Dodaj do ulubionych

Ślub w ciąży

26.05.09, 10:37
Ślub i sukienkę miałam już od początku roku wybrane i zaplanowane ale właśnie się dowiedziałam że będę mieć dzidziusia. Ogromnie się cieszę bo chciałam wychodzić za mąż i mieć dzidzie w drodze. Tylko że nie wiem jaką suknie teraz wybrać bo moja wymarzona jest wersji rybki a w tej sytuacji nie mogę się na nią zdecydować. Będę pod koniec 5 miesiąca ciąży więc brzuszek będzie w jakimś stopniu widoczny. Może doradzicie jaki model byłby dobry aby zamaskować brzuch. Nie chce aż tak się nim chwalić. Sukienki odcinane pod biustem i marszczone są uniwersalne w takiej sytuacji ale może macie doświadczenie z innymi modelami sukienek.
Albo może pamiętacie ile Wam w pasie przybyło w 5 miesiącu w ciąży. Dodam że to pierwsze moje dziecko a ja jestem drobnej budowy i niewysoka. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 11:42
      moja szwagierka miala jedna z sukni agnes, gorset i suknie na kole z takim
      falbanami, mocno rozszerzana na dole, byla wlasnie jak mowisz, ok 5 miesiaca, i
      nic ni bylo widac, jk j znajde to napisze co to za model
      • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 11:52
        hej, wyslalam fotke na gazetowego smile
    • szampanna Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 11:51
      Wiesz, z ciążą to sprawa bardzo indywidualna - ja w pierwszej do 6 m-
      ca chodziłam w swoich, i to obcisłych, ciuchach i nikt nawet nie
      zauważył mojego stanu wink
      Ale bezpieczniej przyjąć, że coś tam wyskoczy. Popularne sukienki
      typu empire moim zdaniem tylko podkreślają brzucho - właśnie w
      takiej siedzę (jestem w 8 m-cu) smile
      Dobrze sprawdzają się modele w A, z drapowaniem w talii, najlepiej
      lekko ukośnym, zebranym z jednej strony. Fotografowaliśmy z mężem
      kiedyś pannę w takiej sukni i dzięki temu krojowi udało się
      optycznie mocno zmniejszyć 7-miesięczny brzuch.
      Ale z drugiej strony - skoro się cieszzycie z tego stanu rzeczy,
      może warto kupić/uszyć ładną suknię odcinaną pod biustem,
      eksponującą to, co masz ładnego (nogi, dekolt) i nie kazać zgadywać
      gościom, czy będzie coś czy nie wink
      A może rozważysz ładnie skrojoną tunikę i lejące spodnie lub wąską
      spódnicę? Byłoby coś innego...
      Gratulacje w ogóle big_grin
      • poliasde Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 12:27
        tomelanka podaj linka do strony bo tak będzie mi lepiej znaleźć bądź
        poślij mi na maila: mmonnikka80@o2.pl
        szampanna jakbyś mogła to też mi poślij fotkę tej sukienki na maila. Będę
        wdzięczna.
        • stworzenje Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:14
          myślę,że rybkę sobie daruj na pewno,nie chodzi,że coś będzie widać, bo to żaden
          wstyd,ale chodzi o wygodę. Całą noc raczej bądź w wygodnym stroju,nie
          obciskającym i na pewno nie na szpilkach! Znam taką młodą biorącą ślub w tym
          samym miesiącu, oczywiście szpile miała,przód butów w czub, późną nocą
          spuchnięte nogi i płacz. To po huk takie zakładała.Tyle można na obcasach
          stabilniejszych, szerszych znaleźć,że w ogóle pójść w prawie płaskich zupełnie
          wygodnie smile.
          • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:17
            zdjecie z kolekcji prywatnej, wiec na str zadnej go nie ma, ok wysle na ten co
            podalas
            • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:23
              a w sukniach agnes patrzylam i nie znalazlam, ale suknia byla wypozyczana z
              salonu wspolpracujacego z agnes, wiec mozliwe ze to nie z ich kolekcji smile a
              maila juz wyslalam
              • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:24
                no szit, www.suknieagnes.pl/pl.html, zobacz, sporo jest w tym fasonie
                • poliasde Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:40
                  Dziękuję smile ja wczoraj właśnie byłam w salonie agnes i jedna mi wpadła w oko
                  tylko na dole były falbany ale podobno żaden problem to zmienić. Tylko mi ciężko
                  wyobrazić jak będę w niej wyglądać z brzuchem. Chyba następny raz jak pojdę
                  oglądać suknie to wezmę poduszkę aby móc ocenić w której można zamaskować brzuszek.
                  • tomelanka Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 14:59
                    panie Ci na pewno doradza, ona tez chciala rybke, ale jej to szybko z glowy
                    wybily smile efekt na zjeciu, moim zdaniem rewela nic nie widac
                  • horpyna4 Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 15:48
                    W każdej sukience można zamaskować brzuszek przy pomocy bolerka.
                    Powinno być trochę sztywne, nieprzylegające do ciała, długości mniej
                    więcej do pępka. No i oczywiście pasujące do sukienki, powinno
                    tworzyć z nią komplet.
                  • marina111 Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 16:41
                    Żona mojego brata była około 5 miesiaca ciazy kiedy brała slub. Nie dało się
                    udawać ze w ciazy nie jest bo miała naprawde spory brzuch. MOhę jednak
                    powiedziec ze była jedna z najładniejszych panien młodych w rodzinie. Miała
                    suknie dwuczesciową w kolorze ecry: gorset zapinany na szyje i spodnica
                    drapowana ze złotymi różami. Nie gustuje w tego typu sukniach ale ona wygladała
                    pieknie i naprawde wszyscy do dzis ja chwala ze tak ładnie. Miała wiszaca
                    wiazankę z tulipanów wiec na zdjęciach nic nie widac ze była w ciazy bo wiazanka
                    wszystko zasłaniała.
                    • emily_valentine Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 17:02
                      Moim zdaniem najlepszy fason sukni w ciąży to styl empire + linia A.
                      Tutaj są fajne suknie:

www.annakara.pl/suknie-slubne.html
    • lawendowa_ania Re: Ślub w ciąży 26.05.09, 17:08
      Jeśli jesteś niewysoką osobą szczupłej budowy ciała, to brzuszek będzie już widoczny w piątym miesiącu (takiej wielkości lub trochę mniejszy od tego jaki zobaczysz na drugim zdjęciu). Może spodoba Ci się sukienka na pierwszym zdjęciu, zrobiona z lekkiego materiału, lekko pomarszczonego, w której szarfy delikatnie odwracają uwagę od brzuszka:
      weselinka.blox.pl/2009/05/Przyszla-Mama-idzie-do-slubu.html
      • stworzenje do poliasde 26.05.09, 17:59
        www.wedding.w8w.pl/SUKNIE/index.html
        na tej stronce jest katalog na dole: suknie dla przyszłych mam, może coś Ci się
        spodoba smile.
        • wikea Re: do poliasde 26.05.09, 18:04
          Przede wszystkim: GRATULACJE!! Nie dziękuj, by nie zapeszać.
          Co do ciąży to ja w 5-tym miesiącu miałam brzuch tak duży, że ludzie pytali, czy
          powinnam prowadzić tak aktywny tryb życia w ostatnich dniach ciąży. Miałam
          wielką piłkę, za to schudły mi nogi, ręce i twarz, więc jak widać nie ma reguły.
    • karolinaikonrad Re: Ślub w ciąży 27.05.09, 12:38
      Nie martw się, ja ślub planowałam w momencie, kiedy jeszcze nawet
      nie byłam w ciąży a tu niespodzianka, do ślubu szłam już w 5
      miesiącu ciąży; jak chcesz prześlę Ci zdjęcie na priv smile
      • poliasde Re: Ślub w ciąży 27.05.09, 13:10
        karolinaikonrad no właśnie ja tak samo. Ślub był już wcześniej
        zaplanowany i już wszystko po rezerwowane. Nie chce przyśpieszać. Więc pojdę z
        brzuchem pod koniec 5 miesiąca ciąży. Jak możesz to prześlij na maila:
        mmonnikka80@o2.pl.
        Z góry dziękuję jak również wszystkim którzy takie ciepłe słowa posyłają i
        służą radą.smile
        • karolinaikonrad Re: Ślub w ciąży 27.05.09, 13:21
          wysłałam, Daj znać czy doszło, bo zdjęcia są ciężkie
    • linka.k Re: Ślub w ciąży 21.06.09, 23:19
      A może warto się nim w jakimś stopniu pochwalić? Szczególnie jeśli jest to
      "chciane dziecko" (nie podoba mi się za bardzo tego typu sformułowanie, ale już
      trudno) i jeśli będzie to wesele dla raczej bliższej rodziny i znajomych.
      Hm, pamiętam takie wesele ze swojej rodziny, czwarty miesiąc, wszelkie próby
      ukrycia (choć nie udane) i co niby 4kilowy wcześniak smile
      • marina111 Re: Ślub w ciąży 22.06.09, 00:00
        tez byłam na takim slubie gdzie starali się ukryc ciaze. panna miała jakies
        kwiaty na brzuchu naszyte które miały chyba udawac ze to one tak odstaja a nie
        brzuch wink
        Najlepsze jest to ze na drugi dzien przyszła na poprawiny w zwykłej sukience i
        brzucha prawie nie było widac (jak by ktos nie wiedziedział ze jest) a suknie
        slubna tak jej "upitolili" ze wygladała na 6 miesiac wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka