Dodaj do ulubionych

Szczaw i mirabelki

11.05.17, 07:48
Platforma przyjmuje program PiS po 1,5 rocznym negowaniu go
i absurdalnych zarzutach o braku logiki i nie brania pod uwagę ekonomii.

Idzie Grześ przez wieś worek piasku niesie?
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Szczaw i mirabelki 11.05.17, 09:25
      Chociaż na początku PiSlamiści podpieprzyli program socjalny lewicy deprecjonując ją w ten sposób i tak z katonarodowych populistów zostali katonarodowymi socjalistami. A wiemy z historii do czego doprowadzili Europę narodowi socjaliści w Niemczech i też "Bóg był z nimi".
      • sirjones Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 07:30
        Dociek, Bóg jest z każdym kto wypisze sobie takie hasło na sztandarach. A jednak to Człowiek kształtuje swą rzeczywistość. POpuliści powielają program PiS i wkrótce nie będzie różnicy w programach partii? Robią to po to by zyskiwać w sondażach.
        Przydałaby się Alternatywa. Ale takiej partii na dziś nie widzę...
    • empi Re: Szczaw i mirabelki 11.05.17, 09:46
      Marzy ci się wyłączność na wszelką głupotę dla PiS ? :)
      pzdr.
      • sirjones Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 07:39
        Ty to chyba przez ten PiS spać spokojnie nie możesz.

Wolisz umowy śmieciowe, pracę do późnej starości, Polskę pełna nachodźców ekonomicznych i istniejącą tylko teoretycznie, orzełka w czekoladzie, nierosnącą płacę minimalną i polityków na poziomie moralnym h.d. i kamieni kupa?

Czy masz jakąś inną ulubioną opcję polityczną? Podziel się tym z nami opiekunie forum GW.
        • Gość: cebularz Re: Szczaw i mirabelki IP: *.centertel.pl 12.05.17, 08:22
          Nie POdzieli się😊 GW wyprała mu mózg.
        • empi Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 08:23
          Macierewicz z Misiewiczem i Berczyńskim zapewnią nam i naszym wnukom wszystko to oczym mówisz. Rady nadzorcze spółek Skarbu Państwa zagwarantują to. Martwię sie tym, że Angole przejęci naszymi ideami odeślą nam swoich polskich imigrantów. Orzełek w czekoladzie to wielce sympatyczny objaw przywiązania do symbolu :). Czas skończyć z nadmiernym zadęciem i patosem, bo stało się to już śmieszne. Na razie tylko urzędnicy ze strachu, witają się słowami Szczęść Boże, zwłaszcza w obecności zweryfikowanych szefów. Kwitnie wielka, ogólnopolska obłuda. Zaczynamy żyć w g....nie, najgorsze to jest to, że jak w komunie zaczynamy się w nim urządzać. Polak to istota która szybko adaptuje się.
          Afera podsłuchowa traci jako argument, to już tylko gadanie na poziomie harcerzyków.
          W sprawie płacy minimalnej to się doucz:
          Wynagrodzenie minimalne w Polsce rośnie nieprzerwanie od 2000 r., z wyjątkiem 2002 r., kiedy to zostało utrzymane na niezmienionym poziomie. W 2000 r. polski pracownik miał zagwarantowane 700 zł miesięcznie brutto, w 2004 r. było to 824 zł brutto, w 2008 r. – 1126 zł brutto, w 2012 r. – 1500 zł brutto, a w 2016 r. – 1850 zł brutto.. Późna strość za komuny była prawie o 9 lat wcześniej, a tylu młodych co teraz nie traciło czasu w szkołach. Szybko zaczynali pracować na swoją emeryturę. Praca wtedy też była inna, często wręcz wyniszczająca, podobnie jak na całym swiecie.Sugestie co do opcji politycznych nie ujawniam :). Uważam, że młodzi muszą sami na swojej skórze muszą doświadczyć życia.
          To piszę ja, człowiek który 13 grudnia nie spał do południa.
          pzdr.
          • sirjones Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 10:55
            Empi, wyczuwam twój sentyment do epoki słusznie minionej. "Nie wszystko było złe, nie wszystko" tak śpiewał o niej kabaret "Elita". I być może tak samo będzie się śpiewać o epoce PiS. Ale na razie zdobądźmy się na rzetelny ogląd sytuacji.

A co o niej sądzi Główny macher od gospodarki w PO? Wybacz link do tej "pislamistycznej" gazety?

m.niezalezna.pl/98043-komedia-ekspert-po-od-gospodarki-nie-zostawia-suchej-nitki-na-swojej-partii

(tenże pan nie zgadza się na podwyższanie w przyszłości płacy minimalnej. Poczytaj o tym empi pod linkiem:)

trybuna.eu/zandberg-przeciwnik-placy-minimalnej-doradca-ekonomicznym-po-marsz-do-prawej-sciany-trwa/
            • empi Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 12:01
              Sentyment do czasow komuny to ma Jarosław Zbawca. Śpioch :)
              pzdr.
    • s.monte.z.uma Re: Szczaw i mirabelki 12.05.17, 11:56
      ...pogodzę was... :-)))... oto opcja, która coraz częściej pojawia się w programach wszystkich stronnictw politycznych... zasmucające, bo jednym z argumentów jest "taniość obsługi"... \/ \/ \/

biznes.onet.pl/emerytury/wiadomosci/wprowadzenie-emerytur-obywatelskich-ludzie-beda-czuc-sie-oszukani/zd4px8

Jan Brzechwa NA STRAGANIE

Na straganie w dzień targowy
      Takie słyszy się rozmowy:
      "Może pan się o mnie oprze,
      Pan tak więdnie, panie koprze."
      "Cóż się dziwić, mój szczypiorku,
      Leżę tutaj już od wtorku!"
      Rzecze na to kalarepka:
      "Spójrz na rzepę - ta jest krzepka!"
      Groch po brzuszku rzepę klepie:
      "Jak tam, rzepo? Coraz lepiej?"
      "Dzięki, dzięki, panie grochu,
      Jakoś żyje się po trochu.
      Lecz pietruszka - z tą jest gorzej:
      Blada, chuda, spać nie może."
      "A to feler" -
      Westchnął seler.
      Burak stroni od cebuli,
      A cebula doń się czuli:
      "Mój Buraku, mój czerwony,
      Czybyś nie chciał takiej żony?"
      Burak tylko nos zatyka:
      "Niech no pani prędzej zmyka,
      Ja chcę żonę mieć buraczą,
      Bo przy pani wszyscy płaczą."
      "A to feler" -
      Westchnął seler.
      Naraz słychać głos fasoli:
      "Gdzie się pani tu gramoli?!"
      "Nie bądź dla mnie taka wielka" -
      Odpowiada jej brukselka.
      "Widzieliście, jaka krewka!" -
      Zaperzyła się marchewka.
      "Niech rozsądzi nas kapusta!"
      "Co, kapusta?! Głowa pusta?!"

A kapusta rzecze smutnie:
      "Moi drodzy, po co kłótnie,
      Po co wasze swary głupie,
      Wnet i tak zginiemy w zupie!"

"A to feler" -
      Westchnął seler.
      • Gość: cebularz Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.17, 17:31
        Z olbrzymią satysfakcją czytam tytuły (tylko) w GW zaklinające rzeczywistość i rozpaczliwe
        płonną nadzieją komentujący PeOwskich respondentów tego forum.
        PrzyPOmina mi to bajkę o Łodzi. Łudź się, łudź. PiS będzie rządził przez następne kilkanaście lat.
        Wy tego jeszcze nie widzicie. Zamiast pluć bezsilnym jadem na PiS i wklejać linki z GW zaproponujcie coś lepszego eunuchowate lemingi. Potraficie? Wątpię:) Piszcie i plujcie. Plujcie i piszcie. Na zdrowie. Na życzenie mogę polecić doskonałego specjalistę od zabiegów na zaćmę.
        To mój brat:)
        • empi Re: Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) 12.05.17, 18:58
          Wszystko zmierza w dobrym kierunku, elektorat PiSu się denerwuje :)
          pzdr.
          • Gość: cebularz Re: Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.17, 19:05
            Upłyną lata. Robisz błędne przypuszczenia:) Ostatnio z Komorowskim. Pamiętasz?
            Czy chcesz zapomnieć:))).
            • s.monte.z.uma Re: Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) 12.05.17, 19:19
              ...to zły przykład... dobry przykład?... od Bieruta do Jaruzelskiego... w fazie końcowej to było chyba: pierwszy sekretarz, czy jakoś tak... "Pamiętasz?"... "Czy chcesz zapomnieć:)))."... \/ \/ \/

ps.: ...nie chcesz zapomnieć... chcesz przeżyć "to" jeszcze raz... my - też przeżyjemy... \/
              • Gość: cebularz Re: Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.17, 09:21
                Bieruta nie znam:) Jaruzelski całe życie z krzyżem walczył i pod krzyżem się położył.Dzisiaj sobota, piękny poranek. Nie chce mi się... Szkoda dnia. Zresztą PiS rządzi a twoje PO tonie. Łudź się, łudź:) Miłego dnia życzę. Może ci się uda znaleźć kolejny link w gazecie o wyższości moralnej PO nad PiSem (analogia Boże Narodzenie/Wielkanoc). Bajkę o Łodzi już przytoczyłem:)? Raz jeszcze owocnego dnia życzę i dedykuję: www.youtube.com/watch?v=jiOU7AwS-s4
                • s.monte.z.uma ...nadzieje?... się... 13.05.17, 09:40
                  ...też mi się nie chce, ale wysilę się, zwłaszcza że aura taka sobie - jednak... :-)))... \/ \/ \/

Berczyński nie wróci do Polski. Nie wiemy nawet, gdzie jest - mówi w "3x3" jego znajomy z USA, Romuald Roman

wyborcza.pl/10,82983,21799163,berczynski-nie-wroci-do-polski-nie-wiemy-nawet-gdzie-jest.html

...i dedykacja... bajkowa... miłego dnia... :-)))... /\

www.wsjp.pl/index.php?id_hasla=7387
                • empi Re: Czarna rozpacz i płonne nadzieje:) 13.05.17, 09:55
                  Jaruzelski całe życie z krzyżem walczył i pod krzyżem się położył.
                  totalna bzdura, kolejny mit klerykałów. :)
                  pzdr.
                  • s.monte.z.uma ...jest nadzieja... dla cebularza... 13.05.17, 11:19
                    ...wpis nomen omen "cebularza" świadczy o jego człowieczeństwie i duchu chrześcijańskim... a przecież - Jezus powiedział, że nawet łotr zostanie zbawiony... czyli jest szansa i dla "cebularza"... :-)))... \/
                  • Gość: cebularz Komuch, komuch, a przed śmiercią krzyż:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.17, 14:10
                    www.se.pl/wiadomosci/polityka/pogrzeb-generala-jaruzelskiego-jaruzelski-nawrocil-sie-przed-smiercia-general-otrzymal-rozgrzeszenie_403979.html
                    Kiszczak też. Oleksy oczywiście. Czekamy na Kwaśniewskiego:) Większość komuchów leży pod krzyżem. Pan Bóg jest miłosierny.
                    • empi Re: Komuch, komuch, a przed śmiercią krzyż:) 13.05.17, 14:39
                      Oni po prostu się zagapili w życiu :). Duża część tzw. katolików wierzy tak na wszelki wypadek :)
                      pzdr.
                      • Gość: cebularz Re: Komuch, komuch, a przed śmiercią krzyż:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.17, 17:28

O komuchach mowa. Oni byli komuchami pełną mordą. Bez tzw.
                        Mają pośmiertne plenum pod krzyżem. Amen.
                        • ramarek3 Re: Komuch, komuch, a przed śmiercią krzyż:) 14.05.17, 11:20
                          Cebularz jeśli potrafisz rachować, podaj wynik działania matematycznego: trzy do potęgi trzeciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka