Dodaj do ulubionych

KUL najlepszy uniwersytet lubelski

IP: 10.39.11.154, 62.88.128.* 25.03.01, 12:31
tak!
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.futuro.pl 29.03.01, 01:45
      Uwazacie ze KUL jest niby najlepsza lubelska uczelnia?
      Jestem jego studentem i zbyt tak entuzjastycznie nastawiony nie jestem ale jak
      zdam letnia sesje to bede mogl powiedziec wiele cieplych slow... Ale na razie
      jest zima:)
      • Gość: Andrzej Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.tnt1.gary.in.da.uu.net 08.04.01, 05:10
        Najlepszy jest ten, ktory sie ukonczylo.
        Absolwent
      • Gość: karbol Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.01, 00:00
        Gość portalu: Student napisał(a):

&#62 Uwazacie ze KUL jest niby najlepsza lubelska uczelnia?
        &#62 Jestem jego studentem i zbyt tak entuzjastycznie nastawiony nie jestem ale jak
        &#62 zdam letnia sesje to bede mogl powiedziec wiele cieplych slow... Ale na razie
        &#62 jest zima:)
        Różnica między uniwersytetem a uniwersytetem katolickim jest taka sama jak między
        krzesłem a krzesłem elektrycznym.

• Gość: żak Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.01, 18:19
      Jak KUL jest najlepszym uniwerkiem w lublinie to
      jamajka jest potętatem gospodarczym na świecie.
      Najlepszy jest UMCS i wy to wiedziecie.
      • Gość: Edyta Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 62.233.128.* 20.06.01, 17:45
        Gość portalu: żak napisał(a):

&#62 Jak KUL jest najlepszym uniwerkiem w lublinie to
        &#62 jamajka jest potętatem gospodarczym na świecie.
        &#62 Najlepszy jest UMCS i wy to wiedziecie.

no brawo, jeżeli uważasz, że to UMCS jest najlepszy i prezentujesz sobą taki
        poziom, to jak to świadczy o uczelni? Potentat, mój drogi, POTENTAT!

• Gość: mn Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 10.20.65.* 10.10.01, 10:35

Chyba jestes z UMCS a ten chyba sie nie ucieszy, ze jego czlowiek pisze "potętatem..."
      • kropka. Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski 14.10.01, 20:39

potENtatem. Nie ucza ortografii na UMCS?
    • Gość: kubek Re: UMCS-KUL! najlepszy uniwersytet lubelski tzn IP: *.*.*.* 10.04.01, 21:08
      yeah!!!
    • nanabun Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski 13.04.01, 23:24
      Jestem z Poznania, kiedyś należałem do Towarzystwa Przyjaciół KUL. Ale obecnie
      dopóki tam będzie wykładać p. Bender nie dam na KUL ani grosza, bo z zasady nie
      finansuje faszystów.
      • Gość: belfer Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 14.04.01, 11:58
        To takie rozumowanie pars pro toto, część zamiast całości. Bender nie jest
        uosobieniem KUL-u. Pan Jezus miał tylko dwunastu apostołów, a wśród nich
        znalazł się jeden Judasz. Ostatnio dostałem folder "Sługa Boży Ks. Profesor
        Wincenty Granat". Jestem dumny z tego, że w moim starym indeksie widnieje JEGO
        podpis. A Jan Paweł II? Też profesor KUL-u. A tylu innych, którzy w czasach
        stalinowskich woleli KUL, niż jakąkolwiek inną uczelnię, bo KUL był ostają
        prawdy. To nie znaczy, że UMCS jest gorszy. Po prostu dwa, niezależne
        uniwersytety. Ale jeśli ktoś wybiera KUL, niech się nie dziwi, że będzie miał
        wykład "Biblia dzisiaj", "etyka chrześcijańska", czy "katolicka nauka
        społeczna". Po marcu 1968 r. KUL przyjmował Żyda Blumentsteina i wielu innych,
        by mogli studiować dalej i nie stracić cennych lat. KUL zawsze był uczelnią dla
        ELIT INTELEKTUALNYCH I ETYCZNYCH i takim mam nadzieję na zawsze pozostanie. A
        ci którym nie podoba się KUL, niech najpierw nauczą się polskiej ortografii.
        Słowo "potentat" pisze się przez "en", a nie "ę" (potętat). Mam nadzieję, że na
        UMCS-ie tak samo tego uczą, bo tam są tak samo oddani Polsce i Kościołowi
        ludzie, jak i na KUL-u.
        • nanabun Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski 15.04.01, 01:01
          Bender nie jest uosobieniem, ale tam jest. Facet chory z nienawiści nie może
          niczego dobrego nauczyć, szczególnie na katolickiej uczelni. Jak słucham tego
          faceta ogarnia mnie, jako katolika wstyd za tę naszą uczelnię. Przecież chyba
          jak w każdej firmie można mu dać wypowiedzenie. Może paru skrajnych prawicowców
          pokrzyczy, że to prześladowanie, ale po tym co dokonał w ubiegłym stuleciu
          faszyzm, lepiej dmuchać na zimne. Przecież Bender wspierał nawet Ratajczaka,
          tego od zaprzeczenia zagłady w Oświęcimiu.
          • Gość: pj o Benderze IP: *.kul.lublin.pl 23.04.01, 18:21
            Jest to facet, któremu ręki bym nie podał. Tak samo jednak nie podałbym ręki
            prałatowi Jankowskiemu. Co nie oznacza, że jestem uprzedzony do wszystkich
            księży. Ostatecznie taniej jest trzymać Bendera niż zerwać z nim umowę. Poza
            tym pensje na KULu są marne i na jego miejsce nie przyszedłby pewnie żaden
            profesor czy doktor habilitowany.
        • Gość: Andrzej Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 10.06.01, 10:46
          Gość portalu: belfer napisał(a):

A propos elit: obawiam się, że taka właśnie samoświadomość KULu
          już o czymś świadczy. Jeżeli kilkoro zbierze się razem i nazwie elitą,
          to będzie nią tylko dla siebie. Z zewnątrz to już nawet nie pycha,
          ale prosta śmieszność. Powodzenia!

&#62 To takie rozumowanie pars pro toto, część zamiast całości. Bender nie jest
          &#62 uosobieniem KUL-u. Pan Jezus miał tylko dwunastu apostołów, a wśród nich
          &#62 znalazł się jeden Judasz. Ostatnio dostałem folder "Sługa Boży Ks. Profesor
          &#62 Wincenty Granat". Jestem dumny z tego, że w moim starym indeksie widnieje JEGO
          &#62 podpis. A Jan Paweł II? Też profesor KUL-u. A tylu innych, którzy w czasach
          &#62 stalinowskich woleli KUL, niż jakąkolwiek inną uczelnię, bo KUL był ostają
          &#62 prawdy. To nie znaczy, że UMCS jest gorszy. Po prostu dwa, niezależne
          &#62 uniwersytety. Ale jeśli ktoś wybiera KUL, niech się nie dziwi, że będzie miał
          &#62 wykład "Biblia dzisiaj", "etyka chrześcijańska", czy "katolicka nauka
          &#62 społeczna". Po marcu 1968 r. KUL przyjmował Żyda Blumentsteina i wielu innych,
          &#62 by mogli studiować dalej i nie stracić cennych lat. KUL zawsze był uczelnią dla
          &#62
          &#62 ELIT INTELEKTUALNYCH I ETYCZNYCH i takim mam nadzieję na zawsze pozostanie. A
          &#62 ci którym nie podoba się KUL, niech najpierw nauczą się polskiej ortografii.
          &#62 Słowo "potentat" pisze się przez "en", a nie "ę" (potętat). Mam nadzieję, że na
          &#62
          &#62 UMCS-ie tak samo tego uczą, bo tam są tak samo oddani Polsce i Kościołowi
          &#62 ludzie, jak i na KUL-u.

• Gość: pipek Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.05.01, 19:40
      Czy to prawda, że co druga studentka z kulu to cnotka???
      Jeśli ktoś potrafi temu zaprzeczyć niech poda jakieś przykłady.:~}
    • Gość: k Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 21:56
      O kulwa !
    • Gość: jisdu Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.182.31.* 22.05.01, 00:23
      chyba w sexie
    • Gość: ona Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.05.01, 21:53
      Tak sadzisz? To dlaczego potencjalni pracodawcy nie chca zatrudniac ludzi po
      KUL-u?
      • Gość: majowka Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.kul.lublin.pl 26.05.01, 10:07
        Nie chcą, bo są uprzedzeni. Boją się: indoktrynacji młodziezy (w szkołach),
        zaściankowego myślenia (w marketingu) i nieprzystosowania do rzeczywistości.
        KUL to nie szkółka niedzielna. Stąd wychodzą ludzie mądrzy i wartościowi, jak z
        wielu innych dobrych uniwersytetów. To pracodawcy kierują się często
        uprzedzeniami.
        • Gość: Arta Do majowka - Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.05.01, 11:21
          Moze masz i racje, jednak z moich doswiadczen (zajmuje sie rekrutacja) wynika,
          ze najlepsi i najbardziej kreatywni sa studencji marketingi i zarzadzania z PL.
          Studenci z KUL-u nie zawsze potrafia sobie poradzic w trudnych warunkach.
          Rowniez niezbyt chetnie zatrudniam ludzi po ekonomii na UMCS. Sa zbyt malo
          elastyczni. Pozdrawiam i zycze niestandardowego myslenia.
          • Gość: :) Do majowka - Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.focal-chi.corecomm.net 27.05.01, 17:35
            Gość portalu: Arta napisał(a):

&#62 "Studenci z KUL-u nie zawsze potrafia sobie poradzic w trudnych warunkach.
            &#62 Rowniez niezbyt chetnie zatrudniam ludzi po ekonomii na UMCS. Sa zbyt malo
            &#62 elastyczni. Pozdrawiam i zycze niestandardowego myslenia."

arta,

to dotyczy calej europy WSCHODNIEJ, wlacznie z rekrutujacymi.

)

• Gość: ElAmor Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.244.252.* 30.05.01, 11:55
        Chcą! Chcą! Pracuję w Warszawie i nie usłyszałam w życiu złego słowa na ten
        uniwerek. Powiedziałabym, że o nim słyszano, o UMCS-ie - nie.
        • Gość: matt Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.209.89.94.Dial1.LosAngeles1.Level3.net 07.06.01, 00:59
          Jako byly lublinianin,mieszkajacy od 21 lat w USA wiem,ze za komuny KUL byl OK.
          Po jej upadku podobno cofnal sie do poziomu myslenia z czasow poznego
          sredniowiecza (to nie chodzi tylko o Bendera )Zgadzam sie:KUL suck!!!
          • Gość: ElAmor Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.244.252.* 07.06.01, 08:43
            Zgadzam się, że kiedyś KUL miał lepszą opinię, zgadzam się, że zszedł na psy -
            studiując na nim wściekałam się na modlitwy przed niektórymi wykładami i na
            pieprzony formalizm i biurokrację, na podejście innych do studentów KUL-u (a
            przecież żeby się bawić, nie trzeba być studentem UMCS-u; mój rocznik miał ten
            chlubny przyczynek do historii, że po naszym wieczorku zapoznawczym na I roku,
            zakazano nam na okres całych studiów wstępu do lokalu, w którym się zbyt
            swobodnie bawiliśmy :) ), ale kiedy szukałam pracy, nikt nie odzrzucił mnie
            dlatego, że byłam po KUL-u, natomiast w czasie studiów mieliśmy w większości
            tych samych wykładowców, co analogiczny kierunek na UMCS-ie, a nauki cholera
            nie wiadomo po co - dużo więcej.
            Pozdrawiam,
            ElAmor
    • Gość: dark Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 28.05.01, 03:54
      Najlepszy jest UMCS!!!!! KUL sucks.
      • Gość: nvr Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 09.06.01, 14:08

czy to prawda, że ulubionym powiedzonkiem studentów KUL-u jest "stej kuuul" ?

;-)
    • Gość: Marian Re: KUL najgorszy uniwersytet IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 11:49
      Jako pracodawca natychmiast eliminuję absolwentów tej "pseudouczelni" -
      prowadzę działalność gospodarczą a nie kółko różańcowe.
      Określenie "kulwy" i "skulwysyny" też nie wzieło się z powietrza.
      • Gość: Vika Re: KUL najgorszy uniwersytet IP: 209.187.200.* 30.06.01, 00:02
        Mylisz sie, jest ogromna roznica miedzy absolwentami poszczegolnych kierunkow
        np. miedzy teologiem, a socjologiem. Ponadto roznice tez wynikaja z tego czy
        ktos urodzil sie i mieszkal w Lublinie, czy tez przyjechal z bardzo zapadlej
        wioski. Ja sie urodzilam w Lublinie i tu skonczylam KUl.
    • Gość: jaaa ? Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.07.01, 17:29
      Jedno muszę przyznać KUL-owi stara się dbać o swoich
      studentów. Dowód - zorganizowanie konkursu "Najlepsi u
      najlepszych". Inne uczelnie nie zrobiły takiego kroku
      widać im mniej zależy na promocji swoich ludzi.
      • Gość: za Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 209.187.170.* 03.07.01, 01:04
        ale mimo wszystko za duzo teorii, a za malo praktyki
        • Gość: Ronja Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.244.252.* 03.07.01, 09:42
          Jak, niestety, na każdym uniwerku...
        • Gość: weasel Co druga studentka kulu to cnotka - prawda czy fałsz IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 16:54
          No właśnie, jeśli ktoś może zaprzeczyć temu faktowi to niech poda przykład
          (konkretny):O)
          • Gość: Marcus Re: Co druga studentka kulu to cnotka - prawda czy fałsz IP: 195.164.28.* 03.07.01, 18:11
            Panie "Weasel"! Czy naprawde nie ma Pan bardziej wyszukanych tematow przy badz
            co badz powaznym temacie, jakim jest poziom wyzszych uczelni i ogolnie edukacja
            w naszym zwijajacym sie umyslowo spoleczenstwie?
            Przy okazji mam apel do wszystkich: szanujcie swoje slowa! Zanim napiszecie cos
            na forum dysk., zastanowcie sie, czy jest to na tyle rozsadne (i napisane w
            miare mozliwosci kulturalnie) zeby zajmowac tym ekrany innych. Poziom
            intelektualny dyskusji na roznych forach dyskusyjnych (wlacznie z Gazeta,
            niestety) jest w wiekszosci przypadkow przerazajacy!
            Co do KULu - mam swoje zdanie na temat tej uczelni i bynajmniej nie jest to
            zdanie pochlebne. No coz, jezeli na wyzszej uczelni, majacej byc podobno kuznia
            elit intelektualnych, dziala (Studenckie) Kolo Przyjaciol Radia Maryja...
          • Gość: Anula Re: Co druga studentka kulu to cnotka - prawda czy fałsz IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 22:09
            Mam przykład konkretny - JA. Za cnotkę nigdy nie byłam uważana, chociaż czasami
            to nawet tego żałuję. Ale jednocześnie nie przeginam w drugą stronę. Wybrałam
            KUL, a nie UMCS z kilku powodó, ale główny był taki, że na UMCS studenci
            traktowani są jak cyferki, u nas każdy jest indywidualnym studentem, mającym
            indywidualne sprawy. Nie będę wychwalać KULu pod niebiosa bo ma on swoje wady,
            ale zapewniam wszystkich, że nie jesteśmy bandą zakonnic i księży ( obecnych i
            przyszłych ), a jeżeli już ktoś ma takie hobby i słucha Radia Maryja - cóż jego
            sprawa!
        • Gość: ona Do za: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 19:45
          Praktyka ? Zależy co rozumiesz przez pojęcie praktyki :)
          • Gość: za Re: Do za: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: *.as5300-11.dialup.nyc.ny.metconnect.net 04.07.01, 01:04
            Prosze bardzo tak sie sklada, ze skonczylam ten uniwerek, a dokladnie
            socjologie. My praktyki mielismy dopiero na 4 roku, natomiast na U. Warszawskim
            maja juz od 3 ponadto maja wiecej zajec praktycznych w ogole. O innych
            kierunkach sie nie wypowiadam, poniewaz nie mam rozeznania.
    • Gość: kulman Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.182.34.* 02.10.01, 14:39
      KUL IS THE BEST!
      • Gość: olej Re: KUL najlepszy uniwersytet lubelski IP: 212.244.159.* 02.10.01, 14:57
        Też bym tak twierdził jakby na moją uczelnie zbierali kilka razy do roku w
        Kościele. Poza tym wielu ludzi z KULu to materialiści jakich mało. A najgorsze
        jest to że wykształciła ich katolicka uczelnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka