Dodaj do ulubionych

wymiana okien a Lublinie - opinie

06.07.11, 16:02
Witam,
czeka mnie wymiana okien (mieszkanie z wielkiej płyty). Lubelacy - bardzo proszę o opinie i polecenie dobrej firmy, w której można kupić dobre okna (ale nie te z najwyższej półki cenowej, bo wielkich środków nie mam) i która ma dobrą ekipę montażową (to chyba jeszcze ważniejsze).
Znalazłem wątek o podobnym temacie, ale z 2004 roku, więc od tamtego czasu pewnie wiele się zmieniło :)
Jeśli ktoś ma doświadczenia z tego rodzaju remontem - bardzo proszę o info!

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • slavkovski Re: wymiana okien a Lublinie - opinie 06.07.11, 16:30
      Przy wymianie okien w "wielkiej płycie" warto dopytać, czy robią od razu ścianki międzyokienne. Być może u Ciebie nie będzie już tego problemu, ale trafiają się ścianki z płyty paździerzowej, za którym jest ocieplenie "roślinne", albo wełna mineralna. Od zewnątrz jest blacha.

Kilkanaście lat temu nie było w Lublinie ani jednej firmy, która robiła wymianę w sposób kompleksowy i murowanie ścianek musiałem robić we własnym zakresie. Byłem klientem detalicznym (komplet okien w 4 pomieszczeniach) i wszędzie traktowali mnie z buta, nawet dopłata za murowanie nie wchodziła w rachubę. Czasy trochę się zmieniły bo konkurencja większa.

Nie sugeruj się tylko Lublinem. W Puławach były zakłady, które robiły wszystko - wymiana, murowanie, tynkowanie. Niestety dowiedziałem się o tym po fakcie. Niedaleko jest Lubartów, Świdnik, Łęczna. To nie są duże odległości dla firm. Wygoogluj w internecie, zadzwoń, zapytaj o ceny.

Przykład z innej bajki trochę, ale dający obraz różnicy kwot za usługi w Lublinie i mniejszych miastach. Chciałem zamówić autoholowanie w 4 firmach z Lublina - koszt 300-350 zł. Za to samo, ale zrobione przez człowieka z Lubartowa zapłaciłem 100 zł! Laweta jest laweta... W przypadku okien takich różnic w cenach nie będzie, ale nie wykluczone, że za mniejsze pieniądze można mieć więcej.
      pozdrawiam
      • mianownik-dopelniacz Re: wymiana okien a Lublinie - opinie 07.07.11, 20:52
        Dzięki za sugestie o ściankach międzyokiennych - u mnie jednak nie ma tego problemu.

Jeśli chodzi o same poszukiwania zakładów, to zakończyłem ten etap :) Problem jest w tym, że w każdym z nich dostaję informację, że okna są super, montaż jest rewelacyjny i 'będzie pan zadowolony' :) Okna nie są potrzebne 'na już' (chociaż do końca sierpnia chciałbym się wyrobić), więc mam trochę czasu, żeby popytać i poradzić się tych, którzy już wymieniali okna i mogą polecić jakąś ekipę (lub jakąś odradzić). A wiemy jak jest z ekipami remontowymi (w każdej dziedzinie remontu) - najlepiej korzystać z usług firmy poleconej i sprawdzonej, a nie z usług tej, która najlepiej się reklamuje.
      • Gość: Marko Re: Okno Dom Garbów NIE polecam! IP: 195.85.196.* 18.11.13, 15:56
        OknoDom Garbów - NIE POLECAM!!! Kupiłem u nich okna i w jednym z nich pękł zestaw szybowy z powodu krzywo zainstalowanej ramy (ekspert budowalny stwierdził przechył 7mm!!!). Ponadto, w jednym oknie bylejak wywiercili otwory do klami i jak je otwieram to mam wrażenie że zaraz ją urwę, bo się ledwo trzyma. W dniu montażu uszkodzili mi także drzwi wejściowe które montowali i udawali że pomazanie ich farbą załatwia sprawę. Zero reakcji na moje zgłoszenie reklamacyjne w sprawie uszkodzenia okna. Totalna olewka klienta. Sprawa jest obecnie w sądzie. NIE POLECAM!!! Za takie same pieniądze można kupić porządne okna renomowanych producentów, a nie od firemki ze wsi, która tylko klei plastikowe ramy, a jej prezes jeździ z robotnikami wiercić dziury na kołki i pilnować aby chłopy za dużo nie pili. Obsługa klienta chamsko zbywa moje prośby o naprawę w ramach gwarancji - nawet nie pofatygowali się aby obejrzeć uszkodzone okno tylko telefonicznie stwierdzili że oni tego naprawiać nie będą (mogą jeśli im zapłacę za nowy zestaw szybowy). NIE POLECAM Okno dom z Garbowa - Nigdy więcej. Uważajcie!
    • Gość: maruda Re: wymiana okien a Lublinie - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 20:35
      Też chętnie skorzystam z informacji o okiennych możliwościach. A przy okazji - szukam kogoś, kto szybko, sprawnie i nie oczywiście rozsądnie denowo zrobi generalny remont kuchni.
      • Gość: Monika Re: wymiana okien a Lublinie - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.13, 21:58
        Jezeli chodzi o wymiane okien polecam firme Ordis z Lubartowskiej 56 tel. 081-442-92-90
        Bardzo solidna i i szybka wymiana okien.
        • Gość: konwijka Re: wymiana okien a Lublinie - opinie IP: *.lublin.mm.pl 22.10.13, 22:59
          A co powiecie o Renomie z Głębokiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka