Dodaj do ulubionych

Po/d/stępowe Forum Lublin

05.07.12, 10:36
Ludzie czy nie macie dość chamstwa,plucia na katolików,patriotów,tradycyjne wartości i w ogóle na innych ludzi?

Czy rozmaite zakompleksione "małpy" w stylu niejakiego "wojewódzkiego" uważają,że internet został tylko dla nich stworzony?Czy nie potrafią swojej inteligencji wykorzystywać bez obrażania innych?

A może trzeba przypomnieć i sparafrazować cytat z Gogola - na kogo plujecie - na siebie plujecie.

A admin ma "psi" obowiązek wycinać i banować.Rozumiem,że to dużo roboty,ale przypominam,że już były procesy o wpisy na forach - przegrane przez właścicieli portali.
Obserwuj wątek
    • empi Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 10:57
      Radę, którą da­jesz dru­giemu, zas­to­suj również do siebie.
      Chcąc pou­czać in­nych, mu­sisz prze­mawiać głosem miłości.
      i oczywiście:
      Nie gań poczy­nań bliźniego, za­nim nie spoj­rzysz w głąb siebie.

Gogol.
      :)
      • andrzej.sawa Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 13:09
        Empi rzuć okiem np. na wątek otwarcie lotniska - to nie ja tam pluję.
      • andrzej.sawa Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 13:15
        A ile roboty miałeś na wątku Czy ksiądz...?

Niestety nie jestem dostatecznie dobrym chrześcijaninem,żeby zawsze stosować Jego zasadę - kto bez winy,niech.....Czasem jestem zwolennikiem Kodeksu Hammurabiego,który w praktyce chrześcijanie stosowali częściej niż Jego nakaz.
        • empi Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 13:43
          >nie jestem dostatecznie dobrym chrześcijaninem
          i niech tak już zostanie, uwolni to innych od Twojego pouczania z powodu zwkłego braku kwalifikacji ;)
          pzdr.
          • andrzej.sawa Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 17:49
            A Twoje kwalifikacje?A pouczasz,wycinasz,banujesz.
    • Gość: obserwator dna Eeeeeeech ten upał!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 10:58
      Spróbuj moze okładów z lodu na czaszkę.
      • Gość: od Re: Eeeeeeech ten upał!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 11:00
        - to oczywiście nie było do Ciebie empi tylko do sawy :-)))
        • Gość: leszeke Re: Eeeeeeech ten upał!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 11:08
          Niezależnie od podlądów - trochę kultury by się przydało ...
          A gdy brakuje argumentów - to po prostu się zamknąć, a nie urzywac inwektyw ...
          • Gość: leszeke Re: Eeeeeeech ten upał!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.12, 11:10
            Eeeeeeech ten upał!!!! - aż się palce ślizgają po klawiaturze - sorry za literówki ;)
          • andrzej.sawa Re: Eeeeeeech ten upał!!!! 05.07.12, 13:05
            Od niektórych trudno oczekiwać kultury,to nie ich szkoła.
    • Gość: bosman tiaaa sawciu... IP: *.centertel.pl 05.07.12, 13:29
      Twój paraliż postępowy ma się dobrze. No i jest postępowy - postępuje :-)
    • kainel.kemezrp Jędruś... 05.07.12, 14:09
      dla każdego ważna jest identyfikacja
      a nie każdy może jej dokonać pozytywnie - nie każdy ma tradycję którą rozumie i którą się umie posłużyć, nie każdy pływa w swojej kulturze niczym we wodach płodowych...
      bywają ludzie którzy muszą mieć wroga i glanc pomada jaki to wróg
      plucie na niego i ogólniej wspólnie uprawiane chamstwo - niektórym daje możliwość identyfikacji
      co prawda mówimy po polsku ale polskości zawsze jesteśmy wrodzy - MY
      co prawda nie stać nas na odniesienia do innych kategorii niż chrześcijańskie ale zawsze odnosimy się do nich jako do antywartości - MY
      i tak powstaje to MY
      podobne jest zresztą bardzo do MY które tworzą sobie chamsko niedzielni patrioci...
      ...
      a admin nie pies jednak
      bywają tacy owszem ale na fora takie żal patrzeć i pogadać z kim nie ma
      propos zaś procesów - sąd to nie kara ino bezstronny i niezależny arbiter
      no a niektóre procesy odbyć się powinny choć się nie odbywają
      ...
      Jędruś z obrazem gadasz do tego jeszcze w obcym ci zupełnie języku
      odstresuj się
      prawdziwa cnota jak wiesz...
      pzdr.
      • qqbek Leniak... 05.07.12, 14:19
        ...a adminów tutaj broni.
        Nie sądziłem, że doczekam tego dnia.
        Myślałem, że nadal masz, niczym Hanka Mostowiak, "tekturowe" uprzedzenia co do wypowiadania się na niektóre tematy (a zwłaszcza zaś administracji forum GWL) ;)
        • Gość: JB po co... IP: *.dynamic.mm.pl 05.07.12, 14:33
          Po co gadac z "andrzejkiem"?
          • qqbek Re: po co... 05.07.12, 14:41
            Gość portalu: JB napisał(a):

> Po co gadac z "andrzejkiem"?

Pani Joanno - bo to czasami pociesznym zajęciem być potrafi.
            Z resztą akurat tutaj dyskutuję z Przemkiem a nie z "Jędrusiem".
          • kainel.kemezrp rozmowa to nie poklepywanie się po pupach 05.07.12, 14:47
            i tym jest bardziej wartościowa im bardziej się rozmówcy różnią
            po to.
            pzdr.
        • kainel.kemezrp że co niby? 05.07.12, 14:45
          co do uprzedzeń to owszem mam je nadal - więcej może nawet niż uprzedzenia
          mam wyrobioną opinię
          w pewnym zakresie widzę i u moderatorów forum GWL cechy których nie cenię
          brak otwartości dla przykładu dyskryminację na podstawie etykietek czasem brak cywilnej odwagi nawet
          z tym że to raczej cechy owego psa niż moderatora
          ...
          forum gazetowe wiele przez lata straciło
          moderatorzy niewiele już tu moderują
          a jednak bywa przecie że się postawią tej czy innej grupie klikaczy w kosz a nawet adminom
          jest ich trzech z tych trzech jeden wyrobił sobie szczególnie dobrą markę
          chyba z powodu tego że nie zawsze ma klapki na oczach i nie zawsze jedzie z nożycami według gotowego szablonu
          stąd i czasem jest przestrzeń na rozmowę
          gdzie indziej tak nie bywa - to wypada docenić
          nawet w żalu i gniewie jaki akurat zakwitł w Andrzejowym wątku...
          ...
          ale moderatorzy też ludzie i pamiętam przecie ja ki ten co to markę ma dobrą jak owca w stadzie używał sobie kopytami na pamiętnej katastrofie
          gdyby jednak był psem jak domaga się Andrzej to poza odgłosami tego stada do którego przynależy nic innego by się tu nie dało przeczytać
          a przecie się dawało nawet w trakcie owego widu który tu panował powszechnie
          • empi Re: że co niby? 05.07.12, 15:08
            >jak owca w stadzie używał sobie kopytami na pamiętnej katastrofie
            Leniaku, używał sobie, tzn. ?. Obraził czyjeś święte uczucia, czy też miał swoją opinię? Jeśli mnie miałeś na myśli to oświadczam Ci, że nie używałem sobie na katastrofie, czy na jej ofiarach. Do dziś mam swoje, niezmienne w tej sprawie zdanie, jak każdy z Polaków. Niestety, właśnie Ci co najgłośniej na mszy dzwonkiem dzwonią w tej sprawie robią interes polityczny.
            Jak to dobrze, że można z kimś się posprzeczać na forum :)
            pzdr.
            • kainel.kemezrp Kohelet mój ulubiony powiadał 05.07.12, 15:28
              że na wszystko jest czas i pora - z opiniami włącznie
              sporo ciekawych rzeczy tak w ogóle ten gostek napisał ale o ile pamiętam i jego czasem tu cenzurowano...
              spokojnie Empi ja się za ciebie nie spowiadam ani cię oskarżam ani usprawiedliwiam ani sądzę
              piszę za to żeś innego gatunku niż canis canis
              pzdr.
              • empi Re: Kohelet mój ulubiony powiadał 05.07.12, 15:37
                przy okazji:
                Marność nad marnościami - wszystko jest marnością
                dewiza która zbyt wielu forumowiczom przyświeca, wynika to chyba ze złej interpretacji :). Świat jest piękny Leniaku, życie jest piękne i piękne są uczucia które ono daje!
                pzdr.
                • kainel.kemezrp Vanitas vanitatum et omnia vanitas 05.07.12, 15:45
                  tak to bywa jak ktoś z całego tekstu zapamiętuje jedynie lid ;-)
                  Boga się bój
                  i przykazań Jego przestrzegaj,
                  bo cały w tym człowiek!
                  Bóg bowiem każdą sprawę wezwie na sąd,
                  wszystko, choć ukryte: czy dobre było, czy złe.
            • kainel.kemezrp jak chcesz zaczepki ;-) 05.07.12, 15:38
              to napiszę że nie odważyłbym się przedstawiać cie jako tak przysłowiowo bezrefleksyjnego zwierzęcia jak krowa
              i z lekkim ubawieniem czytam że sam postanowiłeś to uczynić
              rozumiem że to żart autogenny
              pzdr.
              • empi Re: jak chcesz zaczepki ;-) 05.07.12, 15:51
                To także z Księgi Koheleta

Oto, co ja uznałem za dobre:
                że piękną jest rzeczą jeść i pić,
                i szczęścia zażywać przy swojej pracy,
                którą się człowiek trudzi pod słońcem,
                jak długo się liczy dni jego życia,
                których mu Bóg użyczył:
                bo to tylko jest mu dane.

no i to:

Taki nie myśli wiele o dniach swego życia,
                gdyż Bóg go zajmuje radością serca.

Uwierz, wszystko z mojej strony bez zbędnej uszczypliwości :)
                pzdr.
                • kainel.kemezrp ptaki niebieskie 05.07.12, 16:02
                  pozdrawiam
    • tajnos.agentos Re: Po/d/stępowe Forum Lublin 05.07.12, 23:32
      andrzej.sawa napisał:

> Ludzie czy nie macie dość chamstwa,plucia na katolików,patriotów,tradycyjne war
      > tości i w ogóle na innych ludzi?

Zwisa nam to jak kilo kitu u sufitu. Mam wojnę z sąsiadem o płot i syf, chcesz się przyłączyć? Jak nie, to czytaj dalej Wasz Dziennik.

> Czy rozmaite zakompleksione "małpy" w stylu niejakiego "wojewódzkiego" uważają
      > ,że internet został tylko dla nich stworzony?Czy nie potrafią swojej inteligenc
      > ji wykorzystywać bez obrażania innych?

Jak ci się nie podoba Wojewódzki, to po co śledzisz jego ewolucje? Mi się nie podoba, nie śledzę go i wali mnie do spodu jego aktualny stan ducha. Jestem zadowolony.

> A może trzeba przypomnieć i sparafrazować cytat z Gogola - na kogo plujecie - n
      > a siebie plujecie.

To nie pluj, guvniażu - musisz to robić? Czujesz się niedowartościowany, jeśli choć raz dziennie nie oplujesz i nie zwyzywasz kogoś od niepolaków?

> A admin ma "psi" obowiązek wycinać i banować.Rozumiem,że to dużo roboty,ale prz
      > ypominam,że już były procesy o wpisy na forach - przegrane przez właścicieli po
      > rtali.

A ty psycholu, masz psi obowiązek zastosować się do powszechnie akceptowanych norm zachowania - czy ci się to podoba, czy też nie. Twoje majaczenia mało kogo obchodzą., spadaj w podskokach.
      • Gość: tracz Re: Po/d/stępowe Forum Lublin IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.12, 09:16
        > Zwisa nam to jak kilo kitu u sufitu

Tajnosie Zwisosie, doprawdy nie każdy cierpi na tą przypadłość. Mów za siebie :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka