Dodaj do ulubionych

Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 04:50
Do czego doprowadza ten nieodpowiedzialny WARCHULSKI, kto to jest ?
Obserwuj wątek
    • Gość: WAR Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 05:11
      Ciekawe. Warchulski wybiera się do WARSZAWY aby wspolnie z Leperem i Filipkiem
      omówić sprawę Teatru Muzycznego, a dlaczego przedstawiciele z Warszawy AŻ
      muszą się tym problemem zajmować ?
      Moż pokazać trochę prawdy na naszym podwórku i skończy się temat nominacji i
      powrotów.
      • Gość: szczur ratuszowy Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.lublin.mm.pl 17.06.05, 09:45
        Pruszkowski chodzi po decyzje do lubelskiego abepe,to Warchulski może do Leppera
    • Gość: krzysztof Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.wisznice.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 06:54
      To już groteska. A może by tach tych Warchulskich i innych warchołów pogonić.
      Niech nie ośmieszają naszego województwa.A co na to były minister kultury -
      który rozmawiał z Czapskim - niezniszczalny zdzisio?
      • Gość: ja Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.pl / *.pl 17.06.05, 07:56
        Były minister kultury sypie dywany z piasku :)))
      • Gość: min.od kultury Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.lublin.mm.pl 17.06.05, 09:39
        Jaki on tam panie,był minister.On wypowiadał się jak typowy wieśniak:
        so,zrobio,pójdo,kupio,zapłaco.....Wstyd jak choroba
        Jaki minister-taka kultura.Jaki marszałek chłopów lubelskich - takie
        chłopstwo,takie rolnictwo.A synalek w posły startuje.Brat też.Cała rodzina na
        rządowy garnuszek.

Takim ministrem od kultury był za dobrych czasów Lucjan Motyka.Wsiadł do
        samochodu rządowego i jeżdził od kościoła do kościoła.Wreszcie ministerialny
        szofer nie wytrzymał i powiedział:Jak towarzysz minister chce się pomodlić,to
        ja zawiozę towarzysza do takiego kościoła,że nikt tam dowarzysza nie pozna.
        A na to minister:ja nie mam zamiaru się modlić.Ja dostałem zaproszenie na
        Wesele Wyspiańskiego,ale nie wiem do którego kościoła.

Takich ministrów mamy i dziś.
    • Gość: obserwator Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 07:59
      Maly aneks do artykulu.Z tego co wiem, nowego dyrektora popiera nie "czesc
      zalogi" a 150 osob. Przeciwnych jest 14. To chyba dobrze pokazuje skale tej
      proby zamachu na stanowisko dyrektora. Dyrektora, ktory- przypominam- nie
      znalazl sie na stanowisku z przyczyn politycznych. Jego pomysl na teatr jako
      najlepszy ocenila komisja konkursowa, a obecny zarzad z przyczyn tylko
      politycznych chce na stanowisko przywrocic poprzedniego, jak sie wydaje-
      skompromitowanego nie tylko w Lublinie Bonieckiego. Skoro stary zarzad po
      kontroli finansow go odwolal, nowy w imie politycznej poprawnosci musi go
      przywrocic. To jest dopiero dramat. Ale nie w teatrze, a w urzedzie
      marszalkowskim. Kon by sie usmial.
      • Gość: Lubelak Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.resetnet.pl 17.06.05, 09:16
        Czy Paweł Stanisław Wrona (ksywa Rozdarta Skarpeta) pojechał do Warszawy w
        stroju organizacyjnym, znaczy ze słomą we włosach? Czy nie ma końca absurdu w
        Teatrze?! Nie dość, że gromada pozbawionych talentu osób trzęsie całą placówką,
        to jeszcze zakłada tam związek rolniczy... Rzeczywiście, są to orczyki, ale
        chyba nikt nie sądził, że tak chętnie się do tego przyznają. Już widzę, jak
        Turowicz z Cisowskim biegają w biało-czerwonych krawatach. "Czardaszka"
        nabierze nowego klimatu i głębi...
        • Gość: sympatyk teatru Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 11:54
          Skąd w tych tak "utalentowanych" artystkach tyle jadu? Pokażcie swoje walory na
          scenie. Czardaszka nabierze napewno nowego klimatu bez udziału tych "wybitnychi
          tak "utalentowanych. Uważam że powinno się dać szanse wybranemu w drodze
          konkursu dyrektorowi. Na jakiej podstawie chce się unieważnić konkurs? Lubelskie
          piekiełko ma się dobrze!!!!!
        • Gość: solistka Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: 81.219.88.* 17.06.05, 20:16
          Cisowski to jest dopiero ktos. Ten to by się nadawał na dyrektora zamiast tego
          którego wybrali.
    • Gość: uczciwy Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:21
      Jestem zaskoczony tą całą zajadłością,szkoda że nie pamiętamy o uczciwości zawodowej i po odejściu mistrza Bonieckiego nie dbamy o poziom artystyczny przedstawień.Jeżeli się obniżył jak twierdzi pani prof.Bernatowicz to chyba myśli o poziomie pewnych płynów w organiżmie(często pachnie śledzikiem itp.....z jej ust) a szkoda że nie pomyśli o uczciwej pracy z chórem.
      • Gość: uczciwy?ty? Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.pronet.lublin.pl 18.06.05, 10:25
        Jurek ty piszesz o poziomach płynów? Stary straciłeś chyba samokontrolę.
      • Gość: widz Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.pronet.lublin.pl 19.06.05, 16:47
        Ja jestem również zaskoczony zajadłością prowadzonej dysputy i aby uczciwy był
        uczciwszy przypominam 2 wycinki świadczace o "mało uczciwej" pracy z chórem:

PO PREMIERZE OPERY CARMEN
        ........No i mamy w Muzycznym odkrycie tej realizacji, chór przygotowany przez
        Zofię Bernatowicz, który staje się siłą napędową lubelskiej „Carmen”. Nie tylko
        śpiewa na najwyższym poziomie, ale też tworzy żywy tłum, który aż migocze od
        dziesiątków miniról. To kreacja zbiorowa zawłaszczająca widza..........Sukces!

Andrzej Molik

PO PREMIERZE "Straszny Dwór" W TEATRZE MUZYCZNYM
        .......Kulminacją zaś jest w „Strasznym dworze” – prowadzonym ........... z
        cudowną kreacją chóru Teatru Muzycznego – ów mazur...........

Andrzej Molik

• Gość: Michał Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.resetnet.pl 17.06.05, 15:41
      Czytając powyższe można właściwie zakończyć dyskusję bo o poziomie nie ma co
      mówić. Chyba że mamy na myśli poziom rynsztoka. Współczuję pani Bernatowicz, że
      musi przebywać z ludźmi tak prymitywnymi...Szkoda, że wybrali akurat teatr.Do
      nich pasuje jedynie wysypisko śmieci.
      • Gość: gość Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 17.06.05, 17:31
        Jak łatwo poznać przyjaciół od kieliszka
    • Gość: sędzia Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:10
      A może ich pogodzi Młynarczyk-niezły aparatczyk Samychbron,kiedy trzeba odmówi
      współpracy zarządowi,a może też na rozkaz złożyć rezygnację(pokazał to w
      2003r).Teraz zwarty i gotowy tylko czeka na podział łupów.Może też być szefem
      koła pseudoartystów-jako były trep napewno sobie poradzi z tą zgrają.Chyba,że i
      u Leppera też jest już tylko w rezerwie.he he he murzyn zrobił swoje murzyn
      może odejść(do rezerwy)!!
    • Gość: lpr Re: Niech Warchulski do szkoły pójdzie a IP: 217.17.32.* 17.06.05, 19:28
      Niech Warchulski do szkoły pójdzie a nie będzie marionetką PSL-u on śmie
      wypowiadać się o kulturze ten co prawidłwo zdania w języku polskim sformułować
      nie potrafi . Przypominają się powojenne towarzyszu wicie dyrektorem teatru
      bedziecie. Celowo koalicja wystawiła Warchulskiego jako odpowiedzialnego za
      kulturĘ i infrastrukturę aby Samoobronę skompromitować w województwie lubelskim
      • Gość: mag Re: Niech Warchulski do szkoły pójdzie a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:44
        WARCHULSKI to NAJWIĘKSZY BAŁWAN na Lubelszczyźnie!
      • Gość: Artur Re: Niech Warchulski do szkoły pójdzie a IP: *.wisznice.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 20:14
        Jestem też ciekaw , czy ten dzik potrafi czytac i pisać. Jaką szkołę ukończył?
    • Gość: kaja Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.wisznice.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 20:05
      a nie mówiłem, ze Wojtas jest , jak bezwolny liść - z jednej strony
      zakładnikiem ligi i samoobrony a zdrugiej króla polskich i europejskich chłopów
      Zdzisie z Gózówki. Tylko co jest temu winien Teatr Muzyczny i jego załoga.
      Wojtas Ciebie chyba po......... .
      • Gość: widz Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: 81.219.88.* 17.06.05, 20:19
        A jak sobie radzi przywrócona do pracy słynna "śpiewaczka"? Czy koledzy z
        branży bardzo się za nią stęsknili?
        • Gość: kolega Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 09:55
          Bardzo, bardzo!
    • Gość: pol Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.pronet.lublin.pl 18.06.05, 10:46
      "Kiedy rozum śpi, budzą się upiory". Czterech artystów w Samoobronie. Czekamy
      na konferencję prasową. Ineresujące, kto będzie szefem, skarbnikiem, szefem
      rady politycznej a kto zwykłym CZŁONKIEM tego organu. Proponuję założyc jeszcze
      koło SLD (Złomaniec)też ze czterech i SDPL też ze czterech. Nie zapominajcie,
      że jest jeszcze PSL, PiS, LPR, z którymi będziecie mogli załozyc koalicję,
      mogacą rzadzic wszystkim. Najlepiej aby byli to ci sami założyciele, bo innych
      popleczników równie "ambitnych" nie znajdą.
      Jeżeli zaś o talenta chodzi. Wystarczy prześledzi słowa ostatnich Waszych
      minirólek w spektaklu "O dwóch takich co.......". Autor (Samoobrona) i reżyser
      (Samoobrona) w jednej osobie,znając Panów "kunsz" i "warsztat" od poczatku
      wiedział dla kogo pisze te słowa i kogo w jakiej roli obsadzi. Także
      ksywa "Rozdarta skarpeta" jest Panie J.P.W tylko niewinnym stwierdzeniem wobec
      wystawionej Panom oceny przez przyjaciela.
    • Gość: Ktoś Re: Teatr Muzyczny. Artyści idą do Samoobrony IP: *.aster.pl 18.06.05, 18:45
      Rozumiem,że Samoobrona bo będą samoobraniać siebie i Poniata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka