Dodaj do ulubionych

Wypada przeprosic za Bendera

27.09.05, 19:15
Należy przeprosic rodakow za wybór przez Lubelskie do Senatu p.Bendera.
Niestety, jest to też afront wobec arcybiskupa Zycińskiego, który krytykował
lubelski KIK z Benderem u steru.
Obserwuj wątek
    • zo_h Re: Wypada przeprosic za Bendera 27.09.05, 19:26
      Nie popierałem, nie przepraszm za cudze

...

poglądy.
      • folkatka Ale mamy WUNDERTEAM !!!!!!! 27.09.05, 19:38

Jestem autentycznie załamana:(((
        Co jeden to lepszy. Mam nadzieję chociaż że Cugowski nie będzie przyłaził do
        senatu w koszuli rozpiętej do pępka.
        Bender, Wierzbicki - żenada. Ten ostatni przez wszystkie lata działalnosci
        publicznej zmieniał partie na te aktualnie najmodniejsze,tudzież zorganizował
        blokadę. Dla lokalnej społecznosci nie zrobił nic. Wiem, bo mieszkam niedaleko.
        • misiabella POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 27.09.05, 20:08
          No i wszystko jasne:
          muzyka.wp.pl/niusy.html?id=17921&g=0&rfbawp=1127844244.833

• anooonim Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 27.09.05, 20:44
            :D :D przeczytajcie do konca bo ma zwiazek z naszym senatorem!
            jezeli chodzi o "angielskie" nazwiska to:
            Lepper = trendowaty (tylko ze pisze przez jedno l)
            Miller = mlynarz
            Tusk = kieł (słonia) :D
            • Gość: pozorny Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:25
              Jeśli już, to chyba TRĘDOWATY, a nie trendowaty. Trendowaty to byłby
              jakiś "ulegający trendom"?
              • shawman Re: POZORNIE nie na temat-przeczytaj do końca 28.09.05, 15:33
                > Jeśli już, to chyba TRĘDOWATY, a nie trendowaty. Trendowaty to byłby
                > jakiś "ulegający trendom"?

To też pasuje. :D
    • Gość: Ryśku Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:38
      Wybór Bendera to oczywisty afront dla księdza arcybiskupa Życińskiego, który
      jest jednym z najmądrzejszych polskich purpuratów i w przyszłości bedzie
      odgrywał wielką rolę w polskim episkopacie, a - być może - nawet w Watykanie.
      Już obecnie jest bowiem wymieniany w Stolicy Apostolskiej jako poważny kandydat
      na przyszłego Prymasa Polski. Społeczeństwo Lublelszczyzny powinno więc
      bardziej szanować głos księdza arcybiskupa i trafniej oceniać postać pana
      Bendera.
      • Gość: Ewa Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.ismedia.pl / *.ismedia.pl 28.09.05, 13:01
        Za Bendera wypada przeprosić, ale Życiński z całą pewnością nie zostanie
        prymasem Polski, bo Glemp jest ostatnim w historii.
        • Gość: Frugo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:04
          To już nie będzie prymasów? Uuuuu, jestem mocno zawiedziony. Tak lubiłem kiedy
          nasz kapitan w wojsku mówił, że w szkole był prymasem. A za 10 lat co powie
          kolejny kapitan swoim podkomendnym?
    • Gość: Grant Przypadkowe społeczeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 22:14
      Dlaczego tylko za Bendera? A wybór śpiewaka Cugowskiego i notorycznego łazika
      politycznego, wożącego się o0d lat na chłopskich plecach, Wierzbickiego to
      przynosi chwałę społeczeństwu Lubelszczyzny?
      Zdaje sie, że rację miała jednak niejaka Nowina-Konopczyna, że
      mamy "przypadkowe społeczeństwo".
    • ratatatam istotnie 28.09.05, 09:49
      Bender jest raczej malo przystojnym mezczyzna - pewnie dlatego nie przypadl
      Zycinskiemu do gustu
    • Gość: bb Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:12
      Dlaczego mamy przepraszać?

Facet ma satysfakcję - nie tylko wygrał te wybory ale na dodatek wygrał je
      wbrew PIS-owi będącemu pod parasolem arcypapy.
      Najwyraźniej wyborcom nie przeszkadza życiorys Bendera, który szlajał się jako
      Poseł już w PRL-u a w stanie wojennym na KUL-u był bojkot ytego pana -
      studenci mu się nie kłaniali.
      Wybór Bendera będzie skutkował pozytywnie na sejmik województwa, bo tam się
      działy przewalanki, szantaże z jego ogwołaniem - różne Rękasy kowalowe stawiały
      kosmiczne warunki, które osmieszały nas w kraju.

Jednak wolę Bendera niż Cugowskiego - pajaca Pruszkowskiego - pieseczka PIS-u,
      który wyłożył gigant kasę na kampanię, na polityce się zna jak kura na pieprzu,
      za to ma tzw. KONTAKTY, więc obleźli go starzy i nowi kumple i każdy będzie
      chciał coś dla siebie zerwać z tego ogródka. Wierzbicki to agent o niespożytej
      energii - dziadek powinien na gumnie siedzieć i wygrzewać stare kości, no ale
      widać kmiecie wolą go w Senacie jako KRAJANA. Ma pewne przygotowanie i
      doświadczenie, umie czytać ze zrozumieniem a to już naprawdę dużo.
      W sumie nie jest najgorzej. Szkoda, że nie udało się pani profesor Liszcz. Czy
      ktoś wie ile głosów jej zabrakło?
      • Gość: V. Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:14
        Nie wiem ile głosów zabrakło pani Liszcz, ale dobrze, że zabrakło. Mówiąc
        między nami, tym razem na Lubleszczyźnie nie było po prostu na kogo głosować do
        Senatu. To najlepszy argument za tym, że ten "bękart Okrągłego Stołu" powinien
        już dawno zostać zlikwidowany. Do roli, jaką pełni Senat, można śmiało powołać
        profesjonalną komisję kontroli prawa, która przekazywałaby swoje opinie
        Prezydentowi RP, a ten wnosił poprawki lub zgłaszał veto. Dodatkowy
        kosztowny "szczebel" nie jest bynajmniej nieodzowny.
    • empi Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 10:30
      ja się za nich nie wstydzę. Tylko myślę z zatrwożeniem o tych co ich tak
      wynieśli i czym się kierowali. Gdyby nie ci wyborcy oni by nie istnieli.
      pzdr.
      • ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 11:05
        ja chetnie odpowiem czym sie kierowalem glosujac na Bendera- o ile to kogos
        naprawde interesuje
        • Gość: Grześ Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:15
          Wal śmiało, chętnie przeczytam, a potem skomentuję.
          • ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 12:22
            do oddania glosu na Bendera sklonila mnie jego postawa w sporze z Zycinskim i
            fakt ujawnienia nazwisk agentow SB wsrod pracownikow KUL ( co Zycinski staral
            sie skrzetnie ukryc)- tyle jesli chodzi o ostatnie wydarzenia - a takze to,
            iz nie ulega swoistemu terrorowi politycznej poprawnosci ( ktory jest wg mnie
            przejawem calkiem nowego, choc dobrze zakamuflowanego totalitaryzmu ) i choc
            nie jest wg mnie politykiem najwyzszej klasy - to pamietajac o roli senatu:
            izba refleksji itd itp ;] - widze tam miejsce dla niego i jego pogladow (
            powszechnie znanych wiec nie bede przytaczal przykladow) ktore w znacznej
            mierze ( nie wszystkie) podzielam. i choc nie jest dobrym mowca ;] jego glos
            bedzie dosyc wyraznie slyszalny na tle raczej jednomyslnego chóru, a jesli
            ktos,kogos za cos ma tutaj przepraszac- to raczej wyborcy Kurczuka - za brak
            elementarnej przyzwoitosci
            • Gość: stef 111 Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.09.05, 19:35
              Bardzo rozsądne.
            • Gość: stef 111 Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 28.09.05, 19:35
              Bardzo rozsądne.
              Bardzo rozsądne.
            • Gość: Fred Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:11
              A czemuż to, twoim zdaniem, głosowanie na Kurczuka oznacza brak elementarnej
              przyzwoitości? Coż takiego zrobił ten Kurczuk, że nieprzyzwoitym jest
              popieranie jego kandydatury? Czy znasz może jakieś fakty, kóre nie są znane
              opinii publicznej, a kompromitują Kurczuka?
              • ratatatam Re: Wypada przeprosic za Bendera 29.09.05, 20:39
                znam fakty znane opinii publicznej i to zupelnie wystarcza...
                • Gość: Fred Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 01:00
                  tratatata ...
    • aron2004 Robbie Williams to bender 28.09.05, 11:14
      to jeszcze nic
      ponoć wczoraj Robbie Williams oświadczył "I'm a bender"
    • shawman Kolaborant 28.09.05, 15:40
      Komuniści, którzy zasiadali w Sejmie PRL byli narzędziami niedemokratycznego
      reżimu i choć ich nie akceptuję, mogę zrozumieć ich rolę. Natomiast nie rozumiem
      ludzi, którzy komunistami nie byli, a mimo to chętnie kolaborowali z tamtym
      reżimem. Ktoś taki jak senator - niestety - Bender jest dla mnie symbolem czegoś
      gorszego niż komunizm, bo kolaboracji z tamtym systemem. Na dodatek ten były
      kolaborant obecnie uzurpuje sobie prawo do oceniania wszystkiego i wszystkich w
      III RP, jak gdyby był autorytetem moralnym. To tak jakby marszałek Petain (choć
      Benderowi daleko do niego) krytykował ustrój Republiki Francuskiej po II wojnie
      światowej.

A że wybieramy PRL-owskiego kolaboranta do Senatu suwerennej Rzeczypospolitej...
      Hmm, tego nie rozumiem tym bardziej. Może zadziałał kompletny brak wyboru na
      liście? Ja wykreśliłem trzy krzyżyki kompletnie bez przekonania.
      • aron2004 Re: Kolaborant 28.09.05, 16:21
        ale ja nie rozumiem
        Michnik twierdzi że gen. Jaruzelski jest człowiekiem honoru
        jednocześnie Giertycha starszego i Bendera którzy współpracowali z Jaruzelskim
        nazywa się kolaborantami?

o co tu chodzi?
        • folkatka Re: Kolaborant 28.09.05, 17:50

Kolaborant i zdrajca stroi się teraz w piórka wybitnego patrioty, Polaka
          katolika i nie wiadomo jeszcze kogo. To jest wyjątkowo obrzydliwe.
          • Gość: lolo Re: Kolaborant IP: *.lublin.mm.pl 28.09.05, 18:24
            Bez przesady z tą kolaboracją. Jedna byla wowczas Polska i koniec. Problem
            jednak w tym, ze ten Bendre tumani Polakow w swoich wystąpieniach w radyjku
            Rydzyka i udaje, ze juz jako 10-latek w Łomzy byl przeciw. Najgorsi sa
            tacy "patrioci" z odzysku. Lepiej dla niego byloby, gdyby zamknął swą buzię na
            klucz. A jak bedac szefem Krajowej Rady Radia i Telewizji wybrał sie ( to były
            jego ostatki w KRRiTV) na wycieczke do Pld. Afryki (RPA) nie za swoje przeciez
            pieniążki? To chyba tez wymownie swiadczy o jego morale.
            • ratatatam Re: Kolaborant 28.09.05, 19:25
              Gość portalu: lolo napisał(a):

> Bez przesady z tą kolaboracją. Jedna byla wowczas Polska i koniec.

nieprawda, wtedy nie bylo Polski, byla PRL, a to nie to samo ( PRL nie byla
              Polska, tak jak Polska nie bylo Generalne Gubernatorstwo czy Krolestwo
              Kongresowe) - ale przyjmuje do wiadomosci ze niektorym trudno to zrozumiec...
              • Gość: V. Re: Kolaborant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 00:18
                Być może dla ciebie nie była to Polska, ale dla mnie jak najbardziej. Znacznie
                bardziej wstydzę się Polski obecnej, w której panuje bezrobocie, dramatyczne
                nierówności społeczne i przemoc pieniądza. Swoje porównania z GG czy
                Kongresówką możesz sobie snuć do woli, bo głupota nie jest karalna (a szkoda).
          • ratatatam Re: Kolaborant 28.09.05, 19:22
            co innego taka izabella sierakowska - jej nie nazwiemy kolaborantka i
            zdrajczynia, albo taki kurczuk? prawda? zgadzam sie z toba w 100% !!! bender
            jest najgorszy ze wszystkich!
            • Gość: Janek Re: Kolaborant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:29
              Tak moralnosc a wlsciwie jej brak u Bendera to obrzydlistwo.
              Jednak zaden z tzw powtornych Senatorow nie zrobil nic dla Lublina.
              Co np.zrobil Senator Adam Biela? Starujacy z Chelmskiego , ale przeciez
              mieszkaniec Lublina ( chociaz nie rodem z tego miasta ani tez z czysto
              polskiego rodu - ojciec Polak , matka Zydowka).
              Ktory z politykow poza niezbedna koniecznoscia zrobil tak "od siebie , od
              glowy, od serca " cokolwiek.
        • shawman Re: Kolaborant 30.09.05, 13:02
          > ale ja nie rozumiem
          > Michnik twierdzi że gen. Jaruzelski jest człowiekiem honoru
          > jednocześnie Giertycha starszego i Bendera którzy współpracowali z Jaruzelskim
          > nazywa się kolaborantami?

Cóż, ja prędzej bym się w język ugryzł, niż nazwał Jaruzelskiego człowiekiem
          honoru. Dlatego mnie o sens takiego stwierdzenia nie pytaj. Ale chyba bardziej
          niż samych komunistów nie znoszę ludzi, którzy wtedy siedzieli cicho, a po 1989
          r. odgrywają wielkich patriotów i oskarżają ludzi Solidarności o zdradę.
    • lu12 Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 21:33
      Nalezy sie mu. to stary dzialacz i jedyny co pogonil tgo diabla wcielonego
      Urbana!
      • folkatka Re: Wypada przeprosic za Bendera 28.09.05, 22:17

Wcześniej byli razem w jednej jaruzelskiej klice.
      • Gość: lolo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 00:46
        Urban Bendera ma tam, gdzie słonce nie dochodzi. Bender i Urban - jeden
        profesor, a drugi chyba (moze sie mylę) nie ma zaliczonych wyzszych studiow. I
        tu widac, co znaczy papierek z jednej strony, a wrodzone zdolnosci z drugiej
        strony. Urban przewyzsza inteligencja, umiejętnoscią pisania tego Bendera co
        najmniej kilkunastokrotnie.
        • Gość: Anna Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:32
          Hitler tez podobno mial wysoki Iloraz Inteligenji, wiec bronisz Urbana bo madry?
          • Gość: lolo Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 10:11
            Urban nie potrzebuje zadnej obrony. I po co przywołujesz tu Hitlera? Co ma
            piernik do wiatraka?
            • aron2004 nierówności społeczne 29.09.05, 10:29
              dziś w Polsce panują nierówności społeczne?

a w PRLu to Gierek zarabiał pewnie tyle co sprzątaczka?

buhahahahahahahahaahaha
              • Gość: lolo Re: nierówności społeczne IP: *.lublin.mm.pl 29.09.05, 15:14
                Oczywiscie, ze Gierek (co LOGICZNE!) miał wiecej niz sprzątaczka, ale za komuny
                takich kontrastow w zarobkach, jakie są teraz, nie było. U nas pod tym wzgledem
                gorzej (na korzysc VIPów) niz na Zachodzie!
                • aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:03
                  Gość portalu: lolo napisał(a):

> Oczywiscie, ze Gierek (co LOGICZNE!) miał wiecej niz sprzątaczka,

dlaczego logiczne? czy w komunie nie było tak że wszyscy byli równi?

a syn Jaroszewicza miał tyle co robotnik czy więcej?

> ale za komuny takich kontrastow w zarobkach, jakie są teraz, nie było.

no pewnie. Robert Kwiatkowski jak był prezesem TVP brał 300 000 zł
                  miesięcznie... z jakiej to on był opcji?

> U nas pod tym wzgledem
                  > gorzej (na korzysc VIPów) niz na Zachodzie!

VIPy nasze mają mniej niż na Zachodzie? nie da się ukryć
                  • Gość: Grześ Re: nierówności społeczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:15
                    Pierdzielisz, koleś, jak typowy populista, a w dodatku fanatyk polityczny. Co
                    to ma do rzeczy z jakiej partii był Kwiatkowski? Chodzi o to, że różnice w
                    dochodach są obecnie bandyckie i nawet nie da się tego porównać ze
                    zróżnicowaniem płac w PRL. Więc nie kombinuj tu z jakąś abstrakcyjną równością,
                    bo niedługo wyskoczysz z argumnentem, że komunizm postulował też równość
                    wzrostu.
                    • aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:55
                      Gość portalu: Grześ napisał(a):

> Pierdzielisz, koleś, jak typowy populista, a w dodatku fanatyk polityczny. Co
                      > to ma do rzeczy z jakiej partii był Kwiatkowski? Chodzi o to, że różnice w
                      > dochodach są obecnie bandyckie i nawet nie da się tego porównać ze
                      > zróżnicowaniem płac w PRL.

tylko ciekawe że najwięcej zarabiają TOWARZYSZE Z PARTII PROSPOŁECZNEJ!!!
                      KWIATKOWSKI, KULCZYK, WRÓBEL itp.

to jest wina Kaczyńskiego że Kulczyk zarabia dużo? śmiech na sali

za komuny różnice w dochodach były o wiele większe. Np. syn Jaroszewicza
                      rozbijał się sportowymi samochodami które kosztowały kilkadziesiąt tysięcy
                      dolarów a pensja w Polsce to było wtedy 10 dolarów.

• aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:56
                        mnie się wydaje, że Joanna Barska, Grześ i lolo chcą obarczyć Kaczorów winą za
                        to że Kwiatkowski, Wróbel i Kulczyk zarabiają więcej niż sprzątaczka.

pewnie to że Sierakowska ma dom za 800 000 zł a wiele rodzin nie ma nawet
                        własnego mieszkania to jest wina Pruszkowskiego.
                  • joannabarska Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:23
                    Aronie, jedno zero mniej, jedno wiecej, dla Ciebie zadna róznica. Moze
                    Kwiatkowski mial na miesiąc 300 000 dolarow...? A moze euro? Nie plec bzdur,
                    zapytaj, ile ma Dworak, mniej czy wiecej niz Kwiatkowski? Mamy jednakowe
                    zołądki, ale nie tę samą prace - to raz. A dwa - zeby miec cos w glowie i
                    lepiej zarabiac ,trzeba stracic sporo czasu przy ksiazkach i na uczelniach.
                    Wyjątek - działacze Samoobrony. Co do porównania zarobków VIPów. Na Zachodzie w
                    gotówce maja oni więcej niz u nas, ale w porownaniu do zarobków sprzataczki
                    moze i mniej. Procentowo!
                    • aron2004 Re: nierówności społeczne 29.09.05, 16:52
                      oj niekoniecznie
                      sprzątaczka w USA zarabia 6,5 dolara za godzinę.

mnie się wydaje, że Lenin uczył, że każdemu według potrzeb płacimy, a nie
                      według pracy. Na tym chyba miał polegać idealny ustrój?

a być może sprzątaczka miała większe potrzeby od Gierka a zarabiała mniej!
                      • janbezziemi Re: nierówności społeczne 03.10.05, 12:02
                        Kilogram pomidorow w USA dzis 7,5 dolara! Pogadajcie przez GG ze znajomymi w
                        USA i sprawdzcie sobie.
          • Gość: Aneta Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:08
            Urbana nie trzeba "bronić", bo najlepiej robi to sam. Fakt, że w porównaniu z
            Benderem jest "krynicą mądrości" nie znaczy, że wolno ci go porównywać do
            Hitlera.
            • Gość: II Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 16:45
              Ja nie porownalem go do Urbana.
              Padlo stwierdzenie , ze Urbanniby jest ok, gdyz jest inteligenty .
              Analogicznie wiec stwierdzilem , ze jesli ludzie maja wysoki II np.Hitler to
              znaczy , ze sa lepsi od tych, ktorzy maja mniej w glowie.
              Moj Boze , rozumowanie z klasy Ib
              • target3 Re: Wypada przeprosic za Bendera 29.09.05, 20:37
                Kto i kiedy widział Cugowskiego w koszuli rozpiętwj do pępka?
                • Gość: Anna Re: Wypada przeprosic za Bendera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 06:52
                  Przede mna sie jeszcze nie rozbieral, trudno powiedziec.
                  • folkatka Re: Wypada przeprosic za Bendera 30.09.05, 12:57

Może przesadziłam, ale koszula rozpięta na klacie też nie wyglada najlepiej,
                    zwłaszcza u kogoś jego postury.
    • josek4 Re: Wypada przeprosic za Bendera 03.10.05, 12:13
      Tak słusznie, no ale cóż to debile wybrali debila powiedzmysobie prawdę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka