Dodaj do ulubionych

Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina ZOBACZ

02.12.12, 22:24
Oceniaj i dodawaj nowe PIWA do rankingu!

niechwiedza.pl/kategorie/obiekty/24
Obserwuj wątek
    • hrabia_walgodecho Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina ZOBACZ 02.12.12, 23:54
      Śmiechu warte... ekskluzywne piwo w puszce :)
      • Gość: bleee... ...mój Boże... autor!!!... IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.12, 00:37
        "Póki co to piwo bardzo ekskluzywne, bo według naszej wiedzy dostaniecie je tylko w jednym miejscu w Lublinie - klubie Dom Kultury na deptaku, dzięki uprzejmości którego możemy opublikować te zdjęcia."

...doszło już do tego, że gwl nie tylko za darmo reklamuje, ale i za tę uprzejmość dziękuje... ;-)))... bleee...

ps.: ...uprzejmość klubu Domu Kultury?... bleee...
        • Gość: Bazyl Re: ...mój Boże... autor!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 11:34
          Sądzisz, że ta reklama jest za darmo? Jestem głęboko przekonany, że się mylisz i Gazeta "łyknie" za ten artykuł niezły kąsek z budżetu reklamowego Perły. Za darmo to w dzisiejszych czasach można się co najwyżej przespacerować. Inna sprawa, że dla przyzwoitości należałoby zastosować w takim przypadku formułkę, znaną z mediów elektronicznych, że artykuł zawierał tzw. lokowanie produktu. Niestety, w totalnej walce o kasę stare dobre obyczaje giną śmiercią tragiczną, a nowe nie mają szans ukształtować się i zakorzenić.
          Druga sprawa to pytanie czy takie "szaleństwo" z wciąż nowymi gatunkami piwa wyjdzie Perle per saldo na zdrowie? Z wieloletniej obserwacji rynku piwa wiadomo, że ci, którzy są stałymi klientami i spożywają najwięcej piwa przywiązują się do konkretnego produktu i nie eksperymentują z nowymi wyrobami, a jeśli nawet sięgają po nie, to tylko "na próbę", z ciekawości, ale pozostają przy ulubionym gatunku.
          • Gość: bleee... Re: ...mój Boże... autor!!!... IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.12, 12:31
            ...nie wiem, czy ten reklamowy kąsek łyknie gazeta jako taka... a że dobry obyczaj padł (...poległ...) zabity przez rzeczywistość, to pewne... tak jak pewne jest nowe pojmowanie słowa "uprzejmość"... w czasach magnackich zwało się to zjawisko "klientelizmem"... a i potem miało odpowiednie nazewnictwo :-)))... bleee...
            • Gość: Bazyl Re: ...mój Boże... autor!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 14:15
              Owszem, "jako taka", choć faktura niekoniecznie musi opiewać na tę publikację. Może to być zlecenie na kolejną kolumnę reklamową, której normalnie by nie było....
    • rozczochrany_leb a co z Rockbarem? 03.12.12, 14:21
      tam byla premiera i piwa tam tego nie bedzie? tylko Dom Kultury? Rockbar to firmowy pub Perły i mam nadziej ze ta mtez bedzie mozna sprbować, do DK nie mam zamiaru przychodzic i płacić za wejście 10zł :/
    • japaness Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina ZOBACZ 03.12.12, 14:31
      Piwo jak dla mnie może być. A w składzie ma dziką różę czarny bez i hibiskusa do koloru;)) a nie sok jabłkowy. To nie summer. a Perełka niepasteryzowana nie jest z tego roku ale pojawiła się ciut wcześniej.
    • Gość: leonss Re: Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina Z IP: *.icpnet.pl 03.12.12, 17:22
      Powodzenia Browary Lubelskie -Perła -jestem waszym konsumentem -i ciesze się że jesteście małym sponsorem sportu lubelskiego
    • qqbek Piwo? 03.12.12, 18:32
      To ma być Piwo?
      Wysiadam - psują piwo jakimiś dodatkami dla panienek i ciotowatych hipsterów i jeszcze śmią to piwem zwać.

Perłę cenię... za Perłę Chmielową, całą resztę ich produkcji niestety o kant zadu potłuc można (Niepasteryzowana smaczna, ale kaca mam następnego dnia nawet po dwóch-trzech, Lubelskie niezłe, ale za mało goryczkowe, piwa mocne zioną zbyt dużą mocą, summer to obleśny mix, Trybunalskie przesadnie słodkie, a "browar" to według mnie największe rozczarowanie piwne ostatnich lat, "Export" nawet kijem nie dotykam - siki).

Dopóki warzą Perłę Chmielową, niech sobie robią co chcą, żeby tylko na tej dywersyfikacji zanadto się nie przejechali, bo kto mi potem Perły Chmielowej nawarzy?
      • Gość: leonss Re: Piwo? IP: *.icpnet.pl 03.12.12, 23:55
        moja dziewczyna lubi piwko mocna perła i summer .Ciekawe dlaczego Czesi mówią okej
        • qqbek Re: Piwo? 04.12.12, 11:25
          Gość portalu: leonss napisał(a):

> moja dziewczyna lubi piwko mocna perła i summer .Ciekawe dlaczego Czesi mówią o
          > kej

Kobieta, która piwo lubi?
          Dziwne.
          Moja żona wypije ze trzy na rok (z czego dwa grzańce przy przeziębieniach).

Za to ja wypiłem już hektolitry piwa w życiu, piwo lubię i rozróżniam smaki piwa. Żaden "wynalazek" mi jeszcze nie smakował. Z mocnych piw mam jedno, ulubione, które nie wali spirytusem z daleka, bo ma aż 20% ekstraktu. Nie jest to Perła Mocna, która choć lepsza od tych wszystkich Strongów, to nadal jest po prostu niesmaczna i podśmierdująca.

Nie wiem, jacy Czesi powiedzieliby "okej" na Mocną Perłę, skoro większość czeskich piw ma poniżej połowy zawartego w niej alkoholu i nie zionie spirytusem. Może jakichś innych Czechów znamy - moim znajomym zwykła Perła wydawała się zbyt mocna.

O psuciu piwa dodatkami smakowymi to chyba z żadnym Czechem to ty w życiu nie rozmawiałeś.
          • Gość: dżoana Re: Piwo? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 15:21
            Ja jestem kobietą i regularnie pije piwko. I pomimo tego że gustuje w prawdziwym piwku, bez dodatków np. w postaci soku i Perła Summer to nie był mój styl to muszę przyznać, że Perła Winter bardzo mi smakuje. W przeciwieństwie do moich przedmówców uważam, że świetnie że Perła (podobnie zresztą jak konkurencja) swoimi produktami próbuje dotrzec również do kobiet. Fajnie że szukają nowych smaków i nowych odbiorców. Skoro o gustach się nie dyskutuje, to trzeba je jakoś zaspokajać:P
    • Gość: Davyy Re: Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina Z IP: *.play-internet.pl 19.07.13, 11:21
      a pijecie to zimowe też w lecie? jak wam smakuje?
      • Gość: mieszkaniec LU Re: Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina Z IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 11:37
        Niech mi ktoś wytłumaczy czym robi się teraz goryczkę w piwie? Chmielu u nas już prawie nie ma (w Europie też) a produkcja piwa wzrosła kilkadziesiąt razy (w Europie też).
        • Gość: bosman Perla reklamując się w TV... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.13, 11:52
          chwali się, że warzy piwo z lubelskiego chmielu. Ile w tym prawdy?
          • Gość: mieszkaniec LU Re: Perla reklamując się w TV... IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 14:38
            Chodzą słuchy (w kilku miastach Polski słyszałem), że do piwa dodaje się bydlęcej żółci, ponoć tańsze od chmielu a w smaku nie do odróżnienia. Zwiększa to możliwość produkcji różnych smakowo gatunków piwa.
            • tajnos.agentos Re: Perla reklamując się w TV... 19.07.13, 15:01
              Źle słyszałeś. Tego robić nie wolno, więc jeśli ktoś to robi, robi to nielegalnie i naraża się na sankcje. Polski chmiel istnieje jak najbardziej, choć rzeczywiście, ceny skupu nie zadowalają plantatorów, jak nie wierzysz, przejedź się na Powiśle, tam jest dużo chmielników. Poza tym, w ramach kapitalizmu i globalizacji ekstrakt chmielowy sprowadza się z Niemiec, Chin, Argentyny...
              • Gość: mieszkaniec LU Re: Perla reklamując się w TV... IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 22:59
                Z gminu jesteś, nie masz wprawy w ocenie co smaczne jest a co nie.
      • martha230 Re: Perła nie boi się zimy. Nowe piwo z Lublina Z 23.08.13, 16:53
        Ja to w lato lubie sobie czasem wypić Perełke winter - ma takie niespotykany różany posmak. Jak są jakieś zimniejsze wieczory to smakuje idealnie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka