efczer ???????????????????? 25.02.12, 13:56 dawno temu Stachura śpiewał:"co i z czym?chciwość z fałszem" "była jedna z drugą żądza do pieniądza" i wszystko na temat pana Michałkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjed [...] IP: *.dyn.iinet.net.au 26.02.12, 03:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potykacz Re: ???????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 10:40 No i sama potwierdziłaś, że ci ludzie można powiedzieć są " moralni inaczej ".Większość z nich a w zasadzie wszyscy zostali prawdziwymi beneficjentami przemian obsiadając jak za pierwszej komuny politykę i gospodarkę kraju."Towarzysz Szmaciak" wiecznie żywy w każdym systemie. A prawda jest taka ,że w głównej mierze do panny "S" w pierwszej kolejności zapisywali się ci którzy mieli coś do ugrania.Jak nie wiesz to zapytaj się kogoś z rodziny kto pracował w jakimkolwiek zakładzie na produkcji.A będąc posłem czy też jakąkolwiek postacią publiczną trzeba spełniać wyższe standardy niż zwykły Kowalski. Jeśli tego nie rozumiesz to nie dziw się potem nepotyzmowi ,korupcji czy też zwykłemu chamstwu i bucowatości w polskim establishmencie przez niektórych dla śmiechu nazwanym " klasą polityczną". Bo taką "elyte" wybierasz, która dla własnego zasranego interesu gotowa jest popełnić każde świństwo byle mieć z tego korzyść. I nie ważne że zgodnie z prawem ( nota bene przez nich samych stanowionym - sic!) ale poniżej wszelkich standardów i odczuć społecznych . Ja rozumiem, że zgodnie z nowym ustrojem żyjemy w kraju gdzie nawet Matka Boska ma oczy ze złotówek ale istnieją pewne granice po przekroczeniu których z państwa prawa robi się farsa. Mam też nadzieję, że ci nasi "wyzwoliciele" zaczną wreszcie kulić dupy ze strachu bo ludzie zrozumieją o co w tym wszystkim chodziło. Bo chodziło tylko o koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman bardzo trafnie to... IP: *.dynamic.mm.pl 26.02.12, 21:29 ująłeś/ujęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
empi netykieta 26.02.12, 10:54 w tym samym wątku pisz pod tym samym nickiem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Szef PiS chciał 200 tys., sąd dał mu 40 tys. SONDA 26.02.12, 22:04 ( Szef PiS chciał 200 tys., sąd dał mu 40 tys. SONDA 200 tys. zł rekompensaty za represje w stanie wojennym zażądał Krzysztof Michałkiewicz, poseł i szef PiS w okręgu lubelskim. ) Muszę zadzwonić do siostry że są takie możliwości w Lublinie (Zamelduję ją na czas trwania procesu w "naszym" mieście"). Powinna dostać więcej. Wyjechała z wycieczką do Watykanu i została. Nie skończyła doktoratu i w u księdza była za pokojówkę. Zarabiała grosze. Z Polski wyjechała na inny paszport i pod innym nazwiskiem. W Polsce zostawiła malutkie dzieci, ale wolała uciec z kraju, w obawie przed aresztowaniem za pomoc represjonowanym niż pójść do więzienia. Obecnie nie tylko ona tam mieszka, lecz wszystkie jej dzieci. NIE O TAKE POLSKE WALCZYŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Szef PiS chciał 200 tys., sąd dał mu 40 tys. 26.02.12, 22:05 Miało być OTAKE. Odpowiedz Link Zgłoś
makarena126 gdyby chodziło o pedała albo les 27.02.12, 16:17 to wszyscy którzy tu piszą takie obrzydliwe kłamstwa pod adresem Posła Michałkiewicza klaskali by takiemu homo i jeszcze go żałowali że ma łamane prawa itd a jak powszechnie wiadomo Ci ludzie żyją sobie spokojnie, nikt ich nie krzywdzi a mimo to wszczynają jakieś protesty że są pomijani. Natomiast kiedy porządny obywatel któremu PRL zabrał wszystko domaga się zadośćuczynienia to Ci co prawdopodobnie najwięcej przyłożyli się do jego krzywdy wszczynają protesty. Wy i wasi rodzice i dziadkowie wspieracie komuchów, najpewniej chcielibyście aby znów w Polsce były rządy ruskich. Żal mi was i mam nadzieję ze kiedyś słono za to zapłacicie a jak nie wy to wasze dzieci i kedyś was spotka ze strony wam podobnych niesłuszne szkalowanie i pisanie o was nieprawdy, obrażanie przez co stracicie wszytko. podobno Bóg istnieje i jest sprawiedliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator dna Ja też domagam się odszkodowania! IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 16:53 Ja też domagam się zadośćuczynienia bo żyłem w piekle PRL, żądam 100 tysięcy!!!! Żeby nie wytaczać dwóch procesów jednocześnie domagam sie bierzącego odszkodoawania bo żyje w raju RP - drugie 100 tysięcy !!!! Ponadto domagam się odszkodowania za to że nie chcę ale muszę natrafiać w codziennej prasie na newsy o takich sprawach jak niedoszacowana gehenna posła Michałkiewicza - to razem będzie pięćset !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarina Re: Ja też domagam się odszkodowania! IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 17:40 więc trzeba iść do sądu, skoro to jest naprawdę poważny powód, a nie chlapać na prawo i lewo jakieś bzdury. mam wrażenie że piszą tu tylko ludzie o bardzo niskim poziomie IQ i pisząc sami nie wiedzą co piszą bo te bzdury co czytam to mnie nawet nie irytują ale śmieszą. totalna głupota. w sumie się nie dziwię, jaka gazeta tacy czytelnicy, jacy wyborcy taki rząd ale jest zabawnie bo chociaż są śmieszne kawały o pewnej muszce <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatgor dna Re: Ja też domagam się odszkodowania! IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 22:23 Gość portalu: Katarina napisał(a): > więc trzeba iść do sądu, skoro to jest naprawdę poważny powód, a nie chlapać na > prawo i lewo jakieś bzdury. mam wrażenie że piszą tu tylko ludzie o bardzo nis > kim poziomie IQ i pisząc sami nie wiedzą co piszą bo te bzdury co czytam to mni > e nawet nie irytują ale śmieszą. totalna głupota. w sumie się nie dziwię, jaka > gazeta tacy czytelnicy, jacy wyborcy taki rząd ale jest zabawnie bo chociaż są > śmieszne kawały o pewnej muszce <lol> Jakie trzeba mieć IQ żeby żądać od wolnej Rzeczpospolitej wypłaty za udział w walce o jej niepodległość??? Kundlizm w najgorszym wydaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarena126 Re: Ja też domagam się odszkodowania! IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 02:45 Jakie trzeba mieć IQ aby przyzwalać i nie krytykować tego co robi aktualny rząd? nie ma wolnej RP jesteśmy w tusko-komunie gdzie za kasę podatnika premier jeździ na golfa itp w godzinach pracy, weekend zaczyna w czwartek wieczorem a konczy w poniedziałek korzystając z państwowych samolotów aby polecieć do swojego domku, gdzie pozwala na wypłate olbrzymich premii dla nieudaczników itd więc nie pisz mi o wolnej Polsce bo od 10 kwietnia 2010 nie ma wolnej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarina myslałem, ze dziłacze solidarności robili to dla i IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 17:45 oczywiście że walczyli dla idei ale dlaczego ta walka nie może być teraz nagrodzona skoro mamy podobno wolność i wolną Polskę (ja mam wrażenie że jesteśmy pod okupacją tusko-ruską) Uważam że takim ludziom jak Pan Michałkiewiczowi i innym działaczom solidności należy się nagroda od Polski za to że dla nie tyle wycierpieli. Wszyscy którzy dawniej doznali krzywdy powinni wystąpić o zadośćuczynienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz POdział nastąpił w 1989 IP: 89.167.0.* 27.02.12, 21:41 Gość portalu: Katarina napisał(a): > oczywiście że walczyli dla idei ale dlaczego ta walka nie może być teraz nagrod > zona skoro mamy podobno wolność i wolną Polskę (ja mam wrażenie że jesteśmy pod > okupacją tusko-ruską) Uważam że takim ludziom jak Pan Michałkiewiczowi i innym > działaczom solidności należy się nagroda od Polski za to że dla nie tyle wycie > rpieli. Wszyscy którzy dawniej doznali krzywdy powinni wystąpić o zadośćuczynie > nie. Nie mogą, bo wszystko dla samych swoich zostało zarezerwowane: "W umowie Kaplera(prezes NCS) zapisano, że jego podstawowe wynagrodzenie wynosi 39 tys. złotych brutto miesięcznie. Paragraf 9. określa wysokość premii - stanowi ona równowartość 19 pensji. 3/5 tej sumy miało zostać wypłacone w terminie 14 dni od uzyskania pozwolenia na użytkowania Stadionu Narodowego, pozostałe 2/5 miało trafić do Kaplera dwa tygodnie od zakończenia Euro 2012. Kolejny punkt kontraktu mówi: "W przypadku wygaśnięcia mandatu Dyrektora Generalnego jako członka Zarządu z jakiejkolwiek przyczyny przed zakończeniem rozgrywek turnieju Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2012 wynagrodzenie wypłaca się w wysokości 1/48 za każdy pełny miesiąc sprawowania funkcji począwszy od stycznia 2009 r." Ten kontrakt ma się nijak przy premiach za po zyskanie Katar-czyków w Stoczni Gdańskiej i przekwalifikowanie stoczniowców na kosmetyczki, pedikiurzystki i manikiurzystki. Te rzeczone 200 tysięcy złotych zadośćuczynienia to premier Donald Tusk lotami do Gdańska i powrotnie do Warszawy w miesiąc... wylatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makarena126 Re: POdział nastąpił w 1989 IP: *.play-internet.pl 28.02.12, 02:37 Ma Pan rację kasa jest tylko tuska i jego ludzi na loty na urlopy i nagrody dla nieudaczników. Nie rozumiem tylko dlaczego piszacy tu w tak podły sposób krytykują Pana Posła a nie wspominają nic o bandzie Tuska która zawłaszcza sobie kasę bezpodstawnie?? może mi to wyjaśnicie dlaczego jest przyzwolenie na takie zachowania bo nie spotkałąm się z taką krytyką tuska za jego loty na urlop, za wożenie przyszłego zięcia rządową limuzyna ze szpitala na lotnisko? zastanówcie się kogo wy bronicie Odpowiedz Link Zgłoś