garcia72 14.01.10, 21:11 To jest sąd elektroniczny a nie telefoniczny. Ludziska nie mają zawracać gitary telefonami tylko korzystać ze strony internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajatuse Sąd elektroniczny i każdy ma komóreczkę służbową 15.01.10, 07:40 bez limitu, bez rozliczeń, bez kontroli. Żyć nie umierać !! Płacimy my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramona Re: Sąd elektroniczny i każdy ma komóreczkę służb IP: *.so.lublin.pl 15.01.10, 08:40 a skąd wiesz, że każdy ma komórkę służbową bez limitu? pracujesz w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: Sąd elektroniczny i każdy ma komóreczkę służb 15.01.10, 09:07 > Gość portalu: ramona napisał(a): > a skąd wiesz, że każdy ma komórkę służbową bez limitu? pracujesz w > sądzie? Może jest e-sędzią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: overin Re: Sąd elektroniczny i każdy ma komóreczkę służb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 15:05 E-głupkiem chyba jestt :) Odpowiedz Link Zgłoś
gall.anonim.pn a o VoIPie w lubelskim sądzie słyszeli? 15.01.10, 09:05 "Na stronie numerów nie ma, bo po prostu w budynku nie ma zainstalowanej linii - tłumaczy sędzia Artur Ozimek" Jest i na to sposób. Skoro jest internet to trzeba założyć linię VoIP. Polecam Tlenofon tlenofon.pl Lubelski numer stacjonarny (podobnie do wszystkich innych stref numeracyjnych) dostaniecie za darmo. A dalej tylko router (polecam Fritz!Box - możliwość "podpięcia" 10 numerów naraz, mogą być to też numery brytyjskie, niemieckie,etc.)), bramka, telefon Nokia z Symbianem, etc. - co tam wam wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga zabawki IP: 160.83.30.* 15.01.10, 12:57 Takie zabawki to możesz sobie podpinać w domu albo w sklepie z bielizną. Do biznesu i administracji to się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zabawki 15.01.10, 13:11 Gość portalu: tigga napisał(a): > Takie zabawki to możesz sobie podpinać w domu albo w sklepie z > bielizną. Do biznesu i administracji to się nie nadaje. Nadaje się jak najbardziej pod warunkiem, że jest instalowane z głową :) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Sąd elektroniczny to XXI wiek. Ale gdzie są tel... 15.01.10, 09:42 Wy się pytacie gdzie są telefony? A ja się pytam ile wg owego e-sadu czasu potrzeba na upływ dwóch dni roboczych? Bo w moim wypadku dzisiaj właśnie idzie dziesiąty dzień bo po dwóch dniach roboczych miałem dostać maila o założeniu konta. Dwa dni = dziesięć dni??? Kto da więcej? Pewnie sam e-sad (i faktycznie, chyba bardziej się nadają do wirtualnej hodowli jabłek i gruszek) :D Jak widać zaraza przewlekłości postępowań i olewania petentów przeniosła się też w rzeczywistość wirtualną :D Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Sąd elektroniczny to XXI wiek. Ale gdzie są tel... 15.01.10, 12:27 Przecież od 29 stycznia na świadczenie usług telekomunikacyjnych za pomoca publicznei dostępnej sieci NIE TRZEBA zawierać umowy w drodze postępowania pzp! Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Sąd elektroniczny to XXI wiek. Ale gdzie są t 15.01.10, 12:34 Na stronie e sądu jest informacja że trzeba mieć kwalifikowany podpis elektroniczny albo wydany przez nich certyfikat EPU. Jak dzoniłem specjalnie do ministerstwa to mi powiedzieli że wystarczy się zalogować i nie trzeba żadnych podpisów elektronicznych. Więc o co kaman?? Kto ma rację?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Sąd elektroniczny to XXI wiek. Ale gdzie są t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 01:39 na stronie sądu jest informacja, że jest potrzebny certyfikat. Wszystko jest opisane dokładnie, więc jeżeli ktoś nie radzi sobie ze złożeniem pozwu przez internet to niech składa wersję papierową do właściwego sądu i wydziału. Tam są telefony. Jeżeli esąd ma odpowiadać na telefony z całej Polski to gratuluję, trzeba zatrudnić dodatkowo 10 osób. (myślałam, że celowo tam nie ma telefonów) Odpowiedz Link Zgłoś