nabucco1954-54 14.09.12, 10:17 He he he - szanowny administratorze: prosze o informację jaką pojemność ma wasz serwer, by nie "zatkał" się po miesiącu. Znając realia lubelskie potrzeby naprawcze są, używając eufemizmu - liczne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman aha, jeszcze jedno: IP: *.centertel.pl 14.09.12, 10:20 czy przewidziane są odpowiedzi o realizacji "napraw", czy pisanie to sztuka dla sztuki na zasadzie: - ja - wysyłam uwagę - urzędnik - "delejt". Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp a ja piszę do urzędników przez facebooka 14.09.12, 10:23 czasem zabawnie sie gada link by zespół w zespół rząd żądz móc wzmóc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp propos delete to Homo faber 14.09.12, 10:25 doskonale obsługuje ten klawisz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Link i próba generalna 14.09.12, 10:35 Link ale co by tu dac na próbę? oki może taki oto problem do "urzedu" chciałbym zgłosić problem polegający na tym że moją interwencję skierowana do urzędu otrzymuje jakieś dziwne stowarzyszenie no i mnie nurtuję czy to jest zgodne z prawem i przyzwoitościa zwykłą żeby to stowarzyszenie było wtajemniczane w problemy które ja i inni zgłaszają do urzędu? wydaje mi się że coś tu jest jakby dziwnego... szczególnie w kontekście braku odpowiedzialności tego stowarzyszenia wynikającego z regulaminu; "Administrator nie udziela jednak żadnych gwarancji, w szczególności co do jakości Serwisu, jego przydatności do jakiegokolwiek celu, a także co do braku jawnych lub ukrytych wad fizycznych lub prawnych." pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp nie tylko Homo Faber się dowie 14.09.12, 10:41 regulamin stanowi: "Serwis jest prowadzony przez Fundację Pracownia Badań i Innowacji Społecznych „Stocznia” z siedzibą w Warszawie, przy ul. Brackiej 20a (00-028 Warszawa) wpisaną do rejestru stowarzyszeń oraz rejestru przedsiębiorców pod nr KRS 324413, posługującą się NIP 7010170150 oraz nr REGON 141754758 („Administrator”)." oraz: " Instytucją Partnerską jest użytkownik posiadający Profil w Serwisie, którego prawa i obowiązki reguluje odrębna umowa z Administratorem, zawarta według wzoru, który dostępny jest po wysłaniu prośby na maila kontakt@naprawmyto.pl. Administrator może w szczególności udzielić Instytucji Partnerskiej upoważnienia do wykonywania części uprawnień Administratora, a także powierzyć jej przetwarzanie danych osobowych użytkowników Serwisu." Homo Faber taką umowę jak sadzę właśnie zawarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Pozwolę sobie się po dłączyć... IP: 89.167.0.* 14.09.12, 12:00 kainel.kemezrp napisał: > regulamin stanowi: "Serwis jest prowadzony przez Fundację Pracownia Badań i Inn > owacji Społecznych „Stocznia” z siedzibą w Warszawie, przy ul. Brac > kiej 20a (00-028 Warszawa) wpisaną do rejestru stowarzyszeń oraz rejestru przed > siębiorców pod nr KRS 324413, posługującą się NIP 7010170150 oraz nr REGON 1417 > 54758 („Administrator”)." > oraz: > " > > Instytucją Partnerską jest użytkownik posiadający Profil w Serwisie, któreg > o prawa i obowiązki reguluje odrębna umowa z Administratorem, zawarta według wz > oru, który dostępny jest po wysłaniu prośby na maila kontakt@naprawmyto.pl. (systemowe rachu ciachu) Abstrahując od socjotechnicznego charakteru tej inicjatywy pozwolę sobie do spraw formalnych się podłączyć, a z których to zafrapował mnie podpowiedziany przez kogoś innego brak sprawozdania finansowego za 2011 rok - plaga jakaś czy tylko po wielanie patentu Marcina P. na ukrywanie faktycznego stanu finansów prowadzonego przedsięwzięcia? Swoją drogą w czepku chyba niektórzy po rodzeni są, że gdzie się nie ruszą, to mają zielone światło albo sprzyjającego sędziego - w odróżnieniu do tych, których kontrolują trzyosobowe ekipy inspektorów kontroli skarbowej... Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp problem nie w tym że niektórych kontrolują 14.09.12, 12:05 ale w tym że niektórych nie kontrolują pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Re: problem nie w tym że niektórych kontrolują IP: 89.167.0.* 14.09.12, 12:09 kainel.kemezrp napisał: > ale w tym że niektórych nie kontrolują > pzdr. Przedsiębiorców zniszczonych przez krajowy system prawno-fiskalno-specjalny pytam zawsze skąd tamte wiedzą kogo się kontroluje, a kogo nie? W odpowiedzi słyszę, że kluczem jest odpowiednia legitymacja partyjna w kieszeni lub ktoś kto taką legitymację ma... Odpowiedz Link Zgłoś
forum_gw Re: Pozwolę sobie się po dłączyć... 19.09.12, 23:35 Fundacja Pracownia Badań i Innowacji Społecznych Stocznia posiada sprawozdanie finansowe za 2011 rok stocznia.org.pl/www/o-stoczni/sprawozdania Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp o i bardzo to ładnie - a z czytania wynika: 20.09.12, 09:37 że mając w 2001 roku 2 537 751,08 zł przychodów z działalności statutowej i gospodraczej macie koszty wynagrodzeń w wysokości 1 062 810,97zł zatrudniacie 15 osób (mając 14 etatów) czyli że uśredniony koszt jednego pracownika to 70 854,06 zł rocznie czyli 5 904,50 zł miesięcznie z tego wychodzi że przeciętna miesięczna pensja netto w fundacji wynosi ponad 3550 zł mówimy o roku 2011 porównajmy to z zarobkami mieszkańców Lublina w 2011 roku - mediana wynosiła 3 020 PLN link czy stać mieszkańców Lublina na kupowanie od fundacji produktu dublującego raz juz opłaconą pracę urzędników? czy to może wstyd trochę ograbiać w porozumieniu z waadzami miasta biednych mieszkańców? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp warto dodać że płaca w sektorze publicznym 20.09.12, 09:39 czyli praca urzędników których koszt produkt fundacji zwiększa to w 2011 roku - 2500 zł pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_gw Re: warto dodać że płaca w sektorze publicznym 20.09.12, 18:32 Leniak jak zwykle wymaga wstydu od innych zapominając o sobie, czy to nie wstyd wypisywać takie dyrdymały? Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp dyrdymały? 20.09.12, 19:46 no skoro sprawozdanie fundacji w raz z opinią biegłego rewidenta to dyrdymały to gratuluję fundacji wyjątkowa to szczerość - niespotykana zazwyczaj nie dośc że wraz z Żukiem naciagacie mieszkańców Lublina to jeszcze publikujecie dyrdymały w finansowych sprawozdaniach i sami o tym publicznie mówicie cóż wiem już czemu Żuk wam płaci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
forum_gw Re: dyrdymały? 21.09.12, 20:49 mi prezydent Żuk za nic nie płaci i nie uważam, że sprawozdania stoczni to dyrdymały Tylko nazwałam tak Twoje wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Czekam na te zweryfikowane przez KRS... 20.09.12, 20:39 forum_gw napisał(a): > Fundacja Pracownia Badań i Innowacji Społecznych Stocznia posiada sprawozdanie finansowe za 2011 rok stocznia.org.pl/www/o-stoczni/sprawozdania Gdbym takie chciał mieć, to bym miał, a ja czekam na zweryfikowne merytorycznie przez sędziego gospodarczego właściwego dla miejsca rejestracji Fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp fakt za podpis biegłego rewidenta 20.09.12, 20:56 wystarczy zapłacić ;-) z drugiej jednak strony Andrzeju Ewa kurek nr w rej. 12342 I Perfectum Audit nr w ewidencji 1433 się pod tymi jak zapewnia nas ktoś z fundacji danymi podpisali ;-) a KRS to cóż też formalność a nie weryfikacja przecie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_gw Re: Czekam na te zweryfikowane przez KRS... 20.09.12, 22:30 to czekaj, jak nie macie z Leniakiem co robić to warto poczekać, poszukać, poobrażać kogoś, zawsze coś się znajdzie do roboty jak nudą wieje w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp mozna naszą obywatelska postawę ośmieszać 21.09.12, 08:02 ale trzeba to robić skutecznie i z głową bo jak się to robi osmieszająć własną fundację i jej sprawozdania finansowe to sie działa jakby rzczej na korzyść naszej obywatelskiej postawy ;-) ale co tam małe zachłanne fundacje i mali ich rzecznicy bez jaj i rozumu rulez pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
forum_gw Re: mozna naszą obywatelska postawę ośmieszać 21.09.12, 20:47 ja nie ośmieszam żadnej fundacji, bo jej nie posiadam Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Popatrz tylko Bosmanie... 14.09.12, 10:39 nabucco1954-54 napisał: > He he he - szanowny administratorze: prosze o informację jaką pojemność ma wasz > serwer, by nie "zatkał" się po miesiącu. Znając realia lubelskie potrzeby napr > awcze są, używając eufemizmu - liczne. ...jakie ludzie "problemy" zgłaszają na tej stronie. "Zarośnięty chodnik", "opuszczony kiosk", przy Sulisławickiej komuś nie podobają się trzy literki "t" w znakach zakazu ruchu pojazdów o DMC powyżej 3,5"t", na Weteranów okopcony klosz latarni, gdzieś na LSM ktoś dokarmia gołębie i kupy robią,... sądzę, że głównym problemem administracji tego portalu będzie odnalezienie zgłoszenia awarii naprawdę poważnej w gąszczu "to mi się nie podoba, jest bzdetne, ale dupy nie ruszę żeby coś z tym zrobić, więc na poprawę humoru się komuś poskarżę". Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Popatrz tylko Kubo... 14.09.12, 10:42 w regulamin: "Zakazane jest korzystanie z Serwisu w sposób sprzeczny z obowiązującymi przepisami prawa oraz dobrymi obyczajami, a w szczególności dostarczanie i przesyłanie za pomocą Serwisu treści o charakterze bezprawnym (np. tzw. „spamu” lub materiałów naruszających prawa autorskie czy dobra osobiste osób trzecich). Zakazane jest wprowadzanie do Serwisu danych niezgodnych z rzeczywistością (w tym podawanie fałszywych danych osobowych lub zgłaszanie fałszywych problemów)." :-D Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Przemku... 14.09.12, 10:49 Ale problem gołębia srającego Tobie na auto to jak najbardziej realny problem. Tyle, że obchodzący właściwie tylko Ciebie. Właśnie zgłosiłem anonimowo alert (numer 6566) dotyczący oznakowania ulicy Kunickiego, przed skrzyżowaniem z Piaskową (coś, z czego nabijałem się już tutaj na forum). Ciekawe, czy coś z tym "babolem" zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp relacjonuj bieg sprawy na forum 14.09.12, 10:57 przetestujemy portal w ten sposób ;-) ... ps. Czasem się zastanawiam czy takiemu dziennikarzu to jest trudno od czasu do czasu poszukać dziury w "całym" bo takiemu leniaku nie jest - tylko czasem mu sie nie chce ale tez mu za to nie płacą by szukał to działalność bezpłatna społeczna partycypacyjna etc. czyli hobby zwykłe Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Relacja nr 1 14.09.12, 12:32 Ponad 90 minut i nic. Zgłosiłem sobie jeszcze dwa przyrośnięte do podłoża samochody, których lokalizację pamiętałem i też nic. Zajrzę jeszcze po 14-ej, teraz praca goni. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Relacja nr 1 -aktualizacja 14.09.12, 14:23 Chyba sobie konto sprawię - Ci zarejestrowani są od razu pokazywani. Moje zgłoszenia mają numery 6566, 6584 i 6585, a pojawiają się już dużo nowsze (66XX), po moich ani śladu. Na razie zaś zgłosić by do naprawy trzeba było serwis NaprawmyTo w pierwszej kolejności (znów przez chwilę leżał). Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp ja tam nie będę czasu tracił więcej 14.09.12, 14:48 to da tyle samo co widząc dziurę daną powiedzieć sobie pod nosem O ku...! pod nosem bo jak głośno to jeszcze żu-cze mandat wlepi a Homo faber do prokuratury poda z a antysemityzm i homofobię pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Kubo... 14.09.12, 11:07 ja zgłosiłem nurtujący mnie problem link będę relacjonował na forum jak zostanie rozpatrzony pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Relacja cz 1 14.09.12, 11:47 11:45 po problemie nie ma śladu link prowadzi do zacnie wyglądającego komunikatu "502 Bad Gateway" pewnie ktoś coś skopał w konfiguracji nginx-a ;-) dobrze że odpowiedzialnośc za jakość jest wykluczona ;-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Relacja cz 1 errata 14.09.12, 11:48 cały serwis poszedł w 502 ;-) szybko prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Podniosą, podniosą IP: 89.167.0.* 14.09.12, 12:05 kainel.kemezrp napisał: > cały serwis poszedł w 502 ;-) > szybko prawda? Podniosą, podniosą ale najpierw pokażą jak celna była to inicjatywa... Zawsze możesz przez majla naprawmyto@hf.org.pl, którego zresztą sam użyłem i mam już z tym fantastyczne socjologiczne doświadczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Przyjdzie na to czas, na to czas... IP: 89.167.0.* 14.09.12, 12:47 kainel.kemezrp napisał: > Andrzej przecie gadamy Przemku, na tym etapie nie mogę, bo można mi wiele zarzucić ale nie brak rzetelności i zasad. Przyjdzie na to czas. Tymczasem na mnie pora do pracy "fizycznej", bo wszystko co na ten czas było do zrobienia przy komputerach i serwarach właśnie zakończyłem... Ps. Zastanawiałeś się kiedyś kto na forach czynnie się udziela od rana do... rana? Kierowca prowadzi auto, operator na ten przykład koparkę, ekspedientka skanuje towary, lekarz bada pacjenta, informatyk poza przydzielonymi zadaniami ma blokady i monitoring komputera, hudraulik, dekarz, mechanik... Jakie profesje wykonują czynnie udzielający się na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp gospodarz domowy 14.09.12, 13:05 albo jak mawia ktoś na utrzymaniu ;-) cóz też ide sprzatać i ciąć do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz i urzędnik państwowy oraz samorządowy... IP: 89.167.0.* 14.09.12, 23:17 kainel.kemezrp napisał: > albo jak mawia ktoś na utrzymaniu ;-) > cóz też ide sprzatać i ciąć > do jutra Też sprzątając i sprzet różny w regale i wozie ukladając tak sobie pomyślałem, że największy poziom aktywności ma miejsce w dni powszednie w godzinach pracy naszych ślubnych ;) Moja w tym czasie warunków ani możliwości nie ma - Twoja zapewne też, a jeżeli my sprzątamy, a inni robią to samo, to kto w tym czasie posty produkuje? Żeby było ciekawiej to czasami "czynnik trzeci" strąca niechciane wpisy w zastrzeżone adminom zasoby serwerów . Do jutra :) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp Relacja cz 2 14.09.12, 12:07 12:05 i znów działa ;-) czekam zatem na przejście mojego problemu przez filtr prewencyjny Homo Fabra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Właśnie dostałem cynk! IP: 89.167.0.* 14.09.12, 12:16 kainel.kemezrp napisał: > 12:05 i znów działa ;-) > czekam zatem na przejście mojego problemu przez filtr prewencyjny Homo Fabra Ta inicjatywa umożliwi kontynuację dzieła inwigilacji w sytuacji gdyby dalej w tej formie się nie dało: " 5 tysięcy razy dziennie w ubiegłym roku policja, służby specjalne, prokuratury i sądy zwracały się do operatorów telekomunikacyjnych o udostępnienie billingów. Łączny bilans tego typu prósb zamknął się w liczbie 1,8 miliona. Naczelna Izba Kontroli postanowiła prześwietlić tego typu praktyki. Inspektorzy NIK wkroczyli już m.in. do CBA, ABW i sądu w Szczecinie. " Teraz już bilingi nie będą potrzebne by miec namiar na tych, którym się nie podoba to czy owo, a co doskonale z poziomu funkcji, stanowisk i zwykłego życia urzednikom jest znane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp o co innego idzie Andrzeju 14.09.12, 17:07 teraz za swoja aktywnośc obywatelską każdy kto zechce skorzystać z tego portalu pułapki zapłaci i to kilka razy więcej niż poprzednio raz zapłaci dokumentując dziurę drugi raz za internet to bezposrednio z własnej kieszeni trzeci raz za pośrednictwo Homo fabra w wysłaniu maila do wydziału dziur czwarty za osoby w każdym z wydziałów dziur które maila odbiorą i stwierdzą że się nie da ... do tej pory dzwoniłeś do wydziału dziur albo pisałeś maila i bez pośrednika słyszałeś że się nie da a teraz jest postep wyrażny dzięki temu zamieszaniu masz wrażenie że coś się dzieje choć nie dzieje się nic jak poprzednio dodatkowo pieniędzy na łatanie dziur jest mniej bo wszak z budżetu trzeba opłacić pośredników zysk mają jedynie pośrednicy np. homo faber bo mają kasę na życie ale tak czy siak ty za to płacisz ... za ten miraż który wytwarza zamieszanie bo nic poza mirażem nie zyskałeś pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej.filipowicz Ciągle idzie o to samo... IP: 89.167.0.* 14.09.12, 23:08 kainel.kemezrp napisał: > teraz za swoja aktywnośc obywatelską każdy kto zechce skorzystać z tego portalu > pułapki zapłaci i to kilka razy więcej niż poprzednio > raz zapłaci dokumentując dziurę > drugi raz za internet > to bezposrednio z własnej kieszeni > trzeci raz za pośrednictwo Homo fabra w wysłaniu maila do wydziału dziur > czwarty za osoby w każdym z wydziałów dziur które maila odbiorą > i stwierdzą że się nie da > ... > do tej pory dzwoniłeś do wydziału dziur albo pisałeś maila i bez pośrednika sły > szałeś że się nie da > a teraz jest postep wyrażny > dzięki temu zamieszaniu masz wrażenie że coś się dzieje choć nie dzieje się nic > jak poprzednio > dodatkowo pieniędzy na łatanie dziur jest mniej bo wszak z budżetu trzeba opłac > ić pośredników > zysk mają jedynie pośrednicy np. homo faber bo mają kasę na życie > ale tak czy siak ty za to płacisz > ... > za ten miraż który wytwarza zamieszanie bo nic poza mirażem nie zyskałeś > pzdr. Ciągle idzie o to samo przez O. T. Rydzyka nazwane demokracją totalitarną. Masz w 100% rację, bo poza tym, że wcześniej wystarczał telefon to dodakowo cały Lublin na sektory podzielony jest, które są na bieżąco monitorowaneprzez KPRD... Pieniędzy nie ma ale na wypuszczanie powietrza z balonu niezadowolenia zawsze środki znajdą się... Kolorowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 14.09.12, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ciekawi mnie też... IP: *.centertel.pl 14.09.12, 13:24 wg jakiego klucza kwalifikuje się wiadomości do działu: "Nie będą załatwione bo nie , czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp ja już wiem dziurę załatwią poprzez przekazanie 14.09.12, 14:45 sprawy do wydziału dziur a sprawy poważniejsze - odpiszą że się nie da bo wicie rozumicie takie jest zycie bardzo jestem pod wrażeniem tego sposobu na dojenie budżetu mocny dostęp do aktywów miejskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp ssaki zręczne 14.09.12, 10:48 Pod koniec 2012r. gminy, w których funkcjonuje serwis podejmą decyzję o jego dalszych losach na swoim terenie. Aby serwis mógł działać i służyć jako kanał komunikacji mieszkańców i władz samorządowych, uczestniczące w nim gminy będą ponosić koszty związane z utrzymaniem serwerów i obsługą technologiczną systemu na zasadzie licencji na użytkowanie lokalnych odsłon narzędzia. Na tych samych zasadach do serwisu będą mogły dołączyć kolejne zainteresowane gminy. czytam na stronie naprawmyto.pl hmm znaczy Miasto Lublin w kolejny już sposób zasili kasę HF w zakresie wykonywania zadań własnych urzędu miasta? no ciekawe doprawdy ;-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kainel.kemezrp bardzo ssaki zręczne czyli koniec relacji 14.09.12, 14:43 co prawda sprawa nadal oczekuje na akceptację filtra prewencyjnego ale są dwa komentarze Kancelaria_Prezydenta 14.09.2012 14:31 Ideą serwisu NaprawmyTo! jest możliwość zgłaszania prostych usterek w przestrzeni miejskiej. W związku z tym alert ten nie może zostać potraktowany jako sprawa do naprawienia. i Homo_Faber (Homo Faber - Opiekun serwisu) 14.09.2012 14:36 Stowarzyszenie Homo Faber zostało wybrane przez Pracownię Badań i Innowacji Społecznych Stocznia oraz Fundację im. St. Batorego w 2011 r. w konkursie grantowym. Celem konkursu było wybranie lokalnych organizacji do stworzenia i przetestowania serwisu internetowego wzorowanego na brytyjskim serwisie FixMyStreet. Z terenu województwa lubelskiego była to jedyna organizacja zgłaszająca chęć podjęcia współpracy przy tworzeniu serwisu i jego dalszego rozwoju. Umowy zawarte pomiędzy Pracownią Badań i Innowacji Społecznych Stocznia, Stowarzyszeniem Homo Faber, Gminą Lublin wynikają z pozytywnej oceny testów serwisu Naprawmy To. ;-) czyli nigdy więcej Żuka który nic innego nie robi tylko mieszkańców stuka no i gratulacje dla Homosiów że znaleźli kolejny cycek z którego ssać będą budżet miasta ;-) widać czarnorynkowa knajpka daje za mały dochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: Coś nie działa? Zgłoś to urzędnikom przez int IP: *.xdsl.centertel.pl 14.09.12, 20:46 ...kolejny pomysł jak wyciągnąć trochę pieniędzy od miasta...jak ktoś się na to nabierze i potraktuje poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Aktualizacja numer 2 17.09.12, 13:06 Jest dziś poniedziałek, ponad trzy doby (z czego jeden pełen dzień roboczy od moich zgłoszeń). I tak: 6584 i 6585 wyświetlono bez zahamowań. Rzecz jasna nic na razie z tym nie zrobiono. Pewnie liczą, że problem się sam rozwiąże (tzn. że ktoś się nie będzie bał i porzucone samochody zgłoszone przeze mnie znikną, jak za dotknięciem magicznej różdżki - niezły przewodnik dla złodziei swoją drogą - wystarczy poszukać żółtych zgłoszeń i dobrać sobie markę i model - poza zgłoszonymi przeze mnie dwoma Skodami widzę Toyotę Avensis na bliskim Czechowie jeszcze a do tego Renówkę i Opla w okolicach Al.Racławickich). 6566 zaś "przekazano do moderacji" - zapewne dlatego, że wytyka totalny absurd (dez)organizatorom ruchu, którzy ongiś nam tak "pięknie" przeprojektowali ulicę Kunickiego, ktoś się pod tym podpisał, wziął nagrodę... tylko o jednym znaku zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś