lauretta.m 21.02.09, 23:37 Jesteście? Jak przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Październikowe panny młode 22.02.09, 09:34 Ja jestem. Ślub też 10.10.2009. Przygotowania w toku. Na razie mamy podpisaną umowę z fotografem i wpłaconą zaliczkę. Świadkowie też wybrani. Reszta to wielka niewiadoma, bo początkowo chcielismy zrobić tylko skromny obiad po slubie dla najbliższych 20-30 osób. Ale jak zaczęlismy liczyć dokładnie tych najbliższych to wyszło ok. 60 osób, a jak policzyliśmy wszystkich to się zrobiło 140 (na dzień dzisiejszy), a do pażdziernika daleko No i jest problem z salą, bo przygotowania zaczęliśmy w styczniu, a tu juz wszystko zarezerwowane przez inne młode pary. Ale udało się coś znaleźć i mamy kilka rezerwacji, pozostaje wybrać ostatecznie. Tak więc ja jestem dopiero na etapie wyboru miejsca na przyjęcie dla 140 gości. Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta.m Re: Październikowe panny młode 22.02.09, 11:09 My zaczęliśmy przygotowania na początku lutego. Myśleliśmy, że do października nie damy rady wszystkiego przygotować (najbardziej martwiła nas sala - mamy stosunkowo niewielu gości i to okazało się problemem, w wielu salach chcieli tak min. 120 osób). Ale jak na razie idzie nam nieźle. Mamy już salę (wesele na 75 osób), wybranych świadków, kamerzystę i dj-a. Reszta przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Październikowe panny młode 22.02.09, 11:53 Ja mam na liście 140 osób, ale jak znam gości i życie, to na weselu będzie ok. 80, no może 100. Chcę zaprosić wszystkich z rodziny, ale nie wiem czemu z mojej strony rodzinka na rodzinne uroczystości przychodzi w bardzo okrojonym składzie. Na szczęście ze strony męża możemy liczyć na większa frekfencję. Mój ślub i wesele odbędzie się w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Październikowe panny młode 22.02.09, 16:20 My również 10.10.2009. Salę zarezerwowaliśmy już wiosną ubiegłego roku. Początkowo chcieliśmy mieć termin letni, ale okazało się, że w mojej okolicy już wszystko na lato '09 było wykupione. Oprócz tego mamy fotografa i zespół muzyczny. Wkrótce zabiorę się za zaproszenia, bo niemal wszyscy goście przyjeżdżają z daleka i chciałabym, żeby mieli chwilę na zaplanowanie. Na razie na liście mamy ok. 120 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
monisiaczka Re: Październikowe panny młode 23.02.09, 13:06 03.10.09 mamy już salę, muzykę, fotografa i kamerzystę teraz jesteśmy na etapie kombinacji z zaproszeniami (będziemy robić sami. Co najważniehsze mam już suknię- najgroszy wybór ale na szczęście udany madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=bagdad Odpowiedz Link Zgłoś
monikczek79 Re: Październikowe panny młode 23.02.09, 13:53 Ja 17.10.2009. mamy zespół i salę (to zamówiliśmy w maju poprzedniego roku, zaraz po zaręczynach) oraz samochód. A teraz zaczynamy się zastanawiać gdzie udac się na nauki. A tak w ogóle to nie zamierzam się spieszyć i wszystkim zaczniemy się zajmowac koło maja. Byłam w jednym salonie obejrzeć kiecki, nawet kilka przymierzyłam, ale na poważne poszukiwania rezerwuję sobie czas koło maja. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Październikowe panny młode 24.06.09, 22:22 Mamy taką samą datę. Przyjęcie na 70 osób. Mamy: salę, stroje, obrączki, światków, zaproszenia, fotografa Właściwie mamy wszystko Tylko rozwieźć zaperoszenia zostało Odpowiedz Link Zgłoś
hipka80 Re: Październikowe panny młode 23.02.09, 15:13 my rownież 3.10.2009 zespół, fotografa, kościół, ksiedza i restauracje już mamy. Sukienke rownież zamówiłam. W najbliższą sobote nauki)) Odpowiedz Link Zgłoś
lauretta.m Re: Październikowe panny młode 04.03.09, 20:21 A ja dziś wybrałam się na pierwsze "oglądanie" sukni ślubnych. Myślałam, że wybór sukni, to będzie długi i żmudny proces, a tymczasem do jednej z przymierzanych zapałałyśmy gwałtowną miłością od pierwszego wejrzenia i ją zamówiłyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Październikowe panny młode 04.03.09, 21:38 Ja wczoraj zapisałm nas na kurs tańca dla narzeczonych. Zaczynamy 17 marca. I zawęziłam ilość miejsc na przyjęcie do dwóch (o czym osobny wątek) spośród chyba 15 A dzisiaj rozpoczęłam poszukiwanie kamerzysty - specjalne podziękowanie dla Stworzenje, szkoda że mój termin już zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Październikowe panny młode 04.03.09, 21:41 No to pokażcie tę suknię! Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Październikowe panny młode 05.03.09, 15:54 My 24.10.2009, więc prawie listopad. Miał być wrzesień, ale nie wyrobilibyśmy się z wykończeniem mieszkania. A z załatwionych rzeczy to mamy wodzireja To była dla nas podstawa, zresztą nawet trochę dostosowaliśmy do niego termin. Teraz biegam i oglądam suknie, ale jeszcze nie jestem zdecydowana. Pewnie jakieś koronki i rybka - bo w takich najlepiej wyglądam, ale kto wie? No i najgorsze z salą. Ciężko się zdecydować bo wielkie są różnice cenowe w salach, które oglądaliśmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska monisiaczka 30.07.09, 01:37 monisiaczka to tez moja data slubu 03.10.1998.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
komette Re: Październikowe panny młode 06.03.09, 21:04 Hej! My pobieramy się 10.10. 2009 r Mamy podpisaną umowę z hotelem, w którym będzie nasze wesele, korzystamy z firmy ślubnej, która pomaga załatwić nam wiele rzeczy; wczoraj wybraliśmy zaproszenia, byliśmy w Kościele, od kwietnia zaczynamy nauki przedślubne. Tydzień temu zaczęłam maraton po salonach sukien ślubnych - na razie nic nie wpadło mi w oko Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer.k Re: Październikowe panny młode 07.03.09, 23:32 My 17.10.2009r. mamy juz umowę z hotelem, w ktorym bedzie przyjecie, orkiestrę, termin w kościele,garnitur, i zamowione szycie sukni,w zeszlym tyg. skonczylismy uczeszczanie na nuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzka25 Re: Październikowe panny młode 24.06.09, 22:12 My ślub mamy 03.10.2009 sala,orkiestra,fotograf juz załatwione.Sukienka sie szyje (chociaz mam metlik czy to aby napewno ta wymarzona?)Termin w kosciele tez zaklapany a nauki ukończone zaproszenia tez sie juz drukuja. A dodam ze to wszystko załatwione w 3-miesiace po zareczynach.Chyba szybko nam to poszło ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smoku01 Re: Październikowe panny młode 24.06.09, 23:01 Hej, my 17.10.09 w Warszawie. uwinelismy sie od kwietnia z sala, kosciolem, zespolem, foto i zaproszeniami. Wszyscy nas baaardzo straszyli, ze nie mamy szans zdazyc, ze za pozno, itp. A tu prosze... I generalnie teraz wszyscy zasypuja mnie pytaniami "stresujesz sie?", i, kurcze, no nie A wy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
b_ied_roneczka Re: Październikowe panny młode 24.06.09, 22:57 No jak to mozliwe ze ja przegapiłam ten wątek kilka miesięcy temu? My 17.10.2009, zostaly 4 miesiace. Mamy juz salę, zespół, DJa (na poprawiny), fotografa, kamerę, transport. Odbyliśmy nauki, mam już suknię ślubną, sukienkę na poprawiny, welon, bolerko, garnitury dla N na ślub i na poprawiny. Zaproszenia już wydrukowane. Najwieksze stresy to obrączki, nie możemy sie zdecydować, wybralismy jedne i okazało się że nie ma później możliwości zmiany rozmiaru, i znowu jestesmy w punkcie wyjscia. Z banalnych problemów : Figurki na tort, szukamy w necie i wszystkie jakieś takie brzydkie No i oczywiscie wiele innych niepodjetych decyzji, i innych przedślubnych zmartwień Eh ... Odpowiedz Link Zgłoś
smoku01 Re: Październikowe panny młode 24.06.09, 23:03 No ja tez nie wiem, jak to sie stalo, ze przegapilam ten watek pozdrawiam wszystkie forumki z 17.10!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikczek79 Re: Październikowe panny młode 29.06.09, 09:02 Kurcze, własnie policzyłam, że do ślubu zostało dokładnie 110 dni!!! Wczoraj zrobilismy chyba najważniejsza rzecz-zamkneliśmy listę gości. To było naprawdę ważne, bo mieliśmy naprawdę różne wyobrażenie o tym jak welese powinno wyglądać. Mamy dużą rodzinę i ze sporą liczba osób utrzymujemy kontakty, z N poznaliśmy się w pracy i stąd też trochę osob chcemy zaprosić, do tego rodzina N i wychodziły jakieś kosmiczne ilości. Przez to było sporo kłótni z moimi rodzicami (5 tygodni sie nie odzywaliśmy do siebie), ale w końcu wczoraj doszliśmy do porozumienia. Co prawda wyszło 194 osoby, ale wiem, że przynajmniej 20 osób nie będzie mogło przyjść (zaawansowane ciąże, porody, duża odległość), więc może nie będzie aż tak źle (uważam, że 200osobowe wesele to już nie wesele tylko spęd). I na szczęście większość gości to nasi goście, a nie moich rodziców. Teraz tylko zamówić zaproszenia i od końca lipca zaczynamy pielgrzymkę z zaproszeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
splytczona Re: Październikowe panny młode 29.06.09, 13:57 Data 17.09 dominuje. Ja również tego dnia. Lista gości przygotowana. Zaproszenia w drodze. Kościół, dekoracja, suknia załatwione. Następny krok to zakup garnituru dla Młodego i wypisywanie zaproszeń. I w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
monikczek79 Re: Październikowe panny młode 29.06.09, 15:11 Skoro 17.10 dominuje to może wspólnie zrobimy coś co wpłynie na pogodę w tym dniu-bo właśnie pogody obawiam sie najbardziej. Mamy z N taką teorię, że skoro wszystkie soboty w czerwcu (oprócz tej ostatniej) i większość w maju była do d to żeby była jakaś równowaga to jesień będzie ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
marzka25 Re: Październikowe panny młode 29.06.09, 20:10 Ja też mam taką teorie,że skoro lato tak późno przyszło to dłużej bedzie trwało, a tym samym jesień bedzie ciepła i słoneczna Bardzo liczę że będzie ładnie i bez deszczu pzodrawiam wszystki"październikowiczki" Odpowiedz Link Zgłoś
b_ied_roneczka Re: Październikowe panny młode 29.06.09, 22:49 W celu odpędzenia deszczu 17.10.2009 ja mam zakupiony parasol - tak przynajmniej twierdzi moja babcia haha Przewiduję kazdy scenariusz więc uznałam że przydałby się taki duży elegancki parasol - na wszelki wypadek, no i moja siostra akurat natrafiła na taki w jednym sklepie, bardzo duży elegancki, więc kupiła. No i jak moja osiemdziesięcioletnia babcia usłyszała że mamy już parasol na wesele które będzie za kilka miesięcy i nie wiadomo jeszcze jaka się zapowiada pogoda to uznała że to w celu 'odczarowania deszczu' czy jakoś tak. No i za zadne skarby nie da się babci wytłumaczyć że czarów nie odprawiamy hehe Odpowiedz Link Zgłoś
smoku01 Re: Październikowe panny młode 30.06.09, 00:31 Ja postanowilam nie myslec o pogodzie i sie nie stresowac... i tak nie mam na nia wplywu. Oczywiscie, chcialabym zeby bylo slicznie, pieknie i cieplo (chociaz zamawiam suknie z rekawami he he he), ale wmawiam sobie, ze jak pada, to podobno tez dobry znak.. Ale czuje, ze 17.10.09 to bedzie swietna data - pod wieloma wzgledami, pogodowymi tez I w ogole jakas spokojna jestem taka... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasowa 2 pazdziernika 30.06.09, 01:13 Ja tez sie dolaczam. Slubujeny 2.10.09. Poniewaz mieszkamy za granica,mielismy ograniczony czas. W ciagu dwoch tygodni w Polsce udalo nam sie zalatwic:sale,fotografa,kosciol(reszta formalnosci i nauki tu w Anglii),suknie,fryzjera. Jutro albo pojutrze bedziemy zamawiac zaproszenia. Z najwazniejszych rzeczy to ciagle nie mamy DJa. Ale mam nadzieje ze w koncu cos znajdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
b_ied_roneczka Re: 2 pazdziernika 30.06.09, 14:29 Lukasowa, my mamy ta sama sytuacje (oprocz tylko daty bo my 17.10), ale tez mieszkamy w Anglii i zalatwiamy wszystko stad przez rodzenstwo i rodzicow, no i reszte spraw sami w czasie krotkich pobytow w Polsce, a wtedy wszystko oczywiscie w biegu Ale co tam, bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Październikowe panny młode 30.06.09, 23:40 Nie byłam tu przez jakiś czas a trochę się w międzyczasie posunęło: - Suknia zamówiona, przymiarki we wrześniu. Garnitur już uszyty, pozostaje wybór kamizelki, koszuli i butów. - Zaklepałam również samochód. - Zaproszenia po długich mękach i grymaszeniu narzeczonego leżą na biurku, praktycznie gotowe do wysłania. - Narzeczony zamówił u siebie w parafii odpis aktu chrztu i bierzmowania. - Zakupiliśmy kamerę. - Moi rodzice mają za zadanie wydobyć mój akt chrztu z tej parafii na końcu świata, gdzie nie ma telefonów stacjonarnych a komórki nie mają zasięgu. - Po 10. lipca jedziemy na zapowiedzi. - No i chyba najważniejsze! Oficjalnie jesteśmy już małżeństwem! 15.06.2009 wzięliśmy ślub cywilny w rodzinnym miasteczku narzeczonego. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Październikowe panny młode 30.06.09, 23:57 no to gratuluję! My jesteśmy na etapie rozwożenia zaproszeń. Utyję chyba milion kilo, bo za każdym razem jak jedziemy z zaproszeniem dają nam jesć A zaproszenia można zobaczyć tu:fotoforum.gazeta.pl/5,2,budyniowa123.html nie umiem wkleić... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Październikowe panny młode 01.07.09, 10:33 Zaproszenia śliczne! Przy okazji rzuciłam też okiem na buty. Przymierzam się do tego samego modelu, tylko na razie nie znalazłam mojego rozmiaru. Chyba skończy się na tym, że zamówię do sprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
b_ied_roneczka Re: Październikowe panny młode 01.07.09, 13:50 A mnie sie pdobaja wasze obraczki. To jest biale zloto? Czy one sa takie matowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Październikowe panny młode 11.07.09, 21:24 Jeśli to było o moich- sa tytanowe, z Yes. Na zywo wygladają na prawdę pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
anunia83 Re: Październikowe panny młode 04.07.09, 16:45 Ja biorę ślub 3 października. Już prawie wszystko mamy załatwione. A jak myślicie jaka będzie pogoda?? Macie sukienki z jakimś okryciem czy bez?? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Październikowe panny młode 04.07.09, 23:28 Trzeciego to nie wiem, ale dziesiątego na pewno będzie słonecznie i ciepło Mimo to sukienkę mam z okryciem (bolerkiem), czego i tobie życzę. Bo może być naprawdę różnie! Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Październikowe panny młode 05.07.09, 18:45 Trzeciego może być jeszcze naprawdę ciepło. A poza tym: "Październik ciepły i słoneczny W październiku złota jesień powita nas cieplejszymi masami powietrza. Będziemy mogli liczyć na wiele słonecznych dni, zwłaszcza w pierwszej połowie miesiąca" Z www.twojapogoda.pl - prognoza sezonowa mam nadzieję, że się sprawdzi. Chociaż nasz data (24.10) to prawie listopad Ale się cieszę bo chciałam mieć datę dwudziesty któryś - takie lekkie zboczenie Gdzieś kiedyś oglądalam też średnie temperatury, opady itp. i październik nie wypadał najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia2-net Jakie narzutki w październiku??? 11.07.09, 15:03 Hej dziewczyny ja mój ślub też w październiku, suknia już wybrana ale zastanawiam się co z narzutką?? myślę o etoli do koronkowej sukni ale nie wiem czy nie będzie za ciepła. a co wy zakładacie Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Jakie narzutki w październiku??? 11.07.09, 19:19 Ja biorę futrzaną etolę. Z tym, że u mnie to koniec października. Też mam koronkową suknię - ferina z la sposy 2009. Mierzyłam w salonie i wyglądało naprawdę ładnie. Jak będzie bardzo zimno to pożyczę też kurteczkę, ale to na same życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Jakie narzutki w październiku??? 11.07.09, 19:20 No zapomniałam się zapytać jaką masz sukienkę? Możesz pokazać zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia2-net Re: Jakie narzutki w październiku??? 16.07.09, 19:10 Apropo narzutek jeszcze to jednak zrezyfnowałam z etoli myśle że bedzie za gruba, będe miała koronkowe bolerko z długim rękawem. May- flower twoja suknia barzdo mi się podoba i z etola będzie wyglądała niezwykle elegancko. Moja suknia ma ten sam styl Pronovias Ronda. ciekawi mnie jakie masz dotaki (welon czy nie) i jaki bukiet?? Pozdrawiam wszytkie październikowe panny młode-trzymajmy kciuki za słońce i złotą polska jesień Odpowiedz Link Zgłoś
kas.ja87 Re: Jakie narzutki w październiku??? 11.07.09, 19:49 Ja mam ślub na 03.10 i będę miała bolerko. Odpowiedz Link Zgłoś
smoku01 Re: Jakie narzutki w październiku??? 11.07.09, 23:27 ja 17.10 i mam sukienke dwuczesciowa z plaszczem (rekaw do lokcia); jestem strasznym zmarzluchem, wiec od razu szukalam czegos 'cieplego' Dobrze cos miec do okrycia w zanadrzu, tak sobie mysle... Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Jakie narzutki w październiku??? 12.07.09, 09:53 smoku01 napisała: Dobrze cos miec do okrycia w zanadrzu, tak > sobie mysle... No właśnie. Ja też tak uważam i dlatego pewnie jak będzie chłodno wcześniej przed ślubem to wypożyczę nawet kurteczkę, ale wolałabym jej nie zakładać jeśli nie będzie potrzeby. kurcze znowu sygnaturka się popsuła sama z siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
tolcia_tolcia Re: Październikowe panny młode 13.07.09, 13:42 My slub mamy 17.10.09 Wszelkie przygotowania rozpoczelismy w polowie czerwca (tego roku - zaraz po dlugim weekendzie. Mamy sale, dj, termin w urzedzie, wybrany wzor zaproszen, liste gosci. Jestesmy na etapie szukania fotografa - dzisiaj spotkanie a ja szukam obecnie sukni i wiem, ze powinnam sie sprezac Odpowiedz Link Zgłoś
evi-s Re: Październikowe panny młode 18.07.09, 11:43 Witam, Ja również mam ślub w październiku 17.10.2009 i tak jak pisala poprzedniczka bedzie to cudowny i słoneczny dzień wszytsko juz mamy zalatwione, suknia - odbiór we wrzesniu, N ma smoking, fotograf, kamerzysta, zaproszenia juz sie drukuja 24.07.09 jedziemy je porozwozic ale brakuje mam obrączek nie mozemy sie zdrecydowac na zadne, a jak sa sliczne to cena jest przerazajacą oraz nie wiem z jakich kwaitów bukiet?? pozdrawiam wszytskie panny październikowe Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia2-net Re: Październikowe panny młode 19.07.09, 20:41 Hmm bukiet powinien być dobrany oczywiście do sukni. Ja marzę o bukiecie z hortensji ale pewnie będzie trudno w październiku dlatego zostana pewnie tradycyjne róże herbaciane Odpowiedz Link Zgłoś
b_ied_roneczka Re: Październikowe panny młode 29.07.09, 14:47 Moje drogie pazdziernikowe panny mlode, jak beda u was wygladaly zyczenia po slubie? Gdzie beda mialy miejsce pod kosciolem czy na sali? Odpowiedz Link Zgłoś
monikczek79 Re: Październikowe panny młode 29.07.09, 18:57 Moje ślub (17.10) jest o godzinie 16-tej, po to właśnie żeby życzenia mogły być na dworze przy naturalnym świetle (słonce zachodzi chyba 17.45). Taki jest plan. Natomiast w sytuacji kiedy będzie: a)padało lub b)ku...ko zimno, jedziemy na salę weselną. Oczywiście wolałabym na dworze-trochę robi się zamieszanie kiedy po przyjeździe na salę część gości siada, część składa życzenia, a nieświadomy niczego zespół anonsuje flaczki Odpowiedz Link Zgłoś
may_flower Re: Październikowe panny młode 30.07.09, 08:09 My też na dworze przed kościołem, w pzypadku złej pogody poprosimy o otwarcie salki przy kościele. Nie wszyscy goście ze ślubu idą przecież na wesele... Odpowiedz Link Zgłoś
mishka_j Re: Październikowe panny młode 01.08.09, 12:51 A mnie najbardziej stresuje fryzura... Bo mam krótkie włosy. Do lini brody, czyli zbyt krótkie, by je spiąc i grzywkę, więc wyglądają tak "codziennie". Mam z tym duży problem. Nigdzie nie ma propozycji dla krótkich włosów. Fryzjerka uspokaja, a ja, lubiąca byc super przygotowana, panikuję. Panny młode krótkowłose się dyskryminuje Ślub 10.10.2009 Odpowiedz Link Zgłoś
basiaitomek Re: Październikowe panny młode 01.08.09, 17:36 Hej, tak sobie poczytałam te wasze posty Duzo nas jest ja równiez 3 października, dużo załatwiliśmy w tamtym roku koło maja, jak salę, zespół, fotografa, kamerzystę i nawet znalazłam i zamówiłam suknię, buty też już mam. Dopiero teraz, w tym tygodniu idę dać miarę i do szycia Jestem już lekko przemęczona bo właśnie konczymy rozwozić zaproszenia i potwierdzam, że można przytyć Martwi mnie,że jeszcze nie mamy obrączek, auta, ani spiosanego protokołu, ani wybranej fryzury (też mam grzywkę i krótkie włosy:/- martwi mnie to). Suknię bym wam okazała gdyby chociaż była taka w internecie niestety nie ma a jesli chodzi o składanie życzeń, to u mnie zwyczaj pod kościołem po ślubie zaraz ( ja mam o 12h!!- wiem troszke dziwnie, ale u mnie tak to jest). A teraz wam pokaże co mamy zamiar zrobić na pierwszy taniec Zapraszam do obejrzenia-do końca www.youtube.com/watch?v=QujA8YYgTWU Tylko ró.żnica jest taka że zaczynam Paulą "Od Dziś" i nią kończę Odpowiedz Link Zgłoś
juuki Re: Październikowe panny młode 02.08.09, 19:14 Dopisuję się do wątku. 8 październik 2009, przygotowania mocno zaawansowane, wszystkie umowy podpisane, a zaczęliśmy miesiąc temu Aż sama jestem z siebie dumna Odpowiedz Link Zgłoś