IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 18:05
Witam,

Mam kilka pytań w związku z historią w BIK. Posiadam kredyt odnawialny w PKO BP, bardzo długo nie korzystałam z tego konta i teraz mam wielki problem. Mianowicie naliczyły mi się odsetki w kwocie 336 zł powyżej 180 dni. Bank oczywiście przesłał info do BIK'u.

Jutro spłacę cały kredyt + te 336 zł i zamknę konto. Czy jeśli napiszę prośbę do banku o wykreślenie mnie z BIK'u jak najszybcie + wykreślenie mojej histoii jest szansa, że kolejny bank w którym będę starać sie o kredyt nie dostanie info o tym fakcie?

Pozdrawiam
JULKA
Obserwuj wątek
    • tomekwwa Re: BIK 06.05.10, 19:12
      Nie. Inaczej istnienie BIKu byłoby bezcelowe.
    • Gość: Jolka Re: BIK IP: *.chello.pl 06.05.10, 19:14
      BIK to informacja o zadłużeniu i wszystkich spłatach - terminowych i
      nieterminowych. Kiedy PKO BP wyśle info, że spłaciłaś zadłużenie tylko od niego
      zależy. Popytaj o ten bank i poszukaj na forum o długach
      forum.gazeta.pl/forum/f,726,Dluznicy_i_windykacja.html
    • Gość: fifeX BIK IP: *.multimo.pl 06.05.10, 20:07
      definitywnie to Twoja wina, pisac prosby zawsze mozesz, ale pamietaj o jednym:
      przewaznie banki wysylaja informacje (uaktualnienia) do BIKu raz w miesiacu,
      przeweaznie jest to ostatni dzien miesiaca. nawet jak to ladnie uzasadnisz i pko
      bp przychyli sie do Twojej prosby, to moga minac nawet 2 miesiace, zanim
      informacja o tym zadluzeniu zniknie.
      • Gość: JULKA Re: BIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 20:16
        Wiem, że moja wina:(:(:(, dlatego sie nie burzę i jutro idę spałacić cały kredyt odnawialny + odsetki.

W oddziale PKO Pan mnie poinformował, że oni aktualizują BIK 20 każdego miesiąca, więc liczę, że już w czerwcu nie będę widnieć w BIK'u. Najbardziej zależy mi na tym, aby fakt o moim zaniechaniu również znikł, ponieważ chciałam w czerwcu wziąś kredyy konsumencki w innym banku. Do tej pory w życiu się nie spóźniłam z żadną ratą, a miałam w historii już wiele kredytów:)!
        • Gość: klient Re: BIK IP: 188.33.91.* 07.05.10, 01:03

Usuwaniem całkowitym, zajmują się kancelarie prawne,
          znające prawo bankowe.

poszukaj w wyszukiwarce wpisz.... USUWANIE HISTORII KREDYTOWEJ BIK
          WARSZAWA

zadzwon i sie dowiedz ( ale napewno sie slono placi za taka usługę )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka