Dodaj do ulubionych

NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!!

• Gość: Kicia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 23:37
      Gość portalu: Julia napisał(a):

> A wiem, co mówię, bo tam się urodziłam i mieszkałam przez pierwsze 20 lat
      > mojego życia. Pięć lat temu przeprowadziłam się do Sopotu i dopiero teraz wiem,
      >
      > jak cudownie żyje się w mieście, gdzie COŚ się dzieje. Życie kulturalne,
      > eksperymentalne teatry, SPATIF, niesamowite kluby, muzyka, gejowskie klimaty,
      > no i nieustające wakacje- plaża przez cały rok!!
      > Raz- dwa razy do roku wpadam do Lublina odwiedzić starych znajomych i widzę, że
      >
      > to miasto prawie nic się nie zmienia- panuje tam senny, wiejsko-
      > małomiasteczkowo-gnuśny klimat. Nie ma klubów na czasie dla ludzi koło 30, brak
      >
      > ciekawych ludzi, awangardy artystycznej, nie ma nawet Green Waya! No i nie
      > ciekawej, dobrze płatnej pracy, a to chyba najbardziej dołujące.
      > Lublinianie! Przyjeżdżajcie do Trójmiasta!!!!

****************************************************************************

Zrobilam akurat na odwrot. Z Trojmiasta przeprowadzilam sie do Lublina.
      I nie zaluje.
      Ciekawej i dobrej pracy nie ma takze w Trojmiescie. Moze 5 lat temu byla, albo
      mialas szczescie.
      Jedyne czego zaczyna mi brakowac to plazy. Ale opalanie jest szkodliwe, wiec nie
      ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :)

• Gość: Muminek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.04.02, 22:49
        Proponuje zerknać na statystyki bezrobocia w Lublinie i Trójmieście-
        zaskocznie? www.bezrobocie.pl/
        • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 21.04.02, 23:44
          Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Proponuje zerknać na statystyki bezrobocia w Lublinie i Trójmieście-
          > zaskocznie? <a href="http://www.bezrobocie.pl/"target="_blank">www.bezrob
          > ocie.pl/</a>

A wiec masz lepsze szanse w Lublinie po zdaniu matury:)))))), gdyby sie nie
          chcialo nauk dalej pobierac.
          • Gość: Muminek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.04.02, 15:57
            Nauki będa dalej pobierane : )
            • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 22.04.02, 23:29
              Gość portalu: Muminek napisał(a):

> Nauki będa dalej pobierane : )

Brawo!!!. I jesli bedziesz kontynuowal tego typu podejscie w swym zyciu, mozesz
              liczyc na pozytywne efekty........
              kd
    • Gość: Kulas Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.02, 18:20
      Niejaki Lew Starowicz pisał niedawno o problemach seksualnych, mieszkańców
      Polski wschodniej, o braku wyobraźni, fantazji.
      W wypowiedzi Juli widzę ten sam element, ale jest on znacznie poważniejszy niż
      pozornie mogłoby się wydawać: NISKI POZIOM INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ
      mieszkańców Lublina.
      Przykłady widoczne na każdym kroku!!!!
      • Gość: Paul Kulas i jego problemy sexualne. IP: *.proxy.aol.com 23.04.02, 10:12
        Gość portalu: Kulas napisał(a):

> Niejaki Lew Starowicz pisał niedawno o problemach seksualnych, mieszkańców
        > Polski wschodniej, o braku wyobraźni, fantazji.
        > W wypowiedzi Juli widzę ten sam element, ale jest on znacznie poważniejszy niż
        > pozornie mogłoby się wydawać: NISKI POZIOM INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ
        > mieszkańców Lublina.
        > Przykłady widoczne na każdym kroku!!!!
        Moj drogi Kutasku, gdybysmy sie umowili na randke, to zdecydowanie bys zmienil
        zdanie na temat "niskiego poziomu inteligencji emocjonalnej mieszkancow
        Lublina". Nie widzial bys tych "przykladow", bo bys kroczyc juz nie mogl. Moja
        wybujala wyobraznia, ze o zacnej fantazji nie wspomne, coz moze i chora,
        wprowadzona w zycie (w zyc) czyni cuda, kolego. Na poczatek pokasal bym ci
        posladki do krwi, posypal sola, potem delikatnie, acz namietnie calowal usteczka,
        uszka i szyjke, rytmicznie i wladczo kopiac w krocze. Po podlaczeniu twych jaj
        do akumulatora, gdy extaza siegnela by zenitu, wsadil bym ci nieoheblowana
        sztachete w dupe, bez wazeliny. Tego ci trzeba? Czekamy w lublinie, grodzie
        sprosnym i wyuzdanym. Uszanowanie, namietny kochanek,
        Paul

• Gość: Kulas Re: Kulas i jego problemy sexualne????? IP: *.zsw.lublin.pl 24.04.02, 08:01
          Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mieszkańca
          Lublina.
          Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamującym nasze miasto?
          Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
          Dziękuję.
          • Gość: Paul Re: Kulas i jego problemy sexualne/emocjonalne IP: *.proxy.aol.com 25.04.02, 02:40

> Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mieszkańca
            > Lublina.
            > Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamującym nasze miasto
            > ?
            > Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
            > Dziękuję.
            Nie kochanie, pragne dac Tobie co we mnie najlepsze. Fakt ze krzywo zapatrujesz
            sie na preferencje sadomasohistyczne, nie przedstawia twych pogladow jako
            jedynych wlasciwych, nie podnosi ich do rangi dogmatu. Chcesz podyskutowac
            logicznie i rzetelnie na te i nne tematy, zamiast bez wiarygodnych dowodow
            wytykac kogos palcami, zarzucajac rozmowcy "niski poziom inteligencji
            emocjonalnej"? Prosze bardzo. Od czego pragniesz zaczac nasza rozmowe? Moze od
            tego ze z Lublina wyjechalem majac 13 lat i dawno tam nie mieszkam. No,
            powiedzmy, ze "niski poziom, etc...." wypilem z mlekiem matki i czym skorupka za
            mlodu... Wiec dobrze, wychodzi na to ze jestes ksenofobem. Spiesze z
            wyjasnieniem. Przedstawialem sie juz na tym forum jako Zyd, osoba majaca moze
            kiedys cos wspolnego z wojskiem, teraz mowie otwarcie o swych preferencjach
            sexualnych. Jako znawca tego tematu, chcialem jedynie zademonstrowac Tobie moja
            wersje sexu, a jak mawiaja - de gustibus non disputandum...., wiec o co chodzi?
            Jesli Cie obrazilem, poczules sie w jakiejs mierze dotkniety otwartoscia mej
            propozycji i opisu naszej hipotetycznej randki, to bardzo przepraszam. Kluci sie
            to jednak z Twym zalozeniem jesli idzie o ww "niski poziom". Jako urodzony
            Lubliniak prezetuje jedynie "pewien odsetek" populacji, ktorej jak i innym grupom
            spolecznym "fantazji", oraz "inteligencji emocjonalnej" chyba nie brakuje. Moj
            list, ma otwatrosc, dbalosc o szczegoly w "opisie" swiadcza jedynie na "nasza"
            (moja) kozysc. Jak sadzisz? Moze sie myle. Oczywiscie to kwestia pogladow i
            sposobu interpretacji. Przy okazji, czy moge sie Ciebie zapytac o...hmm pare
            szczegolow? Dlawiac sie ze wstydu pragne znac kolor Twych oczu i wlosow (chyba
            ze sie farbujesz). Ja osobiscie robie to nagminnie, ba mam swojego fryzjera i
            manikiurzyste - ladny 26 letni chlopak, przyjechal nie dawnoz Brazylii. Miedzy
            nami mowiac...co za figura... Ale do rzeczy. Jesli mozesz przyslac mi Swa fotke
            byl bym ci dozgonnie wdzieczny, oczywiscie jestem gotow odwdzieczyc sie tym
            samym, a moze nawet....czeka Cie (nas) cos wiecej, kto wie? Z gory przepraszam
            za paskudna ortografie, ale nie co dzien zdarza mi sie pisac po Polsku. Moze
            zostaniesz moim nauczycielem. Czasem bywam zlym, zlym chlopcem, ktorego nalezy
            skarcic, taka meska, nie znoszaca sprzeciwu reka. To pa, do jutra, czekam na
            list, spij dobrze....
            Paul

• Gość: Karol Re: Kulas i jego problemy sexualne????? IP: *.proxy.aol.com 27.04.02, 01:08

> Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mieszkańca
            > Lublina.
            > Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamującym nasze miasto
            > ?
            > Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
            > Dziękuję.

Kulas!!!!!
            Najlepiej zrobisz jak bedziesz ignorowal tego zboczenca seksualnego i skonczonego
            durnego idiote jakim jest niejaki ;p;.Wczesniejsze posty pokazaly jakim on jest
            sfrusrtowanym i nie zaspokojonym ambicjonalnie lepkiem z New Jersey.
            Z Powazaniem.

• Gość: Paul Karolku......Karol, Karol, Karolu..... IP: *.proxy.aol.com 27.04.02, 02:22
              Gość portalu: Karol napisał(a):

> Gość portalu: Kulas napisał(a):
              >
              > > Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mieszkańca
              > > Lublina.
              > > Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamującym nasze m
              > iasto
              > > ?
              > > Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
              > > Dziękuję.
              >
              > Kulas!!!!!
              > Najlepiej zrobisz jak bedziesz ignorowal tego zboczenca seksualnego i skonczone
              > go
              > durnego idiote jakim jest niejaki ;p;.Wczesniejsze posty pokazaly jakim on jest
              > sfrusrtowanym i nie zaspokojonym ambicjonalnie lepkiem z New Jersey.
              > Z Powazaniem.
              Nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi. Zaden Muzyn cie nie zechce nie
              mowiac o mojej zacnej osobie. A teraz Karolek idzie do swojego pokoju i
              zastanowi sie co zrobil. Jak bedzie wiedzial co nabroil, to moze wyjsc i nam
              wszystkim powiedziec. To znaczy jesli jego mamusia z tatusiem sie znowu nie
              zchlaja i nie przywiaza biedaka do kaloryfera, zeby nie molestowal nieletnich.
              Wstydz sie Karolku, wstydz....be Karolek! Uszanowanie.
              Paul

• Gość: fbi Re: Karolku......Karol, Karol, Karolu..... IP: *.proxy.aol.com 27.04.02, 04:01
                Gość portalu: Paul napisał(a):

> Gość portalu: Karol napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Kulas napisał(a):
                > >
                > > > Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mieszka
                > ńca
                > > > Lublina.
                > > > Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamującym na
                > sze m
                > > iasto
                > > > ?
                > > > Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
                > > > Dziękuję.
                > >
                > > Kulas!!!!!
                > > Najlepiej zrobisz jak bedziesz ignorowal tego zboczenca seksualnego i skon
                > czone
                > > go
                > > durnego idiote jakim jest niejaki ;p;.Wczesniejsze posty pokazaly jakim on
                > jest
                > > sfrusrtowanym i nie zaspokojonym ambicjonalnie lepkiem z New Jersey.
                > > Z Powazaniem.
                > Nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi. Zaden Muzyn cie nie zechce ni
                > e
                > mowiac o mojej zacnej osobie. A teraz Karolek idzie do swojego pokoju i
                > zastanowi sie co zrobil. Jak bedzie wiedzial co nabroil, to moze wyjsc i nam
                > wszystkim powiedziec. To znaczy jesli jego mamusia z tatusiem sie znowu nie
                > zchlaja i nie przywiaza biedaka do kaloryfera, zeby nie molestowal nieletnich.
                >
                > Wstydz sie Karolku, wstydz....be Karolek! Uszanowanie.
                > Paul
                >
                Mr. Paul!!!!!!!. What do you prefare: "The easy way" or "The hard one" ????????
                • Gość: Paul Re: Karolku......Karol, Karol, Karolu..... IP: *.proxy.aol.com 27.04.02, 04:08
                  Gość portalu: fbi napisał(a):

> Gość portalu: Paul napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Karol napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: Kulas napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Kolejny przykład niskiego poziomu INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ u mi
                  > eszka
                  > > ńca
                  > > > > Lublina.
                  > > > > Czy Twoja "oferta" nie powinna znaleźć się w folderze reklamując
                  > ym na
                  > > sze m
                  > > > iasto
                  > > > > ?
                  > > > > Chcesz dać to co w Tobie najlepsze.
                  > > > > Dziękuję.
                  > > >
                  > > > Kulas!!!!!
                  > > > Najlepiej zrobisz jak bedziesz ignorowal tego zboczenca seksualnego i
                  > skon
                  > > czone
                  > > > go
                  > > > durnego idiote jakim jest niejaki ;p;.Wczesniejsze posty pokazaly jak
                  > im on
                  > > jest
                  > > > sfrusrtowanym i nie zaspokojonym ambicjonalnie lepkiem z New Jersey.
                  > > > Z Powazaniem.
                  > > Nie denerwuj sie tak bo zlosc pieknosci szkodzi. Zaden Muzyn cie nie zech
                  > ce ni
                  > > e
                  > > mowiac o mojej zacnej osobie. A teraz Karolek idzie do swojego pokoju i
                  > > zastanowi sie co zrobil. Jak bedzie wiedzial co nabroil, to moze wyjsc i
                  > nam
                  > > wszystkim powiedziec. To znaczy jesli jego mamusia z tatusiem sie znowu n
                  > ie
                  > > zchlaja i nie przywiaza biedaka do kaloryfera, zeby nie molestowal nieletn
                  > ich.
                  > >
                  > > Wstydz sie Karolku, wstydz....be Karolek! Uszanowanie.
                  > > Paul
                  > >
                  > Mr. Paul!!!!!!!. What do you prefare: "The easy way" or "The hard one" ????????
                  The "hard one" you shit-for-brains. There is no other, is there? Now, the
                  question remains, are you ready to play with the big boys yet?
                  Paul

• Gość: Jo Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 21:41
      Nienawidzę gejów. Spadaj z tym Sopotem. Wolę Lublin
      • Gość: Pola Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.extern.kun.nl 06.05.02, 22:58
        > Nienawidzę gejów. Spadaj z tym Sopotem. Wolę Lublin

Bo w Lublinie nie ma gejow?
        Zaprezentowales tym postem poziom, jakim nie
        powstydzilaby sie sama Julia, bleee :-(

• Gość: baba Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.05.02, 18:22
          nienawidze lublina,a to przez jego aktualna wladza. Wiecej takich pomyslow jak
          pomnik Pilsudskiego a na pewno was jeszcze wiecej lublinian znienawidzi!!!!!!

• Gość: KubANOS KOCHAM LUBLIN IP: 192.160.110.* 14.05.02, 14:35
      Od kiedy mieszkam w Warszawie stwierdzam, ze nie ma piekniejszego miasta nad
      Lublin.
      • Gość: Monika Re: KOCHAM LUBLIN IP: 212.182.64.* 23.05.02, 10:32
        Przeczytałam wszystkie posty ze zdumieniem. A dlaczego Julii nie wolno
        nienawidzieć Lublina? Ma prawo do własnego zdania! Osobiście też Lublina
        zbytnio nie kocham, choć "tu jest moja ojczyzna". Jeden dobrze się czuje w
        Nowym Jorku, inny z własnej woli wybiera mieszkanie na wsi, 150 km od
        najbliższego miasta. Komuś smakuje pomidorowa, inny woli ogórkową, jeszcze
        innnemu jest wszystko jedno. A co to komu przeszkadza. Więcej tolerancji i
        poczucia humoru. Pozdrawiam!
    • Gość: Marcin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 26.05.02, 03:03
      Urodzilem sie w Lublinie. Nie bylo tam tak zle jak napisala to Julia.
      Ma ona prawo do wlasnych sadow. Ja mieszkam w Berkeley kolo San Francisco.
      Skonczylem tu studia 2 lata temu i pracuje dla jednego z najwiekszych
      laboratoriow rzadowych jako fizyk. Nielubie Lublina bo moi rodzice ciagle
      marza, ze kiedys wroca do Polski i zamieszkaja w tym miescie bo ono jest
      najpiekniejsze na swiecie. Co dwa tygodnie kiedy dostaja zaplate slysze
      te same marzenia. Szukam teraz zony. Najlepiej z Lublina bo bede mogl
      odwiedzac rodzicow i tesciow. Moze Ty Julio wrocisz do Lublina. Jako
      moj posag wnosze najnowsze Ferrari.
      • Gość: ???????? Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 26.05.02, 18:31
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Urodzilem sie w Lublinie. Nie bylo tam tak zle jak napisala to Julia.
        > Ma ona prawo do wlasnych sadow. Ja mieszkam w Berkeley kolo San Francisco.
        > Skonczylem tu studia 2 lata temu i pracuje dla jednego z najwiekszych
        > laboratoriow rzadowych jako fizyk. Nielubie Lublina bo moi rodzice ciagle
        > marza, ze kiedys wroca do Polski i zamieszkaja w tym miescie bo ono jest
        > najpiekniejsze na swiecie. Co dwa tygodnie kiedy dostaja zaplate slysze
        > te same marzenia. Szukam teraz zony. Najlepiej z Lublina bo bede mogl
        > odwiedzac rodzicow i tesciow. Moze Ty Julio wrocisz do Lublina. Jako
        > moj posag wnosze najnowsze Ferrari.

MARCIN...Two years.......and already crazy????????????????????????????????
        • Gość: Marcin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 12.3.132.* 26.05.02, 21:45
          Nie znasz Stanow. Moj kolega z Chin zawsze powtarzal, ze USA jest tak
          wspaniale bo kazdy moze jezdzic takim samochodem jak prezydent. Nowe
          Ferrari kosztuje $176,800. Jak wyczytalem ostanio w gazecie srednia
          pensja w mojej okolicy to $98,000 rocznie. Latwo obliczyc ze kazdy moj
          sasiad moze kupic Ferrari. Kwestia tylko na co wydac zarobione pieniadze,
          jedni lubia piekne samochody inny luksusowe wille. Jezeli moja wybranka
          ma marzenie jezdzic Ferrari to jest tylko nasz problem. Ty mozesz wydawac
          swoje pieniadze jak chcesz, prosze pozwol mi dysponowac moimi pieniedzmi.
          I prosze nie obrazaj ludzi bo cala energie stracisz na to i nigdy w zyciu
          niedorobisz sie niczego.
          • faciu Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 26.05.02, 22:00
            Kuchnia...samochód który chcę sobie kupić będzie mnie kosztował 10 moich
            pensji..
            ;(
            • Gość: ???????? Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 03:40
              faciu napisał(a):

> Kuchnia...samochód który chcę sobie kupić będzie mnie kosztował 10 moich
              > pensji..
              > ;(

Ty tez Ferrrrrrrrrrariiiiiii????????????
              • faciu Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 27.05.02, 06:29
                ...z ta tylko różnicą że to nie będzie ferrari...
          • Gość: ???????? Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 02:45

> Nie znasz Stanow. Moj kolega z Chin zawsze powtarzal, ze USA jest tak
            > wspaniale bo kazdy moze jezdzic takim samochodem jak prezydent. Nowe
            > Ferrari kosztuje $176,800. Jak wyczytalem ostanio w gazecie srednia
            > pensja w mojej okolicy to $98,000 rocznie. Latwo obliczyc ze kazdy moj
            > sasiad moze kupic Ferrari. Kwestia tylko na co wydac zarobione pieniadze,
            > jedni lubia piekne samochody inny luksusowe wille. Jezeli moja wybranka
            > ma marzenie jezdzic Ferrari to jest tylko nasz problem. Ty mozesz wydawac
            > swoje pieniadze jak chcesz, prosze pozwol mi dysponowac moimi pieniedzmi.
            > I prosze nie obrazaj ludzi bo cala energie stracisz na to i nigdy w zyciu
            > niedorobisz sie niczego.

Oczywiscie to twoja sprawa na co wydajesz swe pieniadze. Po to sa by je wydawac.
            Smieszna jest tylko forma zareklamowania sie na forum.
            Czyzbys nie mial innych zalet osobistych poza $176000.00 Ferrari, by zdobyc
            dziewczyne?
            Kiedys wychodzac z supermarketu widze na parkingu, typowy wiejski chlop kreci sie
            wokol nowego Lincolna prosto od dealer'a z tymczasowa rejestracja, rozgladajac
            sie czy go ktos widzi.
            Przechodzacej z zakupami polce zaoferowal podwiezienie, a widzac ze patrze akurat
            w tamtym kierunku uklonil sie gleboko mimo ze bylem od niego dosyc daleko.
            Przy czym nie znal mnie ani tej kobiety. Tez chcial sie pokazac na co go stac w
            jego wersji zamoznosci.
            Kilkanascie lat temu ogladalem wywiad z miliarderem olejowym Mr. Getty jedyny z
            rodzenstwa ktory wyladowal w zyciu pozytywnie. Reszte wykonczly narkotyki i
            alkochol.
            A wiec facet mieszkajacy w palacu wypelnionym roznego rodzaju bogactwem, jezdil
            bodajze 10-cio letnim Oldsmobilem, mimo ze mial inne. Gdy mu sie samochod popsol,
            zamiast dac mechanikowi $600 zarobic, zakasal rekawy i sam go naprawil. W
            przeciwienstwie do zony ktora lubowala sie bogactwem, zloto, bizuteria itd., on
            wcale sie tym nie zachwycal. Przyznal ze to wygodnie jest miec pieniadze na
            utrzymanie, ale gdyby stracil caly swoj majatek wcale by go to nie zalamalo i
            dalby sobie rade jako zwykly robotnik. A swoja droga chyba nie byl skapcem, skoro
            diesiatki i setki milionow dolarow rocznie przekazywal na cele charytatywne.
            Prze
    • Gość: Marcin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 27.05.02, 02:01
      Przede wszystkim gratulacje dla Juli. Ta dziewczyna mi imponuje.
      Nie potrafila znalezc miejsca w Lublinie wiec spakowala manatki
      i pojechala w inne miejsce szukac szczescia. I jej sie powiodlo.
      Znalazla odpowiadajace jej towarzystwo, dobra prace. Jest szczesliwa.
      Osiagnela to swoja odwaga, samozaparciem, jest czlowiekiem
      sukcesu. Co jest zlego w tym ze jest dumna ze swoich osiagniec.
      Takich ludzi w Polsce nam potrzeba, a nie super pesymistow narzekajacych
      na wszystko, wszystkich, pelnych zawisci i zazdrosci. Ona wie
      ze zycie jest krotkie, ze nalezy cieszyc sie kazda chwila a nie
      gnusniec w niezadowoleniu i nienawisci. Do takich ludzi nalezy swiat.
      Ludzi odwaznych, pracowitych i dumnych ze swoich osiagniec. Wszystko jest
      zwiazane zeby byc w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu.
      25-lat i samochod. Moi rodzice oszczedzali na malucha ponad 10 lat
      a potem wozili szczotke aby za jej pomoca go uruchomic. Czy nie
      poprawilo sie w Polsce. Poprawilo sie dla takich jak Julia, pogorszylo
      dla nierobow. Stop narzekania, kazedemu Bozia dala rozum i dwie rece,
      prosze pesymistow o uzycie tego daru i wiecej tolerancji dla innych.
      • Gość: ???????? Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.05.02, 04:14

> Przede wszystkim gratulacje dla Juli. Ta dziewczyna mi imponuje.
        > Nie potrafila znalezc miejsca w Lublinie wiec spakowala manatki
        > i pojechala w inne miejsce szukac szczescia. I jej sie powiodlo.
        > Znalazla odpowiadajace jej towarzystwo, dobra prace. Jest szczesliwa.
        > Osiagnela to swoja odwaga, samozaparciem, jest czlowiekiem
        > sukcesu.

Ale pierdolisz glupoty. Co to za osiagniecia?
        W Polsce moze sie pochwalic byle gownem.

> Co jest zlego w tym ze jest dumna ze swoich osiagniec.
        > Takich ludzi w Polsce nam potrzeba,

Lesbijek? O'K with me. A ty zmieniasz plec?

> a nie super pesymistow narzekajacych
        > na wszystko, wszystkich, pelnych zawisci i zazdrosci. Ona wie
        > ze zycie jest krotkie, ze nalezy cieszyc sie kazda chwila a nie
        > gnusniec w niezadowoleniu i nienawisci. Do takich ludzi nalezy swiat.
        > Ludzi odwaznych, pracowitych i dumnych ze swoich osiagniec. Wszystko jest
        > zwiazane zeby byc w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu.
        > 25-lat i samochod. Moi rodzice oszczedzali na malucha ponad 10 lat

Wiec czemu nie pochwalisz sie kupnem samochodu dla nich. Toz to twoi rodzice.

> a potem wozili szczotke aby za jej pomoca go uruchomic. Czy nie
        > poprawilo sie w Polsce. Poprawilo sie dla takich jak Julia, pogorszylo
        > dla nierobow.

Wlasnie jest odwrotnie. To nierobom i cwaniakom sie poprawilo.

> Stop narzekania, kazedemu Bozia dala rozum i dwie rece,

Gowno prawda. Zapierdalajac dwoma rekami niewiele zdobylem.
        Klikajac zas jednym palcem, mimo kryzysu na gieldzie, juz w tym roku zrobilem
        brutto $197000.00

> prosze pesymistow o uzycie tego daru i wiecej tolerancji dla innych.

A swoja droga co te twoje pieprzenie ma wspolnego z Lublinem.
        Uwazasz ze oferujac Juli Ferrari zmienisz jej orientacje sexualna?
    • Gość: Marcin Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 27.05.02, 12:38
      Bardzo latwo oskarzasz innych ludzi nie majac na to dowodu. Spojrz na siebie
      i na Julie. Ona jest szczesliwa, Ty bogacz, sflustrowany, skupiajacy cala swa
      energie komu by tu nawtykac. Dla mnie nie jest wazne ile pieniedzy kto posiada,
      lecz jak potrafi je wydac aby uszczesliwic siebie i jak najwiecej osob wkolo
      siebie. Niewazne czy z naszego ukochanego Lublina, czy tez znienawidzonego na
      tym forum Sopotu. Samochodu swoim rodzicom nie moglem kupic bo chodzilem w tym
      czasie do podstawowki, a gieldy wtedy jeszcze nie bylo. Moi rodzice podjeli
      trudna decyzje opuszczenia Lublina. Z 4 dzieci wyjechali na emigracje. Ciezko
      pracowali. My dzieci pokonczylismy najlepsze uczelnie w USA, zrobilismy
      doktoraty. Kochamy sie wzajemnie i kochamy wszystkich ludzi. Tak trudno jest
      mi zrozumiec ta nienawisc jednych Polakow do drugich na forum.
    • Gość: Zenek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 28.05.02, 03:12
      A tyle razy ksiadz powtarzal. Kochaj blizniego swego jak siebie samego.
      Te kudysie z Lublina nie pomoga zrozumiec ze odnosi sie to takze do ludzi
      ktorzy opuscili to miasto. Wstyd mi za Was.
      • Gość: Paul Kocham Zenka & Co. IP: *.ipt.aol.com 28.05.02, 03:29
        Gość portalu: Zenek napisał(a):

> A tyle razy ksiadz powtarzal. Kochaj blizniego swego jak siebie samego.
        > Te kudysie z Lublina nie pomoga zrozumiec ze odnosi sie to takze do ludzi
        > ktorzy opuscili to miasto. Wstyd mi za Was.
        Stary, ale widzisz, dowcip polega na tym ze ja siebie czasem nienawidze. Tak,
        wiem ..... juz dawno podjalem leczenie. Dalej z utesknieniem czekam na wyniki.
        Ale tak miedzy nami.....ZENEK KOCHAM CIE !!!!!! Uszanowanie.
        Paul - nigdy nie ukonczylem w Polsce ani w US zadnych studiow, mam w dupie innych
        ludzi, jestem aroganckim ignorantem o psychopatycznych sklonnosciach. Slowem
        jestem produktem "waszej" humanitarnej cywilizacji i swiata ktory tak kochacie.
        Jako posredno moi stworcy, czy potraficie pokochac rowniez takie monstrum jak ja?

• Gość: Zenek Re: Kocham Zenka & Co. IP: *.dyn.optonline.net 28.05.02, 04:06
          Jezeli jestes z Lublina to tak, w innym wypadku masz przesrane.
        • Gość: Paulowa Re: Kocham Zenka & Co. IP: *.toya.net.pl / 10.0.222.* 31.05.02, 18:12
          > Paul - nigdy nie ukonczylem w Polsce ani w US zadnych studiow, mam w dupie inny
          > ch
          > ludzi, jestem aroganckim ignorantem o psychopatycznych sklonnosciach. Slowem
          > jestem produktem "waszej" humanitarnej cywilizacji i swiata ktory tak kochacie.
          >
          > Jako posredno moi stworcy, czy potraficie pokochac rowniez takie monstrum jak j
          > a?

No, ten..... tego. Ja chyba potrafie!!!
          • Gość: Paul Czesc kochanie. IP: *.ipt.aol.com 01.06.02, 03:20
            Gość portalu: Paulowa napisał(a):

> > Paul - nigdy nie ukonczylem w Polsce ani w US zadnych studiow, mam w dupie
            > inny
            > > ch
            > > ludzi, jestem aroganckim ignorantem o psychopatycznych sklonnosciach. Slo
            > wem
            > > jestem produktem "waszej" humanitarnej cywilizacji i swiata ktory tak koch
            > acie.
            > >
            > > Jako posredno moi stworcy, czy potraficie pokochac rowniez takie monstrum
            > jak j
            > > a?
            >
            > No, ten..... tego. Ja chyba potrafie!!!
            Ladnie to tak narzeczonego po internecie sledzic.....wstydz sie skarbie,
            wstydz;-). Jak widzisz jestem "normalnie" chamski, zagubiony i.....za Toba
            steskniony. Ale to juz wiemy. No, ten.....tego......ja chyba tez potrafie;-).
            Caluje.
            Pawelek;->

• Gość: Paulowa Re: Czesc kochanie. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 19:40
              Jak Ty potrafisz i ja tez potrafie to baaaaaardzo dobrze sie sklada, nie????
              Tylko dodam "w temaci", ze ja lubie Lublin, chociaz z Lublina nie jestem.
              Pozdrawiam wszystkich, sciskam narzeczonego
              Paulowa
      • Gość: empi Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.ltk.com.pl 28.05.02, 07:24
        czy na tym forum obrażał ktoś Sopot?. Za to ty czuj się obrażony przeze mnie.
    • Gość: Bolek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 28.05.02, 04:55
      Paul nie przejmuj sie ze nie ukonczyles zadnych studiow. Ja tez siebie
      nie za bardzo kocham. Zeby Cie pocieszyc to opowiem Ci historyjke z mojego
      miasta. Kiedys poszedlem z kuplami do knajpy aby sie nagarowac. Spotkalem
      tam profesorka z UMCS, ktory sie do mnie przykleil. Myslalem ze jest okazja
      aby podyskutowac o budowie wszechswiata, co to jest czas, skad bierze sie
      grawitacja i inne interesujace tematy. Ten osiol byl prymitywem bez zadnej
      wiedzy i logiki. W koncu go schlalem, a poniewaz nie lubie ludzi malo
      inteligentnych, wyprowadzilem za knajpe i zlalem po pysku. Od niego sie
      dowiedzialem, ze oni maja patent na madrosc do konca zycia, nadany im przez
      samego prezydenta, wiec nie musza sie wiecej uczyc.
    • Gość: Mietek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 28.05.02, 05:58
      Tego pijaczyne z UMCS to i ja spotkalem. Chlal na moj koszt, widocznie
      u nich zarobki niskie. Myslalem ze pogadam w obcym jezyku, ale on i po
      polsku slabo mowil. Ciekawe jak oni rozmawiaja z goscmi z zagranicy,
      na migi, czy spieprzaja z pokoju zeby sie nie skompromitowac. A wiecie,
      ze ten Marcin co mu sie podoba ta Julia, to jezeli nawet w tych swoich
      Stanach zdobedzie nagrode Nobla, to w Polsce ma przechlapane, bo nie zrobil
      habilitacji. Juz widze jak go nasze geniusze gnoja. Co kraj to obyczaj.
      Zycie jest interesujace i piekne. Lublin to piekne miasto, pelne tajemnic
      i niespodzianek. Szkoda ze nasz Julia tego nie znalazla wczesniej i nas
      opuscila.
    • Gość: Bolek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 29.05.02, 10:51
      Mieciu, po co polskiemu naukowcowi rozmawiac z naukowcami z innych krajow.
      Tam robia nauke, wynalazki, technologie a tu przyczynki do nauki i habilitacje
      czyli papier. Ale to problem ogolnopolski nie lubelski. A moze bylem juz za
      bardzo napity i nie byl to profesor, a doktor ktoremu oblano habilitacje. Moze
      byl za ambitny i chcial cos wynalezc, albo Ci co glosowali nawet nie
      przeczytali jego habilitacji, a moze im kiedys odrzucono i teraz w ramach
      rewanzu...Kto ich zrozumie. Bez pol litra nie rozbierosz.
      • Gość: gosia-s Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 29.05.02, 12:34
        Słuchajcie, ja Was przestaję rozumieć. Zeszliście już dawno z tematu, a nadal
        podbijacie ten wątek. Po co? Wchodzi się na forum Lublin i rzuca się w oczy
        tytuł wykrzyczany wielkimi literami.
    • yavorius Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 01.06.02, 15:37
      A ja nienawidzę kaszy manny!
      • Gość: Casey Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.proxy.aol.com 06.06.02, 02:26
        yavorius napisał(a):

> A ja nienawidzę kaszy manny!

Oj nie ladnie, nie ladnie yavorius, kasza manna jest smaczna, odrzywcza i
        najlepsza (jak nie ma nic innego) do jedzenia.;)))
    • Gość: Cyberek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.ds2.uw.edu.pl 10.06.02, 01:41
      Widze ze Ty naprawde nie wiesz co piszesz... a szkoda, bo nie dyskoteki czy zycie nocne swiadcza o tym czy nalezy lubic czy nie miasto w ktorym sie przychodzi na swiat a niekiedy nawet i umiera. Widzisz malo jeszcze zyjesz na tym swiecie by wiedziec, ze to jest Twoj prawdziwy dom za ktorym kiedys zateskinisz. Pozyjesz jeszcze troche na tym swiecie, to moze dojrzejesz do mysli, ktora na razie Cie przerasta. Przykro mi to mowic, ale jeszcze nie doroslas na tyle by dostrzec w tym miescie to co dawno powinnas. Urodzilem sie w Lublinie i przezylem tam jedne z najlepszych lat mojego zycia. Teraz mieszkam w Warszawie i moge powiedziec, ze mimo iz zycie kulturalne jest tu o wiele bardziej rozwiniete, a zycie nocne jest daleko do przodu przed innymi miastami w Polsce, to nadal tesknie za miastem, w ktorym mam zarowno raodzine jak i przyjaciol. Przykro mi jest tylko z jednego powodu, ze nie dostrzegasz, ze w ten sposob ranisz ludzi, z ktorymi zylas przez 20 lat w tym "znienaiwdzonym" przez Ciebie miescie.
      Zycze Ci abys dorosla i to nawet szybko, bo zycie nie bedzie juz dlugo takie proste i piekne - niedlugo przekonasz sie jaka jest "brutalna" rzeczywistosc.
      Pozdrawiam.
    • Gość: ATADO Warszawiak IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 20.06.02, 18:41
      Męczyłem sź w Lublinie przez 10 lat. Przeprowadziłem się do tego miasta z
      Warszawy. Na początku trochę bolała rozłąka z przyjaciółmi, ale potem już jakoś
      się żyło. mam do tego miasta stusunek bardzo ambiwalentny. czasami nienawidzę
      go i bolą mnie zęby gdy mam tam jechać, a czasami za nim tęsknię, gdyż znowu
      mieszkam w stolicy. Wniosek z tego jest taki, że Lublin ma jakiś swój
      charakter, a to najważniejsze. Dobrze, że ma też mieszkańców, którzy z nim się
      identyfikują. Nie wyobrażam sobie, by ktokolwiek bronił Warszawy, jak większość
      z Was to robi w przypadku Lublina. A w ogóle to pzdrawiam wszystkich i mam
      nadzieję, że spotkamy się kiedyć na piwku na starówce. Wciąż jeszcze można s^ę
      tam fajnie upić?

Ps. Moja ukochana, rodowita Warszawianka, gdy zawiozłem ją do Lublina,
      stwierdziła, że to jedno z najokropniejszych miejsc na świecie.
      • Gość: Zenek Re: Warszawiak IP: *.dyn.optonline.net 23.06.02, 12:33
        Ja mieszkalem 20 lat w Lublinie, a potem 20 lat w Warszawie. Lublin
        mile wspominam, zas Warszawa lat 70 i 80 straszy mnie po nocach. Teraz
        podobno mozna tam zyc.
      • Gość: Jurek Re: Warszawiak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 10:44
        Gość portalu: ATADO napisał(a):

>
        > Ps. Moja ukochana, rodowita Warszawianka, gdy zawiozłem ją do Lublina,
        > stwierdziła, że to jedno z najokropniejszych miejsc na świecie.

... no tak, jak zobaczyła lubelską starówkę i porównała do warszawskiej.

Niestety Lublin coraz bardziej odbiego (i chyba będzie dalej odbiegał) od
        reszty Polski.
        Smutne....
    • ziedrzec O Bosz.... o Jesu... 26.06.02, 09:04
      O Bosz... O Jesuuu... ale tu pięknie :-)

Cudni jesteście.

Cudni.

Fascynująca lektura.

Tragedią byłoby,
      gdyby Lublin traktowany był bez żadnych emocji-
      jako jadalnia, sralnia i umieralnia.

zatem -
      zgodnie z ta pseudologiką-
      każdy post działa na korzyść.

O!

• usmiechnietakaska Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 24.07.02, 15:28
      Przesiedziałam pół godziny, zastanawiając się nad fenomenem wznoszenia się tego
      wątku na forum lubelskim.... Prześledziłam uważnie daty i godziny przy
      wszystkich wypowiedziach, i nie znalazłam ani jednej z dzisiejszego dnia... Czy
      ktoś mógłby mi wyjaśnić to, w jaki sposób ten wątek pnie się do góry? Sam?
      • lucy_z Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 24.07.02, 16:26
        usmiechnietakaska napisała:

> Przesiedziałam pół godziny, zastanawiając się nad fenomenem wznoszenia się
        tego
        >
        > wątku na forum lubelskim.... Prześledziłam uważnie daty i godziny przy
        > wszystkich wypowiedziach, i nie znalazłam ani jednej z dzisiejszego dnia...
        Czy
        >
        > ktoś mógłby mi wyjaśnić to, w jaki sposób ten wątek pnie się do góry? Sam?

Kasiu, jest! Przedostatni post jest z dzisiejszego dnia!!!:)
      • Gość: Grendel Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.swit.futuro.pl 24.07.02, 20:13
        usmiechnietakaska napisała:

> Przesiedziałam pół godziny, (...)
        > Prześledziłam uważnie daty i godziny przy
        > wszystkich wypowiedziach...

To ja Ci proponuje coś co znacznie skróci ten czas i mniej zmęczy Twoje oczy
        gdybyś w przyszłości miała podobne zamiary. ALT + F. Teraz wystarczy wpisać
        odpowiednie słowo lub liczbę i już masz ją wyszukaną.
        Pozdrawiam.
        • usmiechnietakaska Nie na temat..... 25.07.02, 08:47
          Grendel jak zwykle nieoceniony;o))) Dziękuję;o)))))
    • Gość: ja Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.02, 01:28
      > jak cudownie żyje się w mieście, gdzie COŚ się dzieje. Życie kulturalne,
      > eksperymentalne teatry, SPATIF, niesamowite kluby, muzyka, gejowskie klimaty,
      > no i nieustające wakacje- plaża przez cały rok!!
      uoooou uooouu uoooo!
      ale fajniście, panie
      > Raz- dwa razy do roku wpadam do Lublina odwiedzić starych znajomych i widzę,
      żeto miasto prawie nic się nie zmienia- panuje tam senny, wiejsko-
      > małomiasteczkowo-gnuśny klimat. Nie ma klubów na czasie dla ludzi koło 30,
      brak ciekawych ludzi, awangardy artystycznej,
      może twoi znajomi są nie teges, ale ja tu przyjeżdżam nierzadko i jestem
      człowiekiem jak najbardziej ciekawym. A dobra biba może mieć miejsce na jamie
      nie zaś w gejowskoklimatycznym klubie!

> nie ma nawet Green Waya
      co do green waya to wystarczy chyba iść po warzywka i sobie ugotowac, no, ale
      to nie praca dla prawdziwej artychy z gejowskich klimatów . Trzeba wynajac
      sobie panią gosposię a to jest może nawet mniej artystyczne od samodzielnego
      gotowania.
    • Gość: CENTER Kocham LUBLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.enterpol.pl 28.07.02, 20:49
      JAK CI SIE PODOBA W SOPOCIE to tam sobie sied� i nie wracaj do Lublina,bo
      takich ludzi tu nie trzeba,jedz sobie trawe z Green WAY'a.Znajd� mi w Sopocie
      pięc wyższych uczelni,i takie zajebiste studenckie imprezy,jak Kozienalia czy
      Juwenalia,bo gdyby nie sasiedztwo Gdańska i morza to Sopot byłby zapomnianym
      Kurwidołkiem.Inwestycje?Praca?W LUblinie powoli acz systematycznie buduje
      sie:Hale widowiskowš,hale na targi,niedługo ruszš inwestycje na Wieniawie i
      budowa Lublin City Center gdzie będzie pewnie ten pier*****green way o którego
      tutaj takie spory....Uważam ze jak na miasto które nie ma praktycznie przemysłu
      nie leży nad Morzem i nie jest Stolicš to całkiem nie�le,pewnie narzekać każdy
      potrafi tylko co� zrobic to już jest trudniej.Lublin został uznany za
      najbardziej przyjazne miasto w Polsce, ajeżeli jestes nie spełnionš 30 latkš
      która nie potrafiła sobie poradzić w prawie 400tysięcznym mie�cie i znależc tu
      pracy,to bardzo mi przykro.Life is brutal no risk no fun!!Nie wracaj tu nie
      psuj zajebistej atmosfery cišgłym narzekaniem.LUBLIN NIE POTRZEBUJE TAKICH
      LUDZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kachna Re: Kocham LUBLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 09:41
        A ja też kocham to miato., choć mieszkam w Piasecznie (k. W-wy)
        Wszystkich którzy kochają zapraszam na temat: a jak kocham Lublin
        Trzymajcie się...
        • lucy_z Re: Kocham LUBLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.02, 10:25
          Gość portalu: Kachna napisał(a):

> A ja też kocham to miato., choć mieszkam w Piasecznie (k. W-wy)
          > Wszystkich którzy kochają zapraszam na temat: a jak kocham Lublin
          > Trzymajcie się...

Kachna, to szkoda że nie wpisałaś się w wątku "Aja Lublin lubię":)))
          Pozdrawiam:)
      • Gość: natanula wszystko ma swoj urok IP: 157.25.84.* 23.08.02, 14:24
        LLLLUUUUdzie!
        Moze juz wystarczy? Dziewczyna (wzbogacona juz roznymi epitetami) wyraznie was
        prowokuje, a wy dajecie sie tak poniesc. Julia wydaje sie miec bardzo
        ograniczone, bo tylko do Trojmiasta,horyzonty. Pojezdzilaby troche po swiecie,
        zagrzala tam troche miejsca i dopiero wtedy moglaby podzielic sie z nami
        swoimi 'glebokimi' refleksjami. Szkoda kobiety, ale skoro tak jej dobrze w
        granicach Trojmiasta to niech tam siedzi.. Mysle, ze wyszukiwanie za wszelka
        cene wad miasta, ktore sie widzi cytuje "2 razy w roku" nie jest sztuka, lecz
        intelektualna plycizna. Ja w Trojmiescie tez bywam kilka razy w roku. I mimo
        tego faktu nie osmielam sie obrzucac blotem lub cynicznymi okresleniami
        tamtejszych mieszkancow. Szanuje ich los i zyciowe wybory (czesto zycie nie
        daje im jednak wyboru co do miejsca zamieszkania...) Sztuka i swiadectwem
        kultury czlowieka jest primo:umiejetnosc dostrzegania w zyciu piekna nie
        podszytego kasa(a takiego nie brakuje w Lublinie), secundo: chec dokonania
        czegos na rzecz innych, a nie sp*** (:) z rodzinnego gniazda i prostego
        wytykania go palcem (z daleka, oczywiscie), ze jest do dupy. Julio, chyba
        jestes prostolinijna...
        'Chlodno' ;) pozdrawiam wszystkich sympatykow urokliwych miast, zebyscie troche
        ochloneli i nie dawali satysfakcji Julii.
        pa, anula
        • Gość: Luis29 Własne miejsce najważniejsze IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 02:32
          Podobał mi sie watek Anuli dotyczący spierdalania z własnego gniazda. Rocznie
          poziom wychodźctwa za granicę kraju szacuje się na 300 tyś, jest to stan
          zbliżony do mającego miejsce w czarnych latach osiemdziesiątych. Boli mnie to
          że rodacy, przeważnie ci po studiach, wyjeżdżają po to by wykonywać najprostsze
          prace przeznaczone dla tamtejszych debili dostając za to mniejsze pieniądze niż
          miejscowi. To samo tyczy się Lublina, skąd młodzi po studiach uciekają
          chociażby do Warszawy, Lublin w wakacje przy braku studentów staje się miastem
          emerytów. Może by tak ci którzy narzekają na brak perspektyw w miescie tych
          perspektyw łaskawie poszukali zamiast brać dupę w garść i wyjeżdżać od razu do
          Warszawy czy na budowę do Niemiec. Polakom brakuje obecnie pozytywistycznego
          podejscia do pracy i obowiązków oraz energii by zmieniać kraj na lepsze. Lepiej
          iść na łatwiznę i spierdalać, trudniej jest pomyśleć co zrobić by odnaleźć się
          u siebie. Julia ze swoją inteligencją i przywódczym charakterem powinna podjąć
          inicjatywe w swoim rodzinnym mieście, zakładając własną działalność np. coś w
          rodzaju Green Way. Weźmy wiecej takich osób, może zrobiłoby się lepiej. Lecz
          obecne pokolenie absolwentów mnie przeraża - zero energii, entuzjazmu, chęci
          zrobienia czegokolwiek - czego mi i moim rówieśnikom nie brakowało, żyliśmy w
          upojeniu nowych czasów. Obecni studenci, przyszłość naszego kraju, zamiast tego
          dużo piją użalając się nad sobą, kombinując jak by tu wyjechać zamiast wziąść
          się w garść i spróbować coś zrobić. Właśnie dlatego Lublin jeszcze długo
          pozostanie senny i prowincjonalny, Polska biedna i zacofana a Polak będzie
          kojarzony za granicą z tanim robolem.
    • Gość: Kasia Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 10.08.02, 22:24
      Dla mnie Lublin jest piękny bo tu się urodziłam i wychowałam. Nie jest dla mnie
      ani dołujący ani senny. Myślę, że tobie Sopot przestanie odpowiadać może już za
      rok?. Przeprowadż się lepiej do Rio albo w kosmos. Tam się cały czas coś dzieje.
    • pennyroyal Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 11.08.02, 09:26
      a ja lublin lubię.znajduję tu to,czego mi potrzeba-rozwijam się,bo mam do tego
      możliwości.
    • Gość: hinek Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: 212.244.54.* 13.08.02, 10:08
      współczuję Ci kobieto. Twoja wypowiedź , dla mnie przynajmniej, jest raczej
      wyrazem dużego zapętlenia, węzłowiska kompleksów i niskiej samooceny. Człowiek,
      który potrzebuje innych by siebie dowartościować jest jak lustro, które samo w
      sobie niczego nie kryje potrzebuje więc różnorodnego otoczenia by kogoś w sobie
      odbijac. To co piszę to w sumie truizmy, ale nie sądze bym zbytnio mijał się z
      prawdą. Masz kompleksy i brak Ci wiary w siebie - to jest Twój problem, a nie
      problem Lublina!!!
    • yhwh Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! 13.08.02, 13:30
      hmmmmmmmm
      cos w tym jest
      stagnacja totales
    • Gość: kibic MOTORU WE CO TY DAJESZ IP: *.pronet.lublin.pl 14.08.02, 21:39
      TY KURWA SE NIE POZWALAJ,NIECH TYLKO SIE DOWIEM KTO TY JESTES TO CI TAK
      WIPIERDOLE SIE SIE NIE POZBIERASZ JAK CI NIE PASI TO WYPIERDALAJ I NIE WRACAJ
      GARBUSIE JEBANY. KURWA KLUBÓW CI BRAKUJE JEST ICH OD HUJA A JAK CI MAŁO WRAŻEN
      TO NA MOTOR IDZ TO CI WPIERDOLĄ TO BEDZIESZ MIAŁA WIECEJ WRAŻEN. CO TY KURWA
      MOŻESZ WIEDZIEC JAKIS JEBANY SOPOT - KLIMAT KILMAT SIE LICZY A NIE JAKIEŚ KURWA
      TERATRY.
      • faciu Re: WE CO TY DAJESZ 14.08.02, 22:38
        Pzdrw dla historyka..........
        • Gość: ktS Re: WE CO TY DAJESZ IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 29.08.02, 03:06
          faciu napisał:

> Pzdrw dla historyka..........
          FACIU ZNASZ HISTORYKA????????????.odpisz koniecznie jak przeczytasz
      • Gość: ziombel Re: WE CO TY DAJESZ IP: *.lublin.mm.pl 07.09.02, 17:07
        proste
    • Gość: jagnus Re: NIENAWIDZĘ LUBLINA!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.08.02, 18:20
      oj Julio. Ale TY glupiutka jestes. Powinnas sie czasem zastanowic co piszesz.
      (Nie mowie ze zawsze powinnas to robic bo moglo by Ci to zaszkodzic. Do
      myslenia tez trzeba byc przyzwaczajonym). Lublin, tak jak kazde jedno miasto,
      ma do zaoferowania wiele wspanialych rzeczy. Nie ma mowy o nudzie. Tylko
      bezmozg moze cos takiego stwierdzic. A to ze miasto jest ciagle troche
      zaniedbane, ze obdrapane mury troche strasza, ze nie ma Green Way to i co z
      tego. W kazdej restauracji czy tez barze mozesz sobie zamowic danie bez miesa.
      Tak jak Ty 20 lat mieszkalam w Lublinie a obecnie, od kilku lat, mieszkam w
      Dublinie. Miasto troche wieksze i na pewno wiecej sie w nim dzieje. Ale Ty i
      tak stwierdzilabys , ze nudno i brudno. W Dublinie tez trzeba znalezc impreze,
      dobra knajpe czy pub. I pszede wszystkim trzeba sie wykazac duza tolerancja. A
      Sopot, zeby kogokolwiek zainteresowac i przyciagnac do siebie musi niestety
      podawc wszystko na zlotej tacy. O ilez latwiej jest wtedy na cos ciekawego
      trafic. Nie trzeba w ogole sie wysilac. Impreza przyjdzie sama. To takie bardzo
      szkolne. Niestety szkola podaje nam papke, uczy na tylko przyjmowac i nie
      zmusza do najmniejszego wysilku w poszukiwaniu ZYCIA. A Ty jak klasyczna osoba
      wyksztalcona w naszym systemie przenosisz to w nastepny etap swojego zycia. Jak
      nie poloza na nosie to nawet nie podejmiesz najmniejszego wysilku zeby cos
      zdobyc. BRYyyyyy
    • Gość: A-Man DO REDAKCJI - ZMIENIC SKRYPT FORUM !!!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 16.08.02, 08:22
      Koniecznosc klikania w kazdy temat - totalna strata czasu!
      Chce czytac wiadomosci a nie klikac setki razy!
      Czasy "rozwijania" kazdego tematu minely - mamy XXI wiek!

Polecam phpBB [www.phpbb.com] ew UBB

Przy okazji - pozdrawiam dyskutantow
      LUBLYN RULEZ :-)

• Gość: Piotrek Re: DO REDAKCJI - ZMIENIC SKRYPT FORUM !!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 17.08.02, 02:16
        Sliczne miasto, tylko duzo chamow. Szkoda ze oni nie wyjechali
        a naszego miasta. Wiecej tolerancji chamy Lubelskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka