Dodaj do ulubionych

Polski internet będzie monitorowany

16.02.11, 08:47
Polski internet będzie monitorowany
Z takim to nawet nie pogada :)
pzdr.
Obserwuj wątek
    • przemek.leniak czyli że będą mnie ścigać za dyskryminację nekrofi 16.02.11, 09:33
      cóz mówi się trudno...
      nie przestanę sprzeciwiać się promocji seksualnego wykorzystywania zwłok
      czy się to komuś podoba czy nie
      • empi Re: czyli że będą mnie ścigać za dyskryminację ne 16.02.11, 09:37
        Leniaku, głupiej maszynie wszystko jedno czy ktoś będzie za lub przeciw np: promocji seksualnego wykorzystywania zwłok. Użył takiego zwrotu to won z netu (jeśli jej tak wpisano w program). Net będzie grzeczny, uładzony a my tym samym będziemy mieli fałszywy obraz nas samych :).
        pzdr.
        • przemek.leniak wiesz głupota sie rozprzestrzenia 16.02.11, 09:51
          co na to poradzisz?
          nic nie poradzisz...
          myślę Empi że tak naprawdę to nie ma się czym przejmować
          sorry że tak męczę ten kolejny tekturowy wygłup ale zobacz
          wszystko przejdzie
          a monitorować przecie nie będą
          będą po prostu wyłapywać kto im się nie spodoba
          i tworzyć tych neonazistów na siłe...
          • przemek.leniak swoją drogą jest to wywoływanie wilka z lasu 16.02.11, 09:58
            predzej czy później pojawi się jakaś wieksza grupa tych co zostali przez taki między innymi organizacje zmieszni z błotem
            i nie będą to ludzie pokojowo nastawieni przecie
            i wtedy ów wilk nienawiści moze się naprawdę pojawić i zjeść tych
            którzy go tak usilnie się domagają
            a przy okazji i innych bogu już tylko ducha winnych
            o czym myślę dobitnie świadczy sprawa mieszkania Pietrasiewicza...
            ale cóż Empi żadnym argumentem nie powstrzymasz kogoś do kogo argumenty nie trafiają
            • potrzeszcz Re: swoją drogą jest to wywoływanie wilka z lasu 16.02.11, 10:03
              NIenawiść rodzi nienawiść, a agresja agresję. Swoją droga jestem ciekaw, czy będzie w tym roku zemsta prawicowców na lewicowcach za tą akcję w czasie demonstracji w Warszawie, np. w czasie Parady Równości.
              • przemek.leniak zemsta... 16.02.11, 10:10
                cóz mam nadzieję że prawicowcy zaczną od domagania się by działały organy wymiaru sprawiedliwości
                podstawy prawne są
                ...
                ale wiesz może i będzie zemsta
            • empi Re: swoją drogą jest to wywoływanie wilka z lasu 16.02.11, 10:13
              Tu pozwolę sobie z Tobą nie zgodzić :) W ocenie tego zdarzenia z Pietrasiewiczem. Dla mnie to był wyraźnie akt antysemicki, nie w stosunku do jego osoby jako Żyda lecz w ocenie "zamachowca" osoby zasługującej na takie miano. Tolerowanie takich wybryków nijak się ma do mówienia o zagrożeniu siania nienawiści. Zagrożenie stwarzają właśnie takie wybryki. Uzasadnienie decyzji sądu w mojej ocenie jest niesłuszne. Nie chcę w tym wątku podejmować dyskusji z Tobą na ten temat. Znam Twoje stanowisko z dyskusji w innym. Uważam, że ciągnięcie tekiego tematu to już tylko międleniem sprawy.
              pzdr.
              • empi Re: swoją drogą jest to wywoływanie wilka z lasu 16.02.11, 10:24
                errata:
                jest -
                Tolerowanie takich wybryków
                powinno być -
                Walka z takimi wybrykami
                pzdr.
                • przemek.leniak walka 16.02.11, 10:42
                  widzisz Empi sam zauważyłeś że do owej walki zaprzega się "głupie maszyny"
                  myslę Empi że dlatego że celem jestt własnie walka
                  a dokładniej bicie młotkiem w przedziale kolejowym
                  to sadzę własnie kręci "Otwartą rzeczpospolita"
                  powiedz mi cóz za róznica czy bijesz kogoś z powodów abstrakcyjno antysemickich czy też dlatego że wydumałes sobie że że on własnie jest antysemitą
                  i tak i tak chodzi przecie o to by polała sie krew tego kogo bijesz, by go zgnoić
                  sprawić mu ból, wreszcie po prostu zabić
                  a z trupem kopulować - bo to modne i fajne...
                  mozna to nazywać eufemistycznie walką
                  ale istota tego o co chodzi się nie zmienia
                  wilk już własciwie jest
                  tolerowany bo ukryty pod przebraniem "antyfaszystów"
                  i już Empi zjada
                  wspominałem o biciu młotkiem w przedziale pkp?
                  a wspomniałem...
                  pzdr.
              • przemek.leniak A ja nie jestem pewien 16.02.11, 10:29
                widzisz Empi nie zakładam że faktycznie nie było tak że ktoś wymyślił że nastraszy Toomasza Pietrasiewicza robiąc nocny napad
                i w ten sposób pogoni kogoś kogo uważa za szabesgoja
                ale zdaje się tuż po zdarzeniu przyjaciel i współpracownik Pietrasiewicza Dąbrowski
                mówił że może chodzić nie o Tomasza a o Szymona
                i nie moge również wykluczyć że komuś zalezało żeby na antysemicki napad to wyglądało
                po to by własnie odwrócić od siebie uwagę
                ...
                Empi sąd to się jeszcze na ten temat nie wypowiadał
                póki co prokuratura stara się znaleźć sprawcę
                i nic nie wiadomo póki co by znalazła
                ...
                dyskusja o której mówisz nie była bynajmniej o ataku na dom Pietrasiewicza
                raczej o czym innym była
                hmm nawet zdaje się gościliśmy kogoś z samego HF
                kto się wystraszył tego co mówi art 141 KK
                niebezpodstawnie zresztą
                ...
                a że międlenie to fakt
                tu sie zgadzam
                pzdr.
    • potrzeszcz Re: Polski internet będzie monitorowany 16.02.11, 10:07
      "W każdym przypadku, gdy rozpoznana zostanie "mowa nienawiści", informowany będzie administrator portalu, a skrajne przypadki będą zgłaszane do prokuratury."

Czyli z tego wynika, że gdybym teraz napisał tutaj jakieś antyhumanitarne hasło, np. "geje na Madagaskar", to ten program monitorujący poinformowałby administrację, a administracja zapewne poinformowałaby moderację. Moderacja natomiast ... hm, cóż ta moderacja by uczyniła, doprawdy nie wiem :)
    • zubelz Re: Polski internet będzie monitorowany 16.02.11, 10:55
      Niema tego złego co by na dobre nie wyszło. Profesor Miodek zaciera ręce z radości, ileż to nowych słów nam przybędzie. Weźmy takie słowo pedał jako część do roweru. Wpisuję w wyszukiwarkę a tam taki komunikat przykład" Uwaga! Wszystkie próby dostępu do internetu są logowane. Przeglądana strona została zablokowana przez politykę bezpieczeństwa ponieważ należy do kategorii: Category Adult/Sexually Explicit" i mamy zagwozdkę jak tą część nazwać.
      • przemek.leniak rowerowa moda nienawiści 16.02.11, 11:20
        będzie weselej zwyczajnie...
        • przemek.leniak ale będą i minusy 16.02.11, 11:24
          nawał danych spowoduje że znikną takie choćby portale jak TNN
          wszak jeśli zawiera np. wspomnienie o antyżydowskich ekscesach lubelskich z 1919 roku
          to skąd maszyna ma wiedzieć że to nie obecna mowa nienawiści a wspomnienie po minionej?
          czasem to tak jest że niektóre rzeczy powinny być zamknięte bo jak się je otworzy to ich zawartość uleci i zostanie pustka
          "Otwarta rzeczpospolita" mozna by rzec pełna jest owej pustki
      • tajnos.agentos Re: Polski internet będzie monitorowany 16.02.11, 11:25
        A co z pedałami samochodowymi, motocyklowymi, fortepianowymi itd.?
        • przemek.leniak a po co ci fortepian? 16.02.11, 11:38
          fortepian tajnosie to tylko konieczna ofiara w walce
          walka walcem rozfortepiani i Szopena instrument :-)
          ...
          tak na poważnie to myślę że zwyczajnie stowarzyszenie nierobów
          dostało jakiś grant na taki monitoring
          pewnie w projekcie zbajerowało jakiegoś dobrodusznego dziadka z kasą że oto zniszczy ten straszny antysemityzm
          zresztą kto by nie dał na taki szczytny cel
          być może w ramach ewaluacji projektu przewidzieli nawet kilka doniesień do prokuratury
          ...
          mniejsz o to zresztą
          kilka osób sobie dzięki takiemu czemuś ileś tam czasu pożyje
          a potem coś innego wymyślą

tak działahją stowarzyszenia własnie
          lubelskie są tu dobrym przykładem
          • potrzeszcz Re: a po co ci fortepian? 16.02.11, 11:43
            Napiszę to jeszcze raz, bo odnosze wrażenie, że nie zostałem do końca zrozumiany. Przecież taki monitoring działa w sieci od bardzo dawna. Na naszym forum nazywa się on "Empi", na innych wystepuje pod innymi nazwami, jednak zawsze spełnia on te same funkcje co program monitorujący. Empi najwyraźniej boi się konkurencji :)
            • przemek.leniak Empi jest społeczny 16.02.11, 11:48
              a stowarzyszenie które działa społecznie to moze w GB najblizsze jest...
              ...
              Empi się nie ma co bać...
              to wszystko jest dla picu jedynie
              • potrzeszcz Re: Empi jest społeczny 16.02.11, 11:50
                Ten program ma głownie zbierac informacje, czyli dostarczać wiedzy statystycznej, więc z tego punktu widzenia nie ma w nim chyba niczego niebezpiecznego dla wolności internetu.
                • empi Re: Empi jest społeczny 16.02.11, 12:00
                  > Ten program ma głownie zbierac informacje, czyli dostarczać wiedzy statystycznej
                  czyli będzie to kapuś :)
                  > nie ma w nim chyba niczego niebezpiecznego dla wolności internetu.
                  to po co im takie informacje?
                  Ptasiek, Ty to chyba zrozumiesz, chcą Ciebie Ptaśka zamknąc w klatce. Najlepiej jeszcze byby było byś robił za papugę i wypowiadał wyuczone kwestie! :)
                  pzdr.
                • przemek.leniak Empi a wolność 16.02.11, 12:07
                  kurczę na fajny temat mnie naprowadziłeś
                  i wreszcie pozytywny ;-)
                  ale piorę własnie kosiarkę
                  tak więc nie za wiele mam czasu...
                  ...
                  zobacz w życiu w relalu jest tak że masz tajkąsamą wolność jak i tu
                  rolę empiego pełnisz sam...
                  głównie wobec siebie samego - w realu kazdy się nieco bardziej kontroluje
                  nie walimy w siebie w realu dla przykładu tak jak tu
                  tu inwektywami nieco może nadrabiamy brak pozawerbalnych elementów przekazu
                  choćby mimiki
                  ale...
                  te inwektywy wszak nas rażą
                  moje Słonko nie raz mnie za tę ekspresję objechało...
                  myślę że za jakiś czas kiedy zorientujemy się ile czasu spędzamy na forum (w internecie) zaczniemy szanowac bardziej ten nasz czas i naszą higiene psychiczną
                  i znajdziemy inny substytut mimiki
                  hmm ciekaw jestem jak to jest kiedy przy poście umieści się swoje zdjęcie czy poziom agresji tego kto ma swoje zdjęcie spada?
                  raczej chyba spada wtedy kiedy piszemy do kogoś czyje zdjecie widzimy...
                  ...
                  no nic nie rozwinę bo kosiarke trzeba wypłukać...
                  pzdr.
    • potrzeszcz Re: Polski internet będzie monitorowany 16.02.11, 11:49
      Tutaj jest "artykuł - matka" tej iinformacji :)
      • Gość: malpa Re: Polski internet będzie monitorowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:57
        hej chłopaki z forum!
        coś wam POwiem , ale na ucho
      • przemek.leniak żyd nienawiści 16.02.11, 12:08
        jak rany współczuję tej grupie religijnej...
    • Gość: rozebrać Re: Polski internet będzie monitorowany IP: 46.186.12.* 16.02.11, 12:20
      Małymi kroczkami i stajemy się dobrym faszystowskim krajem.
      Za Hitlerem mamy imperialne ambicje Unii Europejskiej, jak utwierdza nas Barroso: "Myślę o Europie jako o imperium. Tak... imperium" . Mamy ogromne zadłużenie. Mamy zakaz posiadania broni,; jakże cieszył się Hitler po wprowadzeniu zakazu: "Ten rok przejdzie do historii. Pierwszy raz w cywilizowanym kraju istnieje pełna rejestracja broni. Nasze ulice będą bezpieczniejsze, a nasza policja bardziej sprawna. W przyszłości cały świat będzie nas naśladował". Mamy rządowy antysemityzm i rasizm - nasz kraj wysłało wojsko które morduje mniejszości religijne i narodowe, wspieramy Izrael mordujący Semitów palestyńskich. Nastąpił ogromny wzrost ilości urzędników, wzrost podatków i rozrost służb specjalnych, w tym bezwzględnej policję skarbową, choć Tusk mówił zanim dorwał się do koryta: "Mamy dość rządów biurokratów. Mamy dość wysokich i skomplikowanych podatków które powodują, że Urząd Skarbowy jest dyktatorem!"
      Miał rację Stefan Niesiołowski ostrzegając: "Platforma jest przede wszystkim wielką mistyfikacją.(...) W istocie jest takim świecącym pudełkiem. Mamy do czynienia z elegancko opakowaną recydywą tymińszczyzny lub nowym wydaniem Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, której kilku liderów znakomicie się odnalazło w PO."
      Ale mamy też PiS, bandę lewackich buraków na których można trochę winy zwalić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka