janbezziemi 27.09.05, 19:15 Należy przeprosic rodakow za wybór przez Lubelskie do Senatu p.Bendera. Niestety, jest to też afront wobec arcybiskupa Zycińskiego, który krytykował lubelski KIK z Benderem u steru. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zo_h Re: Wypada przeprosic za Bendera 27.09.05, 19:26 Nie popierałem, nie przepraszm za cudze ... poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Ale mamy WUNDERTEAM !!!!!!! 27.09.05, 19:38 Jestem autentycznie załamana:((( Co jeden to lepszy. Mam nadzieję chociaż że Cugowski nie będzie przyłaził do senatu w koszuli rozpiętej do pępka. Bender, Wierzbicki - żenada. Ten ostatni przez wszystkie lata działalnosci publicznej zmieniał partie na te aktualnie najmodniejsze,tudzież zorganizował blokadę. Dla lokalnej społecznosci nie zrobił nic. Wiem, bo mieszkam niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
misiabella POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 27.09.05, 20:08 No i wszystko jasne: muzyka.wp.pl/niusy.html?id=17921&g=0&rfbawp=1127844244.833 Odpowiedz Link Zgłoś
anooonim Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 27.09.05, 20:44 :D :D przeczytajcie do konca bo ma zwiazek z naszym senatorem! jezeli chodzi o "angielskie" nazwiska to: Lepper = trendowaty (tylko ze pisze przez jedno l) Miller = mlynarz Tusk = kieł (słonia) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozorny Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:25 Jeśli już, to chyba TRĘDOWATY, a nie trendowaty. Trendowaty to byłby jakiś "ulegający trendom"? Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 28.09.05, 15:33 > Jeśli już, to chyba TRĘDOWATY, a nie trendowaty. Trendowaty to byłby > jakiś "ulegający trendom"? To też pasuje. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryśku Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:38 Wybór Bendera to oczywisty afront dla księdza arcybiskupa Życińskiego, który jest jednym z najmądrzejszych polskich purpuratów i w przyszłości bedzie odgrywał wielką rolę w polskim episkopacie, a - być może - nawet w Watykanie. Już obecnie jest bowiem wymieniany w Stolicy Apostolskiej jako poważny kandydat na przyszłego Prymasa Polski. Społeczeństwo Lublelszczyzny powinno więc bardziej szanować głos księdza arcybiskupa i trafniej oceniać postać pana Bendera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 28.09.05, 13:01 Za Bendera wypada przeprosić, ale Życiński z całą pewnością nie zostanie prymasem Polski, bo Glemp jest ostatnim w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frugo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:04 To już nie będzie prymasów? Uuuuu, jestem mocno zawiedziony. Tak lubiłem kiedy nasz kapitan w wojsku mówił, że w szkole był prymasem. A za 10 lat co powie kolejny kapitan swoim podkomendnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grant Przypadkowe społeczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:14 Dlaczego tylko za Bendera? A wybór śpiewaka Cugowskiego i notorycznego łazika politycznego, wożącego się o0d lat na chłopskich plecach, Wierzbickiego to przynosi chwałę społeczeństwu Lubelszczyzny? Zdaje sie, że rację miała jednak niejaka Nowina-Konopczyna, że mamy "przypadkowe społeczeństwo". Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam istotnie 28.09.05, 09:49 Bender jest raczej malo przystojnym mezczyzna - pewnie dlatego nie przypadl Zycinskiemu do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:12 Dlaczego mamy przepraszać? Facet ma satysfakcję - nie tylko wygrał te wybory ale na dodatek wygrał je wbrew PIS-owi będącemu pod parasolem arcypapy. Najwyraźniej wyborcom nie przeszkadza życiorys Bendera, który szlajał się jako Poseł już w PRL-u a w stanie wojennym na KUL-u był bojkot ytego pana - studenci mu się nie kłaniali. Wybór Bendera będzie skutkował pozytywnie na sejmik województwa, bo tam się działy przewalanki, szantaże z jego ogwołaniem - różne Rękasy kowalowe stawiały kosmiczne warunki, które osmieszały nas w kraju. Jednak wolę Bendera niż Cugowskiego - pajaca Pruszkowskiego - pieseczka PIS-u, który wyłożył gigant kasę na kampanię, na polityce się zna jak kura na pieprzu, za to ma tzw. KONTAKTY, więc obleźli go starzy i nowi kumple i każdy będzie chciał coś dla siebie zerwać z tego ogródka. Wierzbicki to agent o niespożytej energii - dziadek powinien na gumnie siedzieć i wygrzewać stare kości, no ale widać kmiecie wolą go w Senacie jako KRAJANA. Ma pewne przygotowanie i doświadczenie, umie czytać ze zrozumieniem a to już naprawdę dużo. W sumie nie jest najgorzej. Szkoda, że nie udało się pani profesor Liszcz. Czy ktoś wie ile głosów jej zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:14 Nie wiem ile głosów zabrakło pani Liszcz, ale dobrze, że zabrakło. Mówiąc między nami, tym razem na Lubleszczyźnie nie było po prostu na kogo głosować do Senatu. To najlepszy argument za tym, że ten "bękart Okrągłego Stołu" powinien już dawno zostać zlikwidowany. Do roli, jaką pełni Senat, można śmiało powołać profesjonalną komisję kontroli prawa, która przekazywałaby swoje opinie Prezydentowi RP, a ten wnosił poprawki lub zgłaszał veto. Dodatkowy kosztowny "szczebel" nie jest bynajmniej nieodzowny. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 10:30 ja się za nich nie wstydzę. Tylko myślę z zatrwożeniem o tych co ich tak wynieśli i czym się kierowali. Gdyby nie ci wyborcy oni by nie istnieli. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 11:05 ja chetnie odpowiem czym sie kierowalem glosujac na Bendera- o ile to kogos naprawde interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:15 Wal śmiało, chętnie przeczytam, a potem skomentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 12:22 do oddania glosu na Bendera sklonila mnie jego postawa w sporze z Zycinskim i fakt ujawnienia nazwisk agentow SB wsrod pracownikow KUL ( co Zycinski staral sie skrzetnie ukryc)- tyle jesli chodzi o ostatnie wydarzenia - a takze to, iz nie ulega swoistemu terrorowi politycznej poprawnosci ( ktory jest wg mnie przejawem calkiem nowego, choc dobrze zakamuflowanego totalitaryzmu ) i choc nie jest wg mnie politykiem najwyzszej klasy - to pamietajac o roli senatu: izba refleksji itd itp ;] - widze tam miejsce dla niego i jego pogladow ( powszechnie znanych wiec nie bede przytaczal przykladow) ktore w znacznej mierze ( nie wszystkie) podzielam. i choc nie jest dobrym mowca ;] jego glos bedzie dosyc wyraznie slyszalny na tle raczej jednomyslnego chóru, a jesli ktos,kogos za cos ma tutaj przepraszac- to raczej wyborcy Kurczuka - za brak elementarnej przyzwoitosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef 111 Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.09.05, 19:35 Bardzo rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef 111 Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.09.05, 19:35 Bardzo rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:11 A czemuż to, twoim zdaniem, głosowanie na Kurczuka oznacza brak elementarnej przyzwoitości? Coż takiego zrobił ten Kurczuk, że nieprzyzwoitym jest popieranie jego kandydatury? Czy znasz może jakieś fakty, kóre nie są znane opinii publicznej, a kompromitują Kurczuka? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 29.09.05, 20:39 znam fakty znane opinii publicznej i to zupelnie wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 01:00 tratatata ... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Robbie Williams to bender 28.09.05, 11:14 to jeszcze nic ponoć wczoraj Robbie Williams oświadczył "I'm a bender" Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Kolaborant 28.09.05, 15:40 Komuniści, którzy zasiadali w Sejmie PRL byli narzędziami niedemokratycznego reżimu i choć ich nie akceptuję, mogę zrozumieć ich rolę. Natomiast nie rozumiem ludzi, którzy komunistami nie byli, a mimo to chętnie kolaborowali z tamtym reżimem. Ktoś taki jak senator - niestety - Bender jest dla mnie symbolem czegoś gorszego niż komunizm, bo kolaboracji z tamtym systemem. Na dodatek ten były kolaborant obecnie uzurpuje sobie prawo do oceniania wszystkiego i wszystkich w III RP, jak gdyby był autorytetem moralnym. To tak jakby marszałek Petain (choć Benderowi daleko do niego) krytykował ustrój Republiki Francuskiej po II wojnie światowej. A że wybieramy PRL-owskiego kolaboranta do Senatu suwerennej Rzeczypospolitej... Hmm, tego nie rozumiem tym bardziej. Może zadziałał kompletny brak wyboru na liście? Ja wykreśliłem trzy krzyżyki kompletnie bez przekonania. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Kolaborant 28.09.05, 16:21 ale ja nie rozumiem Michnik twierdzi że gen. Jaruzelski jest człowiekiem honoru jednocześnie Giertycha starszego i Bendera którzy współpracowali z Jaruzelskim nazywa się kolaborantami? o co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Kolaborant 28.09.05, 17:50 Kolaborant i zdrajca stroi się teraz w piórka wybitnego patrioty, Polaka katolika i nie wiadomo jeszcze kogo. To jest wyjątkowo obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Kolaborant IP: *.lublin.mm.pl 28.09.05, 18:24 Bez przesady z tą kolaboracją. Jedna byla wowczas Polska i koniec. Problem jednak w tym, ze ten Bendre tumani Polakow w swoich wystąpieniach w radyjku Rydzyka i udaje, ze juz jako 10-latek w Łomzy byl przeciw. Najgorsi sa tacy "patrioci" z odzysku. Lepiej dla niego byloby, gdyby zamknął swą buzię na klucz. A jak bedac szefem Krajowej Rady Radia i Telewizji wybrał sie ( to były jego ostatki w KRRiTV) na wycieczke do Pld. Afryki (RPA) nie za swoje przeciez pieniążki? To chyba tez wymownie swiadczy o jego morale. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Kolaborant 28.09.05, 19:25 Gość portalu: lolo napisał(a): > Bez przesady z tą kolaboracją. Jedna byla wowczas Polska i koniec. nieprawda, wtedy nie bylo Polski, byla PRL, a to nie to samo ( PRL nie byla Polska, tak jak Polska nie bylo Generalne Gubernatorstwo czy Krolestwo Kongresowe) - ale przyjmuje do wiadomosci ze niektorym trudno to zrozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. Re: Kolaborant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:18 Być może dla ciebie nie była to Polska, ale dla mnie jak najbardziej. Znacznie bardziej wstydzę się Polski obecnej, w której panuje bezrobocie, dramatyczne nierówności społeczne i przemoc pieniądza. Swoje porównania z GG czy Kongresówką możesz sobie snuć do woli, bo głupota nie jest karalna (a szkoda). Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Kolaborant 28.09.05, 19:22 co innego taka izabella sierakowska - jej nie nazwiemy kolaborantka i zdrajczynia, albo taki kurczuk? prawda? zgadzam sie z toba w 100% !!! bender jest najgorszy ze wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kolaborant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:29 Tak moralnosc a wlsciwie jej brak u Bendera to obrzydlistwo. Jednak zaden z tzw powtornych Senatorow nie zrobil nic dla Lublina. Co np.zrobil Senator Adam Biela? Starujacy z Chelmskiego , ale przeciez mieszkaniec Lublina ( chociaz nie rodem z tego miasta ani tez z czysto polskiego rodu - ojciec Polak , matka Zydowka). Ktory z politykow poza niezbedna koniecznoscia zrobil tak "od siebie , od glowy, od serca " cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Kolaborant 30.09.05, 13:02 > ale ja nie rozumiem > Michnik twierdzi że gen. Jaruzelski jest człowiekiem honoru > jednocześnie Giertycha starszego i Bendera którzy współpracowali z Jaruzelskim > nazywa się kolaborantami? Cóż, ja prędzej bym się w język ugryzł, niż nazwał Jaruzelskiego człowiekiem honoru. Dlatego mnie o sens takiego stwierdzenia nie pytaj. Ale chyba bardziej niż samych komunistów nie znoszę ludzi, którzy wtedy siedzieli cicho, a po 1989 r. odgrywają wielkich patriotów i oskarżają ludzi Solidarności o zdradę. Odpowiedz Link Zgłoś
lu12 Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 21:33 Nalezy sie mu. to stary dzialacz i jedyny co pogonil tgo diabla wcielonego Urbana! Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 22:17 Wcześniej byli razem w jednej jaruzelskiej klice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 00:46 Urban Bendera ma tam, gdzie słonce nie dochodzi. Bender i Urban - jeden profesor, a drugi chyba (moze sie mylę) nie ma zaliczonych wyzszych studiow. I tu widac, co znaczy papierek z jednej strony, a wrodzone zdolnosci z drugiej strony. Urban przewyzsza inteligencja, umiejętnoscią pisania tego Bendera co najmniej kilkunastokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:32 Hitler tez podobno mial wysoki Iloraz Inteligenji, wiec bronisz Urbana bo madry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 10:11 Urban nie potrzebuje zadnej obrony. I po co przywołujesz tu Hitlera? Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 nierówności społeczne 29.09.05, 10:29 dziś w Polsce panują nierówności społeczne? a w PRLu to Gierek zarabiał pewnie tyle co sprzątaczka? buhahahahahahahahaahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: nierówności społeczne IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 15:14 Oczywiscie, ze Gierek (co LOGICZNE!) miał wiecej niz sprzątaczka, ale za komuny takich kontrastow w zarobkach, jakie są teraz, nie było. U nas pod tym wzgledem gorzej (na korzysc VIPów) niz na Zachodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:03 Gość portalu: lolo napisał(a): > Oczywiscie, ze Gierek (co LOGICZNE!) miał wiecej niz sprzątaczka, dlaczego logiczne? czy w komunie nie było tak że wszyscy byli równi? a syn Jaroszewicza miał tyle co robotnik czy więcej? > ale za komuny takich kontrastow w zarobkach, jakie są teraz, nie było. no pewnie. Robert Kwiatkowski jak był prezesem TVP brał 300 000 zł miesięcznie... z jakiej to on był opcji? > U nas pod tym wzgledem > gorzej (na korzysc VIPów) niz na Zachodzie! VIPy nasze mają mniej niż na Zachodzie? nie da się ukryć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: nierówności społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:15 Pierdzielisz, koleś, jak typowy populista, a w dodatku fanatyk polityczny. Co to ma do rzeczy z jakiej partii był Kwiatkowski? Chodzi o to, że różnice w dochodach są obecnie bandyckie i nawet nie da się tego porównać ze zróżnicowaniem płac w PRL. Więc nie kombinuj tu z jakąś abstrakcyjną równością, bo niedługo wyskoczysz z argumnentem, że komunizm postulował też równość wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:55 Gość portalu: Grześ napisał(a): > Pierdzielisz, koleś, jak typowy populista, a w dodatku fanatyk polityczny. Co > to ma do rzeczy z jakiej partii był Kwiatkowski? Chodzi o to, że różnice w > dochodach są obecnie bandyckie i nawet nie da się tego porównać ze > zróżnicowaniem płac w PRL. tylko ciekawe że najwięcej zarabiają TOWARZYSZE Z PARTII PROSPOŁECZNEJ!!! KWIATKOWSKI, KULCZYK, WRÓBEL itp. to jest wina Kaczyńskiego że Kulczyk zarabia dużo? śmiech na sali za komuny różnice w dochodach były o wiele większe. Np. syn Jaroszewicza rozbijał się sportowymi samochodami które kosztowały kilkadziesiąt tysięcy dolarów a pensja w Polsce to było wtedy 10 dolarów. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:56 mnie się wydaje, że Joanna Barska, Grześ i lolo chcą obarczyć Kaczorów winą za to że Kwiatkowski, Wróbel i Kulczyk zarabiają więcej niż sprzątaczka. pewnie to że Sierakowska ma dom za 800 000 zł a wiele rodzin nie ma nawet własnego mieszkania to jest wina Pruszkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:23 Aronie, jedno zero mniej, jedno wiecej, dla Ciebie zadna róznica. Moze Kwiatkowski mial na miesiąc 300 000 dolarow...? A moze euro? Nie plec bzdur, zapytaj, ile ma Dworak, mniej czy wiecej niz Kwiatkowski? Mamy jednakowe zołądki, ale nie tę samą prace - to raz. A dwa - zeby miec cos w glowie i lepiej zarabiac ,trzeba stracic sporo czasu przy ksiazkach i na uczelniach. Wyjątek - działacze Samoobrony. Co do porównania zarobków VIPów. Na Zachodzie w gotówce maja oni więcej niz u nas, ale w porownaniu do zarobków sprzataczki moze i mniej. Procentowo! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:52 oj niekoniecznie sprzątaczka w USA zarabia 6,5 dolara za godzinę. mnie się wydaje, że Lenin uczył, że każdemu według potrzeb płacimy, a nie według pracy. Na tym chyba miał polegać idealny ustrój? a być może sprzątaczka miała większe potrzeby od Gierka a zarabiała mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: nierówności społeczne 03.10.05, 12:02 Kilogram pomidorow w USA dzis 7,5 dolara! Pogadajcie przez GG ze znajomymi w USA i sprawdzcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:08 Urbana nie trzeba "bronić", bo najlepiej robi to sam. Fakt, że w porównaniu z Benderem jest "krynicą mądrości" nie znaczy, że wolno ci go porównywać do Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: II Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:45 Ja nie porownalem go do Urbana. Padlo stwierdzenie , ze Urbanniby jest ok, gdyz jest inteligenty . Analogicznie wiec stwierdzilem , ze jesli ludzie maja wysoki II np.Hitler to znaczy , ze sa lepsi od tych, ktorzy maja mniej w glowie. Moj Boze , rozumowanie z klasy Ib Odpowiedz Link Zgłoś
target3 Re: Wypada przeprosic za Bendera 29.09.05, 20:37 Kto i kiedy widział Cugowskiego w koszuli rozpiętwj do pępka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 06:52 Przede mna sie jeszcze nie rozbieral, trudno powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wypada przeprosic za Bendera 30.09.05, 12:57 Może przesadziłam, ale koszula rozpięta na klacie też nie wyglada najlepiej, zwłaszcza u kogoś jego postury. Odpowiedz Link Zgłoś
josek4 Re: Wypada przeprosic za Bendera 03.10.05, 12:13 Tak słusznie, no ale cóż to debile wybrali debila powiedzmysobie prawdę Odpowiedz Link Zgłoś