Dodaj do ulubionych

fontanna czekoladowa

31.05.09, 12:22
Myślicie że to dobry pomysł na wesele? podobno to najnowsza weselna moda. Mi
osobiście pomysł się podoba, a Wy co myślicie?
Obserwuj wątek
    • agnessi44 Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 13:00
      Fontanna jest efektowna ale my się nie zdecydowaliśmy. Głównie dlatego, że wokół
      niej robi się straszny bałagan, a goście często się tą czekoladą bardzo brudzą.
    • kaamilka Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 13:30
      ja myślę, że pierwszy link w mojej sygnaturce jest przygotowany specjalnie dla Ciebie
      a, no i jeszcze w prezencie to:
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=fontanna&s.sm.title=&s.sm.forumXx=619&sf=tresc&s.sm.author=&y=7&x=9
    • inka323f Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 14:53
      jestem na nie - balagan
    • ankaw20 Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 16:07
      Mogę odpowiedzieć z punktu widzenia gościa - w ciągu miesiąca byłam na dwóch weselach - w obydwu przypadkach były fontanny. Dla mnie bardzo fajna i przepyszna sprawa, nie tylko dla dzieci. W drugim przypadku była cała gama owoców (nie ograniczono się do truskawek), pianki i inne słodycze, które można było zanurzyć w czekoladzie. Co do bałaganu zgodzę się tylko częściowo - nie było tak źle. Ważne, żeby miejsce usytuowania fontanny było dobrze przemyślane (w pierwszym przypadku był to kącik, w którym można było się też napić kawy), w drugim - oddzielne pomieszczenie, gdzie można był odpocząć na kanapach i fotelach).
    • zia86 Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 16:22
      U mnie fontanna będzie i też uważam, że ważne jest w którym miejscu się
      ją ustawi. smile Co do bałaganu, czytałam kilka relacji gdzie fontanny
      były i wszyscy mówili, że mimo wcześniejszych obaw nikt nie został
      ubrudzony. Moim zdaniem to też zależy od gości, jeśli ma się normalnych
      gości to nie sądzę, żeby był problem z pobrudzeniem się.
      • inka323f Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 18:10

Na gosci nie masz wplywu. Oczywiscie wiekszosc jest normalna, ale jak ci sie
        zdarzy nadaktywne dziecko, to ryzykujesz plamy czekoladowe w duzych ilosciach.
        Nie wiem, czemu, ale fontanna czekoladowa zupełnie do mnie nie przemawia.
        Kojarzy mi sie z telwizja z kanlami zakupowymi.
        • inka323f Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 18:14
          Już wiem, co mi sie nie podoba - to, ze to jest 'najnowsza moda weselna'. 'Bo to
          jest modne' dziala na mnie jak plachta na byka i to , ze kazda wiejska panna
          mloda musi to miec za wszelka cene, zeby sie przed wsia pochwalic, jaka to ona
          modna.

Oczywiscie, wszystko zalezy tez od panny mlodej i z pewnosci umiejetnie
          wkomponujecie to w swoje wesela i nie bedze w tym nic wiejskiego.
          • zia86 Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 18:40
            U nas dzieci nie będzie. Ale żeby ogólnie wystrzegać się takich
            sytuacji można wziąć fontannę z obsługą. smile U nas właśnie będzie taka
            opcja. Rozumiem, o co ci chodzi z modą ale nie zgodzę się jednak ze
            stwierdzeniem, że to takie modne. Fontanny są na rynku już kilka lat,
            nie są żadną nowością czy nowinką, coraz częściej są częścią wesela,
            prawie każda lepsza restauracja która zajmuję się obsługą dużych
            imprez(nie tylko wesel) ma jedną na wyposażeniu, więc nie nazwałabym
            fontann nowością ani modnym elementem.wink
          • stworzenje Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 20:17
            inka323f napisała:

> Już wiem, co mi sie nie podoba - to, ze to jest 'najnowsza moda weselna'. 'Bo t
            > o

na mnie też zwrot "modne" działa jak na Ciebie. Jak pani w sklepie zachwala że
            dany ciuch to supr modny i w ogóle to robi mi antyreklamę i odkładam uncertain.To taka
            masowa nagonka to hasło MODA.
            • bride-to-be Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 21:05
              Ze to modne powiedziała nam pani w domu weselnymsmile a ja szczerze mówiąc pierwszy
              raz się z tym spotkałam dlatego Was pytam. Wiejski stół to dopiero wiochawink
              jakby nie można było kiełbachy zjeść w domusmile
    • szampanna Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 19:02
      mnie się niezbyt podoba. A już fontanna z obsługą to jakiś absurd -
      idę i mówię - proszę mi pomoczyć truskawkę? wink Chyba sama bym się
      zmoczyła ze śmiechu big_grin
      • zia86 Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 20:03
        To nie o to chodzi, że ktoś ma pomoczyć truskawkę, taka kobieta dba o
        to, żeby właśnie nie było syfu na stoliku, salaterki były pełne, dodaję
        talerzyki papierowe i te inne, rozpuszcza czekoladę, przyotowywuję
        fontannę itd.
        • inka323f Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 20:44
          czyli po prostu robi, to co należy do obsługi sali i nie jest tam wyłączie do
          obsługi fontanny...
          • dzieciuszek A ja off topowo zapytam... 31.05.09, 22:26
            bo nie miałam nigdy okazji na żywo widzieć - czy czekolada w takiej fontannie to krąży w obiegu zamkniętym?
            Jeśli tak, to wielkie fuuuuj
            już widzę jakiegoś podchmielonego wujka, który robi sobie swoje paluszki na czekoladowo...
            yyyyyyyyy indifferent
    • 3mila_m Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 22:39
      Fontanna MUSI być z obsługą! Bez tego jest kataklizm. No dobra z obsługą też bywa kataklizm. Powiem szczerze-marzyłam o fontannie bo jakoś tak mi się kojarzyła z Akademią Pana Kleksa i dzieciństwem. Poszłam na targi ślubne i czar prysł... Pan z obsługi podał mi truskaweczkę która kapała przeokrutnie rzadką czekoladą, którą oczywiście uwaliłam sobie całą kurteczkę.
      Argument na nie nr 2-na weselu ustawia się kolejka do tej fontanny i do obsługi. Jakieś to nieeleganckie.
      Argument nr3 właściciel restauracji był przerażony, powiedział że była fontanna raz i z obsługą i jego pracownicy nienadąrzali ze sprzątaniem z podłogi...
      Dlatego ja się jednak niezdecydowałam.
      • stworzenje Re: fontanna czekoladowa 31.05.09, 22:48
        3mila_m napisała:

> raz i z obsługą i jego pracownicy nienadąrzali ze sprzątaniem z podłogi...
        > Dlatego ja się jednak niezdecydowałam.

może na małym weselu myślę łatwiej to ogarnąć. bo jak wesele ma ponad 100 luda i
        to dość ponad to i obsługa z podawaniem dań nieraz nie wyrabia.Jedni kończą
        drugie,a inni jeszcze zupy nie dostali.
    • zia86 Re: fontanna czekoladowa 14.07.09, 12:52
      Nie dociera do ciebie?! Tu się nie reklamujemy! Takim zachowaniem tylko
      zniechęcasz klientów do skorzystania z waszych usług.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka