Dodaj do ulubionych

Trochę podrażnię towarzystwo......:)))))

29.05.02, 14:33
Dzisiaj będę robić ciasto z masą truskawkową i furą truskawek na wierzchu;)
Na to nałożę bitą śmietanę:))) mniam;)
A pierogi może uda mi się w ciągu tych paru dni zrobić! Oczywiście będą z
truskawkami;)

A ten wątek zakładam dla tych co uwielbiają truskawki i poziomki!!!!!!
Pozdrawiam smakoszy:)))
Obserwuj wątek
    • ronja Re: Trochę podrażnię towarzystwo......:))))) 29.05.02, 14:35
      Ja lubię, byle żeby te z krzaczka zbyt dojrzałe nie były:)
      A po przetworzeniu w każdej postaci:)
      • lucy_z Re: Trochę podrażnię towarzystwo......:))))) 29.05.02, 14:37
        ronja napisał(a):

> Ja lubię, byle żeby te z krzaczka zbyt dojrzałe nie były:)
        > A po przetworzeniu w każdej postaci:)

Ronja, to zamawiaj już telefonicznie!!! Jutro święto to nie będzie. Myslę
        jednak, że mama juz o to zadbała:))
    • laser_ Re: Trochę podrażnię towarzystwo......:))))) 29.05.02, 14:58
      ...no mnie to już nie drażni, bo właśnie zjadłem furę pierogów z truskawkami,
      palce lizać. Śmieranka zabarwiła się na różowo - pychotka. Niestety jeden z
      pierogów "siknął" mi na koszulę i też się na różowo zabarwiła w tym miejscu.
      Następne to już chyba z jagodami będą.
      Pozdrawiam i życzę cierpliwości przy lepieniu.
      • eor CICHO!!!:))) 29.05.02, 15:21
        Juz nie piszcie o tym, juz nie - blagam!!!! Post Lasera mnie zabil!!! Nie bede
        teraz mogl spac po nocach, tak mi sie teskni za tym co opisaliscie, a czego nie
        bede nazywal po imieniu zeby samego siebie jeszcze bardziej nie rozdrazniac.
        • Gość: lucy_z Re: CICHO!!!:))) IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 15:54
          eor napisał(a):

> Juz nie piszcie o tym, juz nie - blagam!!!! Post Lasera mnie zabil!!! Nie bede
          > teraz mogl spac po nocach, tak mi sie teskni za tym co opisaliscie, a czego nie
          >
          > bede nazywal po imieniu zeby samego siebie jeszcze bardziej nie rozdrazniac.

Ha!!! Patrzajcie ludziska, to nawet Eorka spod roboty, którą ma na głowie
          wyciągnęłam ;)))) Mogę Ci przysłać, takie pyszne, soczyste... miam, miam:)
    • Gość: ryża błeeeeeeeeeeeeee....bleeeeeeeeeeee.....ohyda!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.02, 15:43
      rozciapane na cieście truskawki....:-((((((((((
      • Gość: lucy_z Re: Sio, sio Ryża na swój wątek ;) IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 15:55
        Gość portalu: ryża napisał(a):

> rozciapane na cieście truskawki....:-((((((((((

Żadne rozciapane, sam mniód ;)
        • Gość: ryża Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.02, 16:02

Dobra. Dobra! Pójdę sobie i nie wrócę. juz NIGDY się nie odezwę, do końca życia.
          Jeszcze będziecie mówili, Ryża, wróć do nas a ja wtedy powim: NIGDY!
          Żegnam ozięble. Udławcie sie tymi truskawkami!!!!

• eor Re: Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! 29.05.02, 16:05
            Ryza - jestes moim zbawieniem. Nigdzie nie idz! Poobrzydzaj mi troche
            truskawki, bo te dranie mnie zakatuja:)))))
            • Gość: ryża Re: Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.02, 16:08
              No dobra: truskawki są ohydne. Rozciapane zwłaszcza. Puszczają sok , który lepi
              się do rąk i do wszystkiego. Muchy nad nimi lATAJĄ. pO PIĘCIU MINUTACH ŚMIERDZĄ
              fermentacją ( ale to niktórzy lubią) . I maja żółte pryszcze!!!:-PPP
              • eor Re: Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! 29.05.02, 16:14
                A teraz cos o pierogach z truskawkami powiedz, no, prosze powiedz. Cos takiego,
                zeby mnie az...... I o pierogach z jagodami tez......... No, ja tu zaraz
                zwariuje!!!!!
                • Gość: ryża Re: Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.02, 16:21
                  pierogi sikaja po ścianch czerwienią. Będziesz jadł CZERWONE pierogi???
                  Tyyyyyyy....
                  • eor Re: Biere dzide i ide. Dzida, idziemy!!!! 29.05.02, 16:24

> pierogi sikaja po ścianch czerwienią. Będziesz jadł CZERWONE pierogi???

No wlasnie chyba nie bede. Ale taaaaaaaak bym chcial:)))

> Tyyyyyyy....

No, jaaaaaaaaaa......

Ide, moze sobie jakiegos pieroga ulepie:))))
            • Gość: lucy_z Re: Kto jest draniem????? Tanie dranie niesłychan IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 16:14
              eor napisał(a):

> Ryza - jestes moim zbawieniem. Nigdzie nie idz! Poobrzydzaj mi troche
              > truskawki, bo te dranie mnie zakatuja:)))))

Właśnie robię pyszny krem truskawkowy. Wcześniej truskaweczki zatopiłam w
              galaretce truskawkowej ;)mniam:)

A wiecie jakie są pyszne truskawki zalane galaretką rozpuszczoną w winie?????
              Ale jest cudowne uczucie po zjedzeniu! Marzy się wtedy o.....
              • Gość: lucy_z Re: Kto jest draniem????? Tanie dranie niesłychan IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 16:16
                Gość portalu: lucy_z napisał(a):

> eor napisał(a):
                >
                > > Ryza - jestes moim zbawieniem. Nigdzie nie idz! Poobrzydzaj mi troche
                > > truskawki, bo te dranie mnie zakatuja:)))))
                >
                > Właśnie robię pyszny krem truskawkowy. Wcześniej truskaweczki zatopiłam w
                > galaretce truskawkowej ;)mniam:)
                >
                > A wiecie jakie są pyszne truskawki zalane galaretką rozpuszczoną w winie?????
                > Ale jest cudowne uczucie po zjedzeniu! Marzy się wtedy o.....

I pierogi koniecznie polane śmietaną z cukrem!!! prawda Laser???
                • eor Tanie dranie niesłychanie!!!!! 29.05.02, 16:22
                  E, nie bawie sie tak. Ide cos zjesc, bo oszaleje tutaj. Siedzi taka sierota jak
                  ja, glodny, w kraju papierowych truskawek, a tu mu perfidnie na gruczolach
                  graja:))))))))) Wygladam jakbym mial wscieklizne!!!! Ide, bo zaczynaja mi sie
                  dziwnie przygladac..... Pa:))
                  • Gość: lucy_z Re: Ziemniaczki młode z koperkiem...... IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 16:35
                    eor napisał(a):

> ja, glodny, w kraju papierowych truskawek, a tu mu perfidnie na gruczolach
                    > graja:))))))))) Wygladam jakbym mial wscieklizne!!!! Ide, bo zaczynaja mi sie
                    > dziwnie przygladac..... Pa:))

Nie będę Cię więcej /na razie/ drażnić bo idę jeść mlode ziemniaczki z koperkiem
                    i kefirem. Najlepsze wprawdzie na upał ale liczyłam dzisiaj na pogodę ;)
                    • Gość: ryża Re: Ziemniaczki młode z koperkiem...... IP: *.lublin.mm.pl 29.05.02, 16:37
                      No tak...i co ja tu robię z moją odgrzewaną chińszczyzną????
                      • Gość: lucy_z Re: Ziemniaczki młode z koperkiem...... IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 16:44

> No tak...i co ja tu robię z moją odgrzewaną chińszczyzną????

Ryża:) Nie wiem jak tu te truskawki komponują się z ziemniaczkami, na tym forum,
                        ale oprócz truskawek wystarczą mi te młode ziemniaczki za wszystkie dania świata.
                        Polecam:)

Chińszczyznę zostaw na zimę!!!
                        • Gość: ryża Re: Ziemniaczki młode z koperkiem...... IP: 195.116.167.* 29.05.02, 16:51
                          Obawiam się , że nie wytrzyma do zimy :-(.
                          A ja coś lubię; fasolkę szparagową z tarta bułką i masełkiem. To jest danie
                          wytworne!! To dopiero smak!! I juz w tym roku jadłam!I dotąd nie moge
                          otzrząsnąć się z wrażenia.
                          • Gość: lucy_z Re: Ziemniaczki młode z koperkiem...... IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 17:05

> Obawiam się , że nie wytrzyma do zimy :-(.
                            > A ja coś lubię; fasolkę szparagową z tarta bułką i masełkiem. To jest danie
                            > wytworne!! To dopiero smak!! I juz w tym roku jadłam!I dotąd nie moge
                            > otzrząsnąć się z wrażenia.

Tu się z Tobą zgadzam całkowicie!!! Też to uwielbiam!!!Ale nie jadłam. Za to
                            jadłam kalafior mlody z bułką tartą i masełkiem:))
                            • Gość: lucy_z Re: Ktoś mi przysłał dużą, soczystą truskaweczkę:) IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 17:36
                              Ktosiu sympatyczny, dziekuję:)) Dobre te pierogi, prawda??? Ja dopiero się
                              przymierzam a będę miała dla kogo lepić:) Uściskaj Ktosieńkę maleńką:)))
                              • Gość: Maestro Re: Ktoś mi przysłał dużą, soczystą truskaweczkę:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 19:32
                                A możecie na trochę przestać .............. ja jeszcze nie jadłem obiadu,a
                                śniadań z zasady nie jadam !.
                                • Gość: lucy_z Re: Ktoś mi przysłał dużą, soczystą truskaweczkę:) IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 19:48
                                  Gość portalu: Maestro napisał(a):

> A możecie na trochę przestać .............. ja jeszcze nie jadłem obiadu,a
                                  > śniadań z zasady nie jadam !.

Maestro:) Wyskakujesz z pracy na ryneczek, kupujesz co najmniej pół kilo
                                  truskaweczek, myjesz /koniecznie;) / i masz śniadanie lub "przedobiednik" :)
                                  Uwaga!!! Słowo "przedobiednik" jest mojego pomysłu i nic z regionem lubelskim nie
                                  ma wspólnego:)
                                  • Gość: Maestro Re: Ktoś mi przysłał dużą, soczystą truskaweczkę:) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:04

> ...Uwaga!!! Słowo "przedobiednik" jest mojego pomysłu i nic z regionem >
                                    lubelskim nie ma wspólnego:)
                                    Jeżeli za chwilę popełnię zbrodnię to będziesz też winna jak też i
                                    poprzednicy ...:)))

• Gość: lucy_z Re: O!!!!!! Coś się kroi, ale będzie wesoło ;) IP: *.com / 192.168.0.* 29.05.02, 20:09

> Jeżeli za chwilę popełnię zbrodnię to będziesz też winna jak też i
                                      > poprzednicy ...:)))
                                      >
                                      Maestro, zaczynaj, będzie coś się wreszcie działo na naszym forum ;)
                                      Ja na wszelki wypadek się zmywam:))

• Gość: Maestro Re: O!!!!!! Coś się kroi, ale będzie wesoło ;) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 20:28

> Maestro, zaczynaj, będzie coś się wreszcie działo na naszym forum ;)
                                        > Ja na wszelki wypadek się zmywam:))
                                        >
                                        Za chwilę popełnię harakiri...!:))
                                        • Gość: Maestro Re: O!!!!!! Coś się kroi, ale będzie wesoło ;) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 21:02
                                          Już nie.
                                          Makaron z truskawkami....
                                          • lucy_z Re: O!!!!!! Coś się kroi, ale będzie wesoło ;) 29.05.02, 22:24

> Już nie.
                                            > Makaron z truskawkami....

Pycha:) Smacznego!!!
                                            • Gość: Maestro Re: O!!!!!! Coś się kroi, ale będzie wesoło ;) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 22:32
                                              lucy_z napisał(a):

> Pycha:) Smacznego!!!
                                              >
                                              Dziękuję - ale już nie ma do czego :(((
                                              • Gość: Casey Re: NO I ZEZARLI WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 29.05.02, 23:49

> lucy_z napisał(a):
                                                >
                                                > > Pycha:) Smacznego!!!
                                                > >
                                                > Dziękuję - ale już nie ma do czego :(((

• Gość: Maestro Re: NO I ZEZARLI WSZYSTKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 00:04
                                                  A i jeszcze by chcieli ...:)))
                                                  • Gość: Maestro Dalsza część drażnień IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 08:10
                                                    Dzisiaj ja zacznę..... mniam mniam ... na obiad będą naleśniki z truskawkami NO
                                                    i CO ??? :)))
                                                  • Gość: Casey Re: Dalsza część drażnień IP: *.proxy.aol.com 30.05.02, 23:44

> Dzisiaj ja zacznę..... mniam mniam ... na obiad będą naleśniki z truskawkami NO
                                                    >
                                                    > i CO ??? :)))

Schabowe na patelni.....plus....? ;))))
                                                  • Gość: lucy_z Re: Dalsza część drażnień IP: *.com / 192.168.0.* 03.06.02, 20:17
                                                    Wczoraj jadłam omlety, puszyste, ach, a na wierzchu pokrojone w grube plastry
                                                    truskawki, posypane cukrem pudrem. Mrrrrrrrr marzenie ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka