Dodaj do ulubionych

Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śmie...

04.07.13, 13:51
znaczy jest ekologicznie
całkiem jak ze scieżkami rowerowymi
Obserwuj wątek
    • schyderca Re: Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śm 04.07.13, 14:13
      A ja nie narzekam. Poza kwotą za wywóz śmieci nic się nie zmieniło. W poniedziałek przyjechała śmieciarka, zabrała śmieci "śmierdzące". Wczoraj zabrali frakcję suchą. Zgodnie z harmonogramem jutro przyjedzie następny raz po "śmierdziuchy".
      • kainel.kemezrp ja też niby nie mam powodu 04.07.13, 14:16
        ale czy ja nie umiem narzekać bez powodu?
        pzdr.
      • qqbek Kom Eko? 04.07.13, 14:17
        schyderca napisał:

> A ja nie narzekam. Poza kwotą za wywóz śmieci nic się nie zmieniło. W poniedzia
        > łek przyjechała śmieciarka, zabrała śmieci "śmierdzące". Wczoraj zabrali frakcj
        > ę suchą. Zgodnie z harmonogramem jutro przyjedzie następny raz po "śmierdziuchy
        > ".

Bo u mnie na Dziesiątej wygrało MPO i na niektórych ulicach pojemniki stoją już trzeci dzień przez nikogo nie opróżnione. Wieści dotyczących harmonogramu odbioru śmieci też żadnych nikt nie otrzymał.
        • schyderca Re: Kom Eko? 04.07.13, 14:25
          Tak, Kom Eko. Nie zauważyłem zmiany mimo tego, że wcześniej było MPO.
          • qqbek Re: Kom Eko? 04.07.13, 14:30
            schyderca napisał:

> Tak, Kom Eko. Nie zauważyłem zmiany mimo tego, że wcześniej było MPO.

A widzisz.
            Ja pożegnałem się z MPO i poprzednią umowę miałem z Kom Eko.
            I dopiero gdy ci od "słonika" zaczęli odbierać, skończyły się cyrki (śmieciarze z MPO notorycznie zapominali odebrać kontenera, zdarzyło im się to 3 razy w przeciągu pół roku, bywało też i tak, że zawartość kontenera co prawda zabrali... ale nie całą - jak wprowadzili opłaty za worki na frakcję suchą, to stwierdziłem, że przegięli).
            Teraz przymusowo mamy na Dziesiątej MPO (chociaż przecież Kom-Eko ma siedzibę właśnie na Dziesiątej) i jeszcze dobrze się nie zaczęło, a już są znów cyrki (już nie wspomnę, że większość tych stojących przy ulicach kontenerów to niebieskie kontenery MPO a nie grafitowe, takie jak mój, z Kom-Eko, tak więc dymają swoich własnych, byłych klientów też).
            • schyderca Re: Kom Eko? 04.07.13, 14:33
              Sprawdziłem właśnie swój harmonogram jeszcze raz. Odbiór miał być we wtorek, odebrali w poniedziałek rano. W sumie niezgodnie z harmonogramem, ale narzekał nie będę ;)
        • Gość: J-k Re: Kom Eko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 16:23
          A u mnie dalej wywozić ma Kom-Eko. Ale tym razem chyba w ramach rewolucji śmieci nie wywiozło. Pojemnika na "recykling" także nie ma.
          Urzędnicy Ratusza zwalający winę na firmy wywożące śmieci, ale zapewne konsekwentnie będą egzekwowali opłaty od mieszkańców.
          Boję się, że z "rewolucją śmieciową" będzie podobnie jak z innymi; łatwo ją wzniecono, trudno będzie zażegnać.
    • Gość: ja Pismaczyno! IP: 198.199.117.* 04.07.13, 14:19
      Staropolskie słowo "woń" (czyli inaczej mówiąc zapach) jest rodzaju żeńskiego i jeśli już, to nie jest duży tylko duża. Poza tym, poprawniej byłoby nie duża, tylko silna, mocna, wstrętna itd. Co masz z polskiego?
      • kainel.kemezrp ta wonia znaczy i tej woni 04.07.13, 14:33
        znaczy że jednak smród jest bezpieczniejszy
        bo z dziewczynami nigdy nie wie oj nie wie się...
        • schyderca Re: ta wonia znaczy i tej woni 04.07.13, 14:34
          kainel.kemezrp napisał:
          > znaczy że jednak smród jest bezpieczniejszy
          > bo z dziewczynami nigdy nie wie oj nie wie się...
          >

Zwłaszcza, że woń kojarzy się z czyś przyjemnym, nie ze śmieciami ;)
          • Gość: bosman bo ta woń jest przyjemna... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 14:40
            a ten woń nie jest. Wg GWL :-)
            • schyderca Re: bo ta woń jest przyjemna... 04.07.13, 14:44
              Gość portalu: bosman napisał(a):

> a ten woń nie jest. Wg GWL :-)

ona - cacy, on - bleee. Dobrze kombinuję? ;)
              • schyderca Już wiem!!!!! 04.07.13, 14:47
                Ta woń - ona - przyjemna, bo ta gazeta.
                Ten woń - on - okropny, bo dziennik i kurier!!!!!!!
                • kainel.kemezrp :-D 04.07.13, 14:48
                  moc jest z tobą
                • Gość: bosman jesteś wielki shyderco!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 14:59
                  dokładnie tak :-)
          • kainel.kemezrp wonności znaczy ;-) 04.07.13, 14:47
            ładne słowo - tak przy okazji
            lubię takie słowa w których powtarzają sie głoski np. wonności, inne, albo wieszszak
            pzdr.
            • schyderca Re: wonności znaczy ;-) 04.07.13, 14:57
              kainel.kemezrp napisał:

> ładne słowo - tak przy okazji
              > lubię takie słowa w których powtarzają sie głoski np. wonności, inne, albo wies
              > zszak
              > pzdr.

jedNNego chyba NNie lubisz ;)
              • Gość: bosman jedno słowo uwielbia :-) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 15:01
                łottr :-)
                • kainel.kemezrp no kocham was ;-) 05.07.13, 08:57
                  znacie mnie na wylot :-)
                  pozdrowki
          • tajnos.agentos Re: ta wonia znaczy i tej woni 04.07.13, 16:40
            schyderca napisał:

> Zwłaszcza, że woń kojarzy się z czyś przyjemnym, nie ze śmieciami ;)

Fakt! Podobno kiedyś jacyś puryści językowi proponowali, żeby obce słowo perfumy zastąpić czysto polskim "woniawka". :)))
            • Gość: bosman jesteś pewien, że czysto polskim? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.13, 16:50
              вoняет = śmierdzi, пaхнет = pachnie.
              • tajnos.agentos Re: jesteś pewien, że czysto polskim? 04.07.13, 16:55
                No dobra, wiec słowiańskim... A że znaczenie podobnych słów bywa różne w różnych, nawet niespokrewnionych językach, to już inny problem. :)
      • iq58 Re: Pismaczyno! 07.07.13, 13:18
        Wg mnie to rodzaj nijaki. Można powiedziec i paszoł woń jak i paszła woń. ;)
    • micro5 Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śmie... 04.07.13, 22:49
      Zobaczymy jak pracuje KOM-EKO na Węglinie , śmieci w środę wszystkich nie odebrało na wtorek przygotowuję frakcję suchą , ponieważ są własnością miasta zobaczymy jak się zachowa ponieważ w ulotce jest napisane że zabierają tylko jeden worek ,
    • grey55 Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śmie... 04.07.13, 23:46
      swoja drogą to niezłe bagno, żeby smieciarze dyktowali warunki - co gdzie kiedy i jak. w kapitalizmie to konsument stawia wymagania a nie odwrotnie - aaaaaa ale ze mnie ignorant przecież te śmieszne spóleczki to przechowalnia ich partyjniackich kumpli wiec wszystkie swinie tak naprawdę żrą z jednego z koryta
      • Gość: bosman o czym ty mówisz? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.13, 09:01
        przecież odebranie możliwości zawierania indywidualnych umów ze śmieciarzami i narzucenie monopolu gmin to socjalizm w najczystszej postaci :-D
        • Gość: andrzej.filipowicz Wypełniacz deficytu IP: 89.167.0.* 07.07.13, 16:59
          Gość portalu: bosman napisał(a):

> przecież odebranie możliwości zawierania indywidualnych umów ze śmieciarzami i
          > narzucenie monopolu gmin to socjalizm w najczystszej postaci :-D

A ja sobie myślę, że jest to najczystszej wody mafijny kapitalizm.
          Gmina jako właściciel śmieci nie będzie wystawiała faktur za ich wywóz ale sama sobie VAT odliczy na podstawie dokumentów wystawianych przez firmy zajmujące się oczyszczaniem.

Kto rozliczy gminę z tego śmieciowego biznesu jak nie ma ona ustawowego obowiązku wystawiania paragonów z kasy fiskalnej, że o fakturach VAT nie wspomnę.

Wypełniacz deficytu budżetowego jak nic!
    • Gość: leonss Re: Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śm IP: *.icpnet.pl 04.07.13, 23:55
      karać brudasów
    • matitalolo Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śmie... 05.07.13, 06:42
      A co mają administracje do tej "mafijnej rewolucji".Racjonalnie i logicznie myślący wprowadziliby coś takiego zimową porą a nie w lecie.Poza tym to nie woń tylko totalny smród.Co na to sanepid?Mieszkańcom proponuję aby nie otwierali okien podczas upałów, wtedy będą mieli chłodniej w mieszkaniach a śmieci niech wywiozą pod urzędy.
    • matitalolo Smród i roje much. Czwarty dzień rewolucji śmie... 05.07.13, 07:00
      Jaki tam kapitalizm.To dalej peerel wiecznie żywy.Pozmieniali szyldy i przemalowali się z komuchów na tzw.prawicowców czy socjaldemokratów a metody rodem z peerelu, tylko że większe możliwości do ukręcenia większej kasy.Śmieci to pomysł rodem z Neapolu przejęty przez przemalowanych. Mafia przejmie ten biznes, stworzy się czapkę do nadzorowania tego geszeftu (jest okazja na nowe stanowiska dla swoich).Zbiorowa odpowiedzialność i urawniłowka ( wszyscy produkują takie same ilości śmieci) to pomysł rodem z komuny.A w lasach i tak dalej będą śmieci, może nawet w większych ilościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka