Dodaj do ulubionych

UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące kan...

25.07.13, 20:49
Nie takie "czary mary" potrafią od dawna. ;-p
Obserwuj wątek
    • zubelz UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące kan... 25.07.13, 21:14
      UMCS to nie KUL i jego "nauki" Na KUL-u wykładają nawet o cudach a na UMCS-ie? Raczej nauki ścisłe. Zamiana???.K**wa. Znowu cud ? a "uczelnia" przyjęła to za pomyłkę?. Gdy bym się pomylił to poszedłbym do bozi z kilkoma osobami a gdy by mi się udało przeżyć, to kilkadziesiąt lat pierdział bym w pasiaki. Może drastyczne porównanie, ale komuś za coś płacą na zajmowanych stanowiskach, więc jeżeli się pomylił? W czym?. Chciał się przypodobać rektorowi?.Wstawił jedynkę miast 0?. Ten się nie myli który nic nie robi. Tylko pod podjęciem Ostatecznej decyzji sprawdzam to dwa razy.
      • dociek Re: UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące k 25.07.13, 21:31
        Panie redaktorze, Panu też się już nie widzi obecne rektorowanie? Bo jakoś często krytycznie Pan pisze o uczelni... ;-) Taka zmiana frontu nieco zaskakuje. Ale jestem w stanie zrozumieć.
    • Gość: Brygida Re: UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 21:28
      A co potrafią lokalni redaktorzy?
      Wytropić samochody zaparkowane pod Muzeum Lubelskim, ogłosić przyloty i odloty z "Airportu", odnotować kronikę kryminalną i powoływać się na listy od czytelników. No i podawać często nieprawdziwą prognozę pogody.
      Może w sezonie ogórkowym (jest mniej korków, jeden artykuł mniej) zajęliby się szukaniem sensacji w artykułach kolegów: błędów merytorycznych, stylistycznych, ortograficznych, interpunkcyjnych...
      • Gość: bosman aj ja ja ja jaj! Walnęłaś Brygido... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.07.13, 21:39
        jak pijany zając jajcami o sosnę :-)
        • Gość: Brygida Re: aj ja ja ja jaj! Walnęłaś Brygido... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 21:45
          :)
      • zubelz Re: UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące k 25.07.13, 21:50
        Gość portalu: Brygida napisał(a):

> A co potrafią lokalni redaktorzy?
        > Wytropić samochody zaparkowane pod Muzeum Lubelskim, ogłosić przyloty i odloty
        > z "Airportu", odnotować kronikę kryminalną i powoływać się na listy od czytelni
        > ków. No i podawać często nieprawdziwą prognozę pogody.
        > Może w sezonie ogórkowym (jest mniej korków, jeden artykuł mniej) zajęliby się
        > szukaniem sensacji w artykułach kolegów: błędów merytorycznych, stylistycznych,
        > ortograficznych, interpunkcyjnych...
        Co tam błędy. Może zajmą się korkami na Turystycznej?. Dlaczego powstają?. Odpowiem. Przez głupi szynobus wiozący pięć lub sześć osób a blokowana jest ulica wlotowa i wylotowa z miasta. Autobus nr.dwa wiezie więcej ludzi nisz ten szynobus a ilu zmotoryzowanych stoi przez tą GŁUPOTĘ Zapraszam pismaków z GW od rana do wieczora, Lub kupcie sobie radio CB. Bardzo wiele się dowiecie o czym mówią kierowcy.
    • Gość: ja Re: UMCS: Gdzie się podziało prawie dwa tysiące k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 21:39
      A ' trójkowi ' dostają stypendia?
    • credit28 UMCS to moja alma mater i nie powinno się swojej 25.07.13, 21:52
      matki krytykować, ale od pewnego czasu dochodzi do mnie szereg niepokojących informacji odnośnie zarówno sytuacji wewnętrznej (np. sprawa ze zleceniami przepisywania prac) jak i zewnętrznej (niskie notowania w rankingach). Może czas Panie Rektorze wziąć się za konkretną robotę i zrobić porządek, bo w przeciwnym razie czarno to widzę ...
    • dziki_truten Phi... 25.07.13, 22:31
      Jak redaktor czegoś o UMCS nie napisze, to nie może pewnie w lustro popatrzeć. Facet stajesz się nudny jak flaki z olejem. UMCS to, UMCS tamto. Rośnie sobie redaktor na tym UMCSie, jak rosiczka na torfowisku i cieszy się, jak mu mucha się przyklei do liścia, to protein pociągnie.
    • nadredaktor2 UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało praw... 26.07.13, 07:52
      Brawo redaktorze. Ten UMCS to jedno z najbardziej skomunizowanych środowisk. W latach PRL-u stopień upartyjnienia był ogromnie wysoki. Nic dziwnego, że spotykamy takie kwiatki. To wierzchołek góry lodowej. Układy, układziki, załatwianki itd.
      • anfa05 Re: UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało pr 26.07.13, 10:46
        jaki kraj takie uniwersytety :)
        w parlamencie, w ministerstwach, w samorządach układy, układziki, załatwianki. a pieniądze 10, 100, 1000 razy większe niż w przypadku uniwersytetów
      • dociek Re: UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało pr 26.07.13, 16:52
        nadredaktor2 napisał(a):

> Brawo redaktorze. Ten UMCS to jedno z najbardziej skomunizowanych środowisk. W
        > latach PRL-u stopień upartyjnienia był ogromnie wysoki. Nic dziwnego, że spotyk
        > amy takie kwiatki. To wierzchołek góry lodowej. Układy, układziki, załatwianki
        > itd.

Tobie to się chyba epoki pojebały! Od 1989 minęło już ponad 20 lat. Te Twoje tzw. "komuchy" to już ledwo żywi emeryci. Teraz rządzi PO, to i na UMCS przoduje PO... i operatywni biznesmeni, itp. ;-p. Nawet rektor chyba stał się neofitą PO, a jakby było mało, związał się KK propagując uczelniane imprezki religijne ...
      • Gość: czajka nadredaktor2 - owi w odpowiedzi!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.13, 11:42
        A co ma piernik do wiatraka?

Pod rządami poprzedniego jaśnie oświeconego rektora szefową jego biura była przez jakiś czas pewna pani, przez niemal wszystkich nazwana nomen omen "nadrektorem". Czy przez wybór swego nicka chcesz powiedzieć, że kontynuujesz jej punkt widzenia?
        Czy nie widzisz potrzeby innego spojrzenia na sprawę? - To przecież jej pryncypał przy niemałym udziale tej pani dokonał czystki w wieżowcu i pozostawił po sobie "spaloną ziemię", czego owoce z braku kompetencji następców obserwujemy dziś. Nie twierdzę zatem, że obecny rządca UMCS podejmuje tylko genialne decyzje.
    • oora UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało praw... 26.07.13, 08:08
      Szkoda mi rektora Michalowskigo , otacza sie kretynami , niorobami i oszustami toleruje ich poczynania myślałem ze facet ma jaja ale widocznie sie myliłem , było ich wywalczy uczelni jak innych np urbanek itp ale nie zostawił sobie zakaly jak pan S ...j. Czy pani B......ka oraz im podobnych i teraz zbiera plony swej uleglosci a to dopiero początek.to co oni zrobili z danymi to pokus w porównaniu jakie waly kreca w zamówieniach publicznych i inwestycjach tam dopiero to wolna Amerykanka co innego sie ogłasza w przetargach a co innego wykonuje , wybiera sie firmy najtańsze cenowo bez ich szczegółowej weryfikacji (lewe listy referencje, podrobienia dokumenty przetargowe) a pózniej przymyka sie oko na ich niezgodne ze specyfikacja techniczna i projektowa wykonawstwo oczywiście z niekozyscia dla uczelni . Zastanawiam sie gdzie jest nadzór nad tymi zadaniami co na to OPI lub inne instytucje nadzoru
      • dociek Re: UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało pr 26.07.13, 17:09
        oora napisał(a):

> Szkoda mi rektora Michalowskigo , otacza sie kretynami , niorobami i oszustami
        > toleruje ich poczynania myślałem ze facet ma jaja ale widocznie sie myliłem ,

Robisz sobie jaja - że niby miał jaja? Tak wielkich złudzeń nie miałem.
        Mówi się, że podobno swój lgnie do swojego... I już mi go nie szkoda.
      • Gość: Andrew Re: UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 18:32
        oora wróciła do normy :)
        Czyli poziom wypowiedzi bardzo niski - zero konkretów, max pomówień.
        W swojej niczym nieuzasadnionej niechęci do byłej władzy a teraz się okazuje, że i obecnej brniesz bardzo niebezpiecznie w matnie zwaną kruchym lodem.
        Gdybyś bardziej wiedziała jak "wiedział" niż Ci się wydaje to może mniej jadu z twojego tekstu by płynęło.
        A gdzie właściwy wątek Ci umknął, Kobieto puchu marny ?
    • czechy11 UMCS manipuluje danymi? Gdzie się podziało praw... 26.07.13, 08:19
      Gut uczelnia. Cała Polska wali na UMCS - reklama pokazała że UMCS to czołowa europejsk uczelnia i bez reklamy cały świat chce na UMCS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka