Dodaj do ulubionych

Co z tymi włosami !! ??

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 22:02
Muszę myć włosy co drugi dzień bo mi się przetłuszczają.Może nie robią mi się
jakieś strąki ale na drugi dzień widać że są troche nieświeże.
Przy skórze widać że są "brude" jakby nażelowane a na końcach są suche i
elektryzuja mi się.Czy elektryzują mi się bo są suche,czy to jest powód.
Dodam,że mam farbowane włosy.Dziś kupiłam sobie odzywkę Dove do
farbowanych,czy ona pomoze trochę?
Co mogę na to poradzić?
Obserwuj wątek
    • zoey7 Re: Co z tymi włosami !! ?? 11.03.05, 22:05
      Opisałaś moje włosy ;-) A raczej :( Nie można odżywki nakładać przy samej
      skórze, trzeba zawsze dokładnie płukać włosy. Dodatkowo polecam jedyną dobrą
      rzecz z AVON'u (według mnie) - serum na zniszczone końcówki (bez spłukiwania).
      Włosy bardziej elektryzują się zimą, więc aby do wiosny ;-) Pozdrawiam.
      • Gość: Kasia Re: Co z tymi włosami !! ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 22:11
        A Ty raczej myjesz je rzadziej szamponami do włosów przetłuszczających sie
        czy czesciej np.codziennie szamponami do czestego stosowania?
        Zastanawiam sie co lepsze?
        Słyszałam,że dobry sposób na przetłuszczające się włosy to je przetłuścić kilka
        razy.Czyli nie myć przez kilka dni.Tylko rzadko kiedy moge sobie na to pozwolić.
        • zoey7 Re: Co z tymi włosami !! ?? 11.03.05, 22:30
          Świeżo po farbowaniu myję włosy co drugi dzień, kiedy indziej prawie
          codziennie. Zawsze używam szamponów i odżywek do włosów suchych, farbowanych
          etc. Kiedy używałam szamponów do włosów przetłuszczających się, moje stały się
          strasznie suche na końcach. Odżywki nie wcieram w skórę głowy, podobnie robię z
          pianką do układania włosów (nie rozprowadzam jej na całych włosach, tylko mniej
          więcej od połowy - mam włosy do ramion). Mam też obsesję na punkcie dobrego
          spłukania odżywki ;-) Kiedyś próbowałam przetłuścić włosy jak wspomniałaś, ale
          nie dało to żadnego rezultatu, tylko źle się z tym czułam.
          • katisz16 Re: Co z tymi włosami !! ?? 12.03.05, 18:42
            Myje wlosu codziennie z tego samego powodu co ty strasznie mi sie
            przetluszczaja!!!!
            tez mam farbowane wlosy i jedyna odrzywka jakiej uzywam(nadodatek bez
            splukiwania) i jest rewelacyjna to SERUM DO WLOSOW ZNISZCZONYCH RADICAL wlosy
            sa po niej swietne takie mieciutkie jak u malego dziecka nie elektryzuja sie
            ani nic takiego sa swietna uzywam tez szamponu z tej firmy i wszyscy dziwia sie
            ze moje wlosy mimo tego ze farbowane tak swietnie wygladaja. jesli chodzi o
            przetluszczanie to niestety nic nie mam daltego myje wlosy codziennie:(
            • Gość: dddddddddddddd może to pomoże IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 12.03.05, 19:36
              Może spróbujcie nałożyć na noc oliwkę dla dzieci,tylko nie na całe włosy tylko
              na te które są suche. Myślę,że raz taka kuracja w tygodniu wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka