bogini87 30.03.09, 17:25 Zastanawiam sie nad takim rozwiązaniem. Czy goście będą się dobrze bawić?? Jak sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomelanka Re: Dwie Sale 30.03.09, 17:59 lipa kto sie bedzie chcial bawic to bedzie, ale jak dla mnie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_sowa Re: Dwie Sale 30.03.09, 18:32 Ale jak dwie? Jedna do konsumpcji a druga do tańców? Moim zdaniem to idealne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chauntea Re: Dwie Sale 30.03.09, 18:43 Byłam na takim ślubie w zeszłym roku u mojej kuzynki i zupełnie mi się to rozwiązanie nie podobało. Każdy chodził parami, zwiedzał każdy kąt-zero integracji. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dwie Sale 30.03.09, 19:00 A czy wesele jest po to żeby się na siłe integrować czy po to żeby się dobrze bawić? Ludzie integrują się na parkiecie i to chyba wystarczy, fajnie jest poznawać nowych ludzi ale nic na siłe. A już najgorszym co moim zdaniem może być, to ustawienie winietek tak, żeby siedział na przemian ktoś z rodziny panny młodej i pana młodego. Ja będę mieć dwie sale i uważam to za dobre rozwiązanie, choć w takim z jednym salą(byle dużą) też nie widzę problemu. Każde z nich ma swoje plusy i minusy. Plusy dwóch sal, to to, że ludzie będą mogli spokojnie porozmawiać, nie będą musieli uważać na stoły, nikt nie będzie przechodził przez środek parkietu co chwile itd. Jedyny minus to trzeba będzie gości trochę zmobilizować do tego, żeby chcieli przejść na drugą salę się bawić, ale myślę, że dobra muzyka przemówi sama za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Dwie Sale 30.03.09, 19:56 niektórzy nie moga tanczyc, np babcie i nie mowcie ze niektore babcie sa na chodzie, bo niektore sa a niektore nie sa, moze by chciala taka babcia popatrzec na tanczacych w przerwie miedzy rozmowami, albo ktokolwiek inny, kto z jakichs powodow nie tanczy i akurat nie rozmawia przy oczepinach i innych tego typu akcjach trzeba bedzie wszystkich zwolywac, a nie sadze zeby akurat stoly byly jakas wielka przeszkoda co przeszkadza, ze ktos chodzi, tanczacy wam nieprzeszkadzaja a chodzacy tak? zreszta trezba przeciez jakos wejsc i wyjsc z parkietu nie wiem, mnie to nie przekonuje, ale w lipcu bede na weselu z dwoma salami, to wam sie zwierze jak bylo Odpowiedz Link Zgłoś
gustafkowa Re: Dwie Sale 06.04.09, 10:31 ja chciałam robić wesele w dworku-miejsce piękne, ale wesele ma być na ponad 100 osób, a w dworkach raczej nie ma takich wielkich sal, więc byłyby dwie, a nawet trzy... pomysł upadł i została 1 sala w innycm miejscu, ale za to jest bardzo duża, więc będzie przestrzennie-mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Dwie Sale 30.03.09, 20:01 Dla mnie rozwiązanie nie do przyjęcia. Byłam na takim weselu i nie podobało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
nafnaf4 Re: Dwie Sale 30.03.09, 20:09 Byłam na kilu takich weselach i bardzo mi się podoba taki pomysł. Kto chce to tańczy a kto chce pogadać to ma możliwość zrobić to w miarę spokojnie. Zależy tez jak te sale są połączone, bo jeśli jest szerokie wejście z sali jadalnej na parkiet to wtedy jest fajnie, ale jeśli sale dzieli jakiś spory korytarz to już mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Dwie Sale 30.03.09, 20:23 Ja jestem wręcz zwolenniczką takiego rozwiązania. Nie znoszę siedzieć przy stołach w podkowę, kiedy muza ryczy na całego i nie ma nawet szans, żeby spokojnie pogadać, a z parkietu nachalnie ci kiwają, że masz się przyłaczyć do jakiegoś pociągu czy węża, brrr. Dobrze jest, kiedy sale są połączone, np szerokim przejściem - wilk syty i owca cała Nie wszyscy na weselu lubią cały czas tańczyć/oglądać tańczących, sporo osób lubi po prostu pogadać, a temu zdecydowanie nie sprzyja równomierne i bardzo intensywne nagłośnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Dwie Sale 30.03.09, 20:29 szampanna napisała: > Nie wszyscy na weselu lubią cały czas tańczyć/oglądać tańczących, > sporo osób lubi po prostu pogadać, a temu zdecydowanie nie sprzyja > równomierne i bardzo intensywne nagłośnienie. nagłośnienie-bolączka większości tego typu imprez wręcz tragedia, jak muza ryczy, że sąsiada który na ucho mówi nie słychać. To niestety świadczy o kompletnym braku rozeznania w dziedzinie audio, sprzętu nagłaśniającego. Niestety dla wiele orkiestr/ DJów a nawet odbiorców - dobra muza to taka która właśnie ryczy na całego ,a czasem z muzyką wiele wspólnego tak naprawdę nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rzetka Re: Dwie Sale 30.03.09, 21:34 Zależy w jakim sensie. Czy 2 sale do tańca, czy 1 sala do jedzenia i 1 do tańca. Moja sala była podzielona na 3, a właściwie 4 części. Pierwsza największa do spożywania posiłków. W przejściu do jednej z 2 sal tanecznych był utworzony kącik z kanapowo - fotelowy z barkiem (wystawione tam były inne alkohole typu: koniak, cin-cin, rum, gin, małe drinki, nalewki, ajerkoniaki - kącik bardzo oblegany - polecam). Następnie wejście na dużą salę taneczną z miejscem dla zespołu i druga sala taneczna, ale korzystały z niej nieliczne pary potrzebujące "miejsca" na swoje tańce Jeśli jest to podział tego typu to jak najbardziej polecam. Dzięki temu można spokojnie porozmawiać nie przekrzykując zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini87 Re: Dwie Sale 31.03.09, 11:50 Jedna sala jest do tańczenia a druga do jedzenia. niestety nie ma szerokiego przejscia w sali mi powiedziano ze mozna ew. wystawic jakis telebim. zastanawiam sie bo sala pod kazdym innym wzgledem jest idealna. super jedzenie mozliwosc kacika grilowego na zewnatrz itp. ale sama nie wiem. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
rzetka Re: Dwie Sale 31.03.09, 19:33 Przejście nie musi być bardzo szerokie. kto będzie chciał się pobawić, to pójdzie potańczyć, a kto nie będzie miał na to ochoty to sobie posiedzi, porozmawia. Jest to bardzo dobre rozwiązanie i z tego co widzę coraz częściej wprowadzane w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: Dwie Sale 01.04.09, 22:44 Tylko i wylacznie!!! Niech jednak sale widza sie wzajemnie. Najborsze wesela to takie, na ktorych goscie siedzieli przy stolikach, pomiedzy ktorymi sie tanczylo. Ci co siedza, nie pogadaja, bo za glosno. Ci co tancza, czyja sie jak w zoo, stolikowcy w milczeniu ich obserwuja. Zenada. Ja mialam jedna sale ale dwupoziomowa, drugi poziom na zasadzie balkonu. Na parterze grala glosno muzyka, blyskaly swiatla i ludzie tanczyli, na pietrze byly stoliki, swieczki, ciszej. Ale jak ktos sie przez barierke wychylil to ogladal parkiet z gory i bez problemu podejmowal decyzje by sie dolaczyc do tanczacych. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczonaania_2 Re: Dwie Sale 07.04.09, 09:39 my bedziemy miec dwie sale na naszym weselu,w dodateku jedna jest na dole do sali tanecznej nalezy sie udac po schodach, tez mialam wielkie obawy czy to w ogole wypali ,ale po pierwsze na weselu bedzie bardzo duzo mlodych( nie tylko wiekeim ale i duchem) osob zadnych wrecz zabawy ktorzy zapewnili nas ze nic nie stanie im na przeszkodzie aby szalec na naszym weselichu a po drugie dobrym rozwiazaniem organizatorow jest umieszczenie w dolnej sali w ktorej sie bedzie konsumowalo telebimu z naglosnieniem tak aby kazdy siedzac przy stole mogl obserwowac co sie dzieje na sali balowej , moim zdaniem dobry pomysl chocby ze wzgledu na starsze osoby ktore nie dadza rady tancowac cala noc a dzieki temu nie beda sie czuly wyobcowane , mysle ze wszystko zalezy od gosci, w koncu po to przyjezdzaja na wesele zeby sie pobawic wraz z Mloda Para , poki co ja porzucilam swoje obawy i mysle ze i Ty nie masz co sie martwic , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogini87 Re: Dwie Sale 09.04.09, 15:40 Dzięki za pomoc Też sie zdecydowałam jednak na dwie sale Licze że każdy sie będzie dobrze bawił Odpowiedz Link Zgłoś
wiolajna Re: Dwie Sale 12.04.09, 19:51 ja tez mialam ten sam dylemat, jednak po wielu dyskusjach tez zdecydowalismy sie na dwie sale. beda dwa pietra i z sali gdzie bedzie jedzenie jest balkon ze schodami na 2 sale. wielu gosci uwaza to za bardzo dobry pomysl, zwlaszcza ci co wstydza sie tanczyc kiedy reszta ich obserwuje Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dwie Sale 12.04.09, 20:03 Właśnie ludzie się czasem wstydzą tańczyć jeśli ktoś ich widzi a reszta chcę sobie odpocząć od ryczącej muzyki i spokojnie porozmawiać. U nas również będą dwie sale, wesele odbędzie się w pałacyku a one mają taką specyficzną budowę. Ale jest dobre przejście z sali gdzie będą stoły do sali balowej i myślę, że nikt się nie będzie krępował. Dla mnie jest to plus a nie minus miejsca w którym odbędzie się wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
multi-vita Re: Dwie Sale 14.04.09, 15:35 Jak dla mnie - beznadziejny pomysł. Byłam na takim weselu i ludzie nie bawili się najlepiej. W czasie trwania przyjęcia muzyka nie gra przez cały czas - jest więc możliwość rozmowy. A bezpośrednie podpatrywanie bawiących się osób motywuje tych siedzących.. Odpowiedz Link Zgłoś