułabym się w niej swobodniej, bardziej naturalnie...
                Zdecydowanie jestem nakierowana na spokojny welon. Fajnie, że ktoś poza mną też widzi mnie w prostym welonie bez koronki smile

@stworzenje, pomysł masz mnóstwo, więc proszę o dalsze propozycje. Poprzeczkę zawieśmy też wyżej: kwiaty, biżuteria...
                • stworzenje Re: welon - sugestia 30.12.08, 21:53
                  zerknij na priva smile.
                  Co do stroika on jest połączony z welonem więc np. na oczepinach odpina się
                  wszystko razem i przepina tej nowej pannie młodej smile.
                  Nad kwiatami i biżuterią pomyślę smile.
                  • stworzenje bukiety 31.12.08, 14:12
                    taki bukiecik mi się widzi, kształt, odnośnie kolorów sobie możesz inny dobrać:

www.kwiatowewnetrze.pl/foto.php?foto=galerie/wiazanki/241.jpg&mini=galerie/wiazanki/241_mini.jpg&width=800&height=600&id=S241&description=241&cena=
                    ogólnie myślę, że raczej taki trochę w kulkę, nie rozłożysty bo taki zagłuszy
                    suknię.
                    taki z "wąsami" też by pasował:

www.kwiatowewnetrze.pl/foto.php?foto=galerie/wiazanki/199.jpg&mini=galerie/wiazanki/199_mini.jpg&width=571&height=800&id=S199&description=199&cena=
                    biżuterię "widzę" tutaj srebrną, jakąś delikatną co by podkreślić zwiewność
                    sukni i lekkość.
                    • stworzenje bardzo fajna stronka-bukietowe porady :-) 31.12.08, 14:24
                      może Ci się przydać i nie tylko Tobie:

bukiety-slub.blogspot.com/2008_02_01_archive.html
                      poczytałam, fajne rzeczy piszą o bukietach, o tym jak dobierać itp. smile
    • monikapers Re: Moja suknia - Papilio 07.01.09, 00:09
      witaj, przejrzalam Twoj blog, dzieki za milion inspiracji, moj slub w kwietniu a
      przygotowuje sie od kilku tygodni, podzieiam ludzi, ktorzy robia to dluzej...
      jak wyszly Ci ostateczne koszty? bo z tego, co pisalas kwota 30 tys nie do
      przyjecia a ceny niektore bardzo jak dla mnie zanizylas, moze to kwestia miasta
      jak przygotowania?????
      pozdrowienia
      • kreatywni Re: Moja suknia - Papilio 07.01.09, 15:06
        Witaj,
        Cenę (30 tys) napisałam zanim zaczęłam przygotowania. Być może że były zaniżone, ale raczej z powodu braku mojej wiedzy. Postaram się zaaktualizować wkrótce tą notkę. Czas mija a ja w sumie niewiele posunęłam się do przodu. Wydatki, które poniosłam lub których jestem pewna:
        suknia 1600,- (bez dodatków)
        alkohol 2900,-
        kapela 3000,-
        sala 80 osób * 155,- = 12000,-
        kościół 650,- ( w tym organista, zapowiedzi, itp)
        zespół do kościoła 500,-
        Obecnie intensywnie poszukuję fotografa i kamerzysty więc będę wiedziała coś więcej. Dziś jadę po zaproszenia, jutro po obrączki, więc poznam kolejne kwoty.

Pozdrawiam
        Ania
        • monikapers Re: Moja suknia - Papilio 07.01.09, 18:54
          dziekuje, sukienka za 1600? hmmm to ciekawe, poslij zdjecie i firme, ja widze
          wszystko powyzej 4,5 tys.... alez to brzmi 2900 za alkohol-tragedia... na
          szczescie ten temat mnie/nas nie dotyczy smile
          DOBRY fotograf to minimum 2 tys i lepiej nie kombinowac, chyba, ze chce sie miec
          zdjecia a'ala wujek ale wtedy kase mozna sobie darowac i faktycznie polegac na
          wujku... wink
          obraczki to 2 tys minimum
          a zaproszenia z tysiac oczywiscie zaleznie od ilosci gosci
          wiadomo, wszystko to indywidualna sprawa
          pozdrowienia!!!!!
          • monikapers Re: Moja suknia - Papilio 07.01.09, 19:00
            acha, czytalam bloga i w kwestii kamerzysty ZDECYDOWANIE jestem po Twojej
            stronie!!! Lepiej naprawde zainwestowac w zdjecia a zrezygnowac z
            malodyskretnego pana kamerzysty, na 100% nie skorzystacie z efektow jego pracy,
            film slubny wymaga ogromnego talentu i super profesjonalnego montazu, a wiec
            zawodostwa, a ceny u takich osob zaczynaja sie od 2 czy nawet 3 tys, jestes z
            Lodzi wiec mozesz miec latwiej, w koncu filmowka tuz za rogiem smile ale nadal
            twierdze ze to ZBEDNY wydatek
            zainwetsuj w zdjecia, dobrze spisz umowe i okresl warunki oraz zadbaj o luz gosci smile
            ja mam to za soba, od tego wlasciwie zaczelam... to podstawa bo TO zostaje smile
        • atrament.owa Re: Moja suknia - Papilio 07.01.09, 19:16
          1600zł to całość ceny sukni czy tylko zaliczka? Bo jak tylko tyle kosztuje to
          jestem bardzo zdziwiona!Ja widziałam suknie Papilio, których ceny najczęściej
          zaczynały się od ok. 2800zł.

A ten zespół do kościoła to też sobie nieźle liczy za godzinę "grania".
          • kreatywni Re: Moja suknia - Papilio 08.01.09, 16:30
            @monikapers
            Zdjęcie sukni? Cały wątek, w którym piszemy jest o mojej sukni smile Linki do zdjęć podałam na początku, ale proszę bardzo jeszcze raz:
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,1585853,2,2.html
            fotoforum.gazeta.pl/3,0,1585854,2,3.html
            Co do alkoholu to nie przeraża mnie cena, ale ilość! Cóż, będziemy spijać zapasy potem dwa lata wink
            Obrączki 2 tys.? Niekoniecznie, dziś weszłam do Yes, mają spory wybór żółtego złota w granicach 1200,- za parę. Ceny u ich zaczynają się od 400,- za sztukę. Dodatkowo mam trochę "złomu" na wymianę.
            Zaproszenia marzą mi sie tego typu:
            naszdzien.blox.pl/2008/10/Klasyczne-zaproszenie.html
            Dziś sprawdzałam ceny papieru i kopert, koszt za sztukę wyniesie mnie 1,18 także do tysiąca złotych bardzo dużo mi brakuje.
            W kwestii kamerzysty zgadzamy się w 100%, ale nie wiem czy zdołam przekonać obie rodziny do tego zdania.

@atrament.owa
            Hehe, 1600,- to całość. Mam ją na sobie na zdjęciach. To znaczy nie konkretnie tą "moją" bo ja mam pierwszą przymiarkę dopiero w marcu.

Dziękuję dziewczyny za wszystkie pomysły, komentarze i dzielenie się doświadczeniem. Polecam się na przyszłość... I nadal nie wiem nic w temacie biżuterii i głowy (welon, stoik, opaska)...
            • monikapers Re: Moja suknia - Papilio 09.01.09, 00:45
              tak, oczywiscie wiem, widzialam te foty ale uwierzyc nie moglam, ze jej koszt to
              1600
              tanio tam u Was w tej Lodzi
              co do alkoholu mowilam wlasnie o tej ilosci to rowna sie kosztom, przerazajaco
              wysokie wobec innych...

co do glowy, masz bardzo naturalny swiezy typ urody, ja szla bym w naturalny
              blond, wlosy rozpuszczone, pieknie nablyszczone i wyprostowane lacznie z
              grzywka, ew tylko maly kwiat dyskretnie gdzies z boku, wersja z opaska tez mi
              sie podoba ale faktycznie szeroka atlasowa prosta
              nie daj sie wiazac, welonowac, ukwiecac, usztuczniac itp
              jestes sliczna nastolatka smilesmilesmile

moim zdaniem suknia mimo wszystko jest dosc zdobna
              napewno bez halek tak apropo

co d kamery nie rozumiem tych rodzicow, tak jakby sie urodzili z kamera przy
              boku, wszyscy to samo
              po co im to?
              zreszta jak TAK BARDZO chca niech sobie zamowia, nie musi Cie to dotyczyc wink
              idz w DOBRE foty
              pzdr
              • kreatywni Fryzura 15.01.09, 16:33
                Przy okazji kazałam się ślubnie uczesać.
                fotoforum.gazeta.pl/3,0,1629690,2,1.html
                Rozpuszczone włosy nie wchodzą w grę. Nie i już smile Półrozpuszczone może, ale koniecznie proste. Więc dziś prezentuję upięte. Lubię grzywkę i nie chcę jej maskować czy zapuszczać. Fryzura raczej prosta, bo nie lubię wycudowanych koków. Kok nisko (choć chcę go kilka cm wyżej), welon nad kokiem.
                Sama widzę, że szału nie ma wink
                Na ślub może zdecyduję się na coś podobnego.
                A jak wasze wrażenia?
                • ga_lapagos Re: Fryzura 15.01.09, 17:48
                  Aniu z Kreatywnych! jestem twoja imienniczka i rowniez fanka bloga,
                  czasem nawet tlumacze go mojemu chlopu wiec jakbys planowala wydanie go to moge sie zajac przelozeniem na francuski wink

-
                  ja?
                  wrednygalapagos.blox.pl/html
                  • kreatywni Re: Fryzura 16.01.09, 12:25
                    ga_lapagos napisała:
                    > Aniu z Kreatywnych! jestem twoja imienniczka i rowniez fanka bloga,
                    > czasem nawet tlumacze go mojemu chlopu wiec jakbys planowala
                    > wydanie go to moge
                    > sie zajac przelozeniem na francuski wink

Jak byś była wydawcą to może byśmy spółkę założyły wink
                • francesca12 Re: Fryzura 16.01.09, 10:36
                  Jak dla mnie: taka zwykła fryzura, bez rewelacji.
                  • stworzenje Re: Fryzura 16.01.09, 10:52
                    mi się fryzura podoba, nie jakaś udziwniona.Prostsze wielokrotnie okazuje się
                    najlepsze. Jak upniesz to niej jakoś ciekawie welon to może razem super
                    współgrać smile.
                    • francesca12 Re: Fryzura 16.01.09, 11:14
                      Owszem, proste jest ładne, ale tutaj ta fryzura jest taka zwykła, aż za zwykła,
                      jak na mój gust.
                      Poza tym podpięłabym te włosy pomiędzy grzywką a kokiem, bo wiszą tak smętnie,
                      nie wiem, to pejs miał być?
                      • stworzenje Re: Fryzura 16.01.09, 11:21
                        francesca12 napisała:

> Owszem, proste jest ładne, ale tutaj ta fryzura jest taka zwykła, aż za zwykła,
                        > jak na mój gust.
                        > Poza tym podpięłabym te włosy pomiędzy grzywką a kokiem, bo wiszą tak smętnie,
                        > nie wiem, to pejs miał być?
                        >

je też bym podpięła,bo jeśli miał być pejs to jakoś dziwnie wyszedł faktycznie
                        smile. Ale widzę tutaj upięcie welonu nad kokiem zdecydowanie - fajnie by to
                        wyglądało. Też można coś w kok wpiąć,żeby potem jak Młoda welon zdejmie po
                        oczepinach to żeby coś tam siedziało smile.
                        • francesca12 Re: Fryzura 16.01.09, 11:23
                          O ile będzie miała oczepiny smile
                          • stworzenje Re: Fryzura 16.01.09, 11:27
                            francesca12 napisała:

> O ile będzie miała oczepiny smile
                            >

no smile. Może będzie smile.A Ty będziesz mieć?
                            • francesca12 Re: Fryzura 16.01.09, 11:37
                              A w zasadzie, to co to są te odczepiny?
                              big_grin
                            • agat96 Re: Fryzura 16.01.09, 11:38
                              moim zdaniem bardzo fajne uczesanie bo proste i dziewczece
                              grzywka tylko prosta gladka
                              pejsy to juz chyba tylko na glebokiej prowincji, nie obrazajac nikogo,
                              co ma tam sobie wkladac?czemu zwykle?
                              welon nie wystarczy?????
                              ma polakierowac, natapirowac, udziwnic? po co czy sukienka nie wystarczajaco ja
                              ozdabia
                              uwazajcie z tymi ozdobami bo potem dramat za dramatem, kiedys widzialam panne
                              mloda na slubie znajomych, ktora miala:
                              1.diadem
                              2. tapirko, pejso, loczko, lakiero, brokatowo, kwatkowo COS
                              3. welon we wzorek
                              4. suknia z falabanami na dole
                              5. bolerko z wzorkiem
                              6. rekawiczki
                              7. tatuaz
                              8. szpilki plazowe na platformie
                              9. kolie, kolczyki duze plus bransoleta
                              10. bukiet typu duzy zwiasajacy ze wszystkimi kwiatami
                              wszystko w mysl zasady, to moj slub, chce byc ksiezniczka wiec nie rezygnuje z
                              niczego,
                              ze tez nikt jej szczerze nie doradzil.....bo w zacmieniu przedslubnym moznaby
                              nam to wybaczyc

dziewczyna byla zjawiskowo piekna, klasyczny typ sexy ale subtelnej brunetki,
                              jak ja potem zobaczylam w stroju i looku codziennym w sklepie bylam w szoku
                              TAK SIE OSZPECIC
                              • francesca12 Re: Fryzura 16.01.09, 11:42
                                Ja nie twierdzę, że trzeba się przystroić jak choinka.. Im mniej, tym lepiej.
                                Chodzi o to, że ta fryzura jakoś mi się nie widzi dla tego typu urody, jakoś nie
                                pasuje, jest taka przyklapnięta, codzienna..
                                • kreatywni Re: Fryzura 16.01.09, 12:36
                                  @stworzenje
                                  Czekałam na Twoją opinię smile
                                  Welon będzie nad kokiem na 100%. To jest postanowione i do tego będę dobierać fryzurę. Nie odwrotnie smile Lubię jak coś mi z tyłu sterczy. Ten typ tak ma wink

@francesca12
                                  Jeśli chodzi o włosy między grzywką a upięciem. Obie z fryzjerką doszłyśmy do wniosku, że lepiej wyglądam jak coś tam wisi. Jednak kosmyki, które mam na zdjęciu jeśli miały by być muszą zostać podcięte, wycieniowane. Narazie się na to nie zdecydowałam, bo i fryzura jeszcze nie ustalona, i czasu dużo...
                                  Oczepiny będę miała wink

@agat96
                                  Trafnie określiłaś: proste i dziewczęce. Takie właśnie miało być, choć myślałam, że z tym drugim >dziewczęce< nie wyszło.
                              • stworzenje Re: Fryzura 16.01.09, 14:07
                                agat96 napisała:

> dziewczyna byla zjawiskowo piekna, klasyczny typ sexy ale subtelnej brunetki,
                                > jak ja potem zobaczylam w stroju i looku codziennym w sklepie bylam w szoku
                                > TAK SIE OSZPECIC

niestety ale to smutna prawda - dziewczyny tak chcą przedobrzyć do ślubu,że
                                później to wygląda szpetnie właśnie. Uważam również,że nie na leży ślepo na modę
                                tylko patrzeć tylko na siebie i na co z czym mi dobrze, komuś mogą pasować pejsy
                                bo ma taką a taką buzię i w d... mieć że modne niemodne.Tylko jak ja w tym
                                wyglądam i jak się czuję. Pozdrawiam.
                            • francesca12 do stworzenje 16.01.09, 11:44
                              Pewnie czymś tam rzucę, welonem albo chusteczką, jeśli będę miała woalkę.
                              Tylko wiecie co, jakoś komicznie to wygląda, jeśli późnij ta panna, która
                              złapała welon ma np. czerwona sukienkę i zakłada ten welon i wygląda w tym
                              wszystkim, jak stróż w Boże Ciało../
                              Tak, jeśli będę czymś rzucać, to tylko chusteczką, oczywiście nie jednorazową big_grinDD
                              • stworzenje Re: do stworzenje 16.01.09, 14:10
                                francesca12 napisała:

> złapała welon ma np. czerwona sukienkę i zakłada ten welon i wygląda w tym
                                > wszystkim, jak stróż w Boże Ciało../

eee bez stresu,w końcu to zabawa i ona długo z tym nie paraduje smile.Mnie trochę
                                śmieszy zaś,jak Młoda rzuca kwiatami i nic welonu nie odpina jej nikt i paraduje
                                w nim dalej po oczepinach itd... Jakoś tak widać,że coś nie dogadane jest...a
                                jej mąż już bez krawata.

> Tak, jeśli będę czymś rzucać, to tylko chusteczką, oczywiście nie jednorazową :
                                > DDD
                                >
                                ahaha jednorazowa dobre big_grin. Ja rzucałam bukietem,ale tylko dlatego,że welon
                                miałam 30-sto letni mojej mamy i nie chciałam,żeby przy rzucie niechcący się
                                gdzie naddarł,bo różnie bywa. Potem świadkowa z koleżanką szybko go przepięły
                                tej która złapała bukiet.
                                • kreatywni Re: do stworzenje 26.04.09, 18:23
                                  Jestem po pierwszej przymiarce sukni. Leży idealnie i nadal bardzo mi się podoba.
                                  W salonie przymierzałam różną biżuterię i zdecydowanie najlepiej wygląda sznur pereł średniej wielkości przy szyji.
                                  Welon również wybrałam: zwykły, gładki, prosty - nie przekonałam się do welonów z haftem czy z koronką.
                                  • cinkowa Re: do stworzenje 26.04.09, 19:09
                                    też chętnie założyłabym do swojej sukni sznur pereł, ale wszyscy mi
                                    przypominają, że przecież nie można iść w perłach do ślubu... ach te przesądy..
                                    słuchać tego nie mogę
                                  • stworzenje welon 26.04.09, 19:27
                                    kreatywni napisała:

> Welon również wybrałam: zwykły, gładki, prosty - nie przekonałam się do welonów
                                    > z haftem czy z koronką.

i chyba wiesz najlepiej,bo suknia i tak ma bogaty w tiul dół,więc taki welon to
                                    zrównoważy,a tak jeszcze jakby haft był to już oczopląs smile.
                                  • marina111 Re: do stworzenje 26.04.09, 23:36
                                    masz ładna suknie. Mysle ze prosty welon bedzie ok. Mam tylko nadzieje ze jednak
                                    jakąś halke włozysz bo tak smutno dynda ta spódnica. wink
                                    • emily_valentine Do Kreatywni: 27.04.09, 08:09
                                      Ja tak trochę OT.

Fajnego masz bloga.
                                      smile
                                    • stworzenje do marina111 27.04.09, 09:42
                                      marina111 napisała:

> masz ładna suknie. Mysle ze prosty welon bedzie ok. Mam tylko nadzieje ze jedna
                                      > k
                                      > jakąś halke włozysz bo tak smutno dynda ta spódnica. wink

no też to dawno stwierdziłam. Spraw sobie taką z tiulem smile. Z tego co wiem, na
                                      szczęście halki na drucie nie założy tylko chyba jakieś takie halki ze sztywnego
                                      tiulu. Gdzieś wyżej kreatywni o tym pisała smile.
                                      • marina111 Re: do marina111 28.04.09, 00:00
                                        Druty to przeszlośc. Teraz wkładaja tam cienki plastik który się ugina. Nie
                                        widze nic w tym złego. Tiul bedzie się plątał miedzy nogami. Ja mierzyłam takie
                                        ale cholera mnie brała juz w sklepie i nie wyobrazam sobie zebym miała cały
                                        dzien chodzić. :0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka