Dodaj do ulubionych

Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista ścieżka

18.09.11, 19:41
wyboje nie są zbyt przyjemne dla nadgarstków, bolą gdy się trochę po nich pojeździ. Dziś rano byłem nad zalewem (ok. 5:30) i widziałem volkswagena transportera i kilka innych aut jeżdżących po nowej ścieżce. Można by przypilnować (tu prośba do policji/straży miejskiej) w godzinach wczesnorannych żeby nie jeżdżono po ścieżce samochodami. Rybacy nic sobie nie robą z zakazów.
Obserwuj wątek
    • Gość: cyclex Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.11, 21:28
      Ja wiem, że jeżdżenie po nierównej ścieżce nie jest przyjemne ale pisanie o wysiadających kręgosłupach to wprost piramidalna bzdura. Trzeba mieć umiar we wciskaniu kitu, bo będzie jak z obecnym rządem - nikt wam już nie uwierzy.
    • Gość: Piotrek ja byłem trochę później i aut już nie widziałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 21:51
      ale gdzieś musi być przyczyna, że niby nowiutka ścieżka przy Zalewie od strony Zemborzyc już jest momentami nierówna. Jak się jedzie tempem spacerowym na sflaczałych oponach to może tego nie czuć, ale jak się chce trochę przycisnąć, to zaczyna trząść. Podejrzewam, że wykonawca mógł zepsuć robotę a wędkarze brykami poprawiają.
    • qavtan Równa nawierzchnia - to jest to. 19.09.11, 07:59
      A może pas rowerowy w jezdni? Zemborzycka ma miejsce na wydzielenie pasa rowerowego.
      A może asfaltowy chodnik z dopuszczeniem ruchu rowerowego? Pieszych jest tu bardzo mało.

Jak i gdzie można złożyć podpis pod petycją?
      • tajnos.agentos Re: Równa nawierzchnia - to jest to. 19.09.11, 08:05
        qavtan napisał:

> A może asfaltowy chodnik z dopuszczeniem ruchu rowerowego? Pieszych jest tu bar
        > dzo mało.

proszę bardzo, tylko żądam przestrzegania przepisów, jazdy powoli i udzielania pierwszeństwa pieszym - bo jak nie, to dopraszam się łaskawej pamięci policji i straży miejskiej, niech walą mandaty na odlew i ile wlezie...:P
    • tajnos.agentos Och, biedactwa... 19.09.11, 08:02
      Cały świat jest be, nic tylko kłody rowerakom pod nogi rzuca i nie chce dać wszystkiego, co im się zamarzy a przecież oni tacy biedni, wrażliwi i w ogóle cacy... Walić resztę świata, rowerakom krzywda!!!:D
      • qavtan Re: Och, biedactwa... 19.09.11, 08:28
        Aktualnie stan infrastruktury na ul. Zemborzyckiej jest fatalny.
        Jeżeli ten artykuł i podpisy przyczynią się do budowy jedynie chodnika to będzie to sukces. Póki co można sobie tam kostkę skręcić.
        • przemek-leniak rower szkodzi - szczególni rower ideologiczny 19.09.11, 08:35
          można sobie trwale uszkodzić mózg...
          • tajnos.agentos Re: rower szkodzi - szczególni rower ideologiczny 19.09.11, 08:39
            Oj, można - jak widać na "załączonym obrazku"! :DDD
        • tajnos.agentos Re: Och, biedactwa... 19.09.11, 08:38
          Lublin żąda cywilizowanej infrastruktury w temacie publicznych kibelków oraz terenów wybiegowych dla psów. Przydałoby się także więcej miejsc parkingowych, cywilizowany układ komunikacyjny miasta (o czymś takim, jak "komunikacja rowerowa" nie gadam, bo to jest idiotyzm wymyślony przez roweraków, traktujących rower nie tak, jak powinno się traktować - jak zabawkę i narzędzie do uprawiania sportu i turystyki), cywilizowana i dostosowana do potrzeb komunikacja publiczna, bezpieczeństwo...:PPP
          • Gość: >5< Re: Och, biedactwa... IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 09:34
            że chodnik jest zdewastowany to racja , tak jak 80% chodników tej metropolii ale że uszkadza kręgosłup to przesada
            najbardziej uszkadza kręgosłup nieaktywy ruchowo tryb życia jak np. jeżdżenie samochodem,siedzenie przed kompem na forum GW itd.
      • Gość: lkjh Re: Och, biedactwa... IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 09:33
        Bo wszystkiemu są winni cykliści. I żydzi pewnie też.

Wychyl się kiedyś z domu i zobacz jak wygląda infrastruktura rowerowa w miastach Europy Zachodniej
        • tajnos.agentos Re: Och, biedactwa... 19.09.11, 09:42
          Gość portalu: lkjh napisał(a):

> Wychyl się kiedyś z domu i zobacz jak wygląda infrastruktura rowerowa w miastac
          > h Europy Zachodniej

Zejdź kiedyś z rowera i zobacz jak wygląda cała infrastruktura w miastach Europy zachodniej (to znaczy gdzie? Bo Europa Zachodnia to nie tylko Amsterdam) a potem wszystko zreferuj. Aha, nie zapomnij wyjaśnić, co to wszystko ma wspólnego z Lublinem.
          • Gość: Heidi Re: Och, biedactwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 10:32
            Pojeździj parę lat na rowerze w rejonie Stuttgartu i samym mieście i wróć do Lublina. Tu nawet full to za mało. Typowy L-nin siedzi w domu i się trzepie.
            • tajnos.agentos Re: Och, biedactwa... 19.09.11, 10:36
              Przejdź się spacerkiem po lubelskim Deptaku i po całym mieście - stale zważając na śmigających między pieszymi i samochodami porypanych roweraków a potem wracaj do Stuttgartu, bo nic tu po tobie. Typowy porypany nawiedzony rowerak, nieprzyjmujący do świadomości niczego, co nie pasuje do jego własnej chorej wizji świata.:P
        • tajnos.agentos Re: Och, biedactwa... 19.09.11, 09:50
          Gość portalu: lkjh napisał(a):

> Bo wszystkiemu są winni cykliści. I żydzi pewnie też.

PS Nie cykliści, tylko poyebane, rozwydrzone i lobbujące gdzie się da roweraki - nie mylić z normalnymi ludźmi, którzy posługują się rowerami jak normalni ludzie i nie robią z rowera czegoś w rodzaju totemu.:P
    • Gość: asdfg Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 09:35
      Co do propozycji, to może wreszcie jakieś ścieżki / pasy rowerowe w centrum? 3go maja się remontuje (aż się prosi o pasy dla rowerów), tak samo na Radziwiłłowskiej, przydałby się też pas na Zielonej.
    • Gość: dr. Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 10:08
      to nie ściskaj tak kurczowo kierownicy
      • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 10:20
        Ja codziennie widuję rowerzystów śmigających jezdnią i ciągami przeznaczonymi wyłącznie dla pieszych mimo, że obok znajduje się droga dla rowerów. Można by przypilnować (tu prośba do policji/straży miejskiej), by choć w tych miejscach przestrzegano przepisów oraz innych cywilizowanych zasad.
        ...A nadgarstki mogą boleć z innych powodów - dlatego na przykład rodzice pilnują dzieci, by spały z rękami na kołderkach!:DDD
        • Gość: Zygota Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 10:43
          A święte krowy z wózkami na ścieżkach rowerowych to nie widzisz? Ona musi pokazać każdemu rowerzyście, że doszło do połączenia komórki jajowej z plemnikiem efektem czego jest dzidziuś. O popatrzcie kochani rowerzyści, Z BLISKA, jaki on śliczny!!!! A dla dzidzi to położyli nawet czerwony chodnik, jak w Hollywood, gwiazdeczka moja!
          • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 10:49
            ...A u was biją Murzynów - ale tylko tych, co nie mają rowerów.:DDD
        • efad4d Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 10:54
          tajnos.agentos napisał: (...)

hehe wytrysk znowu dostal ataku, policzcie sobie ile procent wpisow jest jego. On jest jak pies pawlowa - ozywia sie na slowa "rower" i "psia kupa " hehehe

:D
          • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 11:00
            Znów masz doła, siurku? Chcesz o tym porozmawiać?:)))
            • efad4d Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 11:01
              tak chce ci powiedziec ze

pies cie obmierzlym wackiem smyral po facjacie
              psi ejakulacie

:)
              • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 11:07
                Nie myśl sobie, nieślubny synu dwóch pedałów że jak ty i twoi kolesie publicznie rozedrzecie japy, to wszyscy normalni ludzie dla świętego spokoju się przymkną i pozwolą wam na wszystko. Ktoś musi was sprowadzać na ziemię, byście sobie za dużo nie pomyśleli, bo zakute łepetynki w końcu was rozbolą. Oczekuję podziękowań...:DDD
                • efad4d Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 11:18
                  ciesz sie, ze cie nie zadepcze, glizdo
                  :)
                  • tajnos.agentos [...] 19.09.11, 11:28
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • efad4d [...] 19.09.11, 11:38
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 11:47
                        A mnie bardzo bawi pryncypialność, zacietrzewienie i kompletne oderwanie od rzeczywistości różnych nawiedzonych roweraków, moherów, obrońców zwierzątek futerkowych, ekooszołomów, nazioli oraz innych podobnych porąbańców. Zyguzyguzygu, poyeby!:DDD
                        • efad4d Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 12:53
                          tajnos.agentos napisał:

> A mnie bardzo bawi pryncypialność, zacietrzewienie i kompletne oderwanie od rze
                          > czywistości różnych nawiedzonych roweraków, moherów, obrońców zwierzątek futerk
                          > owych, ekooszołomów, nazioli oraz innych podobnych porąbańców. Zyguzyguzygu, po
                          > yeby!:DDD

caly swiat przeciwko tobie , jedynemu sprawiedliwemu
                          cos jak prezes :)
                          (to sie leczy )
        • izraelska Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 14:53
          ja tam codziennie widzę samochody zaparkowane na zakazie parkowania. Tylko czemu ma służyć ta licytacja?
          • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 19.09.11, 16:28
            izraelska napisała:

> ja tam codziennie widzę samochody zaparkowane na zakazie parkowania. Tylko czem
            > u ma służyć ta licytacja?

A u was biją murzynów.
    • Gość: bosman wysiadają wam kręgosłupy? IP: *.centertel.pl 19.09.11, 10:18
      ...bo macie za twarde dupy. Że o zakutych łbach nie wspomnę, one też ciążą :-)
    • lizardos Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 11:08
      Wyborcza w swoim stylu z jednego skrajnego przypadku (JEDNA chora osoba) zrobiła normę. Jest to charakterystyczne dla płytkich, plotkarskich portalików gdzie można znaleźć wyjątkowo "tragiczny" w treści tytuł-link i artykuł pod nim o zupełnie czym innym. Jak widać Gazeta uparcie dąży w tym kierunku od dłuższego czasu.
      Poza tym, artykuł porusza ciekawy problem. Nigdy tamtędy nie jeździłem, ale chętnie podpiszę taką petycję, jak znajdę punkt gdzie będę mógł to zrobić. Myślę też, że ta pani zebrałaby więcej podpisów na ścieżce rowerowej przy Zalewie albo poniżej Zalewu.

Widzę też, że ludzie tacy, jak @tajnos.agentos mają wielki problem z tym, że siedząc w swojej wypasionej bryce jadą przez Centrum w tempie "roweraków".
      • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 11:26
        lizardos napisał:

> Widzę też, że ludzie tacy, jak @tajnos.agentos mają wielki problem z tym, że si
        > edząc w swojej wypasionej bryce jadą przez Centrum w tempie "roweraków".

Widzę, że byty takie, jak niejaki lizardos, z wysokości swoich wypasionych rowerków i czując za swoimi plecami przychylność gazecinowych pismaków mają wielkie trudności z dostrzeżeniem istnienia setek tysięcy normalnych ludzi, którzy także żyją w tym mieście i jego okolicach, pracują, płacą podatki, mają swoje niedostrzegane przez nikogo potrzeby i wcale nie mają publicznych praw mniejszych, jak rozdarte rozwydrzone roweraki - nie mylić z normalnymi ludźmi, którzy posługują się różnymi narzędziami, także rowerami.:D
        • Gość: zxc Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. IP: *.centertel.pl 19.09.11, 13:55
          facet , jak ty twierdzisz żeś normalny to ja wolę być popie........ny
          • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 13:57
            Bądź sobie jaki chcesz, to Twój problem. Będzie weselej...:)))
        • izraelska Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 14:58
          Petycja do władz miasta nie jest normalnym narzędziem? co jest w takim razie normalnym narzędziem? Dlaczego mała grupa rowerzystów potrafi walczyć o swoje a dużo liczniejsza grupa samochodziarzy tego nie potrafi? Tajnos miej pretensje do kierowców że to łajzy i sieroty i nie potrafią o swoje walczyć a nie do rowerzystów że potrafią.
          • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 16:27
            Typowe podejście do życie walniętego roweraka: ludzie dzielą się na dobrych i cywilizowanych rowerzystów oraz złą i dziką resztę świata...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • efad4d Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 19.09.11, 17:04
              tajnos.agentos napisał:

> Typowe podejście do życie walniętego roweraka: ludzie dzielą się na dobrych i c
              > ywilizowanych rowerzystów oraz złą i dziką resztę świata...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              > DDDDDDDDDDD

na belzebuba , jaki ty glupi jestes :-)
            • izraelska Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 20.09.11, 08:32
              Wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałam. Nie rozumiem jednak z czym masz problem? Dlaczego denerwują Cię rowerzyści którzy walczą o swoje. Każda grupa ma prawo walczyć o swoje. Dlaczego nie denerwuje Cię marazm kierowców, którzy nie potrafią walczyć o swoje. Jesteś niestety reprezentantem dość biernej grupy czekającej na gotowe. Co robisz w kierunku aby było Ci lepiej. Organizujesz akcje, pikiety, piszesz petycje. Wydaje mi się jedynie że marudzisz na forach - a może się mylę, wyprowadź mnie z błędu. Jak widać Twoi przeciwnicy potrafią więcej. Choć niestety (dla mnie, dla Ciebie stety) z marnym w Lublinie efektem.

Ale powiedz mi jeszcze jedno czy rozwój infrastruktury rowerowej jest dla Ciebie jakimś zagrożeniem? Więcej rowerów równa się mniej samochodów, mniej samochodów to wygoda również dla tych którzy z samochodu nie zrezygnują czyli np. dla Ciebie. Nie mam racji?
              • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 20.09.11, 09:44
                izraelska napisała:

> Wkładasz w moje usta słowa których nie wypowiedziałam. Nie rozumiem jednak z cz
                > ym masz problem?

Problem w tym, że życie nie polega na ciągłej walce wszystkich ze wszystkimi "o swoje". Gmina ma się wywiązywać ze swych obowiązków względem wszystkich jej mieszkańców oraz przyjezdnych - nie tylko wobec kilkudziesięciu walniętych roweraków, kosztem całej reszty. Jest dość potrzeb o wiele bardziej palących, jak budowa nowej ścieżki rowerowej na Zemborzyckiej.

> Dlaczego denerwują Cię rowerzyści którzy walczą o swoje.

Rowerzyści mnie nie denerwują, to ja denerwuję roweraków - rowerzysta i rowerak to nie to samo.

Każda
                > grupa ma prawo walczyć o swoje.

No to walcz - bij tych przebrzydłych kierowców, którzy nie lubią rowerzystów, tylko pamiętaj, że jak trafisz na silniejszego i mniej układnego to też możesz oberwać po ryju... :D

Dlaczego nie denerwuje Cię marazm kierowców, k
                > tórzy nie potrafią walczyć o swoje.

Dlatego, że ja nie dzielę ludzi na kierowców, rowerzystów, hulajnogowców, rolkarzy, deskorolkowców, kuternogi, spadochroniarzy, operatorów koparkoładowarek i tak dalej, tylko prosto na mądrych i głupich. Do tych drugich zaliczam roweraków - nie mylić z normalnymi ludźmi, którzy od czasu do czasu posługują się rowerami.

Jesteś niestety reprezentantem dość biernej
                > grupy czekającej na gotowe.

Jesteś niestety reprezentantem wyjątkowo popapranej grupy, która uważa że wszystko im się należy "jak psu buda", bez względu na wszystko a reszta świata niech się wali.

Co robisz w kierunku aby było Ci lepiej. Organizuj
                > esz akcje, pikiety, piszesz petycje.

"Zadzieram kiecę i lecę", bo nie mam nic innego do roboty. Życie jest taaaaaaaaaaaakie nuuuuuuuuuuuuudne... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Wydaje mi się jedynie że marudzisz na fora
                > ch - a może się mylę, wyprowadź mnie z błędu. Jak widać Twoi przeciwnicy potraf
                > ią więcej. Choć niestety (dla mnie, dla Ciebie stety) z marnym w Lublinie efekt
                > em.

A ty co tu robisz? A won mi na ulicę, podpisy pod petycją zbierać!:DDD

> Ale powiedz mi jeszcze jedno czy rozwój infrastruktury rowerowej jest dla Ciebi
                > e jakimś zagrożeniem?

Wie co to zrównoważony rozwój? Czy roweraki (nie mylić z normalnymi ludźmi, którzy od czasu do czasu posługują się rowerami) są jakąś uprzywilejowaną grupą społeczną?

Więcej rowerów równa się mniej samochodów, mniej samochod
                > ów

Krótko i na temat: pie...nie o Szopenie. :DDDDDDDDDDDDDDD

to wygoda również dla tych którzy z samochodu nie zrezygnują czyli np. dla C
                > iebie. Nie mam racji?

Nie znasz mnie, więc może bez kretyńskich komentarzy na mój temat - jasne, pańciu?:P
                • izraelska Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. 21.09.11, 10:18
                  Ale skąd u Ciebie tyle agresji?

Pokaż mi miejsce w Lublinie gdzie roweraki (tak tak wiem, na rowerze nie można jeździć, do pracy) wygrały coś kosztem samochodziarzy?
    • lizardos Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista ścieżka 20.09.11, 12:02
      @izraelska - moja, twoja i innych użytkowników mantra na dziś i na przyszłość: NIE KARMIĆ TROLLA.
      Troll zawsze zna się lepiej.
      Troll będzie negował wszystko co powiesz. Jeśli zaprzeczy w ten sposób sam sobie to nawet tego nie zauważy.
      I najważniejsze - do trolla nie przemówią żadne logiczne argumenty - bo jest trollem. Chętnie za to obrzuci cię inwektywami - bo jest trollem.

A tą petycję chętnie podpiszę. Jeśli pojawi się pomysł podobnej to ją też chętnie podpiszę. Może jakiemuś trollowi żyłka pęknie i będzie jednego mniej...
      • tajnos.agentos Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc 20.09.11, 13:33
        lizardos napisał:

> A tą petycję chętnie podpiszę. Jeśli pojawi się pomysł podobnej to ją też chętn
        > ie podpiszę. Może jakiemuś trollowi żyłka pęknie i będzie jednego mniej...

ręką podpiszesz petycję... I rzeczywiście, przestańcie już trollować, spamować i w ogóle zaśmiecać wszystkie fora waszymi rowerkami, bo to się robi nudne... :PPP
        • Gość: comaoka Re: Rowerzystom wysiadają kręgosłupy. Wyboista śc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 21:23
          No proszę, jaki podręcznikowy przykład odpowiedzi trolla :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka