Dodaj do ulubionych

...Polonicus Tuska... :-)...

21.04.18, 22:12
...bo z daleka lepiej widać...
Polonia jest dumna z Tuska i go nagradza
...Europejska Polonia przyznała honorowego „Polonicusa” Donaldowi Tuskowi. – Jesteśmy z niego dumni – mówią twórcy nagrody. Wyróżnienie dla Tuska to jasny sygnał dla władz w kraju, że Polonia nie da się podzielić...

www.newsweek.pl/swiat/europejska-polonia-przyznala-tuskowi-honorowego-polonicusa-,artykuly,426360,1.html?src=HP_Stream
Obserwuj wątek
    • tuskania Zabawna duma z Tuska 22.04.18, 09:18

Dumę z Tuska światowej Polonii znamy. Angielska Polonia też podziwia Tuska. Żyje poza krajem i głosuje odpowiednio. Można mnożyć przykłady. Można zaklinać rzeczywistość.
      www.polishexpress.co.uk/jak-glosowali-polacy-w-wielkiej-brytanii-w-wyborach-parlamentarnych-2015 Opinię Polonii amerykańskiej o Tusku jest powszechnie znana.
      Niemcy też są dumni z Tusk. Merkel szczególnie. Jawohl!
      • s.monte.z.uma ...zaścianek mentalny przeciwników Tuska... 22.04.18, 11:23
        ...w Wielkiej Brytanii PiS przegrał z komitetem Kukiza (...:-)...)... jeśli chodzi o Polonię amerykańską, znana jest ze specyficznej dosyć mentalności (...od czasów PRL...) i życia w skupiskach rodaków, przez niektórych gettami zwanych (...np. w Chicago...)... nie chcę robić wam wstydu, dlatego o "naukowcach" z komisji smoleńskiej - specjalistów od wybuchów, a także "skromności" córki słynnego generała - przedstawicielki rządu podobno, co to klasą ekonomiczną latać nie może, nie wspomnę...

ps.: ...zresztą - twoje miano też mówi samo za siebie, dowodząc nie tyle złośliwego użycia nazwiska bohatera wątku, ile raczej próby i potrzeby - żałosnej przecież - utożsamiania się ze słynną postacią... :)... miłych snów życzę...
        • tuskania Widzę Newsweek, myślę Lis, czytam Lis,,, 22.04.18, 20:37

...wiem, że informacja z kłamliwej lisiej nory wyciągnięta. Vide sprawa córki prezydenta Dudy.
          Piszesz o Tusku, ja piszę o skopaniu mu dvpy przez amerykańską i angielską Polonię.
          Ty bredzisz o Kukizie i PiSie. Co ty możesz, gejsza, wiedzieć o zagranicy jeżeli nigdy Lublina nie opuściłeś i religijnie cytujesz info z Guwnianej i Newsweeka. Być może byłeś w Ciechocinku, a być może nawet nie.
          Daruj sobie życzenia. Życz sobie aby twoja skorumpowana partyjka dotarła szkieletowo do wyborów. Zostanie rozjechana. Tylko ty jeszcze tego nie czujesz.
          • s.monte.z.uma Re: Widzę Newsweek, myślę Lis, czytam Lis,,, 22.04.18, 20:54
            www.polishexpress.co.uk/jak-glosowali-polacy-w-wielkiej-brytanii-w-wyborach-parlamentarnych-2015
            ...noż przeca te "brednie" o Kukizie i pisie z twojego linka pochodzą... kręci ci się w głowie?... to tylko londyńska mgła... :-)... śpij dobrze... śnij dobrze... przebudzisz się z ręką w nocniku, bez względu na to, kto wygra kolejne wybory...
            • tuskania Re: Widzę Newsweek, myślę Lis, czytam Lis,,, 23.04.18, 10:10

Czytając twoje permanentne narzekania i zawodzenia należy robić to z dystansu.
              Piszesz z ręką ciągle zanurzoną w nocniku (tylko ty go jeszcze używasz), od czasu do czasu mieszając. Masz balkon? Korzystaj. I weź coś na obstrukcję śmierdzący lemingu.
              • s.monte.z.uma Re: Widzę Newsweek, myślę Lis, czytam Lis,,, 23.04.18, 10:27
                ...masz "mocne" argumenty na poziomie magla z czasów peerelu (...ośrodka życia kulturalnego i symbolu więzi społecznych... :-)...)... teraz możesz kupić sobie własny magiel/prasowalnicę domowy... po zakupie - stań i pogadaj... zaproś kumpelę...

ps.: zakładam optymistycznie, że sypiasz w pościeli, a nie w barłogu z siana (...i wrażych gazet...)...
    • s.monte.z.uma ...piętnowanie Tuska... 23.04.18, 10:18
      ...czyli sposób na sukces pisu... skuteczny?... przyszłość pokaże...
      ...Sasin mówił też o dzisiejszym przesłuchaniu Donalda Tuska. - Powinien zostać napiętnowany - powiedział...
      wiadomosci.onet.pl/kraj/sasin-wycofanie-sie-z-referendum-konsultacyjnego-ws-konstytucji-byloby-dobrym-krokiem/lfk4fkd
    • s.monte.z.uma Re: ...Polonicus Tuska... :-)... 30.04.18, 10:37
      ...czyli: serdecznie i delikatnie... :-)))...

...Ja sobie nie przyznawałem ani tamtej [nagroda Karola Wielkiego], ani tej nagrody, więc tego nie można w żaden sposób traktować jako moją kampanię. Jestem przekonany o serdecznym, spontanicznym wymiarze tej nagrody...

www.newsweek.pl/polska/polityka/donald-tusk-laureatem-nagrody-polonicusa-za-promowanie-polski-w-europie,artykuly,426670,1.html?src=HP_Section_1
    • Gość: nieważne Nagroda od pana Wiesia. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.18, 16:09
      s.monte.z.uma napisał(a):

> ...bo z daleka lepiej widać...

Dlatego właśnie Polonia dobrze wie, który Donald jest polski, a który niemiecki.

> Polonia jest dumna z Tuska i go nagradza

Nie Polonia ofermo, tylko pan Wiesio.

wpolityce.pl/polityka/392343-nasz-wywiad-wawrzyszko-o-kulisach-przyznania-nagrody-tuskowi-nie-otrzymal-jej-od-polonii-w-niemczech-ale-od-pana-wiesia-ktory-reprezentuje-siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka